01-01-2006, 22:33
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yotam_l
דלעת לא עבר להיות מוצב צד"ל אף פעם למיטב ידיעתי. כשהייתי שם היינו יוצאים לתפוס את מוצבי הדס וגמבה שהיו מוצבי צד"ל. צפונית לגמבה היה מוצב "ברוש" שהיה מאוייש עדיין והופתעתי לקרוא כי הוא ננטש בתקופה מאוחרת יותר.
יוסיפון- כתבת שבתקופתך "ברוש" כבר היה נטוש. בזמן שאני צילמתי שם המוצב הזה היה עדיין מאוייש. אתה זוכר מתי הוא ננטש?
|
צודק טעות שלי. המוצב הנטוש בקצה הרכס היה אורן ולא ברוש. ברוש היה מאוייש באנשי צד"ל. אבל, לפעמים אנשי צד"ל היו עוזבים את גמבה והדר (החליפו את השם כדי לא להתבלבל עם מוצב בקו סגול שנקרא הדס) ואנחנו היינו מחליפים אותם (בד"כ צוות טנק ומחלקת חי"ר מוקטנת). בברוש, גם אם הצד"לניקים לא היו בו, אף פעם לא תפסנו (נסענו לשם רק פעם אחת, ב97 ולא נשארנו).
ציטוט:
מסתבר שאנחנו ממש החלפנו אתכם בקו הזה שבו צולמו התמונות. נכנסנו בראש השנה תשנ"ו, ספט' 95' והתמונות צולמו כאמור באוקטובר ונובמ' של אותה שנה.
|
אני רואה שאתה לא זוכר. הגעתם בערך יומיים לפני רה"ש. מג"ד הרכס (ליאור, עידו או גיא, אני לא זוכר את השם רק שהיה ס' מפקד שלדג קודם ואחרי התפקיד הזה השתחרר) לא רצה שבראש השנה יהיו לו טנקיסטים שלא מכירים את הגיזרה לכן נשארנו (הצוות שלי בטוח, הצוות של יודנפרויד בספק) יחד איתכם במוצב (אתם פלוגה א' של 82, נכון?) אני ישנתי במיטה שמעל הסמ"ט שלכם, עמיחי לנדאו הקטנטון.
בראש השנה הייתי הדתי היחיד במוצב והפרעתי לכם לישון בתקיעות השופר.
נפל האסימון?
ציטוט:
עדיין לא היה למוצב גג וכשהיינו שם רק התחילו את בניית הגג במוצב גמבה הסמוך. בכל שירותי בלבנון לא הייתי מעולם במוצב עם גג ואני יודע שאח"כ מיגנו את כולם.
|
את הגג בדלעת בנו רק ב96
ציטוט:
התמונה של "הסויטה הנשיאותית" אכן צולמה במגורי הסגל. קשה לי להאמין שאצל החיילים היה יכול להיות יותר צפוף כי גם אצלנו החדר היה מלא במיטות של שלוש קומות שכולן מאויישות. קשה לי לחשוב על צפוף מזה...
|
במגורי סגל ובנאפ"ל היה מרווח נורמאלי בין המיטות. רוחב החד"ב היה קצת יותר ממיטה אחת כפי שאפשר לראות בתמונה שלך. אורכו של הנאפ"ל היה קצת יותר משלושה אורכי מיטה ושני רוחבים. מגורי הסגל היו בצורת האות ר' וקשה לי להעריך את גודלם, מה שבטוח זה שבחלק הצר ביותר עדיין נכנסה מיטה באורך.
לעומת כל הנ"ל מגורי החיילים היו בנויים בצורת האות ז' החלק העליון שלה היה החדר הראשון שהיה ברוחב מיטה ובאורך שתי מטות וחצי. אבל רוחבו של החלק הארוך היה קצת פחות מאורך מיטה. לאורך שני הקירות של החלק הזה סודרו מיטות בשלוש קומות. רוחב המעבר בין המיטות בקושי הספיק לרוחב אדם או לחייל עם שכפ"ץ ואפוד שהלך על הצד.
