לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 01-09-2014, 19:39
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח

לקחים ממבצע "צוק איתן."
אני מניח שהסיבה לפתיחת המהלך היבשתי הייתה גילוי מנהרות התקיפה של החמאס, אבל תכלית המלחמה הייתה צריכה להיות השמדת הכוח הצבאי של החמאס ברמה כזו שהוא לא יעז להילחם פעם נוספת.
לדאבוני לא הצלחנו להשיג את המטרות האלו. אנו לא יודעים אם נותרו מנהרות תקיפה בשטח ישראל, ובוודאי שהחמאס לא נפגע בצורה שתמנע ממנו לפעול נגדנו בעתיד. איראן כבר הבהירה שהיא תחמש אותו מחדש. אבל הייתי מוסיף שהנשיא המצרי רוצה לבודד את רצועת עזה ממצרים והוא מתכנן להקים איזור חיץ מסביב לרצועה, וזה יקטין את אפשרות החימוש מחדש של החמאס דרך מצרים.

הסיבות לכישלון ולאבדות הם:
1. לא הייתה לנו היכולת לאתר את מנהרות תקיפה שעוברות לשטח ישראל.
אחת האפשרויות לאתר מנהרות אלו לקוחה מנושא חיפושי נפט. גם איתור שדות נפט הוא בעיה שנפתרה בעזרת מערכת שבודקת את הקרקע ומזהה חללים באדמה, שבהם יתכן שיש נפט או במקרה שלנו מנהרות.

2. לא היו לנו פתרונות ליירוט פצמ"רים.
ישנם מספר פתרונות לבעיה זו:
א. קרן לייזר- זה פיתרון מעולה אבל ידרש עוד הרבה זמן והרבה כסף עד שנראה מערכת שתוכל ליירט 10 פצמ"רים בדקה וזה מינימום.
ב. טיל זעיר נגד פצמ"רים - הייתה בפורום כתבה בנושא זה וקישור לכתבה למטה:

ג. תותחי נ"מ מהירי ירי
- בעולם ישנם תותחי נ"מ בקליבר של בין 20 מ"מ ל-35 מ"מ שמתאימים לתפקיד. למה לא נרכשו מערכות אלו עד היום, זו שאלה שוועדת החקירה תצטרך למצוא תשובה.


למטה תמונה של מערכת אמריקאית שמבוססת על תותח "וולקן" 6 קנים בקוטר 20 מ"מ וקצב אש של 4,500 פגז בדקה. מערכת זו יכולה הייתה להירכש כבר לפני הרבה שנים ולהגן על ישובי עוטף עזה וחיילי צה"ל.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
CRAM SYSTEM –Centurion

לגרמנים ישנה מערכת נ"מ קרקעית בקליבר 35 מ"מ שנקראת Skyshield. המערכת בנוייה ממערכת מכ"מ ותותחי נ"מ בקליבר 35 מ"מ וקצב אש של 1,000 פגז בדקה לקנה. בנוסף למערכת זו, לגרמנים יש גם מערכת ניידת על גבי הרכב Boxer שנקראת Skyranger וכוללת מכ"מ ותותח 35/1000.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
SkyShield System

גם לסינים יש מערכות נ"מ מעניינות ולהם יש תותחי נ"מ שדומים או זהים לתותח ה-30 מ"מ שמותקן ב-A-10.בדרך כלל תותחים אלו מותקנים על ספינות הצי הסיני וקצב האש שלהם הוא בין 4,500 ל-11,000 פגז בדקה.

3. לצבא היבשה שלנו אבדה יכולת התקיפה. מ-82 צבא היבשה לא השיג ולו נצחון אחד.
לרק"מ כידוע ישנם 3 יכולות עיקריות: ניידות, מיגון, ועוצמת אש. בלחימה בשטח בנוי אין לרק"מ ניידות, ולכן הוא חייב להגדיל את המיגון ועוצמת האש.

א. מיגון:
אחד האיומים העיקריים על רק"מ הוא מערך הרקטות וטילי הנ"ט של האוייב, כנגד איום זה הרק"מ חייב להיות מוגן ע"י מיגון פסיבי ואקטיבי. הרק"מ שאמור להילחם בשטחים בנויים הם הנמרים וצריך להבטיח שיש להם את היכולת הזו.

נראה שבמלחמה האחרונה ספגו הנמ"רים פגיעות אבל עמדו בהם בהצלחה, זה אומר שהמיגון הפסיבי שמותקן בם עושה את העבודה, ושיפור המיגון יעשה ע"י הוספת מיגון אקטיבי.לדעתי המיגון האקטיבי כדוגמת "מעיל רוח" אינו מתאים לנמ"ר ואני בספק אם "אגרוף הברזל" יכול לטפל במספר איומים שמגיעים בו זמנית, ומכיוונים שונים.

הפתרון שנראה לי הוא התקנת מספר רב של משגרים/מיירטים, של "מעיל רוח", לאורך הגג של הנמ"ר כאשר בכל משגר מותקן חיישן (מכ"מ) זעיר שיהיה אחראי להפעלת הירי כנגד האיום. בשיטה זו ניתן יהיה לשגר מספר רב של מיירטים כנגד מספר רב של איומים שמגיעים בו זמנית. חיישנים מסוג זה מותקנים במערכת ההגנה האקטיבית של אוקראינה שנראית בתמונה למטה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ZASLON את החיישן רואים במרכז הקופסא.

ב. עוצמת אש:
ראינו במלחמה האחרונה שחלק מהבתים בנויים מבטון מזויין, והם לא יחדרו ע"י כדורי 7.62 ואני בספק אם כדורי "0.5. יחדרו אותם. הכדור הבא אחרי ה-"0.5 הוא ה-14.5 מ"מ או ה-23 מ"מ.
אני הייתי בוחר ב-23 מ"מ מפני שיש לו קצב אש גבוה (כ-3,000 כדור לדקה), לקליע יש עוצמה רבה יותר מאשר ל-14.5 מ"מ והפגז קצת יותר ארוך ממנו. ההפסד בכמות התחמושת יהיה זניח יחסית ליעילותו של כדור ה-23 מ"מ.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תותח 23 מ"מ GSh-23-2

אם נעשה את השינויים האלו אזי נוכל לשפר בצורה דרמטית את יכולתו של החי"ר ונשפר אל יכולתו של צבא היבשה לפעול בשטחי אוייב. מיכוון שאנו עלולים לפעול פעם נוספת מול החמאס, ואולי גם מול החיזבאללה, ובטוח מול דאעש, שנמצא על הגדרות ברמת הגולן, רצוי שהשינויים והשיפורים האלו יעשו במהירות.

ד. כמה נמרים צריך לרכוש?
זו שאלת השאלות כמה לרכוש וממי.
ההזמנה לנמרים שניתנה לגי.די קוצצה פעמיים פעם אחת מ-800 ל-380 ופעם נוספת ל-175, כרגע נראה שהרמטכ"ל ביטל את הקיצוץ האחרון וחזרנו למספר של 380 יחידות. לדעתי צריך להחזיר את הכמות ל-800 ואולי גם ל-1,000.

חוסר ההבנה לחשיבותם של כוחות החי"ר בקרבות היבשה הביאה אותנו למצב שבו אנו נמצאים כיום, וזה אומר מלחמה נוספת שהפסדנו בה, שעלתה לנו בקורבנות רבים וכסף רב. אם היינו נותנים עדיפות לכוחת החי"ר אזי הינו יכולים לסיים את הלחימה האחרונה מהר יותר, להגיע למקומות של החמאס ולהשמיד את כוחותיו אחת ולתמיד.

לדאבוני החי"ר תמיד בעדיפות אחרונה, אין תקציב, נראה כמה תעלה לנו המלחמה הזו, ואז נשאל את עצמנו למה לא מצאנו את הכסף הזה קודם ועשינו בו שימוש מושכל.

אנו לא רוכשים נגמ"שים מושלמים אלא רק שילדות של ברזל טיפש שאותו אנו הופכים לנגמ"שים, אפשר גם לנגמ"שי לחימה, לטנקים, לנושאי מרגמה, ורכבים מסוגים נוספים, הנמר זה לא רק נגמ"ש זו משפחה שלמה של רכבים.
כל הנגמ"שים בגדוד צריכים להיות על שילדת הנמר, וכל שאר הרכבים יכולים להיות אופניים.
אני לא יודע מה המספר המדוייק של נגמ"שים שצריך בגדוד, אבל לדעתי המחשבה של כיתת חי"ר שבנוייה מ-2 חוליות של 4 לוחמים בחוליה היא לא נכונה ואני הייתי מציע שיטה אחרת.

לפי דעתי בכיתה צריכים להיות 4 חוליות של 3 לוחמים בחוליה פלוס מ"כ סה"כ 13 לוחמים. את הלוחמים הייתי מנייד על 2 נמרים שבהם 5 אנשי צוות, סה"כ 18 לוחמים ב-2 נמרים.בהתאם לכך במחלקת חי"ר יהיו 6 נמרים, ל-3 כיתות חי"ר, פלוס רכב מ"מ סה"כ 7 נמרים וכ-60 לוחמים, יחד עם אנשי צוות. לדעתי בסה"כ נקבל כיתת חי"ר גדולה יותר ועם עוצמת אש הרבה יותר גדולה יחסית לשיטה הקיימת.


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 01-09-2014, 21:27
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,353
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

א. מנהרות: יש מירוץ חימוש; מחד היו כתבות על פיתרון טכנולוגי שאו-טו-טו נפרס, ומאידך- ברור שהחמאס והחיזבאללה צפו ולמדו, ויעבירו יותר ויותר פעילות מתחת לקרקע. כבר עכשיו הם משתמשים במנרות כדי להגיע לעמדות מרגמה, למשל:
ציטוט:
פי האישום, אלאסטל וחבריו היו שותפים בחפירת מנהרה המיועדת לשיגור פצצות מרגמה לעבר מדינת ישראל על מנת לפגוע באזרחים ישראלים. “הנאשם וחבריו חפרו את המנהרה באמצעות מקדחה וכלים נוספים, וחפרו מנהרה לעומק של 6 מטרים ואורכה כ-40 מטרים. קירות המנהרה מבוטנים, ולאחריה חדר השיגור לשם שיגור פצצות המרגמה נגד ישראל”, נטען.

לפי האישום, ב-16 ביולי קיבל הנאשם הוראה ללכת למנהרה על מנת לשגר מחדר השיגור פצצות מרגמה לעבר ישראל. “אלאסטל הסכים וקשר קשר עם קדרה ואחרים לבצע פשע, דהיינו לשגר פצצות מרגמה לעבר ישראל על מנת לפגוע באזרחים ישראלים משום שהם ישראלים”.

לפי האישום, למחרת, הנאשם ושני חבריו נכנסו לבית וממנו עברו ללול ליד הבית שבתוכו היה פתח למנהרה באורך כ-70 מטרים, ובקצה המנהרה היה חדר שיגור ובתוכו משגר מרגמה שעליו מותקנת כוונת טלסקופית לכיוון הירי לעבר ישראל, וכן היו שם 5 פצצות מרגמה. מחוץ למנהרה היו 12 פצצות נוספות.

“הנאשם וחבריו הכינו את המשגר להפעלה עם פצצה וכיוונו אותו לאחד מהיישובים בישראל. השלושה המתינו להוראות בטלפון על מנת לשגר את הפצצות, אולם לבסוף לא שיגרו את הפצצות בשל פעילות חיל האוויר הישראלי מעליהם באותה עת, שמנעה מהם להתקרב למשגר. למחרת הם נעצרו על-ידי חיילי צה”ל שפעלו באזור”.

מכאן

כלומר- האתגר הוא לא רק לגלות מנרות "התקפיות" לשטחנו, אלא גם מנהרות בשטח הלחימה, ורצוי כמובן לגלות אותן מנגד.

2. פצמ"רים: קח בחשבון את הסביבה המבצעית; אם נציב באוגדת עזה גדוד יירוט פצמ"רים סדיר, זה:
- יבוא על חשבון גדוד סדיר אחר
- יעלה כסף רב
- יגביל את פעילות כלי הטיס של חה"א

3. חי"ר/חרמ"ש: מה הקשר ל-"צוק איתן"? בכמה מקרים היתה לחימה שמצד אחד 0.5" של נמר לא הספיק, ומצד שני לא היה חמ"מ/סיוע ארטילרי/סיוע אוירי זמין?
אם כבר, מה שחסר הוא כוחות הנדסה; אולי צריך לחזק את פלוגות החבלה בחטיבות החי"ר ולתת להן יכולות לחימה במנהרות?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 01-09-2014, 22:23
צלמית המשתמש של ArmouredDov_D9
  ArmouredDov_D9 ArmouredDov_D9 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.10.03
הודעות: 11,174
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "א. מנהרות: יש מירוץ חימוש;..."

בהחלט צריך עוד כוחות הנדסה קרבית ולא רק במילואים. לדעתי יש מקום לפתוח עוד גדוד סדיר שיתמחה בגזרת עזה לרבות צמ"ה, מנהרות ומטענים.

כמו כן, יש למגן את צי הדחפורים של צה"ל ב"מעיל רוח" שתוכל גם להגן על הדחפור מטילים אבל גם לא תמנע ממנו להיכנס במבנים, כלומר היא צריכה לעמוד בפני בלוקים וגושי בטון שנופלים. לדעתי רפא"ל מסוגלת לפתח מערכת כזו.

עוד לקח הוא להאיץ את הסבת חטיבה 7 לטנקי מרכבה סימן 4מ עם "מעיל רוח" ומענ"ק עם צי"ד.

כמובן שתמיד אפשר לדבר על הצורך בעוד התעמצות ורכישת טכנולוגיות חדשות, אבל יש מגבלות תקציב וצריך להשקיע גם באימונים.
_____________________________________
ArmouredDov_D9
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ארץ ישראל לעם ישראל - הציונות תנצח!
דף ה-D9 של MathKnight

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 02-09-2014, 10:23
  shironi shironi אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.02.05
הודעות: 10
לקחים
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "א. מנהרות: יש מירוץ חימוש;..."

מבלי להכנס לפוליטיקה (כן רצינו לכבוש ולהכריע או לא) , אלו הלקחים שלי :

1. להבקעה במתאר עמוס נ"ט ומטענים - רק כלי כמו נמ"ר או טנק ולא כלי רך כמו סטרייקר או נגמש גלגלי אחר.
2. יש להגדיל את כמות הציוד (שכבר קיים) להשמדת מנהרות כדי להקטין את הזמן בו ממתינים במצב נייח ליד הפיר עד להשמדת המנהרה.
3. פצמ"רים - בהנחה שמערכת "מגן רוח" עובדת, יש לסגור את המעגל - גילוי + התרעה מהירה + מיגון בשטח - כדי למנוע אבדות בשטחי כינוס. וזאת עד לבשלות של מערכת יירוט.

לגבי הפצצת המגדלים - לדעתי זה היה ארוע תודעתי עם השפעה מכרעת.יחד עם זאת אם היה מתרחש בשלבים מוקדמים יותר היה מסב נזק עצום לתדמית שלנו בדעת הקהל העולמית. בשלב בו ננקט הצעד, רוב העולם כבר הבין שאין מה לצפות מהחמאס ולכן התגובות היו שקטות יחסית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 03-09-2014, 04:18
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
תשובות
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "א. מנהרות: יש מירוץ חימוש;..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
כלומר- האתגר הוא לא רק לגלות מנרות "התקפיות" לשטחנו, אלא גם מנהרות בשטח הלחימה, ורצוי כמובן לגלות אותן מנגד.
מנהרות- הלוואי וניתן יהיה לזהות חפירת מנהרות בשטח האוייב, בשלב זה אני אסתפק ביכולת לזהות מנהרות בשטחנו.

2. פצמ"רים: קח בחשבון את הסביבה המבצעית; אם נציב באוגדת עזה גדוד יירוט פצמ"רים סדיר, זה:
- יבוא על חשבון גדוד סדיר אחר
- יעלה כסף רב
- יגביל את פעילות כלי הטיס של חה"א
לאור כמות הנפגעים והנזק שהמרגמות גרמו לכוחות ולחיי התושבים בעוטף עזה, אזי אין ברירה אחרת.
גובה יירוט הפצמ"ר יהיה הרבה מתחת לגובה הטיסה של מטוסי קרב/כטב"מים.


3. חי"ר/חרמ"ש: מה הקשר ל-"צוק איתן"? בכמה מקרים היתה לחימה שמצד אחד 0.5" של נמר לא הספיק, ומצד שני לא היה חמ"מ/סיוע ארטילרי/סיוע אוירי זמין?
אם כבר, מה שחסר הוא כוחות הנדסה; אולי צריך לחזק את פלוגות החבלה בחטיבות החי"ר ולתת להן יכולות לחימה במנהרות?
1. חי"ר/חרמ"ש הם חלק ממערך השריון בלעדיהם לא תהיה לצה"ל יכולת התקפית.
2. אשר לתותח 23 מ"מ, זו רק דרך לשפר את עוצמת האש של הכוחות, כמו שתותחי הטנקים שודרגו ל-120 מ"מ.
3. לפי תמונות שראיתי, יש בעזה מבנים שבנויים מבטון מזויין ש-"0.5 לא יחדור.
4. בלחימה בשטח בנוי שהמרחקים בין כוחות שלנו ושל האוייב יכולים להיות קטנים, אני מעדיף לתת לכוחות שלי יותר עוצמת אש, על מנת שהם לא יצטרכו לבקש סיוע ממקורות אחרים.

5. אשר לכוחות הנדסה אני סומך על מה שכתב הדוב המשוריין.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 03-09-2014, 04:29
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
זה נכון
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "כמעט כל הלקחים שלך הם לקחי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
כמעט כל הלקחים שלך הם לקחי "המלחמה הקודמת"....
זה נכון וזה שאנו לא לומדים ומיישמים לקחים היא בעיה רצינית.

