|
19-06-2014, 12:42
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שבריר שניה
ראשית, אתה משתמש בשלל ביטויים שאני לא מכיר ולא מבין:
|
אנסה לבאר-
ציטוט:
"חווית אימון אמת" לעומת "חווית אימון
מא"ט"
|
אימון אמת- כל סוג של אימון שמתבצע לצורך העניין בצורה מדמה מציאות ככל האפשר, בין אם זה דו"צ או חי, אבל עקרון של סד"כ מלא, אמצעים אמיתיים וכו'. אימון מא"ט בהקשר הזה הכוונה לאימון האמרים מחופשים שמדמים טנקים, נגמ"שים או אמצעים אחרים.
טכנו-טקטי הכוונה לאימון הדרגים הנמוכים יותר, החל מאיך לתפעל את הנשק ועד לרמת תרגולות וטכניקות קרביות.
ציטוט:
"המעטפת המגושמת של המא"ט", "המעטפת של מה
שצריך להיות", " העלות... למעלה מכל דימיון". נו. אם תרצה תסביר.
|
טוב, זה כבר ספר, אבל הכוונה היא למתב"ת, להמוני האזרחים שעובדים במעטפת, לרצ"אות (הצוותים הטכניים) התחזוקה השוטפת של הכלים, קצינים ונגדים, דלק וכו' וכו' וכו'
ציטוט:
לא ברור לי, אם אתה עצמך אומר שבזה אתה באמת לא מבין, אז על סמך מה
אתה קובע שיש כזה "דיסוננס גדול מאוד"? חוץ מזה, אם יעדכנו את הצלב
בכוונת לצלב הכי עדכני והתותחן יראה ב-ד-י-ו-ק את מה שהוא רואה בכוונת אצלו בטנק
אז אני מבין שפתרנו את הבעיה, לא?
|
כי אני לא שריונר, זה מה שחבריי ומתאמניי השריונרים נהגו להגיד. לי את הכלים לדעת האם זה נכון או שהם סתם מתבכיינים.
ולא, הצלב היה אנקדוטה להמחשה, פירטתי את בעיות האמת בהודעה שלי.
ציטוט:
שים לב שעניין הדו"צ הוא רק שורה אחת מתוך תשע בפיסקה שכתבתי, אבל
מילא. מה הבעיה עם אימון דו"צ במא"ט? להפך, זה רק אומר שאפשר לתחקר
את אימון הדו"צ בצורה הרבה יותר יעילה ואמיתית.
|
כי בשביל לתחקר אתה לא צריך את המא"ט. אתה צריך נדבך מאוד מאוד קטן שלו. אני אגלה לך סוד לא סודי בהחלט, באחד מתפקידיי במא"ט הוצאתי אימוני גדוד מלאים עם יכולות תחקור מלאות של המתב"ת (כולל מיקומים, הקלטות קשר, תחקור מלא ואפילו מצגת ערוכה) עם שני לפטופים, כבל הקלטת קשר, קשר, כמה דרוריות וחייל או שניים נוספים. בלי חדר בקרה, בלי 200 בקרים, בלי האמרים מחופשים, בלי אלפי קצינים ונגדים, בלי מערך תחזוקה וכו' וכו'.
ציטוט:
עם כל הכבוד, מאיפה אתה יודע מה אני מכיר ומה אני לא מכיר? מאיפה אתה
מביא את ההצהרות האלה?
|
אם אתה אומר שאין סימולטורים כאלה, אבל הם בפירוש קיימים ובשימוש- אז אתה לא מכיר אותם.
ציטוט:
הנה עוד הצהרה שאני לא יודע מאיפה אתה מביא אותה. מאיפה אתה יודע שתרומת
המא"ט למערך אימון יחידות השדה בצה"ל היא "שולית ביותר"?
על סמך מה אתה קובע שהעלות היא "למעלה מכל דמיון"?
|
נסיון.