מגורי סגל... היית מ"מ? אז אתה בטח זוכר את המט"ק שלי, ינאי, אם היית מט"ק אז אתה אמור להכיר את עמיחי יודנפרויד ואולי תשלים לי את החור בזיכרון אם הוא היה בחפיפה שלכם או נתקע בבית.
^ינאי מעניק דרגה לטען שלנו, בוסו. מזהה?
ציטוט:
גם אצלנו הטנקים עמדו ליד המזרחית. רק מאוחר יותר נראה לי שהורידו אותם יותר אחרי שחטפו טיל מכיוון הווילות (אני זוכר את התמונות ששודרו אז בחדשות- כבר הייתי אזרח).
|
נכון. כשאתם עליתם לקו הטנקים כבר עמדו ליד המזרחית. בתחילת הקו שלנו (4.5 חודשים קודם) הטנקים עמדו למטה, אחד ברחבת טיפולים ליד המכולת רס"פ ושניים ליד הנגמחונים. לעיתים נדירות היה טנק שנשאר במזרחית אחרי מארב (והצוות שלו היה הולך הכי פחות, לכן תמיד רצינו את העמדה הזאת. זה חוץ מהטוסטים שקיבלנו מהחבר'ה של ה7).
בסוף הקו שלנו שני טנקים כבר היו קבוע במזרחית (ונדמה לי שאתם עליתם רק עם שני טנקים לדלעת ושלושה לבופור. הפוך מאיתנו). זה היה תוצאה של שני דברים:
- לצורך ניסוי כלשהו הביאו תומ"ת לדלעת שירה לשמיס עפ"י זיהויים של תא"ט שישב בעת"ף 1 וקת"ק שהיה באיזשהו מארב (כנראה של אגוז). לתומ"ת הבודד הזה הכשירו עמדה בין השער של המוצב לשירותי בול-פגיעה. אחרי שהתומ"ת התפנה משם נשארה רחבה יפה.
- גרשון הגיע אלינו לשיחת פרידה. הוא עזב את החטיבה (ובמקומו הגיע דני ביטון). גרשון עלה אלינו בשיירה וחיכה (יחד עם מג"ד 82 החדש שהגיע מהשייטת או משהו כזה) שנחזור מחיפויים במשך שעה ארוכה כדי לדבר עם כולנו (יש לי איפשהו תמונה שלנו בשיחה הזאת). אחרי שהוא עמד ברחבת הרק"ם כ"כ הרבה זמן ואחרי שהוא שמע את התלונות שלנו על ריצה של 200-300 מ' תחת פצמ"רים הוא הפעיל את הלחץ שלו בדיוק על אותן הטענות שאנחנו העלנו כמה פעמים.
הפלא ופלא! אחרי שאל"מ (שהפך אז לסמאו"ג 36) אומר את הטענות האלו הן נשמעות הגיוניות והעלו את הטנקים למעלה.
לגבי הסירטון של הפגיעה בטנק במזרחית. אלו היו חבר'ה מ188. יצא לי במקרה לנסוע איתם באוטובוס כמה ימים אחרי שהם התחילו את הקו (החליפו אותכם כנראה) הם סיפרו שהם לא סומכים על המטרת ת.כ. שעל הסוללה הצפונית של הדס (המטרה אכן הייתה מפורגעת ולא בטווח מתאים) ולכן הם עושים תאום כוונות על בית בנבטייה. ניסיתי להאיר את עיניהם שאם הם יכולים לשים 'על' על הבית הזה אז גם ממנו ומסביבתו יכולים לשים 'על' עליהם. הם צחקו עלי.
הסירטון צולם כשהם עומדים קדימה מידי בעמדה המזרחית ועושים ת.כ. שני אנש"צ נראים בו עומדים על הצריח והמפקד עומד ליד התותח. טיל (או תול"ר) פוגע להם ממש יפה בין תובה לצריח במקבע תותח. האנש"צ שעל הצריח מתעופפים לקיבינימאט...
נדמה לי שכבר אמרתי: זילזול באוייב הוא הזילזול הכי גרוע שיש.