מה גם שכדאי ללמד אותך ואחרים שזה שנפגעו חיילים לא הופך את המלחמה לכשלון.
המלחמה הזאת היתה הצלחה גדולה בהתאם ליעדים שהוצבו לה.
אל תתאמץ אין לך מה ללמד אותי. מלחמה עם כנופיות חמושים שהפכה למלחמת התשה היא כשלון אדיר.

אם היו מציבים לה יעד של הפלת החמאס אני משער שהיו מגלים שזה קשה לביצוע ושצה"ל לא מוכן לכך (וזה גם הגיוני, הוא התעסק ותכונן לדברים אחרים, ואולי בצדק).
אפשר להפיל את החמאס צבאית, אם יכינו לזה תוכנית- זה יקח להערכתי לא מעט זמן ומשאבים להוציא תוכנית כזאת אל הפועל, זה לא יכול לקרות היום.
כאן אנו מסכימים.

כרגיל הערותיך הם ברמת גנרל מקלדת.
זה נכון, אבל אתה אלוף החייל יכול רק למתוח ביקורת על מה שמישהו כותב. ניסת פעם לכתוב משהו משל עצמך? אולי תסביר מה חה"א הישראלי עשה ב-50 ימי לחימה? נראה לי שטייסת אחת של פנטומים, סקייהוקים הייתה עושה את אותה עבודה מבלי להשקיע מאות מיליוני דולרים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 02-09-2014, 02:07
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,953
זה לא לקח
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי שלמה30 שמתחילה ב "בין היתר, לקח שצריך להלמד הוא..."

השמדה של בניין פאר רק לשם השמדתו וללא סיבה עובדתית (כלומר הכילו בתוכם תשתית טרור כלשהיא) לא תקרה רק בגלל שאתה מחפש "תמונת ניצחון" שלא ממש קיימת בתקופתנו. שני המגדלים שכן הופצצו בסוף המבצע הכילו מפקדות וחדרי תקשורת של חמאס וגא"פ.

ובכלל, למדינת ישראל אין מריבה עם האזרח הפלסטיני הפשוט - למעשה, בדיוק ההיפך. כבר עכשיו יש ברצועה מאות אלפי אזרחים ממורמרים שחלקם שנאו וישנאו את ישראל עד יומם האחרון, וחלקם מתחילים להפנים שמי שהביא עליהם את החורבן זה החמאס. אז לא, אין שום סיבה לגרום להם סבל מיותר.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 02-09-2014, 11:14
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,940
לדעתי - כי מבחינתנו אפילו עם החמאס הסכסוך אינו מהותי.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "אז למה המגדלים לא הופצצו..."

ישראל נאבקת עם החמאס רק עקב נסיונו לתקוף, לפלוש לישראל ולהרוג יהודים,
ומבחינתנו - החמאס הוא האוייב הפחות מסוכן. אין לו מספיק כוח צבאי ומדיני כדי לבצע כיבוש נרחב.

אבל מבחינה פרקטית - היות ומדובר בשלטון הנבחר (ולכן הלגיטימי) של הרשות הפלסטינית בכלל ועזה בפרט, ישראל נזהרת לא למוטטו.
היות ולחמאס אין הפרדה אמיתית בין המנגנונים הצבאיים והמנגנונים האזרחיים, השמדה שיטתית של מוסדות החמאס משמעותו שעזה הופכת לאזור חסר שליטה.

אז ישראל נוקטת באסקלציה: קודם משמידים מטרות צבאיות קלאסיות כמו חוליות טרור ומאגרי נשק, ורק אז משמידים מטרות "מעורבות", מטרות צבאיות במקומות רגישים, ומנהיגים.
הבתים שהושמדו בתחילת הלחימה של "מפקדי שטח" ושימשו לצורך הרתעתם בצורה כלכלית.
הווילות של ההנהגה בשכונת רימל המפוארת החלו להיפגע רק בסוף הלחימה.

אסטרטגיית האסקלציה גורמת להארכת הלחימה,
אבל נראה שמטרתה היא לייצר הסכמה שבשתיקה והבנות בשטח.
כל עוד ראשי החמאס נמנעים ממאבק ממושך מדי, אנחנו נמנעים מחיסול ראשי החמאס, ותומכים בהישארותם כשליטי עזה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 02-09-2014, 12:36
  משתמש זכר מרקויס מרקויס אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.12.08
הודעות: 5,329
2 לקחים שלדעתי צריכים ליישם בפעם הבאה (ותהיה פעם באה..)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

הלקח הראשון לדעתי הוא בתחום התודעה, לדעתי היו חייבים לפרסם תמונות של גופות החמאסניקים, גופות בתוך הבתים, כדי להראות לאירופאים ולאידיוטים הפרטיים שלנו איך חמאס משתמש בתשתיות אזרחיות לצרכיו, התמונות לא חייבות להיות גרפיות , כמו כן תמונות של שבויים, זה עושה את העבודה..

הלקח השני הוא טיפול בשכונות היותר יוקרתיות של עזה, שכונת רימאל למשל, למה לא הפציצו אותן? למה הן לא שילמו את המחיר? בגלל שחמאס לא ירה מהן? זה לא חשוב, תושביהן היו צריכים לקבל טלפון פינוי והיו צריכים להפציץ גם אותן..אולי הלחץ שהעשירים של עזה היו מפעילים על חמאס היה עושה את שלו..
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהמחמלי, אחיי גיבורי התהילה ,כל הרפאים , משל"ג עד 2000

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 02-09-2014, 22:09
  emile-a emile-a אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.05.06
הודעות: 5,404
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "2 לקחים שלדעתי צריכים ליישם בפעם הבאה (ותהיה פעם באה..)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מרקויס
הלקח הראשון לדעתי הוא בתחום התודעה, לדעתי היו חייבים לפרסם תמונות של גופות החמאסניקים, גופות בתוך הבתים, כדי להראות לאירופאים ולאידיוטים הפרטיים שלנו איך חמאס משתמש בתשתיות אזרחיות לצרכיו, התמונות לא חייבות להיות גרפיות , כמו כן תמונות של שבויים, זה עושה את העבודה..

הלקח השני הוא טיפול בשכונות היותר יוקרתיות של עזה, שכונת רימאל למשל, למה לא הפציצו אותן? למה הן לא שילמו את המחיר? בגלל שחמאס לא ירה מהן? זה לא חשוב, תושביהן היו צריכים לקבל טלפון פינוי והיו צריכים להפציץ גם אותן..אולי הלחץ שהעשירים של עזה היו מפעילים על חמאס היה עושה את שלו..

הלקח הראשון- אפשרי, אני לא בטוח שהיה עוזר אבל לא יודע.
הלקח השני לא חוקי ולא הגיוני, מעבר להוציא קיטור. סתם היה מוכיח את ההפך ממה שאנחנו מנסים לעשות ולהראות- שאנחנו נלחמים מלחמה צודקת הגיונית ומוסרית. סתם להפציץ בתים של אזרחים תמימים זה לא הגיוני. לשמחתי אף אחד לא נתן פקודה כזאת- רבים לא היו מבצעים אותה וגם אני לא. להפציץ שכונות שלא מסכנות את ישראל זה לא חוקי בעליל, גם אם מתקשרים לפני הירי שיש אנשים שלא מקבלים את ההודעה או לא יכולים להתפנות. אם אנשים כאלה נהרגים כשיורים על ישראל מהשכונה שלהם אז אפשר להסביר את זה וחוקי לעשות את זה, עצוב ככל שזה יהיה. כשאנשים כאלה נהרגים כי הפצצנו שכונות יוקרה שלא סיכנו ישירות את ישראל (וגם בעקיפין קשה להראות איזו השפעה גדולה שלהם על המלחמה) אז זה לא חוקי ולא עושים זאת.
יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות במלחמה הזאת בלי לעשות את זה שלא עשו- במיוחד אם מתכוננים אליה כמו שצריך.
_____________________________________
!Ya Gotta Believe

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 02-09-2014, 13:53
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.08.05
הודעות: 5,850
מספר מסקנות מקצין אש זוטר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

הניסיון שלי בעזה הוא רק מהמבצע הנוכחי (30 יום, 17 בפנים) ואני לא גנרל או אסטרטג, ולכן יש להתייחס למסקנות שלי בהתאם...
1. אני ממש לא מסכים שהפסדנו. בדיעבד לנושא המנהרות אומנם היה ניתן להתכונן בצורה טובה יותר, אבל בלחימה עצמה עמדנו ביעדים שהוצבו ובלחימה מול האויב הכרענו אותו בלי אבדות גדולות מדי. יש בעיה היום שמתייחסים לכל אבידה כאל משהו שניתן למנוע, ולכן הרוג = מחדל/כשלון. אומר בהדגשה משהו שהמח"ט חזר והדגיש לנו לפני שנכנסנו - יהיו הרוגים, כי זו טיבה של המלחמה! . ניתן לצמצם את הכמות בעבודה מקצועית ונכונה (ואומנם, לגדוד שלי לא היו הרוגים ופצועים לכל אורך הלחימה, למרות לחימה לא פשוטה וקרבות מורכבים), אבל לא ניתן למנוע זאת לגמרי.
2. השימוש בנגמ"שי ברדלס הוא משהו שכרגע יש ללמוד להסתדר איתו. הם לא יוחלפו מחר ולא מחרתיים, ובמבצע הבא אנחנו גם נשתמש בהם (ציטוט מבכיר בצבא שדיבר איתנו במפגש סיכום המבצע), ולכן יש להוציא מהם את המיטב. שוב, לענ"ד אפשר להתגבר על בעיות המיגון עם עבודה מקצועית ומעטפת אש מתאימה ואבטחה קפדנית. צריך לזכור שלמרות שהוא רק"ם רך, זה לא שחמאס יכול לשגר נ"ט מכל עמדה נתונה ולטבוח ביושבי הנגמ"שים. מה שצריך לשפר זה את שיתוף הפעולה בין כוחות האש, החי"ר והטנקים.
3. אני הייתי ממשיך להשקיע בגורמי אש צופים -יורים שמדברים עם הדרגים הטקטיים - גדוד וחטיבה. במבצע קרה שהפעלתי אמצעי אש שבהכשרה שלי אמרו שלעולם לא יתקרבו לדרג שלי, והדבר סייע מאוד לעבודה של הגדוד. הצבא הולך לשם, וזו מגמה שצריך להמשיך ולשפר.
4. איתור והשמדת המנהרות - בעיני האיתור הוא המשימה הדוחקת יותר. גם מאחר והם מהווים סיכון לאזרחים, וגם מאחר ולהחזיק שטח ולחפות על כוחות שמשמידים מנהרה זה דבר שיותר קל להיערך אליו ולבצע אותו מאשר לנחש כמה מנהרות יש והיכן הן...
5. קצת לגבי מה שנכתב כאן קודם:
ציטוט:
בלחימה בשטח בנוי אין לרק"מ ניידות, ולכן הוא חייב להגדיל את המיגון ועוצמת האש.

לא נכון. היו המון בעיות עבירות במבצע, ובהחלט יש מקום לכלים שיודעים לנסוע במהירות ולחצות משטחים קשים לתנועה. היו לא מעט מקרים של חילוצים של D9, טנקים, אכזריות, נגמ"שים... הקרקע בעזה יותר מסובכת לתנועה ממה שנדמה. ובכלל - יש בשטח הבנוי בעזה יותר תמרון ממה שנראה. יש שם לא מעט שטחים פתוחים מאוד, שמאפשרים תנועה של רק"ם, שהבדל של מהירות בה הוא חוצה שטח נשלט ופתוח יכולה להיות ההבדל בין כוח שמגיע בזמן ליעד לבין כוח שחוטף נ"ט וצריך לחלץ.
לגבי הגדלת עוצמת האש של החי"ר: זו דלימה שמסתובבת בצבא כבר הרבה זמן - שיפור יכולת האש מול יכולת הניידות. פותח האשכול היה רוצה למקם חלק מכוח החי"ר על נמ"רים כדי לספק עוצמת אש גדולה יותר. בעיני מהלך כזה מבטל את הייתרון המרכזי של החי"ר מול הטנקים - הגמישות והיכולת להתמודד עם כיבוש ותמרון בשטח בנוי. עדיף שכוח חי"ר יוכל לתמרן בקלות ולזוז במהירות מעמדה לעמדה, מאשר שיכניס נמ"ר לאיזו סמטה וייטחן מבחוץ בניינים. בסוף האויב שמולנו הוא גמיש ומשתמש בטווח תת קרקעי. מה הטעם לרסק בניינים מבחוץ כשהחמאסניק כבר ברח החוצה דרך איזו מנהרה? זה סתם בזבוז של תחמושת ובאזורים עם אזרחים זה מתכון לאסון. עדיף לדעתי שהחי"ר יוכל לכבוש בניין, לזהות את הפיר- לתפוס את החמאסניק הבודד שיושב שם ולספק מודיעין לגבי לאן הפיר הולך.
בקיצור, הייתרון המשמעותי של החי"ר הוא דווקא הגמישות שלו ויכולת התמרון בשטח בנוי. אני לא הייתי ממהר לוותר על זה לטובת הגדלת עוצמת האש.

אלה שני הסנט שלי.
_____________________________________
And you've been so busy lately That you haven't found the time, to open up your mind, and watch the world spinning gently out of time

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 02-09-2014 בשעה 14:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 02-09-2014, 14:53
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.08.05
הודעות: 5,850
זה לא כוון ספציפית מול פותח האשכול
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "ישי, קודם כל מברוק ..שנית מי..."

אבל בכל זאת, היו כמה ביטויים (שאני מקווה שהבנתי לא נכון):

לצבא היבשה שלנו אבדה יכולת התקיפה. מ-82 צבא היבשה לא השיג ולו נצחון אחד.
הסיבות לכישלון ולאבדות הם:

בהתחשב במה שהוגדר לנו בפקודת מבצע כמטרה והמשימה, עמדנו בגדול. היו דברים שהיו פאשלה די גדולה, אבל מיהרנו להתאפס ולעבוד עליהם כמו שצריך.

לגבי המטרות האסטרטגיות של המבצע - אני מסכים שלא הפלנו את שלטון חמאס או הפסקנו את ירי הרקטות, אבל זה לא מה שהוגדר כמשימה.
אישית, אני חושב שחמאס כארגון שלא ממש חושש לאובדן חיי פעילים או אזרחים הדבר היחיד שיש לאבד הוא השלטון ברצועה. אני חושב שאם היינו מפילים את שלטון חמאס ברצועה ע"י כיבושה והרג/גירוש בכירי החמאס המצב היה אחרת, ושליט אחר שהיה קם ברצועה, גם אם קיצוני בהרבה, היה חושב פעמיים כשהוא פותח במערכה כשהוא מבין שהתוצאה היא שהוא מאבד את השלטון.
בכל מקרה, אם זו הייתה המטרה, המבצע היה ארוך ומסובך בהרבה, והשאלה העיקרית הנשאלת היא האם השלטון הבא שיהיה ברצועה יהיה עדיף למדינה מחמאס, על כל מגרעותיו.
אבל זה כבר דיון אחר...
_____________________________________
And you've been so busy lately That you haven't found the time, to open up your mind, and watch the world spinning gently out of time

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 03-09-2014, 05:52
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
כתבת יפה מאד ותבורך על כך.
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "מספר מסקנות מקצין אש זוטר"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yishain11
הניסיון שלי בעזה הוא רק מהמבצע הנוכחי (30 יום, 17 בפנים) ואני לא גנרל או אסטרטג, ולכן יש להתייחס למסקנות שלי בהתאם...
כתבת יפה מאד ותבורך על כך וזו דעתי:
1. 50 ימי לחימה בשבילי זה כישלון.

2. בלחימה תמיד יהיו הרוגים אנו רק יכולים לקוות שהם לא יהיו רבים מדי. במלחמה הזו היו 70 הרוגים וזה לא מעט, נכון שלא כולם הגיעו מלחימה ישירה.
אבל תזכור שהלחימה לא הייתה בעומק הרצועה, ולכן אין להקיש מלחימה זו על כלל הלחימה בעזה, אם נדרש אליה באחד הימים.

3. זה עצוב שנצטרך להשתמש בנגמ"שי הברדלס לאורך זמן, אלו מישגים שההנהגה הצבאית עשתה כבר לפני הרבה שנים ועכשיו אנו משלמים את המחיר.
על חוסר המיגון אי אפשר להתגבר, אפשר אולי להקטין את הבעיה ע"י תנועה נכונה, שת"פ עם כלים נוספים, אבל כל עוד הברדלס נחדר ע"י RPG יש לנו בעיה.

4. אני מסכים עם הקביעה שלך לגבי גורמי אש צופים-יורים.

5. איתור המנהרות הוא בהחלט נושא חשוב.

6. אני לא מבטל את הניידות היא קיימת בכל רכב, ולנמר יש ניידות רבה והיא מבורכת.

לגבי הגדלת עוצמת האש של החי"ר: זו דלימה שמסתובבת בצבא כבר הרבה זמן - שיפור יכולת האש מול יכולת הניידות.
לא זה לא, השיפור בעוצמת האש היא לא על חשבון הניידות.

פותח האשכול היה רוצה למקם חלק מכוח החי"ר על נמ"רים כדי לספק עוצמת אש גדולה יותר.
לא זה לא, מיקום החי"ר על הנמר, הוא על מנת להביא אותם ליעד שלהם בצורה מוגנת ככל האפשר.

בעיני מהלך כזה מבטל את הייתרון המרכזי של החי"ר מול הטנקים - הגמישות והיכולת להתמודד עם כיבוש ותמרון בשטח בנוי. עדיף שכוח חי"ר יוכל לתמרן בקלות ולזוז במהירות מעמדה לעמדה, מאשר שיכניס נמ"ר לאיזו סמטה וייטחן מבחוץ בניינים. בסוף האויב שמולנו הוא גמיש ומשתמש בטווח תת קרקעי. מה הטעם לרסק בניינים מבחוץ כשהחמאסניק כבר ברח החוצה דרך איזו מנהרה? זה סתם בזבוז של תחמושת ובאזורים עם אזרחים זה מתכון לאסון. עדיף לדעתי שהחי"ר יוכל לכבוש בניין, לזהות את הפיר- לתפוס את החמאסניק הבודד שיושב שם ולספק מודיעין לגבי לאן הפיר הולך.
אין לי בעיה עם זה, אבל נמר יחסית לברדלס יוכל לספק לחי"ר סיוע רציני כאשר הוא פורק ופעל רגלית.

