מעניין מאד, מספר נקודות משכו את תשומת לבי בנגמ"ש זה.
1. יפה שמשתמשים בתובה של טנק מודרני, ואם כי הוא לא נראה "מדליק" מבפנים אני מניח שכאשר תגיע הזמנה ניתן יהיה להתאים את תא הלוחמים לדרישת הלקוח.
2. הצריח נשלט מהתובה וזה מעניין מפני שיש אלפי עמדות שנשלטות מרחוק, אבל מעט מאד צריחים שמופעלים מרחוק, ומעניין למה הם בחרו בצריח כזה ולא בעמדה נשלטת כגון ה"סמסון" של רפא"ל או ה-Kliver.
3. נקודה נוספת היא מערכת הנשק שמותקנת מעל הצריח. בצריחון הזה מותקן תותח 30 מ"מ כפול קנה עם קצב אש של 3,000 כדור לדקה, שבדרך כלל מותקן במטוסי קרב, ועם קצב אש כזה גבוה מלאי התחמושת יגמר תוך מספר שניות ולך תטפס על הצריח להחליף ארגזי פעולה. בנוסף לתותח ה-30 מ"מ, מותקן בצריחון גם מקל"ר 30 מ"מ. לא ברור לי ההיגיון בהרכב זה של כלי נשק.
אין לי בעיה עם התקנת נשק בעמדה נשלטת מעל הצריח, זהו תהליך שכל הטנקים מגיעים אליו, כולל האברמס, ה-T-90, הליאופרד ויש בטח עוד כמה. אני מקווה שנראה צריחון כזה גם על טנקי המרכבה, ולענ"ד בצריחון שלנו צריכים להתקין תותח 30 מ"מ כדוגמת התותח של האפאצ'י עם המק"כ החדש של FN M3P כמק"כ מקביל. הצמד הזה יאפשר ירי של פגזים נפיצי אויר ושל כדורי מק"כ גם כנגד חי"ר וגם כנגד רק"מ רך.