ציטוט:
לגבי המנחת- אני זוכר שקראו לו המנחת החדש כיוון שהישן היה צפונית למוצב באיזור המטווחים. ייתכן ואני טועה. אין לי מושג אם אחרי כן בנו מנחת נוסף.
|
אתה בהחלט צודק. המנחת הזה תמיד נקרא המנחת החדש. טעות שלי. יותר מאוחר, עם פריצת ציר חדש וניסתר יותר, סללו שם רחבת שיירות מוסתרת ומנחת טוב יותר.
ציטוט:
ציר האורך נקרא בזמני "בונוטקס". בספר של רון לשם קראתי ששמו הוחלף לניקרס. גם זה כאמור- אחרי התקופה שלי.
|
בונטקס הוחלף לניקרס, אבל נדמה לי שציר צירות לא החליף את שמו. אני לא מצליח להיזכר בשם החדש של ציר פלטיאל (אם אי פעם עשית תדריך לקראת חניבעל, אתה בטח זוכר את מפגש הצירים "צירות-פלטיאל").
ציטוט:
לגבי הכיתוב שלי על עיקול הבז- אתה צודק במאה אחוזים! טעיתי. שכחתי שהקטע הנ"ל של תחילת המיוערת מדרום למוצב נקרא הבמה ולכן רשמתי בטעות שהתמונה צולמה באיזור עיקול הבז. העיקול המדובר הוא כאמור דרומית מהבמה. אצלנו לא היה שביל שחצה את המיוערת ולא ניתן היה להתקדם כמעט בסבך דרומה מהבמה.
|
היה שביל שחצה את המיוערת גם אז, הסיבה שלא התקדמו עליו היא חשד במיקוש ולא סבך. המיקוש נוקה לאחר שחה"ן נח"ל וגבעתי התבכיינו שהם לא עושים מארבים רציניים. על אחד המארבים מעל לעיקול בז בתוך המיוערת אפשר לקרוא באשכול של יעקב הרטום הנ"ל.
ציטוט:
לגבי הווילה הלבנה- בזמן שהתמונה צולמה היא עדיין עמדה על תילה. עכשיו כאן הקטע המעניין לו אני קורא תעתועי הזכרון (או השיכחה): אני זוכר די בבירור שאת הווילה פוצצו בתקופה שאנחנו היינו בקו. מוזר לי שסיפרת שהיא פוצצה בתקופתכם. אני זוכר שאת המטענים בווילה הניחו סיירת יעל. אולי אני טועה. מה שבטוח זה שבתמונה שאני העלתי ה"לבנה" עדיין קיימת מימין ל"אדומה" (בטעות סימנתי את האדומה). בכל אופן בתמונה מאוחרת יותר (עם הבטא לייט שנכתב שהיא מ- 99')שהעלו בשירשור רואים את האיזור של הווילות אחרי שהן פוצצו וזה ממש בולט לעין.
|
טוב. זה לא מוזר שהיא פוצצה בתקופתה כי היינו שם ביחד את המילכוד ייצרו ביפת"ח והניחו יעל (הם ישנו איתו בחד"ב) נראה לי שאתה זוכר אותם במוצב כי הם נתקעו בו למרות שכבר סיימו את הפעילות כי לא היו להם שיירות.
אתה צודק. בתמונה שהבאת הלבנה עדיין קיימת (החתימה מפריעה לראות זאת). הטעות היא שלי. סליחה.
בתמונה הזאת (גם היא מש"ג ימין) הלבנה כבר מפוצצת.
ציטוט:
לגבי סוג'וד- אכן לא ניתן לראות את המוצב מדלעת. כמו גם את גמבה וברוש (ולכן ברוש אינו נראה- alonbilo). יש תמונה עם כיתוב מוטעה של סוג'וד- לא אני העליתי אותה וגם אני שמתי לב לטעות בכיתוב.
|
אכן טעיתי שם בכיתוב. התכוונתי לומר שסוג'וד נמצא בכיוון הכללי. זו טעות.