בקיצור, הייתרון המשמעותי של החי"ר הוא דווקא הגמישות שלו ויכולת התמרון בשטח בנוי.
אני לא הייתי ממהר לוותר על זה לטובת הגדלת עוצמת האש. אלה שני הסנט שלי.
אני לא מוותר על כלום רק משפר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 02-09-2014, 21:29
  שמגר שמגר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.01.12
הודעות: 217
לנתח בובה מפלסטיק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

הדיון פה מצחיק אותי, בעצם לא, הוא מעציב אותי
כי הוא משול בעיני לדיון על "בגדי המלך החדשים" - שאין לו.
החמור הוא אותו חמור
העגלה אותה עגלה
הדמיונות אותן דמיונות
וגרוע מכל האגדות הן אותן אגדות
הא ושכחתי
ההרוגים (האמיתיים) הם אותם הרוגים, אנשי קו הדם
הנזרקים על מול פני המלחמה האכזרית כשאין להם לא מעיל ולא רוח
יש פה כ-א-י-ל-ו מלחמה אבל עם הרוגים אמיתיים (כמו סבון ללא סבון)
ישנה הרבה תנועה ורעש (מילואים, אספקה, ד"ש מהעורף, מכתבי ילדים ושאר ירקות)
אבל אין מלחמה וממלא גם אין הכרעה (לא נצחון) ה-כ-ר-ע-ה
צה"ל אי פעם הכריע מלחמות ?????
צה"ל מסוגל להכריע מלחמות ?????
אני מאמין שכן אבל לא בגירסה הנוכחית (שראשיתה מאז קום המדינה) של "התרבות הצבאית" המפעמת בצה"ל.
וממלא הדיון במסקנות ותפקוד הצבא ב"צוק איתן" (צה"ל מומחה בשמות צבאיים) לטעמי הוא שטותי כי ממלא ביום הקרב הבא אתה תמצא את אותן טעויות מהותיות
להרוג ? זו לא בעיה ? ההצלחה להדביר 600, 800, 1000 אנשים זו יכולת שכל אספסוף לוחם מסוגל לה, בלי תחקירים, ובלי טררררם עיין ערך דעש ועיין היסטוריה עולמית.
להרוס את החושה של איזה מוחמד או את הבניין רב הקומות של מוסטפון בעזרת אמל"ח חכם את זה צריך לתחקר ? הרי זו בדיחה זו כמו בעיטה בתל של נמלים ...
הבעיה שישנו תהליך אוטומטי החוזר על עצמו וביסודו מתרחש הדבר הבא: הפיקוד הזוטר הופך לבכיר ואז הוא מתקרנף ונהיה לאיש אחר מלוחמני ל"שלומני" (מלשון שלום, פיוס, כלנית, לפלפני וכדו')
מאוחר יותר הוא עובר מוטציה נוספת והופך לפוליטיקאי קטן
ועם עוד מאמץ אבולוציוני נוסף הוא גם נהפך לראש ממשלה (מהימין ומהשמאל)
ואז הסירוס של מושג מלחמה מקבל את השלמתו.
ודרך אגב באמת מלמדים בווסט פוינט קרבות של צה"ל ?

בשולי דברי
איני אסטרטג ואיני טקטיקן אבל ליל הסדר היהודי לימד אותי שהאיש הכי גרוע הוא זה ש"אינו יודע לשאול"
ושני האנשים החשובים ביותר הם החכם והרשע - אז אני מבכר להיות הרשע, המפקפק, ומתריס בשוליהם של גדולים ממני שכבר שנים מפקפקים ומתריסים, כירמיהו בשעתו.
ולא להחשב ל"חכם" ומלומד המסוגל ל"נתח" (גוויה מפלסטיק )
יש מי שיקרא לדברי הגיג, יתכן,
אבל לנתח בכלים צבאיים את מה שאינו צבא ואינו מתכוון להיות כזה זה לא הגיג זו זילות המונחים: 'צבא', 'תחקיר' , 'הפקת לקחים'

(אני מוציא ברוב הדברים את חיל האוויר ממסקנותי אלו, כי כמו שסיפרו בשמו של רפול שאמר:
חיל האוויר זה לא צה"ל - זה צבא זר, אבל ידידותי"
אם כי ניתן גם בו למצוא "בקטנה" את תת-התרבות המלחמתית הקיימת בצה"ל)

נחמה אחת יש לי: אני מאמין בניסים.
_____________________________________
"א. במשך השנים איבד צה"ל את כוח התקיפה שלו, כי כושרו ההגנתי הולך ונחלש, ועליו לעבור רפורמה מקיפה כדי שיוכל להתמודד עם האתגרים שיעמדו בפניו.
ב. למרות הלקחים של ששת הימים, יום הכיפורים ולבנון, שב הצבא וחוזר על השגיאות שנעשו במלחמות קודמות ברמת חומרה הולכת וגוברת, ולכן לא השיג את המטרות הצבאיות שהוטלו עליו, ונגרמו לו אבדות מיותרות.
ג. יותר משעסק צה"ל בחשיבה ובפעולות לתיקון טעויות, השקיע מאמצים וכסף רב בניפוח מפקדות ושירותים על חשבון הכוח הלוחם.
ד. המטה הכללי לוקה בתסמונת "הראש הקטן", מוביל את צה"ל לאובדן הגמישות הצבאית והופך אותו לגוף מסורבל וכבד תנועה.
ה. הדרג המדיני נמנע מלקבל החלטות אסטרטגיות, מלקבוע תפיסת ביטחון שתתמודד עם התמורות שחלו באזור ומלשאת באחריותו למחדלים בניהול הביטחון הלאומי."


נערך לאחרונה ע"י שמגר בתאריך 02-09-2014 בשעה 21:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 02-09-2014, 21:31
  lior432 lior432 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.03.07
הודעות: 4,365
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

לקחים?
1. מרוב שחיפשנו תמונת ניצחון והתחלחלנו מהמחשבה שהחמאס ישיג אחת כזו, שכחו "לפנות את ישובי העוטף". ברגע שהובן שהמבצע הזה הולך להימשך חודשים, היה צריך באופן מסודר לפנות את התושבים מעבר לטווח הפצמ"רים בצורה מסודרת. פינוי אזרחים לא מעיד על חולשה, להפך. באנו בטענות לחמאס על זה שהם מונעים יציאה של אזרחים משטחי לחימה אבל אנחנו גם לא בדיוק עודדנו את שלנו לעזוב. ברגע שהובן שאי אפשר לנהל שיגרה מינימלית בישובים, היה צריך באופן מסודר ומאורגן לפנות את התושבים ולא לסמוך על טוב הלב של התארגנויות פרטיות.

2. מומנטום- המומנטום היה בידי הצד השני. שרצו, ירו, שרצו הכריזו על הפסקת אש. הטענה שלי כאן היא יותר לדרג המדיני: אזרחי מדינת ישראל לא צריכים לשמוע על הפסקת אש מאבו מאזן או מהטוויטר של מוסא אבו מרזוק.

3. לדעתי, המציאות הרקטית השתנתה לחלוטין. אלפי רקטות נורו ללא שום אפקט אמיתי. אני מניח שגם ארגונים אחרים רואים ומבינים את זה. זה כנראה יהיה הלקח של החמאס וכנראה גם של החיזבאללה- בעימות הבא אם יהיה, יהיו יותר סוללות כיפה, השרביט כנראה יהיה מבצעי, ומי יודע, אולי אפילו הלייזר יקרום עור וגידים. הנשק הרקטי מיצה את עצמו. מה יבוא במקום? קשה לדעת- מנהרות זה נחמד אבל ההשקעה גדולה והשימוש חד פעמי. פצמ"רים מוגבלים בטווח, יש להם הרבה מה לחשוב עליו.

4. הפגיעות בשטחי כינוס- אני לא יודע מה קרה בכל שיטחי כינוס, אבל מתמונות שהסתובבו בתקשורת ניתן לראות חיילים מסתובבים שם כאילו הם בים, ללא קסדות ושכפצ"ים. אני לא יודע כמה נפגעים היו מחסכים אם הייתה הקפדה על שכפצים קסדות בשטחי כינוס (ווהנחייה גורפת של לבישת מיגון בטווח של 5 ק"מ מהגדר)

5- אמינות דו"צ- יותר מדי פעמים דו"צ נתפס לא אומר אמת וההשיא היה בארוע הפילבוקס. לא חייבים לספר הכל, אבל אמינות חייבת להיות.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 02-09-2014, 21:36
  double_o double_o אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.09.07
הודעות: 2,855
פינוי האוכלוסיה מישובי העימות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

המבצע האחרון הראה, שוב, כי יש גבול לכמה שהאוכלוסיה האזרחית יכולה לסבול בישובים הנתונים תחת התקפה מתמדת גם כאשר האוכלוסיה בעלת מוראל גבוה ותומכת במבצע ונדרש לדאוג להם לאפשרות מגורים זמנית מחוץ לישובים. נכון שחלק מהתושבים התפנו בעצמם, אבל לא כולם יכולים לעשות זאת.
זהו לקח כבר ממלחמת לבנון השנייה, אבל המבצע האחרון חיזק אותו כי נראה שהתושבים לא קיבלו מענה ראוי. אמנם לא לקח צבאי קלאסי במובן של איזה נשק לרכוש או איזו טקטיקה לנקוט, אבל עדיין זהו תחום באחריות מערכת הבטחון.
וכן אני יודע שפינוי ישובים יכול ליצור הישג מוראלי לאוייב, אבל אי טיפול נאות באוכלוסיה עלול ליצור משבר אמון בין האוכלוסיה להנהגה כמו שקרה בצוק איתן או במלחמת לבנון השנייה (זוכרים את עיר האוהלים של גאידמק?) שזה לא פחות חמור לדעתי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #44  
ישן 03-09-2014, 03:16
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי double_o שמתחילה ב "פינוי האוכלוסיה מישובי העימות"

טוב ישבתי לכתוב כמה נקודות שעלו לי בראש בשבועות של המלחמה - זה לא סופי אבל בתקווה שזה ייפתח פה דיון ואולי במקרה גם מישהו עם השפעה יקרא ויתרגם למעשים.

הגנה
עוד כיפות- כיפת ברזל הוכיחה את עצמה כהצלחה גדולה (ויסלחו לי אנשי הקונספירציות) - גם אם נתוני מערכת הביטחון יתבררו בעתיד כמעט מנופחים, השורה התחתונה היא שהחמאס ירה כמות עצומה של רקטות והנזק בנפש וברכוש היה כמעט שולי (בטח ביחס לכמות הירי). אל מול החיזבללה צה"ל יצטרך כמות גדולה בהרבה של מיירטים (בדגש על יכולת יירוט מטחים גדולים של עשרות רבות של רקטות בכל מטח ועל מטחים רצופים בהפרשי זמן קצרים לאותו אזור). הדבר אפשרי עם כמות גדולה משמעותית של סוללות (ארה"ב להערכתי תהיה מוכנה לממן וכבר התקבל תקציב משמעותי להמשך הצטיידות) וגם עם הגדלת כמות המיירטים הזמינים בכל סוללה בכל רגע נתון (הגדלת מספר המשגרים או הטילים בכל משגר או גם וגם).

שרביט - היו נפילות באזור הצפון גם במלחמה הנוכחית. האם הם לא יורטו כי חרגו מהמעטפת של הכיפה או כי נפלו בשטחים פתוחים - אני לא יודע לענות ולא בטוח שכדאי לפרסם גם אם מישהו יודע אבל ברור לגמרי שהחיזבללה יהיה סיפור אחר לגמרי עם כמות אדירה של רקטות ארוכות טווח מדויקות ועם רש"קים כבדים. צריך לעשות כל מאמץ להכניס את השרביט לשימוש בהקדם ובכמות משמעותית ובמקביל להגדיל ככך הניתן את מעטפת הכיפה כך שתחפוף לגבול התחתון של השרביט.

אמצעי זולים נגד מל"טים- במלחמה ואחריה הופלו 2 מל"טים באמצעות טילי פטריוט. בעיני לפחות לא מדובר בהישג אלא בסוג של כישלון. אין שום סיבה להפיל מל"ט/טיסן כמו זה שהופל באמצעות טיל כה מתקדם ויקר כמו פטריוט אותו יש לשמור כנגד איומים הרבה יותר משמעותיים. ישראל חייבת לפתח אמצעים זולים בהרבה להשמדה מהירה של מל"טים. אולי למשל שדרוג כיפת ברזל שכבר קיימת בכמויות גדולות בשטח? מעבר לכך הייתי חושב בכיוון של לייזר כפי שהאמריקנים מנסים. במלחמה הבאה החיזבללה לא ישגר כנראה 2-3 מל"טים אלא אולי עשרות - ומה אז? נפיל את כולם עם פיתון 5 ופטריוט? לא חבל על הכאב ראש והכסף? צריכים להיות אמצעים אחרים וזולים בהרבה למשימה הזאת - מה גם שהתעשיות הביטחוניות יוכלו למכור אמצעים אלו בקלות לחו"ל כי איום מל"טים הוא משהו שהולך ומתרחב בכל העולם. מערכת אפקטיבית מוכחת מבצעית תמכור כמו לחמניות טריות בהרבה מדינות וגופים.

אמצעי נגד פצמ"רים- כמה דובר בעניין הזה. אנחנו דיברנו עליו פה גם לפני המלחמה האחרונה. אני אשמח מאד לשמוע מרפאל מדוע המערכת שהם מפתחים לא מובצעה במהלך המלחמה האחרונה. אם היא הייתה מצליחה לחסוך אפילו חיים של חייל או אזרח אחד זה היה הישג גדול מאד (והיו לא מעט מערכות שהוחשו לפני שהפכו למבצעיות) - אז למה היא לא? בכל מקרה מערכת שכזו בפריסה רחבה בגבול הצפון (עם ניידות גם לכוחות שנכנסים פנימה) היא חיונית. ואיך אפשר בלי נושא שטחי הכינוס שחוזר פעם אחר פעם בכל מלחמה. צה"ל חייב להגיע למצב שבו אין לוחמים לא ממוגנים בטווח ירי פצמ"רים - או שהם מחוץ לטווח או שיש להם הגנה כלשהי - חפירת שוחות הגנה עם כלים הנדסיים היא אופציה פשוט או בטונדות. אגב אני לא יודע מה מצב המפקדות הקדמיות מבחינת הגנה אבל כשאני הייתי במילואים לפני 10+ שנים חלק גדול מהן היו מורכבות מאוהלים או במקרה הטוב קונטיינרים - צריך למצוא דרך פשוטה למגן את המפקדות הקדמיות כך שפגז מרגמה או רקטה לא תוריד חצי מפקדה בפגיעה. ואני מאמין שזה אפשרי (גם בלי לפגוע קשה מידי בניידות - מפקדות אוגדה למשל יכולות להתמקם בבונקרים מוכנים מראש בשטח ישראל - היה לנו על זה דיון בעבר).

גילוי מנהרות- עוד נושא שדשו בו עד אין קץ. כולי תקווה שעם סיום המלחמה יוקם גוף רציני עם פרויקטור לו יינתנו סמכויות רחבות להאיץ את פיתוח וקליטת המערכות בתחום ולנהל מחקר אמיתי ורציף הן בגבול עזה והן בגבול לבנון (שווה גם לבדוק את הגולן אם כי זה מרחב בעייתי מכל הבחינות). מה שכן חשוב לקחת את האיום הזה בפרופורציות - זה לא איום קיומי - זה איום כואב ואם החמאס היה מחדיר עשרות לוחמים במקביל היו נגרמות לנו אבדות רבות בנפש אפשר גם עם חטיפה של לא מעט אנשים - אזרחים או חיילים - זה עדיין לא איום קיומי - וזה המצב גם בצפון - אתה לא יכול להכניס נשק כבד למנהרות - קשה לבנות אותן והן יקרות ומורכבות ובסופו של דבר חד פעמיות בזמן מלחמה.

הגנה על אסדות (ומהים בכלל) - גילוי חדירת אנשי הקומנדו של החמאס היה הישג נאה מאד (התמונות אגב שצולמו באירוע מהמצלמות בחוף היו פנטסטיות - טוב יותר מכל סרט אקשן שראיתי לאחרונה). החמאס ובעיקר החיזבללה ילמדו ויפיקו לקחים לפעם הבאה - גם אנחנו צריכים ואני מניח שזה נעשה. לגבי האסדות - נטען על ידי החמאס שירו עליהן - לא יודע אם זה נכון. זה בטח לא פגע. ידוע שיש חשיבה משמעותית על ההגנה על אסדות הגז - כולי תקווה שהחשיבה שנעשתה מספיקה ושיש מספיק אמצעים שיגנו גם מפני מה שיש בידי החיזבללה (כולל יחונאט וחברים).