ציטוט:
ערכת מחקר השוואתי על תועלת אימון במא"ט לעומת אימון במתקן של פיקוד צפון? אתה אוגדיונר
שריון במיל'? מפקד המא"ט בדימוס? מפקד מל"י בחירום? לא, ברצינות.
|
כי שוב, אתה מערבב מושגים. אימונים במתקן של פיקוד צפון הם "אימון אמת" (אלא אם הם בהובלה של המא"ט) לעומת אימון מא"ט שהוא אימון מפקדים-שלדי-טקטי-רכוב.
שים לב שהדיון הוא על האימון הטקטי ולא הטכנו טקטי, אימון המג"ד-מח"ט-אוגדונר ולא הדרגים שתחתיהם. אפשר לייצר אימון כזה בעלות שולית של סימולטור, חניכה וכו' ואפשר לגייס חצי מהסד"כ ולשלם לו ימ"מים, להביא עשרות בקרים, לשלם לצוותים הטכניים וכל שאר הדברים שפירטתי קודם לכן.
ציטוט:
אחר-כך, למרות שאתה עצמך אומר שאתה "לא יודע לכמת את זה[עלות מערך המא"ט]" אתה מתחיל
מעלות משוערת של "עשרות מליוני דולרים" ומשם מטפס חיש-קל, תוך משפט אחד, ל"מאות מליונים"
ומשם ל"מליארדים".
נו,נו.
|
כי אני לא יודע אם לגלם גם את משכורות אנשים הקבע, את הנדל"ן, את הבנייה של המבנים המיוחדים, את הרכש של האמצעים המיוחדים, את המשכורות, את הביקורים, האם את כל שני העשורים שהפרוייקט עובד או פחות וכו'.
ציטוט:
2. סימולטור חצי-מציאותי.
אימון המתבצע בשטח ושאליו מתלווה מערך אמצעים טכנולוגיים, הבאים להקנות לאימון מימד מציאותי ומאתגר יותר.
לדוגמא: מערכת מיילס לדימוי ירי, בימוי אויב משלב פירוטכניקה, מערך המא"ט במל"י וכו'. פה הדעות
ביננו חלוקות בקשר למא"ט אבל אין ברצוני לחזור שוב לויכוח לעיל. אני חושב שפרשתי היטב את עמדתי
בעניין זה ומי שירצה להתיחס לכך יעשה זאת.
|
ופה כנראה קבור הכלב.
למרות שאמרתי את זה לפחות חמש פעמים אני אגיד שוב- אימון מא"ט הכוונה היא לאימון שלדי-רכוב-האמרים מחופשים וכו'.
מערכת מיילס, ביום אויב, פירוטכניקה וכו' זה בפירוש לא "אימון מא"ט". זה חלק מהאימון בהחלט, אבל זה לא ייחודי למא"ט, המא"ט לא המציא אותו ואין לו מונופול עליו. זה חבילה שתקבל (ברמה כזאת או אחרת) בכל אימון שתבצע.
אם אתה לא מכיר את המערכת מבפנים אולי יקל עלייך לחשוב על אימון מא"ט בהקשר של המתב"ת.
ציטוט:
תחושתי היא שבין השורות בדבריך אתה מכוון לסימולטור מעיין זה. משהו
בדומה למשחקי מחשב כמו Call of Duty.
|
והנה השלב שממצא את הדיסוננס בינינו שוב (ומקשיח את העובדה של למה אני חושב שאתה לא מכיר את מגוון הסימולטורים).
לא, אין הכוונה לCOD או דומיו, אם כבר יותר לכיוון של VBS, אבל אני לא חושב שחי"רניק צריך להתאמן בסימולטור, הייעוד של הסימולטור כפי שהעלתי אותו הוא-
1) לתחומים מקצועיים- כמו שאמרת מאמן גיל, אז מאמן תותחן טנק בשביל לפצות על ה"אימון" שהוא מחמיץ במא"ט וזה בדיוק מה שהמלצתי לך לראות במרכז חת"מ בפעם הבאה שאתה במל"י.
2) למפקדים- אימון טקטי למג"ד, מח"ט, אוגדונר שחוסך את כל הדרגים מתחתיהם ומאפשר להם לבצע אימונים מלאים ורלוונטים יותר.
|
|