29-10-2014, 01:21
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.14
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי mandolina27
זו דעתך אולי. ודעתי היא ש"פרו ורבו" (במובן של הבאת 7 ילדים לעולם) ודת בכלל הן תפיסות עולם, תאמין או לא, מאוד מיושנות ומאוד מאוד פרימיטיביות. קל וחומר בשעה שמי שמאמין
בשטויות האלה גם לא תורם מאום ולא חצי מאום למדינה, לא צבא, לא עבודה ולא בטיח.
אם היית טורח לקרוא את האשכול מתחילתו, היית רואה שטענתי שגם שיעורי ילודה נמוכים להחריד הם לא טובים. אבל מצד שני - גם 5-13 ילדים לזוג זה לא טוב - אלא גרוע.
היכן היא אותה פריחה כלכלית שאתה מדבר עליה? ומי נהנה ממנה? על מי אתה בא לעבוד? עובדה שמעמד הביניים כאן הולך ונרמס, ועם העובדה הזו אתה פשוט לא יכול להתווכח.
אני מאתגרת אותך למצוא מקום שבו קראתי לקשור חצוצרות. כל עוד לא עשית זאת (ואתה גם לא יכול, בעצם, כי לא אמרתי דבר כזה) - אתה שקרן מניפולטיבי. כל שאמרתי הוא
שהגיעה השעה להסביר לאנשים שהם לא חייבים לעשות 5, 7, או עשרה ילדים, כי צפוף כאן וכי כולנו נפגעים מזה בסוף.
אתה מכיר אותי בכלל? אתה יודע מי אני ומה ואני? לא. אז מאיפה החוצפה שלך לכנות אותי מפונקת? מה אתה בכלל יודע עלי, דתי חצוף? קל להפריח ססמאות באוויר, את נאום החזון הציוני
הקלישאתי הקטן שלך תשמור לעצמך ולשכמותך, כי זה לא מדבר אלי, ולא יעזור בית דין. תלך אתה לגור בגליל, ביוש או בדרום, ותספר לי אחרי זה איך היה. תעשה בעצמך לפני שאתה
מנדב אחרים. למה מי אתה בכלל? יהיר קטן.
|
סיימנו עם ההיסטריה והדרמה? תודה.
1. מעולם לא טענתי שיש משהו חדשני במיוחד בהבאת ילדים רבים לעולם, בעיקר כשאין את האפשרות לממן להם חיים נאותים.
כן טענתי שיש משהו מאוד פרימיטיבי בניגוח מנהגי הדת כשהם רק לשם ניגוח, ובייחוד כשמתברר שהניגוח לא רלוונטי למציאות בשטח.
הציונות הדתית היא אחת התנועות עם התרומה המשמעותית ביותר לחברה הישראלית, בין אם כלכלית, צבאית או דמוגרפית.
השמצת מגזר שלם שמאמין במנהגי הדת רק כי מגזר אחר (חרדים) מקיים את אותם מנהגים באופן קיצוני מידי הוא לא משהו שיעזור לך להראות
נאורה יותר מאלו שבחרת לגנות.
2. אכן טרחתי לקרוא את האשכול בטרם הגבתי. השאלה היא האם את טרחת לקרוא את אותה פסקה שציטטת לפני שחזרת על הטענה שלך בפעם המיליון.
באותה פסקה מדובר על קצב הזדקנות אוכלוסייה ולא על קצב ילודה. כפי שכבר הסברתי,
בישראל המזדקנת במהירות, מה שאת תופסת כמספר הילדים האידיאלי למשפחה (0-2), הוא בפירוש נמוך מידי.
עדיין לא הצלחתי להבין מה הבעיה עם 5-13 ילדים למשפחה, בהנחה ויש את האפשרות לכלכל אותם.
3. בהשוואה למדינות אירופה, הכלכלה הישראלית היא יציבה יחסית ונמצאת במצב טוב. התמ''ג לנפש נמצא במגמת עלייה באופן עקבי,
זה שאני ואת לא רואים מזה שקל לא אומר שהכלכלה קורסת. במדינות בהן הכלכלה כן קורסת, תחול ירידה בקצב התרבות האוכלוסיה, בהתאמה.
4. לא טענתי שאמרת שהפתרון הוא קשירת חצוצרות. לא מבין למה את טורחת לבזבז לשנינו את הזמן על משחקי 'כן אמרת לא אמרת'
במקום לענות באופן ענייני על נקודות שהעלתי, שעד עכשיו לא סתרת ולו אחת מהן. 'הגיע השעה להסביר לאנשים שהם לא חייבים...' -
פה בדיוק את מפספסת, הם מרגישים מחויבות עמוקה לדבוק באורח החיים הזה, בין אם זה נתפס בעינייך כפרימיטבי ובין אם לאו, זה המצב.
ניסיתי להסביר לך באמצעות עובדות ש 'כולנו נפגעים מזה' זה לא בדיוק המצב, אם כבר להפך, אבל את לצערי בחרת להתעלם.
לבעיית הצפיפות העלתי פתרון, שגם אותו דחית על הסף ובחרת לפצוח בסשן היעלבות מרגש ונוגע, אבל שוב, זה לא משהו שמקדם אותנו לאנשהו בדיון הזה.
5. לא נראה לך קצת מוזר שבחרת להפגע מזה שקראתי לך מפונקת בלי שאכיר אותך ובאותה נשימה קראת לי 'דתי חצוף'?
אני אמנם מאוד רחוק מהדת, אבל זה לא אומר שאני נשאר עיוור כשהאינטרסים שלי ושל הדתיים מצטלבים. על הדת יש המון ביקורת כמובן,
יש הרבה דברים שאני חושב שלא שייכים יותר לעולם המודרני. 'פרו ורבו', כרגע, הוא בהחלט מצווה שחשוב לשמר.
אם הצפיפות מפריעה לך, את מוזמנת לעבור למקום פחות צפוף. הגיוני לא?
הרבה יותר הגיוני מלהטיל רפש על מגזר שלם ולהזדעזע מכל עגלה ברחוב.
את לא מוכנה לשנות את מקום מגורייך? זכותך. רק אל תנסי לשנות מנהג מבין הבודדים שעוד מועילים לנו.
נערך לאחרונה ע"י Experimental בתאריך 29-10-2014 בשעה 01:26.
|