נתב"ג- כולם מזכירים את המנהרות והפצ"מרים - בעיני הניצחון הגדול ביותר של החמאס במלחמה הזאת היה השבתת נתב"ג על ידי ה-FAA. זאת מכה כואבת מאד. יש שיגידו שזה היה לזמן קצר ולא באמת קרה כלום, ונתב"ג לא נפגעה וזה סתם מראית עין וכמה אנשים נתקעו בחו"ל ובסוף הסתדרו. בעיני זה הרבה הרבה יותר חמור. לישאל יש שער מרכזי אחד לעולם - זה בעיה קריטית ביותר. ישראל חייבת נמל תעופה נוסף פעיל שמסוגל לתפקד בזמן מלחמה באופן מלא במידה ונתב"ג מושבת או נפגע. אם מטוס של חברת תעופה זרה אחת ייפגע בנתב"ג בזמן מלחמה אנחנו בבעיה רצינית מאד. זה יכול להסב למדינת ישראל נזקים כלכליים עצומים ונזקים מדיניים ארוכי טווח. הייטק ייפגע, השקעות ייפגעו - קשה להמעיט בחשיבות העניין. לחיזבללה יש רקטות מונחות כבדות שהם מסוגלים לירות במטחים רבים לעבר נתב"ג ולשתק לחלוטין את המקום - זה מחייב היערכות משמעותית ביותר הן בהגנה קשה (כיפה/שרביט ואולי עוד מערכות) והן במישור האירגוני - נמל תעופה חלופי בדרום ולטעמי במקביל הסכם חשאי עם קפריסין שבמסגרתו כל הטיסות מישראל יופנו לשם במקרה של אירוע בנתב"ג - צריך לתרגל את זה בצורה מסודרת כמה פעמים בשנה מול הקפריסאים (משם מטוסי אל על או ספינות ישראליות יוכלו לאסוף אזרחים - במידה וגם זה לא יתאפשר צריך לשכן אותם שם זמנית בצורה מסודרת לאיזה תקופה שתידרש - אסור שאזרחים ישראלים ייתקעו לימים ארוכים בנמלי תעופה בחול). חשוב גם שהעניין לא יוצג כניצחון לחיזבללה וצריך לחשוב כיצד אנו מראים לעולם שאנו ממשיכים לתפקד גם בלי נתב"ג - וסביר שזה יקרה - אולי אפילו לכל משך המלחמה וגם אחריה אם יפלו שם טילים ובוודאי טילים כבדים ומדוייקים.

התקפה
בגדול נראה לי שעוד קצת מוקדם לדבר על לקחים בתחום ההתקפה - חלק גדול מהעניין הוא בכלל פוליטי ונוגע לשיקולים של הפעלת כוח - זה לא הדיון כאן - זה פורום צו"ב. רוב הלקחים שבאמת חשובים לכאן לא יפורסמו ולא נדע עליהם כי הם נוגעים לנושאים רגישים - למערכות נשק שלא נחשפו, לשיטות לחימה שלא פורסמו ועוד. ובכל זאת הינה כמה נקודות קטנות:

מעיל רוח - לכאורה מערכת הגנתית אבל בפועל אפשר לדעתי לראות בה חלק ממכלול התקפי. ממעט הדיווחים שפורסמו היא כנראה עבדה טוב מאד ברוב המקרים - ההתקנה שלה על עוד הרבה טנקים, נגמ"שי וכלים הנדסיים נראית פשוט הכרחית. נקווה שיימצא לכך התקציב והעניין יעשה בדחיפות הראויה. בשביל לנצח עימות בלבנון עם מינימום נפגעים צה"ל צריך ראש גשר משמעותי של כלים עם מיגון אקטיבי שיכולים להבקיע את המערך של החיזבללה גם אם אחרי זה ייכנסו לשטח כלים עם פחות מיגון (את כל הכלים לא ניתן יהיה כנראה למגן בשנים הקרובות בכל מקרה משיקולי תקציב).
השמדת מנהרות.

השמדת מנהרות- לעניין המנהרות יש כמה היבטים - האחד הוא הגילוי אבל השני הוא השמדה. גם בהיבט זה יש כמה צדדים. במהלך המלחמה פותחו ונוסו כנראה כל מיני שיטות בנוהל זריז לטובת השמדת מנהרות. לטעמי התהליך היה ארוך מאד. יש צורך לפתח שיטות אוטומטיות כמעט לחלוטין (באמצעות מגוון רחב של רובוטים מסוגים שונים בכמות משמעותית) שיהיו מסוגלים להיכנס למנהרות, לנוע בהן באופן מהיר מאד - על הקרקע ובאויר למפות את המנהרה ובהמשך לסייע להעביר דרך המנהרה חומרי נפץ - יש לי אישית כמה רעיונות שזה לא המקום לחשוף אותם אני בטוח שגם ברפאל ובמקומות אחרים עלו על דברים דומים - ואז לפוצץ את המנהרה במהירות). לא יכול להיות שייקח ימים לנטרל מנהרה - זמן שבנתיים מחייב את הכוחות לשהות בשטח שמעל כמו ברווזים במטווח - השמדה של מנהרה צריכה לקחת זמן קצר בהרבה ובשום פנים ואופן אסור לחיילים להיכנס פנימה כפי שנראה בכל כך הרבה סרטונים מהמלחמה האחרונה.

השמדת בונקרים- אחת הבעיות העיקריות הייתה העובדה שהפיקוד הבכיר של החמאס השתקע בבונקרים מתחת לנקודות שצה"ל לא היה יכול להפציץ כמו בית החולים שיפה. אני אניח בצד את השאלה מדוע צהל לא ביצע חדירה נקודתית לעבר בית החולים (אני לא גנרל מקלדת אבל מבחינה של מפת עזה ומיקום בית החולים בקרבת קו החוף אני מניח שהדבר היה אפשרי גם אם במחיר מסוים בלוחמים - כמובן שאפשר והבונקר מחובר ברשת מנהרות ומנהיגי החמאס היו פשוט בורחים מיד עם תחילת הירי בסביבה - לשם כך יש לי הצעה מעניינת). בזמן המלחמה פורסם כי מספר סטודנטים פיתחו סוג של רובוט מקדחון שמסוגל לנוע בתווך התת קרקעי החולי של עזה. אני בטוח שהרעיון הזה לא חדש לגורמים בתעשיות הביטחוניות - אני מציע פיתוח של אמצעי מעניין - רובוט-מוקש בעל ראש מקדח המוטל ממטוס כמו פצצה. האמצעי הנ"ל מוטל בסמוך לבונקר אשר מיקומו ידוע מראש - הוא חודר לקרקע עד שמגיע סמוך מאד לקירות הבונקר. ניתן לשגר מספר חימושים כאלו במקביל לעבר בונקרים גדולים יותר. ברגע שהם מוצבים מסביב לבונקר הם מתפוצצים בסנכרון ומשמידים את כל מי שנמצא בבונקר (או במידה והנוכחים בתוך הבונקר שמעו אותם אז את כל הציוד שבבונקר. מדובר ברש"ק קטן שלא יגרום סביר להניח נזק משמעותי לבניין שמעל אבל יפגע קשה בבונקר ואולי גם ביושביו. גם אם לא הוא ייצור פאניקה בצמרת החמאס/חיזבללה שתדע שהיא לא מוגנת אפילו בבונקרים המוגנים ביותר. אגב גרסה אחרת של החפרנים יכולה תיאורטית לשמש גם כנגד מנהרות במוד חיפוש והשמדה יחד עם המכ"מ חודר הקירות של קמרו בכדי לזהות מתי יש לוחמי אוייב בתוך מנהרה ולהתפוצץ בקרבתם - אפשר אפילו להפעיל אמצעים כאלו כמוקשים רדומים עוד בטרם המלחמה אם ידוע על קיום מנהרה.

שילוב זרועות, שליטה ובקרה - לפחות ממה שמצטייר בתקשורת ומסיפורי הלוחמים זאת כנראה נקודת האור העיקרית בעימות האחרון - צה"ל באמת נמצא כנראה כמה צעדים קדימה לפני כל צבאות העולם בתחום הזה (בטח מבחינה מבצעית ומבחינת ניסיון אמיתי בהפעלה תחת אש). היכולת לנהל במקביל קרבות בהיקף גדול עם כוחות רגלים, שריון, הנדסה, ח"א והפעם גם חיל הים נראית ממש ראויה לציון. צי"ד ושאר המערכות עשו כנראה עבודה מעולה (ואיפה שלא כנראה שלא יספרו לנו בתקשורת) ואפשר להניח שהמשך הפיתוח רק יאפשר סגירת מעגלים מהירה עוד יותר עם הרבה מאד ירי מנגד ואש סיוע מדויקת (למותר לציין שהרצון למנוע פגיעה בבלתי מעורבים בשלבים המוקדמים יחסית של המהלך הקרקעי הובילה כנראה לפגיעה בכוחותינו ובהמשך למצב של הפעלת אש כבדה מאד לפני הכוחות מה שכנראה היה צורך לעשות מראש למרות הפחד להיתפס כפוגעים באוכלוסיה אזרחית). מה שכן - ככל שהמערכות הטכנולוגיות מתפתחות ויש יותר הסתמכות עליהן גוברת הסכנה של התקפה מבחוץ שתשתק את יכולות השליטה של צה"ל - והאירנים בהחלט ניסו בעימות הנוכחי (כנראה בלי יותר מידי הצלחה אבל זה לא ערובה לכלום בעתיד - וצריך לדאוג מאד בנקודה זו בהמשך).

ברמת המדינה
יש הרבה לקחים ברמת המדינה. לא אכנס כאמור ללקחים הכלליים בנודע להפעלת כוח (אם כי על פניו צה"ל פעל בניגוד מוחלט למה שדובר עליו כמסקנות מלבנון 2 - לחימה קצרה ועוצמתית - במקום זאת קיבלנו לחימה ארוכה שלעיתים קרובות נראתה חסרת תכלית).

פינוי אזרחים מסודר - נכתב פה. זאת לא בושה והדבר צריך לדעתי לעשות כמעט מהיום הראשון של המלחמה. ברור לגמרי שבעימות הבא כמות הרקטות על ישובי הצפון תהיה אדירה (ועל צמודי הגדר גם הפצמ"רים אם כי כאן אפשר לקוות שמהלך קרקעי חודר מהיר כמו שלא היה בעזה בשל צפיפות האוכלוסייה יצמצם את העניין מהר מאד). לכן חשוב להכין תוכנית פינוי מסודרת של עשרות אלפי אזרחים דרומה ולא פחות חשוב - להפעיל אותה כמה שיותר מוקדם. זה יחסוך הרבה נפגעים בעורף.


חלוקה נוספת למרחבי אזעקות - אחד הדברים שהתבררו כמועילים ביותר נוגע ליכולת של פיקוד העורף להתריע רק היכן שיש סבירות אמיתית לנפילת רקטות. חלוקה גדולה בהרבה של מדינת ישראל (כיום יש למיטב זכרוני סביב 200 אזורים - אם יצליחו להגיע ל-500 או אפילו 1000 בעיקר במרכז הארץ שם זמן ההתרעה גדול יותר) הדבר יאפשר המשך שגרה סביר גם אל מול מערכה ממושכת.

my 2 (maybe 5) cents.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים


נערך לאחרונה ע"י עידו גנוט בתאריך 03-09-2014 בשעה 03:38.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #45  
ישן 03-09-2014, 16:52
  double_o double_o אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.09.07
הודעות: 2,855
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "[right][font="]טוב ישבתי..."

ציטוט:
אמצעי זולים נגד מל"טים- במלחמה ואחריה הופלו 2 מל"טים באמצעות טילי פטריוט. בעיני לפחות לא מדובר בהישג אלא בסוג של כישלון. אין שום סיבה להפיל מל"ט/טיסן כמו זה שהופל באמצעות טיל כה מתקדם ויקר כמו פטריוט אותו יש לשמור כנגד איומים הרבה יותר משמעותיים. ישראל חייבת לפתח אמצעים זולים בהרבה להשמדה מהירה של מל"טים. אולי למשל שדרוג כיפת ברזל שכבר קיימת בכמויות גדולות בשטח? מעבר לכך הייתי חושב בכיוון של לייזר כפי שהאמריקנים מנסים. במלחמה הבאה החיזבללה לא ישגר כנראה 2-3 מל"טים אלא אולי עשרות - ומה אז? נפיל את כולם עם פיתון 5 ופטריוט? לא חבל על הכאב ראש והכסף? צריכים להיות אמצעים אחרים וזולים בהרבה למשימה הזאת - מה גם שהתעשיות הביטחוניות יוכלו למכור אמצעים אלו בקלות לחו"ל כי איום מל"טים הוא משהו שהולך ומתרחב בכל העולם. מערכת אפקטיבית מוכחת מבצעית תמכור כמו לחמניות טריות בהרבה מדינות וגופים.

כמה הערות לגבי זה:
א. אני אולי משוחד, אבל למה יירוט בפטריוט הוא כישלון? כדי לפגוע במטרה בעלת חתימה נמוכה צריך חימוש מתקדם. בכל מקרה אני שותף להערכה שלך שבעימות הבא יהיו עשרות מזל"טים עוינים בשמים, אבל אני לא משוכנע בבעייתיות של שימוש בטילים קיימים ליירוט שלהם. כמו שעסקת הAIM-9X מראה חיל האוויר רוכש טילים מיירטים (אוויר-אוויר וקרקע-אוויר) במאות. אני לא חושב שתהיה בעייה מיוחדת בשימוש בחלק קטן מהם ליירוט מזל"טים, במיוחד לא שלצד השני אין חיל אוויר מתקדם (או בכלל). זה יהיה לדעתי פחות כאב ראש מפיתוח חימוש חדש בזמן שהטילים הישנים נשארים במחסנים.
ב. עוד לפני צוק איתן פורסם שכיפת ברזל תשודרג ליירוט כטב"מים. אבל אני מאמין שבעימות יעדיפו לשמור את הטילים ליירוט רקטות שזו המשימה היעודית של המערכת.
ג. לא בהכרח צריך יירוט, אפשר להשתמש בל"א. חלק מהכטב"מים משמשים למודיעין, אפשר לשבש את הקשר שלהם עם הקרקע, או לשבש קליטת GPS, או אפילו להשתלט עליהם ולהנחית אותם בארץ.
ד. אולי גם רצוי לא ליירט כל כטב"ם. חלק מהכטב"מים משוגרים לצורך תעמולה ולא גרימת נזק ממשי, אם יש מחסור בתחמושת עדיף לתת להם לטוס ולוותר על קצת כבוד. גם הכטב"מים המתאבדים כמו האבאביל (האיראני) הם איטיים ונושאים כמות חומר נפץ קטנה יחסית, שילוב של התראה מספיקה ומיגון אתרים רגישים יכול לתת פיתרון לרוב האיזורים בארץ.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #46  
ישן 03-09-2014, 17:50
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי double_o שמתחילה ב "[QUOTE] [b][font="]אמצעי..."

לא הייתי מרשה לכטב"מי אוייב לפעול מעל שטח ישראל ולטעמי במצבים מסויימים עוד חמור מכך מעל כוחות צה"ל בתוך לבנון. החיזבללה ינסה להשתמש בכלים שברשותו לא רק לפיגועים אלא גם לאיסוף מידע טקטי על מיקומי כוחות - אנחנו צריכים כלים אפקטיביים למנוע את הדבר. זה עלול לעלות לנו בחיי חיילים ולמנוע את יכולת ההפתעה הטקטית שלנו וזה חמור מאד. יותר אפילו מהכמה ק"ג חומר נפץ שמל"ט מתאבד יכול לשאת.

אני לא הייתי מתבסס יותר מידי על הגנה רכה (אלקטרונית) - אולי זה יעבוד ואולי לא - זה לכל היותר ליין הגנה שני. ההגנה המרכזית צריכה להיות יכולת השמדה של האיום וכמה שיותר מוקדם. לשם כך נדרשים אמצעים זולים - אני לא שמעתי על שדרוג לכיפה שיאפשר לה יירוט מל"טים - יש לך סימוכין לכך? (דובר על יכולת עבור השרביט - אבל גם הוא מיירט יקר כמו הפטריוט אז לא חסכנו פה יותר מידי).

אני כן חושב שראוי לפתח אמצעי כזה - תהיה לו הרבה דרישה בחו"ל - תזכור שזה איום בינלאומי שרק יילך ויתרחב - כל פוץ יכול היום לרכוש מל"ט לשים עליו מצלמה ועל כלים מעט יותר גדולים גם חומר נפץ ולבצע פיגועים איפה שבא לו - זה הולך להטריד הרבה מאד גורמים ואין לדעתי פתרונות מוכחים מאד טובים - בטח לא זולים - פיתרון ישראלי כזה שגם יציג יכולות במלחמה הבאה יכול לגרוף הרבה מכירות בעתיד - ואנחנו על הדרך נקבל אמצעי יעיל נגד האיומים של החיזבללה.

תיקון: פספתי את הקישור שלך - מעניין. השאלה כמה זמן זה ייקח וכמה יעיל זה יהיה. בכל מקרה הכיפה לא תיכנס לתוך שטח לבנון עם הכוחות והם כאמור זקוקים לאמצעי הגנה נייד איתם שידע לזהות ולנטרל כטבמ"י אוייב שינסו לתצפת עליהם ואולי אף לתקוף אותם. למטרה הזאת אגב אפשר לשקול לחמש גם כטב"מים שלנו בטילי אוויר אוויר לטווח קצר - שינועו עם הכוחות.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים


נערך לאחרונה ע"י עידו גנוט בתאריך 03-09-2014 בשעה 17:58.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #48  
ישן 03-09-2014, 21:04
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "אם אתה רוצה לכסות על כוחות..."

אתה לא חייב מערכת שנעה עם ראש הגשר אבל קצת מאחור זה לא בעייתי.
פטריוט היא לא מערכת שלנו אנחנו לא יכולים לייצא אותה והיא יקרה ומורכבת ולדעתי גם לא נועדה למקרה של עשרות כטב"מים זעירים (האם תוריד רחפן עם פטריוט? - נו באמת).

אתה צריך טיל קטן וזול או פיתרון אחר - זה יכול להיות לייזר או אולי וולקן עם מכ"ם כמו שהיה לנו וכנראה הוצא משירות - אולי בגרסה מודרנית אוטומטית לגמרי כצריחון על נגמש קיים.

בכל מקרה לא נראה לי שיספיק פיתרון יחיד צריכה להיות קשת של פיתרונות - גם לכוחות בשטח וגם באופן עקרוני להגנה על שמי המדינה. צריך להבין שהאיום הזה לא הולך להיעלם אלא ההפך - להתרחב מאד מאד.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 04-09-2014, 01:59
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "לא חייבים להפיל אותם צריך..."

