10-11-2004, 14:30
|
|
|
חבר מתאריך: 17.11.03
הודעות: 819
|
|
הביטחון ? אתה לא יודע מתי זה יפגע בך
יום רביעי, כ"ו חשון התשס"ה, 10 נובמבר 2004, 11:11
בין התאריכים 7 עד ה-12 בנובמבר מתקיים שבוע ביטחון מידע בצה"ל. המערך לביטחון מידע (לשעבר ביטחון שדה) עוסק בפעילויות שונות ומגוונות שמטרתן לסכל את מאמצי האויב לאסוף מידע אודות צה"ל ובכך לסייע בהגנה על ביטחון חייליה ואזרחיה של המדינה.
גורמי מודיעין יריבים עוסקים באיסוף מידע אודות צה"ל, יכולותיו ופעילותו. מידע זה ישמש את מודיעין האויב בזמן מלחמה כדי לאתר ולנצל את נקודות התורפה של צה"ל על מנת להשיג יתרון בשדה הקרב.
גם ארגוני טרור אוספים מידע אודות פעילותו השוטפת של צה"ל ומשתמשים במידע זה על מנת לפגוע בצה"ל . פגיעה בצה"ל יכולה להיות הן באובדן חיי אדם והן באובדן כספים ומשאבים חיוניים.
לאור האמור מערך ביטחון מידע מרכז מאמץ בתחומים רבים: מחקר גורמי מודיעין יריבים, סינון ביטחוני, בטחון מערכות מחשוב ובפעולות אכיפה והסברה בתחום אבטחת המידע.
כיצד המערך לביטחון המידע מתמודד עם הסכנה של הדלפת חומרים סודיים? מערכת ניטור מיוחדת תותקן ברשת המיחשוב הצבאית ותתריע לקציני מערך ביטחון המידע בכל פעם שמתבצעת פעילות אסורה, כגון חיבור המחשב לרשת האינטרנט האזרחית, או חיבור דיסק-און-קי אזרחי למחשב צבאי.
עמדות הלבנה מיוחדות יועמדו ביחידות ויסרקו כל מדיה שהגיע מחוץ לצבא ויטהרו אותה מוירוסים ומקודים עוינים. חיילים משוחררים יקבלו, בצירוף לתעודת המילואים שלהם, כרטיס עם הנחיות לשמירה על ביטחון מידע, כגון "אין לחשוף מידע מסווג בצ'אטים, בפורומים ובאתרי אינטרנט".
באגרת הרמטכ"ל לשבוע ביטחון המידע התייחס הרמטכ"ל, רב-אלוף משה יעלון, למערך המילואים: "מתוקף שותפותו המלאה של מערך המילואים לעשייה הצה"לית, אנו רואים במפקדי המילואים ובחיילי המילואים שותפים לאבטחת המידע המסווג. הניסיון מלמד כי אירועים שבהם נפגעה אבטחת מידע מסווג, ובהם היו מעורבים אנשי מילואים, נבעו, בדרך כלל, מהרצון להמשיך ולתרום גם בסביבת העבודה האזרחית. אולם, הדברים נעשו תוך שיתוף מערכות מחשוב אזרחיות והוצאת מידע צבאי מסווג מרשות צה"ל ללא אישור וללא נקיטת אמצעי אבטחה מתאימים."
מקור - צה"ל
http://www1.idf.il/DOVER/site/mainp...t=1&bScope=True
|