מקרה נחמד על הורדה קיצונית במשקל (ממליץ לסובלים מעודף משקל)
יש לי חבר עוד מהתקופה של הצבא (שירתנו ביחידות שונות אבל שמרנו על קשר), ועקב אירוע טרגי במשפחה הוא עלה במשקל בצורה קיצונית (מ80 ק"ג ל130 ק"ג).
והכל קרה בזמן נורא מהיר - סה"כ חצי שנה פחות או יותר.
אני ושאר חבריו היינו בהלם מהמקרה הזה, לא משנה מה ניסינו לעשות זה לא עזר, הבנאדם פשוט נכנס לתקופה אפילה בחיים שלו, והוא לא יצא ממנה.
התפריט היומי שלו התבסס בעיקר על פיצות משפחתיות ובן&ג'ריס (הוא אשכרה היה מוריד את זה כל יום-יומיים).
ככל שההשמנה שלו החריפה הוא ניתק איתנו יותר את הקשר, הוא התבודד מאוד, והיה קשה לדבר איתו.
בסופו של דבר זה הגיע למצב של נתק.
ואני בתור חבר (אומנם לא הכי טוב, אבל עדיין חבר) כן ניסיתי להוציא אותו מהבוץ, ניסיתי לעשות איתו אימונים אישים, לחפור לו על תפריט, אפילו בניתי לו אחד כזה, הדפסתי לו ואמרתי לו שאם הוא לא עובד ע"פ זה הוא מקבל ממני אישית מכות.
אבל נאדה, הבנאדם נשאר בשלו.
לא הייתה לי ברירה ואני נאלצתי להמשיך עם החיים שלי.
לא שוחחנו קרוב ל4 חודשים, ואז נתקלנו שוב ואני הייתי בשוק.
הבנאדם ירד מ130 ק"ג ל90 ק"ג - ב4 חודשים! (10 ק"ג לחודש).
כששוחתי איתו הוא אמר לי שבסופו של דבר הוא השתמש בטיפים שנתתי לו על התפריט (אגב אם אם אתם מעונינים ברשימה תגידו לי ואני אפרסם כאן), וכמובן שמה שסייע זה האימונים (נרשם לקאנטרי ועשה הרבה ספינינג ואן-אירובי).
אבל מה שנתן לו את הדרייב המטורף הזה היה בכלל משהו רומנטי, וכשהוא סיפר לי את זה ממש נדהמתי.
מכיוון שההשמנה שלו הייתה מהירה מאוד, הוא אפילו לא עידכן את הפרופיל שלו בפייסבוק או בטינדר או אפילו בוואטסאפ (שם הוא עדיין היה כמו בחור של ה"80 ק"ג").
באיזשהוא שלב הוא נכנס לטינדר (בתקופה של ההשמנה) והוא הכיר שם בחורה שהתלהבה מהפרופיל שלו, הם התכתבו קרוב לחודש וכל הזמן הוא נמנע מדייט בגלל שהוא רצה להרזות.
בסופו של דבר אותה בחורה הבהירה לו שמבחינתה אם הם לא נפגשים היא תעדיף לחתוך, אז הם יצאו לדייט.
הוא כבר רזה מ130 ל120.
והדייט היה....מזעזע.
ממה שהבנתי ממנו כבר בשלב הראשון היא קצת הייתה בהלם, אבל בכל זאת כיבדה אותו והתיישבה, השיחה אומנם זרמה, אבל אחרי איזה חצי שעה היא אמרה לו שהיא בעצם חולה, ושהיא צריכה להחזיר את האוטו להורים שלה, אז היא צריכה לזוז עוד מעט.
הדייט נגמר, הוא ליווה אותה לאוטו והם סיימו עם נשיקה על הלחי.
כבר באותו השלב הוא ידע בלב שאין מצב שזה ממשיך, הוא אמר לה שתסמס לו מתי שהיא מגיעה הבייתה כדי שהוא יידע שהיא הגיעה בשלום.
היא לא סימסה, הוא שלח לה לאחר איזה שעה הודעה, והיא ענתה "כן, הגעתי, לילה טוב".
(יצא לי להסתכל על ההתכתבויות שלהם - כמובן שהכל בהסכמה שלו, ומבחינתו זה גם בסדר שאני אספר כאן את הסיפור שלו).