זה לא משנה. אתה לא צריך לאפשר לכלים מהסוג הזה (ומכל מיני סוגי ביניים בין רחפנים למזל"טים עם יותר טווח) לנוע כרצונם מעל כוחות שלך. יש פה איבוד של יתרון ההפתעה הטקטית וזה משהו שיכול לעלות לנו בחיי לוחמים - לכן צריך לפתח אמצעים קשים (ורכים כגיבוי) לניטרול האיום הזה. אמצעים ייעודיים - לא חבורה של חברה יורים לשמיים נותבים בתקווה להפיל משהו שהם חושבים שהם ראו מעופף - אנחנו קצת יותר מתקדמים מזה.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #59  
ישן 04-09-2014, 19:19
  double_o double_o אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.09.07
הודעות: 2,855
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "לא הייתי מרשה לכטב"מי אוייב..."

ציטוט:
לא הייתי מרשה לכטב"מי אוייב לפעול מעל שטח ישראל ולטעמי במצבים מסויימים עוד חמור מכך מעל כוחות צה"ל בתוך לבנון. החיזבללה ינסה להשתמש בכלים שברשותו לא רק לפיגועים אלא גם לאיסוף מידע טקטי על מיקומי כוחות - אנחנו צריכים כלים אפקטיביים למנוע את הדבר. זה עלול לעלות לנו בחיי חיילים ולמנוע את יכולת ההפתעה הטקטית שלנו וזה חמור מאד. יותר אפילו מהכמה ק"ג חומר נפץ שמל"ט מתאבד יכול לשאת.

אני לא התכוונתי לאפשר למזל"טי מודיעין לטוס טיסה חופשית. רק למזל"טי תעמולה ולפעמים התאבדות.

ציטוט:
אני כן חושב שראוי לפתח אמצעי כזה - תהיה לו הרבה דרישה בחו"ל - תזכור שזה איום בינלאומי שרק יילך ויתרחב - כל פוץ יכול היום לרכוש מל"ט לשים עליו מצלמה ועל כלים מעט יותר גדולים גם חומר נפץ ולבצע פיגועים איפה שבא לו - זה הולך להטריד הרבה מאד גורמים ואין לדעתי פתרונות מוכחים מאד טובים - בטח לא זולים - פיתרון ישראלי כזה שגם יציג יכולות במלחמה הבאה יכול לגרוף הרבה מכירות בעתיד - ואנחנו על הדרך נקבל אמצעי יעיל נגד האיומים של החיזבללה.

העיניין הוא שאמצעי אחד לא יהיה לך, גם לא משפחה. לא רק שיש מגוון של כתב"מים, אלא יש מגוון של מתארים וגופים מעורבים שלכל אחד דרישות משלו. מה שמתאים לצבא לא מתאים למשטרה ולא מתאים לחברה פרטית. אתה תקבל מגוון רחב של פתרונות, החל מלייזרים שבפיתוח דרך מיירטים זולים כמו כיפת ברזל וAI3 ודרך שידרוגים לתותחי נ"מ ואפילו דברים כמו מעין מעיל רוח להגנת נקודה נגד כתב"מים מתאבדים, שבשים והפתרון הפשוט מכולם של בטון.

ציטוט:
. בכל מקרה הכיפה לא תיכנס לתוך שטח לבנון

למה לא? היו הוקים בלבנון, למה לא כיפת ברזל?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #62  
ישן 03-09-2014, 08:07
  עודד טננוורצל עודד טננוורצל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 20.03.11
הודעות: 163
לא יודע מה ההתנהלות בחדרי חדרים היתה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

אבל נראה לי כי ההתנהלות היתה יותר "מדינית" ופחות צבאית,לא קשה להסיק שלא היתה תוכנית קרב,
בטח לא ל50 יום,
לא ידענו האם זה מבצע נקודתי, מלחמה כוללת,או מופע של פיקוד העורף.
לא התקבלו החלטות מושכלות .ייוזמה ,תיכנון ,וביצוע ,ברמה כוללת, צבאית .,לא היתה קימות מהיום הראשון ,ועד האחרון[שהוא עוד לפננו].

כשאתה נגרר אחר היריב ,ורק מגיב, ומצפה שהוא ישתכנע -זה לא יקרה .
ופיתונות טכנולוגיים, איך לא יפגעו בי , הם רק תוספת ולא מהות הכרעה בקרב.

סון טסו כתב ספר לפני 2500 שנה ",אומנות המלחמה", והוא נכון היום יותר מאי פעם .
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #69  
ישן 04-09-2014, 18:23
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,323
לקחים יותר "כלכליים"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

1. הוויכוח על כדאיות ההשקעה בכיפת ברזל תם. יחל הויכוח על כדאיות מערכת נגד פצמ"רים - כאן לעלות הפתרון משקל מכריע - כי הנזק הוא קטן מאוד - בהתנהלות נכונה.

2. עלויות חיל האוויר הם עצומות - יש למצוא דרך להטיל חימוש כבד (עד 250 ק"ג) ומדוייק לטווחים טקטיים (10-15 ק"מ) יותר בזול - או ע"י כתב"מ ייעודי שיפעל כמשאית פצצות ללוחמה א-סימטרית (בהכללה - כל מלחמות / המבצעים מ 1982 ואילך) או חזרה למרגמות / ארטילריה כבדה אך הפעם עם חמ"מ.

3. הובלת הכלים הכבדים של צה"ל עלו ב 2 הרוגים ומספר פצועים בתאונות דרכים - הגיע הזמן להערך להשתמש ברכבת להובלת ציוד - יהיה קו לכרמיאל וקו עם תחנות בעפולה ובית שאן - יש קו רכבת עד ל"עוטף עזה" - אפשר יהיה להסתדר עם פחות מובילים ופחות נהגים.

4. תצפית - אי אפשר בלי, ונראה כי אין מספיק - תרני תצפית / סימון מטרות על טנקים / נמ"ר וכו שמעבירים הווידאו לחמ"ל אחורי יאפשרו עוד הרבה עיניים שמלוות הכוחות ברמת מחלקה / פלוגה - זה יקטין את "ההפתעות", כנ"ל לגבי אמצעי תצפית אוטונומיים שאפשר להציב בכל מקום - צה"ל הכשיר קאדרים רבים של תצפתניות - זה משאב מילואים שראוי להשתמש בו - אמצעים לא יקרים , תועלת רבה - בעיקר בלילה... == > מול החיזבאללה אני חושש שיהיו חסרים כתב"מים לליווי צמוד של הכוחות.

5. השקעה בנמ"ר - זה שהבכלי הוכיח עצמו - לא היה כל ספק. השאלה האם נגמ"כ של 40 טון עם מיגון אקטיבי שעולה פחות לרכש ותחזוקה היה פחות אפקטיבי - נותרה ללא מענה.

6. מיגון כלים -אין ספק שלצה"ל חסרים כלים ממוגנים ואני לא רואה איך הפער נסגר ע"י רכש חדש - אי ניצול "מחירי סוף עונה" לרכש MRAP ונגמשי בראדלי (אפשר לפרק הצריח עם לא רוצים תותח) מצד אחד והסבת מרכבות מדגמים ישנים לנמ"כ מצד שני הם עדות ל"צה"ל שמרגיש עשיר" - המדינה תתקצב רכש חדש.

7. גודל חיל האויר - המפגן המרשים של דיוק רק מדגיש כי "אפשר לעשות יותר בפחות" - עם ישראל משלם היום פעמיים - גם על חימוש מדוייק וגם על צי מטוסים גדול - לפגוע ב 150 במטרות עם חמ"מ זה כלום - צריך לקבוע את הספק התקיפה המקסימלי שנדרש מחיל האויר (מטרות ליום) ולצמצם את מספר המטוסים בהתאם.

8. מפקדות גיס - לא הופעלה - האם צה"ל זקוק לשתי מפקדות גיס? האם צה"ל זקוק לפיקוד ייעודי לדרום או שאפשר לאחד את פיקוד מרכז / דרום - כשיש מפקדת גיס שתוכל לנהל מבצע רחב בכל גיזרה.

9. שטחי כינוס - אי אפשר להעביר אל מחוץ לטווח המרגמות?!

10. גיל פרישה - מח"טים בני 43 -42 , מפקדי אוגדות בני 45-48 מוכיחים כי גיל הפרישה הנוכחי של 47 הוא ביזבוז משווע של משאבי - אנוש. צה"ל חייב לרענן את מודל השרות - הייתי מתחיל מלתת האפשרות, למי שמתאים , לא לפרוש אלא להמשיך לשרת , באותה דרגה, בתפקידי מטה שונים אך בקדנציות ארוכות - ולאפשר פרישה בכל עת שהמשרת יחפוץ - אני בטוח כי רבים יעדיפו להישאר על מדים - לקבל שכר , רכב ולישכה מאשר לקבל פנסיית גישור...

11 . מיגון אקטיבי - כנראה לא יהיה צורך להמתין למבצע הבא. המבוכה בצבא רבה.

12 אזורי צפירה - צמצום "הפוליגונים" היא משימה קריטית להתנהלות העורף - פחות צפירות מבטיחות התנהלות רגילה של האוכלוסיה, גם אם שומעים "בום" או אזעקה מרוחקת מדי פעם

13. שכבת יירוט מתחת לכיפת ברזל - מיירטים יותר זולים להגנת "מטרות נקודה גדולות" - אשקלון, ישובי העוטף , נתיבות, קרית שמונה , נהריה, שלומי וכו' - מערכת אוטונומית כדוגמת EAPS מארה"ב - יתן מענה למרגמות 120 ורקטות בשטח משמעותי יותר קטן מכיפת ברזל - אך בעלות יירוט יותר נמוכה - יאפשר לכיפה לשמור מיירטים לטובת רקטות יותר ארוכות / כבדות / מדויקות


מבחינת ניהול המבצע = דרג מדיני

הסיבה שהמבצע נמשך 50 יום טמון בשגיאה של גורמי הערכה כי "החמס יכנע" - זה נשמע בהודעות דובר צה"ל בימים הראשונים שהפך להיות "קול הרע"מ מקהיר".

החמס לא נכנע אחרי שבוע וגם לא אחרי שבועיים או שלשה - אבל הקבינט שמע שאוטוטו זה קורה - ולכן "הדו שיח" של העברת מסרים נמשך כאילו לא יורים על כל ישראל.

העניין יותר חמור כי הירי מעזה לא היה הפתעה - אנו שומעים כבר זמן כי סיבוב נוסף בעזה קרוב וצה"ל נערך. מדוע לא השתמשו בתוכניות הקיימות ואילתרו פעולה אחרת? שיפרסמו פרוטוקולים בעוד 50 שנה נדע - או שמישהו יכתוב ספר.

בסופו של דבר - החמס נכנע - וזה נצחון ישראלי מובהק - גם אם שיטת הלחימה - התשה וכתישה הדרגתית לאורך זמן ארוך מנוגדת לתפיסת הבטחון הישראלית של מלחמה קצרה והכרעה.

יתרה מזאת, כנראה שישראל השיגה שינוי אסטרטגי - הכנסת הרשות לעזה.

מדוע לא פונו ישובים? - מאותה סיבה שבמלחמת לבנון נתנו לחיזבאללה לשתק את צפון הארץ במשך שבועות - מה שמרגישים בשטח לא מחלחל לקריה בת"א ובירושלים - זו תקלה גם של הדרג האזרחי בעוטף עזה - הם לא צעקו בזמן, התנועה הקיבוצית התארגנה ומי שרצה לעזוב - עזב.


לאור כל זאת, מאוד יתכן שבסיבוב הבא מול חיזבאללה, ישראל תנהג באותו האופן אם החיזבאללה לא יירה בקצב שימנע מכיפת ברזל להגן על ישובים בגלל מחסור במיירטים.

הרי הבעיה ו "חוסר התוחלת" של כניסה קרקעית ללבנון אף יותר קשה מהאתגר העזתי - אי אפשר "למוטט את שלטון החיזבאללה" וגם אם יוכה וישראל תכבוש את לבנון עד ביירות - הרי לא נישאר להחזיק את לבנון.... - אז מה ימנע ממנו להתחמש שוב?

זאת ועוד - אם צה"ל מבקש 9 מליארד ש"ח על צוק איתן - כמה יעלה לכבוש את לבנון עד הליטני? (פי 10 שטח מעזה) או עד ביירות?

מחשבה מטרידה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #70  
ישן 04-09-2014, 19:11
  double_o double_o אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.09.07
הודעות: 2,855
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "לקחים יותר "כלכליים""

ציטוט:
2. עלויות חיל האוויר הם עצומות - יש למצוא דרך להטיל חימוש כבד (עד 250 ק"ג) ומדוייק לטווחים טקטיים (10-15 ק"מ) יותר בזול - או ע"י כתב"מ ייעודי שיפעל כמשאית פצצות ללוחמה א-סימטרית (בהכללה - כל מלחמות / המבצעים מ 1982 ואילך) או חזרה למרגמות / ארטילריה כבדה אך הפעם עם חמ"מ

7. גודל חיל האויר - המפגן המרשים של דיוק רק מדגיש כי "אפשר לעשות יותר בפחות" - עם ישראל משלם היום פעמיים - גם על חימוש מדוייק וגם על צי מטוסים גדול - לפגוע ב 150 במטרות עם חמ"מ זה כלום - צריך לקבוע את הספק התקיפה המקסימלי שנדרש מחיל האויר (מטרות ליום) ולצמצם את מספר המטוסים בהתאם.


אלו שתי נקודות נכונות וקשורות אחת לשנייה. במיוחד שמצד אחד לא הייתה נקודה אחת במבצע האחרון שהייתה מרוחקת יותר מ15 ק"מ מהגבול ומצד שני הכוח המרכזי שהופעל הוא ה"זרוע הארוכה" (והיקרה) של ישראל. חוסר ההלימה בין שתי עובדות אלו הוא גדול. בכל לחימה שתהיה (חוץ מפעולה באיראן) חלק ניכר מפעילת חיל האוויר יהיה מוקדש לסיוע קרוב ותקיפת מטרות רק"ק במרחקים קצרים מהגבול. עלות התפעול ה"זרוע הארוכה" היא גבוה ביותר. רצוי להעביר חלק מהיכולות התקיפה בטווחים קרובים לכוחות היבשה ולהקטין את חיל האוויר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #71  
ישן 04-09-2014, 19:42
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 70 שנכתבה על ידי double_o שמתחילה ב "[QUOTE]2. עלויות חיל האוויר..."

נושא "משאית הפצצות" הבלתי מאויישת עלה כאן המון בעבר.
עד היום לא שמעתי על אף מדינה או חברה שעובדת על פיתוח כזה (אני מדבר על כטב"מ מגביה טוס שהיכולת המרכזית שלו היא שהיה ארוכה וכושר נשיאה גבוה - בלי יכולות מתקדמות אחרות שיגיעו מכלים אחרים).

כלי כזה יהיה מסוגל להטיל פצצות מונחות של רבע/חצי ואפילו טון בעלות תפעול נמוכה והוא מתאים לפעול באזורים שאינם מאויימים בצורה גבוהה מאד (אחרי השמדת מערכי הנ"מ או במקומות בהם מערכים כאלו לא קיימים - עזה ואולי לבנון אחרי הטיפול הראשוני של חיל האויר).

היתרון הוא בעלויות התפעול ובזמינות - כלי כזה יכול לשהות הרבה יותר זמן מעל אזורים ייעודיים ולהטיל פצצות לפי הצורך. כמה כלים כאלו בזמינות קבועה מעל הרצועה יכולים לכסות בקלות את כל היעדים הרלוונטיים ויכולים להיות לך עוד כמה בהיכון חמושים ברגע שהאחרים מסיימים וזקוקים לדלק או חימוש.

מדוע לא יוצא לדרך פרויקט כזה (בהנחה שאין משהו שחור כזה שלא נחשף) - אין לי מושג.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים


נערך לאחרונה ע"י עידו גנוט בתאריך 04-09-2014 בשעה 19:54.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #74  
ישן 06-09-2014, 21:53
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,353
בתגובה להודעה מספר 73 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "והנה דוגמא (שאתה הבאת) שאפילו לא חייבים מתקון פנימי מורכב"

או ה-HARVEST HAWK בשירות המארינס.

שתי הסתייגויות:
א. "משאית פצצות" כזו כדאית רק אם היא נותנת יותר ממערכת קיימת ו/או עולה פחות; אין לי נתונים של חה"א, אך בחהא"א עלות שעת טיסה של ההרקולס אינה נמוכה במיוחד: לפי הפוסט מכאן , ב-2013 היא לא היתה זולה במיוחד*:
C-130J Hercules Cargo Plane — $14,014
F-15C Eagle Fighter — $41,921
F-16C Viper Fighter — $22,514
MQ-1B Predator Drone — $3,679
MQ-9A Reaper Drone — $4,762
T-6A Texan II Turboprop Trainer — $2,235
כלומר החיסכון יחסית למטוסי קרב לא בהכרח יהיה רב; עבור המארינס, נראה שבמרחבי אפגניסטן ממילא יש צורך בנוכחות קבועה של מטוסי תדלוק, כך שהוספת יכולת תקיפה הגיונית כלכלית יותר מלחה"א שלנו (חוסכים את עלות גיחת מטוס הקרב ולא רק את ההפרש).

* ברור שנתון כזה יכול להיות בעייתי- מי יודע האם בשנה מסוימת "עלות הקיום" כוללת הקמת מבני תחזוקה, רכש חד-פעמי, שינוי חד-פעמי וכו'. אשמח לנתון מבוסס יותר.



ב. חלק מהמשימות אפשר בודאי לבצע עם מתקון מזערי כמו של ארגניטנה ב-82' (הטלת פצצות JDAM מתוכנתות מראש על מטרות שאינן מחייבות תצפית של המטוס המטיל לפני התקיפה). בחלק מהמשימות דוקא צריך שהמטוס התוקף יצפה על המטרה לפני התקיפה עצמה (אם רוצים לודא שהבכיר שיש לחסל נמצא בבית, או שמפפחת שכניו עזבה את הבית)- ואז יש צורך במע' תצפית כפי שקיימת ב- HARVEST HAWK; וזו אינה זולה- ערכת הסבה כזו עלתה למארינס 10 מיליון דולר. גם אם לחה"א היא תעלה עשירית, זה סכום נכבד.

