21-06-2013, 22:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
|
|
הגיע הזמן באמת לסיים את ויכוח הסרק הזה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מרק10
אלומיניום לא בוער ולא נשרף גם בטמפ' גבוהות. אם אלומיניום היה נשרף לא היה ניתן למחזר אותו עובדה, אלומיניום ממחזרים.
אתה מוזמן לקרא כתבה קצרה של איגוד תעשייני האלומיניום, בקשר לסכנות ולאמצעי הזהירות בעת עיבוד אלומיניום:
http://www.aluminum.org/Content/Nav...ety/default.htm
יתרה מזו - האלומיניום היא מתכת מאד ריאקטיבית, ועל כן לא תמצא אותה בטבע במצבה הטהור והמתכתי. לא אלאה אותך בספרות הכימית והמינרלוגית בנושא.
כמו כן, אני יכול לתת לך מראי מקום על השימושים של האלומיניום בפירוטכניקה, חמרי נפץ והודפים מוצקים, אך חבל על הטירחה, כי זה לא הנושא כאן.
מאלומיניום בונים גשרים וגם חיזוקים למבנים מסויימים והדבר מאושר לביצוע בהתאם לתקנים בינלאומיים, אם אלומיניום היה בוער או מתפוצץ לא היה ניתן להשתמש בו לשימושים שציינתי.
נכון, וגם סירי בישול, כלי עבודה, צעצועים ותרופות, ומה לא. מה הקשר?
הידעת שחישוקים קלים לרכב הנקראים בשפת העם 'גלגלי מגנזיום' הם למעשה חישוקים המיוצרים מסגסוגת אלומיניום, אם הסגסוגת הייתה בוערת או מתפוצצת ייצרני הרכב לא היו משתמשים בה.
לא תאמין, אבל הדבר לא נסתר מעיני, ואתה יכול להעמיד סיר אלומיניום על האש - והוא לא ידלק, ואתה יכול לזרוק חישוק קל למדורה והוא לא יבער. שונה המצב בלהבה של מלחם מסחרי שיכולה להגיע לטמפרטורות גבוהות בהרבה.
לסיכום
אם יש ביידך אסמכתא רשמית של איגוד ייצרני האלומיניום או הערת אזהרה בתקני SAE שאלומיניום לשימוש תעשייתי כמו סגסוגת 6061 או 5032 או אלומיניום המשמש בתעופה הנקרא 2024 בוער ונשרף אשמח לקרוא.
אם אין ביידך מסמך כזה אז אני לא ממשיך את הדיון איתך בכלל חוסר הידע שלך בתחום המתכות.
ושוב - לסיכום - אין שום צורך "לזרוק" עלי סימולים של סגסוגות אלומיניום, כי זה לא הנושא כאן (אם תרצה, אפשר לפתח שיחה מאד מעניינת על התיאוריה שמאחורי הסגסוגות שונות של המתכת, אבל לא כאן)! אין שום ספק שאפשר לרתך ולעבד אלומיניום בהרבה צורות. העניין הוא שזה נושא למי שמבין ומנוסה, ולא לחובבן! זה כל העניין, ואם יש לך השגות על זה - הבמה שלך.
ואגב - אין לך מושג קלוש מה אני יודע או לא יודע, כפי שלי אין מושג מי ומה אתה, ודי לחכימא ברמיזה.
|
|