15-03-2015, 18:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.10.14
|
|
צה"ל: לא מנות ולא לקרב
השקר הזה מעצבן אותי כבר הרבה שנים אז הגיע הזמן שמישהו יכתוב את זה בלי לעשות הנחות: בצה"ל קיים פטנט מפגר וכושל שמכונה בשם המכובס "מנות קרב" למרות שאין בה שום דבר שקשור למנה, בטח שלא לשדה הקרב. לפני הרבה שנים מישהו במרכז מזון - כנראה איזה נגד בכיר או קצין מושחת - הצליח להמציא קומבינה עם ספקיות המזון של הצבא, שכדרכו של צה"ל הנציחה את עצמה גם אחרי שכל שאר העולם התקדם דור או שניים קדימה בתחום התזונה הקרבית.
נתחיל מהאריזה. את כל מרכיבי המנה ארזו בעטיפה הכי פחות עמידה ומתאימה לתנאי שטח, הלוא הוא הקרטון. אפס עמידות למכה, נפילה או שפריץ מים. כל מי שביקר בנקודת היערכות או בחניית לילה של תרגיל מכיר את ערימות השימורים המאובקות שנחות בתוך קרעים לא מזוהים של מה שהיה הקרטון שהחזיק אותם. מדובר במתכון קבוע ועתיק יומין בזבוז היסטרי ולא הגיוני של כספי משלם מיסים - אל תדברו איתי על קיצוץ בשומנים כאשר מיליוני שקלים של אוכל נזרקים לפח מדי שנה, כי למי יש כוח לאסוף ולסדר ערימת קופסאות מאובקות ומגעילות שחלקן גם נדרס פעם-פעמיים-עשרים ע"י נגמשים ורכב כבד. נקדה אחרונה שלי אישית לא הפריעה עד שאחד הצפונבונים מהפלוגה שלי (אוהב אותך אמיר) העיר עליה: הדור של ההורים שלנו יכל לטנף את המדינה כאילו אין מחר, הדור שלנו קצת יותר רגיש לענייני אגולוגיה ואיכות הסביבה וזה נראה ממש רע שיחידה משאירה מאחוריה שטח אש או שטח כינוס שנראה כמו פח אשפה ותחסכו את ההערות "בגדוד שלי זה לא היה ככה" כי למי שהיה חודש בתוך עזה ממש אין זין להתחיל לנקות אחריו.
נמשיך בתוכן. מנת קרב נורמלית אמורה להיות קלת משקל, קומפקטית לשינוע ובעיקר לנשיאה, בעלת ערך תזונתי גבוה כי הלוחם מוציא הרבה אנרגיה ואין לו זמן לארוחת גורמה 5 מנות, ורצוי שתשאיר מינימום חתימה בשטח ותאפשר קבורה או פינוי קלים. בפועל יש לנו ערימת קופסאות מתכת כבדות ורועשות, לא נוחות לשינוע (כבר אמרנו - קרטונים) ולנשיאה (כיף להרגיש את הפינה של שימורי לוף בחוליות העליונות), לא נוחות לצריכה, דורשת אש גלויה לחימום (נת"מ פסיכי) ותוכנן הוא מוצר מדף סטנדרטי לגמרי. בעיה נוספת היא שהמנות ארוזות ברביעיות כך שאין באמת לחייל הבודד מנה אישית מסודרת ואם הצוות מתפצל אז נתקעת עם כמות גדולה של מאכל אחד או שניים.
נחמד שכולם פה מריצים דחקות על פולנים והדוד של השכנה שאכל לוף וביקש עוד, בתכל'ס כשתהיו הצרכנים של החרא הזה תבינו כמה ברגע האמת זה לא מצחיק אלא מרתיח.