ג. בכלל, בכמה מהתקיפות צריך "משאית פצצות"? הרושם השטחי שלי הוא שחה"א שולח מטוסי קרב- שבודאי יכולים לשאת פצצות רבות ולתקוף מספר מטרות בזו אחר זו- עם פצצות ספורות, לתקוף מטרה בודדת; כלומר, הוא מפעיל "מוניות ספיישל פצצות" ולא "משאיות". אם כך, אולי הפתרון הוא לחמש את העפרוני של הביס"ט?

נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 06-09-2014 בשעה 21:55.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #76  
ישן 04-09-2014, 21:13
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.05
הודעות: 2,932
בתגובה להודעה מספר 70 שנכתבה על ידי double_o שמתחילה ב "[QUOTE]2. עלויות חיל האוויר..."

הלו, כבר שכחנו את תקיפת הכור בסוריה?
שכחנו שבלוב הרימו נשק גרעיני בלי שידענו? תקיפת מפקדת אש''ף בתוניס?
תקיפת הכור העיראקי?
כל אלו הן דוגמאות למקרים בהם נוצר צורך להפעיל כוח ממוקד רחוק, או כוח רב ממוקד רחוק.
אבל אלו כבר היו. עכשיו לאחר קריסת הצבאות הסדירים במעגל הצמוד,ורכישת יכולות נקודתיות מתקדמות ורקטות ארוכות טווח על ידי שלל ארגונים לא מדינתיים שאין להם איזונים ובלמים של התנהלות של מדינה,
לא נכון למהר לוותר על מכונת השמדת המטרות היעילה ביותר בעולם. (שיש לה קבלות מוכחות)

שימו לב להתפתחויות בגודל, בחימוש ובהסתמכות על כלים (רכב ואף רק''ם) אצל הארגונים האסלמיים סביבנו.
הדפ''א המסוכנת היא שקו הזמן שלנו הולך למלחמה לא סדורה שבה האזרחים הם המטרות והמילואימניקים ימצאו עצמם יחסית בטוחים כשהם מגויסים בצווי 8 לחזית ומרחב המגע.
מול דפ''א זו, הייתרון הסגולי שלנו הוא יכולת סדורה ומקצוענית לאתר ולהשמיד כל מי שיורה עלינו מתוך הבנה שאין מנופים להפעיל.
בניגוד לחישובים של 73', שם הפגיזו את תחנות החשמל של סוריה או עשו בומים על קוליים מעל ערים וארמונות של שליטים,
הפעם מטרות המלחמה הן פשוטות להגדרה וקשות יותר להשגה- לאתר ולהשמיד כל כוח יורה של הרעים.
זו לטעמי הדפ''א המסוכנת. ארגונים אחרים עם יצרים בכיוון המדיני כגון חמא''ס הם משהו שיותר פשוט להסתדר איתו.

לסיכום- אל תפרקו לי את המפלצת שחיל האויר הישראלי גדל להיות, עוד מוקדם לזה.
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #77  
ישן 04-09-2014, 21:49
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 76 שנכתבה על ידי רגב06 שמתחילה ב "הלו, כבר שכחנו את תקיפת הכור..."

אני מסכים (אני לא זה שטענתי שיש להחליף את כל מטוסי חיל האויר במשאיות פצצות טיפשות - לא בשלב זה לפחות) אמרתי שצריך גם כנף של כלים כאלו שיכול לצמצם את היקף השימוש ב-F15/F16 בלחימה כמו שראינו בעזה ואולי כמו שנראה בלבנון אחרי שיוסר לגמרי איום הנ"מ (אני לא מדבר על טילי כתף אני מדבר על נ"מ קצת יותר רציני שיכול לפגוע במל"טים מגביהי טוס).

זה יביא לחיסכון כספי בטווח ארוך ולזמינות גבוה יותר של חימושים.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #78  
ישן 04-09-2014, 23:07
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,323
כתב"מ משאית פצצות יביא לחסכון מיידי -אבל ארטילריה כבדה - זה הכיוון
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "אני מסכים (אני לא זה שטענתי..."

אם מחליפים 2 טייסות F16 מזדקנים אשר לא משדרגים אותם ב 2 טייסות כתב"מ הפצצה שיכול לשאת 2 טון חימוש + אמצעי תצפית וסימון מטרות -מעבר לעלויות תפעול הרבה יותר נמוכות, החסכון מתבטא:

- אי צורך בשדרוג ה F16
- פחות טייסים / אימונים = פחות הכשרות
- מערך טכני פשוט הרבה יותר

כתב"מ כזה עם יכולת שהיה באויר של 12 שעות עם המטען, מהירות של 500-600 קמ"ש יוכל גם להגיע רחוק מאוד - לשחרר חימוש ולחזור.

אני מניח שבעולם לא פיתחו זאת מכיוון שיש חשיבות יותר גדולה ל- ISR וארה"ב שמגיעה למצב של צורך בהפצצה יש לה מפציצים -B52 , B1 - שהם יעילים מאוד כלכלית במחיר "הובלת חימוש" ובעלי טווח ומשך טיסה ארוכים מאוד.

אם ישראל היתה רוכשת 6 מפציצי B1 - כפי שהוצע בעבר- העלות של חיל האויר היתה נמוכה משמעותי - מפציץ אחד היה נושא מגוון חימושים ומשייט לו 8-12 שעות ומשחרר לפי הצורך.

מכיוון שאין לישראל פלטפורמה זולה להטלת פצצות - אפשר לפתח - ויהיה לזה ביקוש - בשביל להפציץ את דעא"ש כזה כלי הוא אופטימלי.


מבחינתי הרבה יותר מעניינת החלופה של מרגמות וארטילריה כבדה - כפי שהכתב"מים הם "חזרה בזמן" למטוסי בוכנה קלים, כך החמ"מ מחייה את הכלים של תחילת המאה ה- 20 - הארטילריה הכבדה ששלטה בים וביבשה לפני המטוסים - תותחים 8 / 10 אינץ שירו פגזים של מאות ק"ג לטווחים של 20 ק"מ.

האבסורד הוא שמשקיעים בחימוש מדוייק בפגזים 155 מ"מ ו - 120 מ"מ ועוד בוחנים הצטיידות בתותחי 155 מ"מ חדשים, שבכלל צריך ללכת לקטרים הרבה יותר גדולים - פגזי חמ"מ של 250 ק"ג שיכולים להכיל כל סוג חימוש שמטוס או רקטה מכילים - בעלות הרבה יותר נמוכה.

4 תותחים / מרגמות כאלו סביב עזה היו פוגעים ברוב המטרות הקבועות בהם פגע חיל האויר - ובשבריר העלות .

תותחים / מרגמות כאלו על ספינת עזר של חיל הים יאפשרו להגדיר מחדש מהוא סיוע מהים....

דווקא כאשר המודיעין מייצר הרבה מטרות בטווח הטקטי - תותחים כאלו שיורים בקצב של 2 פגזים מדוייקים בדקה - הם חוסר משמעותי בארסנל הצה"לי - חוסר שכלל לא יקר למלא - אין כאן שום טכנולוגיה חדשה.

צריך להבין - 120 פגזים מדוייקים של עד 250 ק"ג ם בשעה לתותח לטווחים של עד 20 ק"מ - זו עוצמת אש אדירה - בלי מטוס, בלי טייס - 10 חבר'ה של חיל תותחנים + תותח - וחימוש מדוייק.

מישהו יכול לחשוב על משהו יותר טוב מזה בעלות / תועלת?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #79  
ישן 05-09-2014, 01:30
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 78 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "כתב"מ משאית פצצות יביא לחסכון מיידי -אבל ארטילריה כבדה - זה הכיוון"

אני כבר מזמן הצעתי את הקונספט של תותחים גדולי קוטר קבועים (בתוך צלע הר לכיוון לבנון עם אפשרות מסויימת להטיית זווית), והפעלה כולל חימוש בתוך ההר - מוגנים לגמרי מכל אש נגדית. ההצעה שלי אגב הייתה לתותחים בקטרים גדולים עוד יותר עם טווח גדול משמעותית (אולי לא כמו של בול אבל משהו מעט יותר פרקטי שלא יהרוס קנה אחרי 3 יריות וישגר 200~ ק"ג חנ"מ בכל פגז).

בצה"ל מסיבה לא ברורה לא אוהבים אמצעים לא ניידים. אני חושב שבניגוד לארה"ב שצריכה להילחם בכל נקודה בעולם בערך, לצה"ל יש אוייבים קבועים למדי. עזה היא גזרה קבועה, לבנון היא גזרה קבועה וגם סוריה. מול כל אחת מהגזרות האלו שווה להוציא כמה עשרות מליונים על אמצעים כאלו - אם מחר יהיה שלום על לבנון/סוריה/עזה תרשמו את זה כחלק ממחיר השלום - אף אחד לא יתווכח - כל עוד אין שלום האמצעים האלו יכולים להיות מאד אפקטיביים ולספק אש כבדה עוצמיתית מאד לטווחים מאד רחוקים.

לתותחים כבדים מאד אבל יש חסרונות שצריך לקחת בחשבון. בלאי קנה כאמור - אני מניח שאפשר למצוא פתרונות יצירתיים לעניין הזה. הפגזים לא תיקניים - מה שאומר שהם יקרים יותר ואי אפשר לקנות מארה"ב בכסף סיוע. מעבר לזה המסלול של פגז הוא בליסטי ומתאים למתארים מסוימים מאד. עם פצצה ממטוס אתה יכול לפגוע בכל מטרה בכל זווית.

בשורה התחתונה אני מאד מתקשה לראות משהו כזה "ממריא".
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #80  
ישן 05-09-2014, 08:36
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,323
אני מתכוון לכלים ניידים
בתגובה להודעה מספר 79 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "אני כבר מזמן הצעתי את הקונספט..."

אפשר להתחיל עם: ,2S4 Tyulpan

מרגמה כבדה , 240 מ"מ מתנייעת, משקל כללי 30 טון , צוות של חמישה שפותחה ע"י בריה"מ בשנות ה 70 - יורה פגזים של 130 ק"ג - עד היום בשימוש.

אפילו להחזיר את המרגמה 160 ממ של סולתם

בעולם יש עוד כלי ארטילריה ניידים עם קטרים גדולים .

הנקודה הכלכלית היא שאם משקיעים בחימוש מדוייק - שיגור חימוש מתותח יהיה זול מרקטה או מטוס ואי אפשר להשוות את התועלת המבצעית של פגז 240 ממ ששוקל 130 ק"ג לפגז 155 ששוקל 43 ק"ג -שלהפוך אותם למדוייקים עולה כמעט אותו דבר.

הפגז של 155 ממ הוא פשרה של קצב אש / טווח / משקל - והייעוד - פיזור חימוש סטטיסטי - ולכן קצב האש חשוב

שעוברים לחימוש מדוייק המשוואה משתנה לחלוטין - קצב האש לא חשוב - הטווח / משקל הופכים לדומיננטיים - אז מכיוון שאין תותחים מתאימים - הלכו לפתרונות רקטיים (רומח)

הבעיה של פתרון רקטי זה המחיר - להפעיל את חיל האויר יותר זול מאשר להרים חימוש לגובה באמצעות מנוע רקטי חד פעמי - אז הרציונאל הוא שהרקטות נועדו לשלב בו חיל האויר עסוק בנ"מ..... , ןמכיוון שמחיר רקטה מאוד גבוהה , מצטיידים מכמויות קטנות שאין בהם להשפיע על משימות חיל האויר -כך שאין חסכון כלכלי, יש "שלייקס" שאני לא בטוח שנחוץ.

השורה התחתונה - מטען הנפץ הכי כבד שזרוע היבשה יודעת לשגר בזול (לא רקטה) זה ה 6.5 ק"ג חנ"מ שבפגז ה 155 ממ.
אפשר לשפר את זה בסדר גודל הבשקעה קטנה בתותחים ובעלות חימוש נמוכה משמעותית מרקטות ארטילריות קיימות . בהינתן שעלות החימוש מאפשרת יצירת מלאי משמעותי - אז אפשר לצמצם את מעורבות חיל האויר בטווחים הטקטיים ולהשיג חסכון אמיתי ע"י צמצום מספר מטוסים.

במתארים של 2006, עופרת יצוקה, עמוד ענן, צוק איתן - תותחים גדולי קוטר עם חמ"מ היו עשויים להיות שחקנים ראשיים ועלות הפעילות היתה יורדת באופן משמעותי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #82  
ישן 05-09-2014, 17:33
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,323
זול זה דבר יחסי
בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "מסכים שמרגמות 160 חסרות , הן..."

מספר הערות:

1. ראשית ההשוואה של העלות היא בחינה של "מחזור חיים כולל" - רכש, תחזוקה, אימונים - אם אפשר להחליף טייסת F16 בשתי סוללות של ארטיליה כבדה - גם אם החימוש עולה 100,000 דולר לפצצה - זה עדיין מציאה -JDAM עולה 25,000 דולר + פצצה.

אנחנו לא מבינים כמה באמת עולה טייסת מבצעית במהלך 5 שנים - ההשוואה היא לא עלות חימוש אחת מול השניה אלא כמה עולה להחזיק טייסת - מהמכונאים, הטייסים, המבנים, הפקידות, האימונים , השידרוגים , התחזוקה , הפחת , הכשרת טייסים (ממיון לקורס טיס עד הסמכה) , מגורי משפחות - והיוון תשלומי הפנסיה של כל אנשי הקבע שנשארו בקבע בגלל שיש טייסת - אפילו עלות בסיס - יהיו פחות טייסות - בסיסים יסגרו = העלות היא עצומה -ובסוף הטייסת מטילה מבצעית X חימושים ב 20 שנה. לשימחתנו, ה X הוא קטן - וצפוי להישאר קטן - אז יוצאשכל עלות הטייסת מחולקת למספר החימושים - והתוצאה מדהימה.

2. אני 100% מסכים כי עיקר העלות בפגזים / פצצות מונחות זו מערכת ההנחיה - הבדל העלות בין פגז 155 מונחה ל פגז מרגמה 240 מונחה לא דרמטי - ולכן על מנת להשיג יתרון כלכלי מול המטוסים והרקטות - יש לעלות בקטרים - ולהגיע למשקלים משמעותיים.

3. האקסקליבר יקר כי הוסיפו לו גם מנגנון "הארכת טווח" - ודווקא להכניס את כל האלקטרוניקה והמכניקה לפגז 155 זו בעיה יותר קשה מאשר לבצע אותו דבר בפגז הרבה יותר גדול - אני מניח שעלות התחמושת תהיה בין האקסקליבר ל JDAM

4. מנתר עולה 100,000 ש"ח (כ 25 אלף דולר) - אך משקלו 63 ק"ג - זה פגז 155 ממ עם מנוע רקטי ומערכת הנחיה = אקסקליבר ....- אני מתיחס לחימוש ארטילרי במשקל 100-130 ק"ג.

5צה"ל רוכש פגזי מרגמה 120 מדוייקים בעלות שנאמר עליה "זולה" בגלל פיתוח של מערכת הנחיה גנרית של תע"ש - אם זה נמצא כלכלי, אז חימוש כבד שיחליף את ח"א יהיה הרבה יותר כלכלי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #83  
ישן 05-09-2014, 18:13
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "זול זה דבר יחסי"

אני אשאל שוב - למה הניידות כל כך חשובה בכלים עם טווח גדול?

אני מעדיף אמצעי סטטי עם טווח גדול הקבור בצורה שלא ניתן להשמידו (אלא בפגיעה ישירה של אמצעי חודר בונקרים כבד - מה שאין וכנראה לא יהיה לאוייבנו בשנים הקרובות) על פני אמצעים קטנים יותר וניידים. סה"כ האוייבים שלנו לא הולכים לשום מקום - מול קו הגבול עם לבנון יש לך במרחק של 5-10 ק"מ לא מעט תילים/הרים - כל אחד מהם יכול להתאים לתותח או תותחים כאלו - אם יהיה להם טווח של 100-150 ק"מ הם יכולים לכסות בקלות את רוב שטח לבנון - כולל החלקים הצפוניים.

צריך יכולת הטיה מסויימת לתותח וקליע עם ביות סופי - רצוי עם משקל חנ"מ של 150-200 ק"ג ויש לך יופי של אמצעי.

אגב השימוש של מה שאני מדבר עליו שונה לחלוטין ממה שאתה מתייחס אליו - אני מדבר על אמצעי שאפשר לראות בו כמעט אסטרטגי עם טווח גדול מאד ועוצמה רבה - אתה מדבר על כלי לסיוע טקטי קרוב עם רש"ק גדול.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #84  
ישן 05-09-2014, 22:45
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "זול זה דבר יחסי"

[QUOTE=tby]מספר הערות:

1. ראשית ההשוואה של העלות היא בחינה של "מחזור חיים כולל" - רכש, תחזוקה, אימונים - אם אפשר להחליף טייסת F16 בשתי סוללות של ארטיליה כבדה - גם אם החימוש עולה 100,000 דולר לפצצה - זה עדיין מציאה -JDAM עולה 25,000 דולר + פצצה.

