08-11-2014, 15:02
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.12
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לוגיין
1) בוקר טוב, חימוש סטנדרטי לדבור היום הוא מקלע 0.5 מיוצב, 0.5 בירכתיים ושני מא"גים. בכלי גודל פחות או יותר מאותה הסדרה, החימוש "שלנו" דל יותר.
2) הכלי לא מיועד ליירוט והשמדה מטווח יעיל, זה כלי שמותאם יותר לעבודת בידוקים ובמגע קרוב עם ה"אוכלוסייה". דופן נמוכה, ירכתיים נמוכים. לא מדובר פה בכלי "ציד" כמו הדבורה או השלדג שבנויים למהירות ומכת אש. במקרה הזה דווקא ריבוי של מקלעים כבדים/ קלים/ נק"לים נראה לי הגיוני. ושוב, העמדות האלה מודורלריות, ותותח 20 מיוצב או הלפיירים ישבו שם טוב.
3) אני חושב על 2 מתארים- מעבר לירי על שחיינים, ומעצור מסובך. בשניהם נשק ב"שלוף" חוסך זמן יקר. בכל מקרה, התכוונתי יותר לגישה, לכל לוחם יש את הנשק המאופס שלו, את האפוד המותאם שלו (ומאובזר בהתאם), זה דברים שחסרים אצלינו, שבמקרה הטוב יש לך "אפוד פר תפקיד", ורק לקראת סוף השירות שלי התחילו לצאת הוראות לציוד "פרטני". עניין של חיילות בסיסית לדעתי.
|
1. לא יודע איפה 0.5 זה סטנדרט. אלו דברים שממזמן כבר לא קיימים בכלי הבט"ש. בטח לא כאלה שמוצבים על חצובה שמתופעלת ידנית.
2. אם זה השימוש, הגיוני, אבל עכשיו זה סתם נראה כמו כלי גדול מדיי ומנופח בשביל בידוקים...
אני לא יודע מה האופציות למשחקי האמל"ח במסגרת מודולריות של הכלי. אבל זה כבר טוב :-)
3. לגבי עניין האפודים, אני דווקא חושב ש"השיטה" שהייתה נהוגה אצלנו, הייתה הרבה יותר נוחה.
אני מניח שאם זו ספינה למטרת בידוקים, אז הם לא נמצאים ימים בים ככה ש"יותר נוח" להם.
אבל לא, לא הייתי רוצה להסתובב מספר ימים רצוף עם נשק עלי בתוך כלי שייט צר ועם אפוד.
מאוד נוח ופרקטי שברגע שאתה מוקפץ לעמדת קרב שלך יש לך בלוקר נגיש ופתוח נק"ל טעון וממתין לך האפוד שלך שהתאמת בתחילת ההפלגה (וזו חובה), משמע, האפוד שלך מותאים למידות שלך. לסגירה\ פתיחה מהירה, וכן לציוד שאתה צריך קרוב אלייך בעמדה שלך. עוד מחסניות, כלים לתפעול מעצורים, פצצות תאורה וכו'.
אני מניח שאם הם היו מבלים יממות רצוף בים הם לא היו מסתובבים ככה 24\7.