הוא בתגובה ענה לה:
"יופי, ובעניין הדייט:
זה בסדר, אני יודע לקרוא שפת גוף של נשים, שמחתי להכיר אותך, תחלימי מהשפעת ובהצלחה בהמשך התואר".
היא לא הגיבה.
הוא מחק אותה מהפייסבוק ומהוואטסאפ ומהרשימת אנשים, ולפי מה שהבנתי ממנו - באותו שלב פשוט נשבר לו הלב, למרות שבסה"כ זה היה דייט ראשון, אבל אני יכול להבין אותו.
הוא אמר לי שמה שהכי פגע בו זה שהוא ידע שאם לא היה לו את העודף שומן הזה הקשר בינהם בוודאות היה ממשיך, כי כן היה להם כייף לדבר.
באותו שלב אותו בחור הגיע שוב לצומת דרכים בחייו (בדיוק כמו אחרי הטרגדיה שהוא עבר).
הוא יכול היה לחזור לפיצות המשפחתיות ובן&ג'ריס וכמובן לדיכאון...או שהוא יכול היה להמשיך להילחם, ולהתמיד.
הוא אמר לי שבאותו שלב הוא הציב לעצמו מטרה, לשרוף את כל השומן ולהיות חטוב, רק בשביל להוכיח לאותה הבחורה ששומן אפשר לשרוף אבל אופי זה משהו שנשאר לנצח.
ואכן הוא התמיד בדיאטה, ולא רק שהוא התמיד, הוא הגביר את הקצב.
האימונים הפכו להיות יותר אינטסיבים, מלבד לאימונים בחד"כ הוא עשה גם אימוני מדרגה בבית, והתוצאות לא איחרו לבוא.
הבנאדם הגיע ל90 ק"ג (היום כבר 75 ק"ג, ועם ריבועים).
באותו שלב הוא עידכן את התמונות שלו בפיסבוק ובשאר האפליקציות, ויצר קשר עם אותה הבחורה.
בניגוד למה שאתם חושבים - הוא לא השתלח בה.
ההפך, הוא אמר לה שהוא רוצה להתנצל.
הוא רוצה להתנצל על זה שהוא רימה אותה וגרם לה להאמין שהיא נפגשת עם בחור רזה, ובפועל היא פגשה בחור שמן.
הוא רצה להודות לה על זה שהיא כיבדה אותו ולא הלכה ישר.
והוא רצה להודות לה על זה שהיא הייתה המניע העיקרי בהורדת המשקל שלו.
אותה בחורה לא ענתה לו (אוליי בגלל שההודעה הגיעה לתיקית Other בפייסבוק) והוא קיבל את זה דיי קשה, הוא לא רצה להטריד אותה ולחפש אותה במקום העבודה, אז הוא פשוט שכח אותה.
הוא נכנס לטינדר מחדש, ושם הוא מצא אהבה חדשה (והבחורה מדהימה, באמת...).
___
אז זהו, אני מקווה שהסיפור הזה יוכל לעזור לחבר'ה שנמצאים בסיטואציות דומות.
זה אף פעם לא כייף לחוות סיפור כזה, במיוחד לא כשנשבר לך הלב, אבל נחמד לגלות שיש אנשים שיודעים לנצל את הכאב ולהפנות את האנרגיות למקומות טובים ולא שלילים.
*מוסר השכל נוסף מכל הסיפור זה שבאמת יש המון דגים בים, בזמנו אותו בחור היה בטוח שהוא איבד את אהבת חייו, ובתכלס היום הוא נמצא עם בחורה שהוא מאוהב בה עד מעל לראש.
ונקודה נוספת (שאוליי תכעיס כאן אנשים, אבל זו האמת):
שומן זה דרעק, וכן אפשר להילחם בזה !
לעולם אל תתפשרו על פחות ממושלם, לכולנו יש כוח להשתנות ואנחנו יכולים לעשות את זה לבד - לא צריך לשלם אלפי שקלים לדיאטנים או שרלטנים למינהם, פשוט צריך כוח רצון!
נערך לאחרונה ע"י Narion בתאריך 06-12-2014 בשעה 23:02.
|