אנחנו לא מבינים כמה באמת עולה טייסת מבצעית במהלך 5 שנים - ההשוואה היא לא עלות חימוש אחת מול השניה אלא כמה עולה להחזיק טייסת - מהמכונאים, הטייסים, המבנים, הפקידות, האימונים , השידרוגים , התחזוקה , הפחת , הכשרת טייסים (ממיון לקורס טיס עד הסמכה) , מגורי משפחות - והיוון תשלומי הפנסיה של כל אנשי הקבע שנשארו בקבע בגלל שיש טייסת - אפילו עלות בסיס - יהיו פחות טייסות - בסיסים יסגרו = העלות היא עצומה -ובסוף הטייסת מטילה מבצעית X חימושים ב 20 שנה. לשימחתנו, ה X הוא קטן - וצפוי להישאר קטן - אז יוצא שכל עלות הטייסת מחולקת למספר החימושים - והתוצאה מדהימה.
ההוצאה בהחלט גבוהה מאד וצריך להקטין אותה, אבל חה"א זה לא רק תקיפות בטווח קצר, ולסגור טייסות ובסיסים זה לא קל אין מזה דרך חזרה. אחת הדרכים להקטין עלויות היא לאחד טייסות, אני מניח שהקטנת האימונים כבר מוצע עד למקסימום, צריך לזכור שצריך לאמן גם את הטייסים שמחוץ לחה"א והם צריכים לטוס על מנת לשמור על כשירות. אני משוכנע שחה"א נותן את הדעת בנושא זה, ולא יהיה פשוט לחתוך בבשר החי של חה"א שלנו. תזכור שטייסי החייל הם ההרתעה הכי גבוהה ממלחמה כללית נגדנו.

2. אני 100% מסכים כי עיקר העלות בפגזים / פצצות מונחות זו מערכת ההנחיה - הבדל העלות בין פגז 155 מונחה ל פגז מרגמה 240 מונחה לא דרמטי - ולכן על מנת להשיג יתרון כלכלי מול המטוסים והרקטות - יש לעלות בקטרים - ולהגיע למשקלים משמעותיים.
זה נכון וצריך להגדיל את משקל הארטילריה בצבא היבשה ובראש ובראשונה את מערך המרגמות כולל ה-160 מ"מ, וגם את ה- 240מ"מ שצריך לפרוס מסביב לרצועה.
קיימת מערכת טעינה אוטומטית למרגמות שבהחלט ישפרו את ההפעלה של ה-160 מ"מ. לא ראיתי תמונות של המערכת מותקנת על מרגמות 160 מ"מ אבל זו לא צריכה להיות בעיה שאינה ניתנת לפתרון.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הטעינה נעשית ע"י הנחת הפצמ"ר על מסילה שמעלה את הפצמ"ר לפתח הקנה ומטילה אותו לתוכו. ראה ווידיאו.


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.


3. האקסקליבר יקר כי הוסיפו לו גם מנגנון "הארכת טווח" - ודווקא להכניס את כל האלקטרוניקה והמכניקה לפגז 155 זו בעיה יותר קשה מאשר לבצע אותו דבר בפגז הרבה יותר גדול - אני מניח שעלות התחמושת תהיה בין האקסקליבר ל JDAM.
אלו 2 חימושים של חה"א ולכן הם יקרים יותר. בפצמ"רים ופגזי ארטילריה מחליפים את המרעום ונגמר הסיפור מחיר שלדעתי צריך להיות אלפי דולרים בלבד.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #85  
ישן 05-09-2014, 21:09
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "אני מתכוון לכלים ניידים"

[QUOTE=tby]אפשר להתחיל עם: ,2S4 Tyulpan

אכן מרגמת ה-240 מ"מ היא בהחלט פיתרון נכון ותרשה לי להוסיף
נושא הניידות הוא פחות חשוב, למרגמה טווח, עם פצמ"ר חדש, של כ-20 ק"מ, משקל הפצמ"ר 130 ק"ג מתוכם 34 ק"ג מטען מועיל, רב"תים חכמים SAL, GPS, ורש"קים שונים כולל רש"ק טרמובארי.

את המרגמה ניתן להתקין 10 ק"מ מהרצועה כאשר היא מותקנת ע"ג בונקר שבו תוחזק התחמושת, ותתבצע טעינה אוטומטית של המרגמה שנטענת מהבריח. קצב אש יכול להגיע ל-2-3 פצמ"רים לדקה. בטונדות מסביב ותותחי נ"מ יגנו על העמדה.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
המרגמה 2S4-Tulpan

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תותח 30 מ"מ 6 קנים.

במתארים של 2006, עופרת יצוקה, עמוד ענן, צוק איתן - תותחים גדולי קוטר עם חמ"מ היו עשויים להיות שחקנים ראשיים ועלות הפעילות היתה יורדת באופן משמעותי.
ניתן ע"י ארטילריה מתאימה להקטין את השתתפות חה"א בסיוע לכוחות הקרקע, אבל לא הייתי מקטין את סד"כ חה"א. יש הרבה מאד איומים באיזור ואנו עלולים לפעול במרחקים שרק חה"א יכול לעשות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #86  
ישן 05-09-2014, 22:27
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,323
אני מסתכל על העניין דרך "החור שבגרוש"
בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "[QUOTE=tby]אפשר להתחיל עם: ..."

עידו,

מה שאתה מתאר זהAdvanced Gun System - שמותקנת על המשחתות החדשות של ארה"ב - החימוש שוקל 105 ק"ג והטווח בערך 100 ק"מ - אבל זה בסופו של דבר פגז 155ממ.... - זה לא מחליף את החימוש היותר כבד של ח"א - זה

עלות החימוש והתותח (ובהצעה שלך גם יש צורך בתשתית פיזית לא זולה) היא אדירה ובסוף זה רק פגז 155ממ - 6.5 ק"ג של חנ"מ - היום זה יכולות של ממזל"טים....

אם אתה רוצה יותר חנ"מ על המטרה - זה פרויקט פיתוח למשהו שעוד אין - וזה פרויקט עם סיכון לא קטן - ויהיה עוד יותר יקר , כך שזה לא ממש תחרותי ביחס לרקטות , והרקטות לא תחרותיות מול חיל אויר.

מעבר לכך - כמה מטרות מתאימות יש בטווח של -70-100 ק"מ? ומה תעשה בק"מ ה 101? - אתה שוב חוזר לרקטות / מטוסים / כתב"מים


לעומת זאת , פגז של 250 ק"ג ל 10-20 ק"מ זו בעיה שיש לה כבר פתרון עובד בארטילריה כבדה של מלחמת העולם ה ראשונה / שנייה - וכמות המטרות היא לאין שיעור יותר גדולה , עלות החימוש היא משמעותית יותר נמוכה - כך שזה תחרותי במחיר , בתפוקות האש ובזמינות על פני חיל האויר.

AJ ,

לא ברור לי מדוע צריך להכניס מרגמה לבונקר..... המרגמה היא כמו כל תותח - ניידת בשטח. קצב אש יותר גבוה משיגים ע"י סוללה - למרות שקצב של 60 פגזים בשעה נראה לי מספק כאשר חיל האויר מטיל 150 חימושים דומים ביום....

המרגמה היא דוגמא למשהו שעוד אפשר לקנות מהמדף - וזה יחסית חימוש קל - 130 ק"ג ,

אני בדעה שצריך ללכת לחימוש במשקל 250 ק"ג - דוגמאות של כלים מהעבר שעשו זאת וקצת יותר על הנושא:http://idf-il1.blogspot.co.il/2014/08/blog-post_17.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #88  
ישן 06-09-2014, 01:05
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "אני מסתכל על העניין דרך "החור שבגרוש""

ל-TBY:
איפה ראית שכתבתי פגז 155 מ"מ?
אני אמרתי פגז גדול (מאות מ"מ) עם משקל ראש קרבי של מאות ק"ג.
זה לא למטרות סיוע קרוב (אם כי הכל אפשרי).
אני מדבר על משהו בכיוון של מה שבול התחיל לפתח - לא פרויקט בבילון אבל נניח גרסה מוקטנת קצת של המיני בבילון עם יכולת שיגור רציפה (נניח פגז בדקה). בטכנולוגיה של היום אני מניח אפשר לפתח קנים שיעמדו בעומסים בצורה טובה יותר עם הנחיה טרמינלית שתביא לדיוק מצויין.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #89  
ישן 06-09-2014, 08:50
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,323
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "ל-TBY: איפה ראית שכתבתי פגז..."

על זה עניתי:

אם אתה רוצה יותר חנ"מ על המטרה - זה פרויקט פיתוח למשהו שעוד אין - וזה פרויקט עם סיכון לא קטן - ויהיה עוד יותר יקר ( מ AGS) , כך שזה לא ממש תחרותי ביחס לרקטות , והרקטות לא תחרותיות במחיר מול חיל אויר בטווחים הארוכים.

AJ

תותחי 16 אינץ יורים "פולקסווגנים" , די לי בתותח הרבה יותר צנוע -

Vickers 10 inch /45 naval gun -קוטר 250 ממ , יורה פגז של 250 ק"ג ל 25 ק"מ ושוקל 22 טון - הגירסה של טרום מלחמת העולם הראשונה

אני מניח שלמדנו משהו על ייצור תותחים וחימוש ב 100 שנה האחרונות שיהיה אפשר להשיג אותם ביצועים בתותח יותר קטן / קל

אין לי ספק שתותח עם ביצועים כנ"ל וחמ"מ (ללא "הארכת טווח" בחימוש) יהיה תחרותי ביותר אל מול רקטות / מטוסים בטווחים הרגילים שלו - וב 25 ק"מ נמצאות רובן המכריע של המטרות

"תזכור שטייסי החייל הם ההרתעה הכי גבוהה ממלחמה כללית נגדנו."

מלחמה כללית עם מי בדיוק? האם יותר או פחות 30 F 16 ישנים משנים משהו בהרתעה הישראלית?

2 אוגדות מאומנות ב 100% עם מיגון אקטיבי לכל הכלים , ארטילריה כבדה ומדוייקת ופי 3 מזל"טים לאוגדה - זה לא יותר מרתיע מ עוד 30 F16?

צריך לזכור שהתקציב הוא סופי - שומרים על חיל אוויר ענקי ומשקיעים במודיעין לא נותר כסף ליבשה - ולעניות דעתי , נכון ל 2014 הפרופורציות פשוט לא נכונות:

מספר המטוסים בחיל האויר הוא לא גחמה של מפקדיו אלא פונקציה של תפוקות אש - בכמה מטרות צריך לפגוע ביום עפ"י תוכניות מבצעיות + רזרבה.

אל מול אלו, ב - 3 שנים האחרונות האיומים קטנו משמעותית ותפוקות האש של ח"א עלו משמעותית.
הגידול בתפוקות האש עולה הרבה כסף כבר הרבה שנים:
  • השקעה גדולה בחימוש מדוייק,
  • מערכות שו"ב חוצות ארגון,
  • הקמת להק חדש במטה חיל אוויר - עוד תא"ל + 3 אל"מים + כל היתר....

מהצד השני חייבת לבוא ירידה פרופורציונאלית בפלטפורמות
- וזה פשוט עוד לא קרה -
לא בגלל שמטכ"ל צה"ל צריך אותי בשביל לדעת - אלא רק בגלל אינרציה אירגונית - כל זמן שהתקציב זורם - הארגון מתקיים - גם אם אין בו צורך ממשי - וזה בא על חשבון חוסרים גדולים בזרוע היבשה.

אם זרוע היבשה מפתחת חלופה כלכלית לחיל האויר בטווחים טקטיים - משימות חיל האוויר מצטמצמות , התפוקות הנדרשות יורדות והפלטפורמות יורדות עוד.

בסופו של יום הכלים של חיל האויר מתיישנים ודורשים החלפה. מול כל טייסת שצריך לחדש יש לכלל צה"ל 4 חלופות עקרוניות :

0. לסגור טייסת - אין צורך בתפוקות
1. רכש מטוס מתקדם חדש
2. פתרון לא מאוייש למשימות הטייסת
3. מתן מענה שלא במסגרת חיל האויר

3 החלופות הראשונות הם בתוך חיל האויר - ולצפות מחיל האויר לסגור טייסת ללא לחץ תקציבי מבחוץ זה כמו לצפות מאגף תכנון לעשות עבודה שתמליץ על ביטולו, החלופה הרביעית צריכה להיבחן אל מול החלופה של חיל האויר - מה יותר זול בטווח הארוך.
נכון להיום, סגירת 2 טייסות מטוסי קרב + בסיס לא תשפענה על תפוקות חיל האויר ביחס לצרכים - וזה ברור לחלוטין לכל טייס בצה"ל - את החסכון יש להעביר לזרוע היבשה - היא זו שנושאת בעיקר הנטל במלחמה א-סימטרית.



תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #90  
ישן 06-09-2014, 23:37
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
בתגובה להודעה מספר 89 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "על זה עניתי: אם אתה רוצה..."

[QUOTE=tby]

AJ

תותחי 16 אינץ יורים "פולקסווגנים" , די לי בתותח הרבה יותר צנוע -
Vickers 10 inch /45 naval gun -קוטר 250 ממ , יורה פגז של 250 ק"ג ל 25 ק"מ ושוקל 22 טון - הגירסה של טרום מלחמת העולם הראשונה
אני מניח שלמדנו משהו על ייצור תותחים וחימוש ב 100 שנה האחרונות שיהיה אפשר להשיג אותם ביצועים בתותח יותר קטן / קל
אין לי ספק שתותח עם ביצועים כנ"ל וחמ"מ (ללא "הארכת טווח" בחימוש) יהיה תחרותי ביותר אל מול רקטות / מטוסים בטווחים הרגילים שלו - וב 25 ק"מ נמצאות רובן המכריע של המטרות
החסרון של התותח הוא הטווח המוגבל, רקטות יכולות להיות מוצבות בכל בישראל, והם יוכלו לפגוע במטרות בטווחים של בין 100-400 ק"מ בהתאם לדגם.
תותחי 16 אינץ יורים פגז של 1 טון, זו יכולה להיות חלופה לתקיפת מטרות ע"י חה"א.

מלחמה כללית עם מי בדיוק? האם יותר או פחות 30 F 16 ישנים משנים משהו בהרתעה הישראלית?
יכול להיות שלא, אבל זה בתחום של אמיל ויערי לענות.

2 אוגדות מאומנות ב 100% עם מיגון אקטיבי לכל הכלים , ארטילריה כבדה ומדוייקת ופי 3 מזל"טים לאוגדה - זה לא יותר מרתיע מעוד 30 F16?
יכול להיות, אבל אולי צריך את שניהם. את חה"א אי אפשר לפתוח ולסגור ושוב לפתוח מתי שמתחשק למישהו. זו החלטה מאד קשה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #91  
ישן 07-09-2014, 04:50
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,940
אם כבר צריך תחמושת ייעודית
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "[QUOTE=tby] AJ תותחי 16..."

למה לא לעצב מחדש את הפגז, ולהוסיף base bleeders וכך ניתן יהיה להאריך משמעותית את הטווח?

הרי הארכה מטווח של ~20 ק"מ לטווחים של 30 ק"מ ומעלה - הופכת פגז דומה מבחינת כמות החנ"מ, שנורה באותה מהירות מאותו תותח - ליעיל בסדר גודל, ומוסיפה הרבה יותר מטרות, בלי להוציא את הכלים הפגיעים משטח המדינה.
הבעיה של חוסר דיוק אמנם מחמירה לטווחים הרחוקים, אבל להבנתי משתפרת לטווחים הקרובים לעומת פגז קונבנציונלי.
בנוסף, מערכות כאלו תוכל להציב מתחת לרמת הגולן, וכך לא להפר את הסכמי שביתת הנשק, ועדיין לשפר יכולות הגנה מול איום דאעש עתידי.

אגב,
לגבי השאלה על בונקרים - לדעתי הסיבה מובנת.
הרי מערכות כאלו הן מאוד יעילות לצרכי בט"ש בגבול "חם" כמו זה שדאעש עלול לייצר, ולכן בכל מקרה תצטרך את הכלים מול הגבול..
תגובה זולה באמצעות תותח 155 רגיל בשילוב עם התותח המוצע (שניהם עם תחמושת base bleeder) - יענו על האיום בצורה זולה משמעותית מאשר חמ"מ המשוגר ממטוס.
מערכת ניידת שאמורה לשגר חימוש כזה כבד כנראה תצא הרבה יותר יקרה: תצטרך שיירה שלמה כדי לשנע את התותח וכמות חימוש סבירה לקצב שדובר עליו, מה שגם מהווה מטרה מאוד אטרקטיבית אם הגבול נפרץ.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #92  
ישן 07-09-2014, 08:59
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,323
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "[QUOTE=tby] AJ תותחי 16..."

"החסרון של התותח הוא הטווח המוגבל, רקטות יכולות להיות מוצבות בכל בישראל, והם יוכלו לפגוע במטרות בטווחים של בין 100-400 ק"מ בהתאם לדגם."

אתה כמובן צודק. אבל כמה עולה רקטה לטווח של 100 ק"מ עם חימוש של 0.5 טון?

אז יבוא חיל האויר שיאמר שהוא עושה זאת יותר טוב ובעלות יותר נמוכה - וזה נכון.

הדיון הוא לא על יותר "טוב" אלא על יותר "זול" - והיותר "זול" חי "במעטפת ביצועים" מסויימת מול דמ"צ - תנסה להרחיב את המעטפת - אתה צפוי לקפיצת מדרגה במחיר - חמ"מ עם הארכת טווח יעלה כפול מחמ"מ ללא הארכת טווח - האם תוספת הביצועים מצדיקה את המחיר אל מול האלטרנטיבות?

אנו מחוברים ללקחים של צוק איתן, עמוד ענן עפרת יצוקה , - חיל האויר מתקיף המון מטרות קרובות מאוד לגבול כי לצה"ל אין אלטרנטיבה לשיגור חימוש כבד ומדוייק לטווח טקטי .

האלטרנטיבות - רקטות או תותח.

אני טוען שהכי זול לשגר חימוש מונחה במשקל 250 ק"ג בטווחים של 20 ק"מ זה באמצעות תותח שכבר יוצר והופעל בקנה מידה גדול בעבר - והתותח יכול להיות נייד.

לא רוצים תותח? אפשר מרגמה כבדה - אך משלמים במשקל חימוש וטווח.

- זה נותן מענה לחלק לא מבוטל מהמטרות האוגדתיות בטווחים האוגדתיים - מהר ובזול יחסית לחיל האוויר יכול לפעול.


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #95  
ישן 10-09-2014, 19:18
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 94 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "מרגמות ותותחים"

נדמה לי שכבר אמרו לך כמה פעמים בעבר בשרשורים אחרים - הדחיפה שלך לכיוון פתרונות רוסיים/סיניים ואפילו אירופיים לא קשורה למציאות.

ישראל רוכשת נשק מארה"ב (בכספי סיוע) ובמקרים אחרים מפתחת בעצמה. יש דוגמאות בודדות מאד למערכות נשק שלמות שנרכשו מחברות אירופאיות בשנים האחרונות (הלביא החדש של חיל האויר בעסקה סיבובית מול איטליה הוא דוגמא די יוצאת דופן וכמובן צוללות מגרמניה אשר גם הן זכו לסבסוד כזה או אחר - בגדול אבל אלו היוצאים מן הכלל - מרוסיה וסין תשכח לא קרה ולא יקרה).

בכל מקרה ההצעות שלך שוב משאירות אותנו עם טווחים קצרים - 20-30 ק"מ (וזה גם לא באמת 20-30 ק"מ אלא פחות כי התותחים האלו הרי לא מוצבים על הגבול ממש).

ההצעה שאני העליתי מדברת על תותחים כבדים עם טווח גדול משמעותית. אם זה מסובך מידי לפיתוח או תחזוקה אז האופציה היחידה שנותרה היא רקטות או טילים - משהו בסגנון LORA שצה"ל דחה וחבל.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #98  
ישן 05-09-2014, 21:48
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "לקחים יותר "כלכליים""

[QUOTE=tby]1. הוויכוח על כדאיות ההשקעה בכיפת ברזל תם. יחל הויכוח על כדאיות מערכת נגד פצמ"רים - כאן לעלות הפתרון משקל מכריע - כי הנזק הוא קטן מאוד - בהתנהלות נכונה.
זה נכון, והפתרון לדעתי הוא שילוב של 2 פתרונות:
1. פינוי מאורגן של תושבי עוטף עזה עד לסיום הפעילות.
2. רכישת מערכות נ"מ ניידות לכוחות השריון והחי"ר .

2. עלויות חיל האוויר הם עצומות - יש למצוא דרך להטיל חימוש כבד (עד 250 ק"ג) ומדוייק לטווחים טקטיים (10-15 ק"מ) יותר בזול - או ע"י כתב"מ ייעודי שיפעל כמשאית פצצות ללוחמה א-סימטרית (בהכללה - כל מלחמות / המבצעים מ 1982 ואילך) או חזרה למרגמות / ארטילריה כבדה אך הפעם עם חמ"מ.
כטב"מים בשלב זה מתאימים בעיקר למטרות איסוף ולתקיפה בעזרת טילי נ"ט. כטב"מ תקיפה יעלה קרוב לעלותו של מטוס קרב, כך שבשלב זה של הזמן ובאיזור שבו אין מערכות נ"מ, אין צורך בכטב"מים לתקיפה מסיבית מהאויר. אם כי אני בהחלט בעד ללכת לכיוון זה. לאיטלקים יש מטוס מנהלים שהוסב לכטב"מ.

אם רוצים לפגוע במטרה עם פצצות בעוצמה של כ- 200 ק"ג, הרי שזה ניתן לביצוע ע"י רקטות כגון ה-בי.אמ-30 הרוסי, ההודי, או דגם דומה של סין.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
BM-30 מרוסיה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
BM-30 מהודו

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
AR-3 מסין
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #102  
ישן 07-09-2014, 19:13
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
בתגובה להודעה מספר 101 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "משום שאין לנו אפשרות לקנות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Cu1
משום שאין לנו אפשרות לקנות נשק סיני/ רוסי (מעבר לאפשרות התאורטית)
אני יודע שיש הסתייגות מנשק רוסי שאני לא מסכים איתה אבל זה סיפור אחר. לסין לעומת זאת, יש הרבה השקעות בארץ וקניית נשק מהם ניראת לי הגיונית. הודו רוכשת מאיתנו הרבה נשק וקניות גומלין בהחלט הגיוניות, שלא לדבר על מחירים של סוף עונה.

ואני גם לא רואה צורך ברקטה ל 400 ק"מ האקסטרה מספיק טובה לזה.
רקטות ארוכות טווח יכולות לעזור לחה"א לפגוע במערך הטק"א, ההתראה, ועמדות הפיקוד של האוייב ללא סיכון למטוסים שלנו, וזה בהחלט יתרון.

לגבי הראשים המרובים , חלקם קיימים רק על הנייר , אני מניח שגם לאקסטרה יפותחו מגוון רחב של ראשי קרב.
הרש"קים מיוצרים בהתאם לצורך של הקונה, ולדעתי אין מגבלת טכניות לרוסיה או לסין לייצר את הרש"קים האלו. אשר לאקסטרא אשמח לראות רקטה אפילו עם רש"ק אחד, רק שנראה משהו.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #103  
ישן 05-09-2014, 15:41
צלמית המשתמש של ArmouredDov_D9
  ArmouredDov_D9 ArmouredDov_D9 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.10.03
הודעות: 11,174
כמה תובנות שלי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

1. להגדיל ולחזק את חיל ההנדסה הקרבית, להוסיף עוד גדחה"ן סדיר.
2. לצייד את צי הדחפורים של צה"ל ב"מעיל רוח" שיהיה עמיד גם נגד גושי בטון ובלוקים שנופלים, כדי שה-D9 יוכל להיכנס במבני טרור ולהפיל אותם. אני מאמין שרפא"ל יכולה לעמוד באתגר.
4. להאיץ את הסבת חטיבה 7 לטנקי מרכבה סימן 4מ עם "מעיל רוח" ומענ"ק צי"ד. חטיבה 401 הראתה את העוצמה, היעילות והחשיבות של המערכות הללו בקרב היבשה.
5. לבדוק היתכנות של הצבת מערכות פלנקס או קרן ברזל להגנה על יישובי עוטף עזה.
6. לא לפחד מתמרון קרקעי. המהלך הקרקעי שביצע צה"ל, למרות למעלה מ-50 הרוגים, היה מוצלח, הוריד את כמות שיגורי התמ"ס של המחבלים, וגרם לפגיעה קשה בטרור ותשתיותיו. מאות מחבלים נהרגו בתמרון הקרקעי על ידי כוחות היבשה (נראה לי שיותר מחבלים נהרגו על ידי כוחות היבשה מאשר על ידי חיל האוויר). הרחבת התמרון הקרקעי בהיקף ובעומק הייתה פוגעת בחמאס קשה יותר ודוחפת אותו לקבל הפסקת אש בתנאים שלא נוחים לו (היוזמה המצרית). עם הנהגה מדינית נחושה ונועזת, הרחבת התמרון הקרקעי יכל היה גם להכריע את החמאס.
_____________________________________
ArmouredDov_D9
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ארץ ישראל לעם ישראל - הציונות תנצח!
דף ה-D9 של MathKnight

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #104  
ישן 07-09-2014, 18:46
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
בתגובה להודעה מספר 103 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "כמה תובנות שלי"

1, 2, 4, מסכים.

5. "קרן ברזל" לדעתי זהו עדיין פרוייקט לימוד, והדרך למערכת מבצעית עדיין ארוכה. להבנתי צריך קרן בעוצמה של 100 קילו ואט על מנת לקבל מערכת מיבצעית. רק לזכור מרגמה יכולה לשגר גם 20 פצמ"רים בדקה, "קרו ברזל עדיין רחוקה מקצב אש כזה. אשר לפלנקס או למערכות דומות בהחלט מסכים.

6. אני חושב שרה"מ מבין את יכולת כוחות היבשה, וחשש להכניס את כוחות החי"ר והשריון לעומק השטח, כאשר הם לא מוכנים מבחינת הציוד, ולא מאומנים למשימות. בסיומו של יום החמאס קיבל את ההצעה המצרית, וזאת לדעתי עכב הנזקים שחה"א הנחית עליו, וזה מבלי להכנס לעומק השטח.
כניסה קרקעית עלולה הייתה לעלות בהרבה נפגעים, סה"כ קיבלנו את מה שרצינו (פחות או יותר) מבלי המהלך הקרקעי הגדול.

מעניין לבחון האם המטרות שנפגעו בימים האחרונים למלחמה הביאו לסיומה, אולי זו תהיה הדרך להשיג את המטרות במלחמה הבאה אם תבוא.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #105  
ישן 06-09-2014, 00:24
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.05.13
הודעות: 2,116
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

יסלחו לי כל המומחים, האשכול מאוד מעניין ולמדתי הרבה, אבל לדעתי הפקת הלקחים הזו היא סוג של טחינת מים, משום שההישגים או הכשלונות במבצע "צוק איתן" הם תוצאה של מדיניות מכוונת ואידאולוגיה מסויימת שעומדת מאחוריה.

רוצה לומר - הדיון האמיתי הוא פוליטי. אם ראש הממשלה / שר הבטחון מאמינים שטוב לנו חמא"ס בעזה (מוחלש או לא כבר נתון לויכוח) אז על מה נותר לנו לדון? כניסה של 5 ק"מ לעומת כניסה של 10 ק"מ? נגמ"ש חי"ר כזה או אחר? הוספת "מעיל רוח"? טקטיקות במעבר שטח בנוי?

הרי הבעיה האמיתית של המבצע לא הייתה בהתמודדות הצבאית עם המנהרות או הצלפים או הנ"ט...עם אלו יש דרכי התמודדות שידועות לצה"ל, ואת חלקן משכללים תוך כדי לחימה.
המתנת כוחות בשטחי כינוס מטווחים, עמידה סטטית של הכוחות שבפנים בגלל הפסקות אש למיניהן, מנהרות חודרות לשטחנו שמסכנות חיילים ואזרחים...כולנו יודעים שאלו מצבים בעייתיים בלחימה - לא גילינו את אמריקה.

המצבים הבעייתיים האלו נבעו מהחלטות שהן פוליטיות / מדיניות במהותן, ולאו דווקא מפאשלה של דרג שטח (למרות שגם כאלו היו) או מחוסר של ידע או חוסר ציוד.

האם לטפל במנהרות במכה מקדימה או לחכות שנחטוף, כמה עמוק להיכנס קרקעית, איזה מחבל בכיר לחסל ומתי - כולן החלטות שמחוץ לשיקול דעתו של הצבא או של יחידה כלשהי, אלו החלטות של הדרג המדיני.

גם אם נרצה לשמור את הדיון ללא פוליטיקה, מתישהו יעלה כאן מישהו לקח (צבאי לחלוטין) שהדרך לנצח במבצע צבאי היא ע"י שמירת היוזמה בידינו, הפתעת האויב בעוצמה ובמהירות וחתירה להכרעה מהירה...האם זהו לקח מהמבצע? הרי בתאוריה זה ידוע לכל, פשוט לא עשו זאת כי לדעת הדרג הפוליטי הכרעה לא הייתה מביאה אותנו למצב רצוי, או שאי אפשר לדעתם להגיע להכרעה.

אני משוכנע שלמי שהיה בעזה יש לקחים במיקרו של איך צריך להתנהל או איזה ציוד חסר נקודתית - אני לא מאמין שנוכל להוציא כאן לקח צבאי משמעותי שיגרום למבצע הבא להיראות הרבה יותר טוב, כי הבעיה כאן לא הייתה צבאית במהותה.
_____________________________________
"נומה עמק, ארץ תפארת, אנו לך משמרת"

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)


נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 06-09-2014 בשעה 00:26.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #107  
ישן 07-09-2014, 21:05
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,940
בתגובה להודעה מספר 105 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "יסלחו לי כל המומחים, האשכול..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סיורניק
גם אם נרצה לשמור את הדיון ללא פוליטיקה, מתישהו יעלה כאן מישהו לקח (צבאי לחלוטין) שהדרך לנצח במבצע צבאי היא ע"י שמירת היוזמה בידינו, הפתעת האויב בעוצמה ובמהירות וחתירה להכרעה מהירה...האם זהו לקח מהמבצע? הרי בתאוריה זה ידוע לכל, פשוט לא עשו זאת כי לדעת הדרג הפוליטי הכרעה לא הייתה מביאה אותנו למצב רצוי, או שאי אפשר לדעתם להגיע להכרעה.
מה זה "חתירה להכרעה"?
כשאתה עומד מול כוחות שריון, או אפילו חוליות נ"ט שנמצאות בשטח - אתה יכול לדבר על הכרעה, כיתור וחיסול הכוחות.
כשאתה מדבר על כוחות עם כמויות נשק שנאגר לאורך זמן, שנמצאים בקרב אוכלוסיה אזרחית אוהדת - המשמעות של הכיתור היא זמנית.
במצב כזה לצורך הכרעה קלאסית אתה צריך "לטהר" את השטח מנשק. פעולה יקרה הרבה יותר בחיי אדם.
או לחלופין - השטחת העיר כך שלא תשמש מחסה צבאי. פעולה שהדרג הפוליטי לא יעשה מחשש לתגובה משפטית.

אבל אז שוב חוזרים לבעיות הפוליטיות:
למה אתה מטהר את השטח?
מה יקרה בשטח ביום שתעזוב?
האם בכלל מתכוונים לעזוב? ואם לא - איך תתמודד עם השליטה באוכלוסיה עויינת? ואיך תתמודד עם ההתנגדות העולמית לשליטה זו?
מהגדרה המטרה המדינית נגזרות הפעולות הצבאיות.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 07-09-2014 בשעה 21:14.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #109  
ישן 07-09-2014, 03:54
צלמית המשתמש של שבריר שניה
  שבריר שניה שבריר שניה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.06.10
הודעות: 462
וואו, קטונתי...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

החבר'ה פה מספקים לקחים נרחבים ועמוקים מאוד. ספקטרום נרחב, החל מ'באיזה נשק היה צריך
להשתמש' ועד היבטים צבאיים-אסטרטגיים והיבטים מדינתיים כללים.
אישית, לא בטוח שהייתי יכול להפיק לקחים כאלו, מבלי שנחשפתי באמת ובצורה מסודרת לתחקירים
כתובים מהשטח, לריכוזי מידע מהימן על מה-כמה-ולמה הופעל או שלכל הפחות חוויתי את תהליך
קבלת ההחלטות ממקור ראשון, לרבות דיון בזמן אמת על 'בעד' ו'נגד' דרך פעולה מסויימת.

יחד עם זאת, הכותבים מגלים פה הבנה עמוקה בחומר, יסודיות וירידה לפרטים. מעל הכל, אני
מרגיש שהכל מגיע ממקום אמיתי וכן של רצון לעזור ולשפר, לקראת המלחמה הבאה.
לכן, גם אני אשמח לתרום לקח קטן אחד.

הלקח שלי אינו נוגע לעניינים שברומה של מלחמה, אלא דווקא לחיילות בסיסית:
בכמה קטעי וידאו ממבצע 'צוק איתן', כמו גם בכמה קטעי וידאו מאימוני לש"ב במל"י, ניתן
לראות כי לוחמים הממוקמים בתוך בית ומבצעים ירי דרך חלונות או פרצות בקיר, נוטים
לחזור על אותה שגיאה, בלהט הקרב:
בזמן הירי, הלוחמים מוציאים את קצה הנשק מעבר לסף החלון או הפרצה, כך שהוא בולט מאוד מעבר לקו הקיר.
קשה להגזים בנזק שנגרם בשל כך: בלחימה בשטח בנוי, אחת הבעיות שבפניהן ניצב המחבל היא הקושי
באיתור המבנים בהם נמצאים לוחמי צה"ל ומיקום הנקודות מהן הם יורים עליו. זאת בשל ריבוי
מקומות המסתור והמחסה בשטח בנוי, כמו גם בשל ריבוי החזרי קולות הירי מקירות המבנים.

כאשר חייל מוציא את הנשק דרך החלון, כדי לירות על מישהו, המחבל שנמצא ממול רואה
בבירור ובצורה מושכת תשומת לב קנה ברור של נשק זז על רקע הקיר.
הנשק שבולט מהחלון, כמו גם התזוזה שלו, מבהירים למחבל היכן בדיוק נמצא כח צה"ל, גם אם
המחבל רואה את הבנין מהצד ואינו יכול כלל לראות את החלון.
מכאן קצרה הדרך לנסיון לפגוע באותו בנין, בטיל, במחבל מתאבד או סתם בירי מסיבי.

לעומת זאת, כאשר הירי מהחלון או הפרצה מתבצע כך שקצה הקנה לא עובר את קו הקיר, קשה הרבה
יותר לאתר את החייל היורה והכח נשאר נסתר.

שמתי לב שבהרבה מקרים חיילים עושים את הטעות הזאת, כנראה בגלל שמי שמאמן אותם והמפקדים
שלהם לא 'נותנים להם על הראש' כשהם עושים זאת.
כמי שראה זאת לא פעם ולא פעמיים מהצד השני, בזמן אימון - אני יכול להבטיח לכם שהטעות
הזאת מקלה מאוד על איתור מדוייק של הכח התוקף.


זהו. נכון, לא מדובר בלקח אסטרטגי-מאסיבי, אלא 'רק' בחיילות, אבל אני מניח שאת הפורום הזה
קוראים פחות גנרלים ויותר חיילים ומפקדים זוטרים.
לכן, אתם שם שקוראים את זה עכשיו, אל תחכו לאיזה ספר לקחים רשמי. במקום זאת:
באימון הבא, או במבצעי הבא, כשאתם רואים חייל מבצע ירי דרך חלון או דרך פרצה ומוציא
את הנשק מעבר לקו הקיר - תנו לו בראש. לטובתו ולטובת כולכם.
_____________________________________
"Watch your thoughts, for they become words.
Watch your words, for they become actions.
Watch your actions, for they become habits.
Watch your habits, for they become your character.
And watch your character, for it becomes your destiny.
What we think, we become."
מרגרט ת'אצ'ר

כל האמור בפוסט לעיל הינו הבעת דעה בלבד ואין לייחס לדברים משמעות אחרת.

אנא הקפידו על ביטחון מידע והימנעו מכתיבת פוסטים המכילים מידע האסור בפרסום.

בשום אופן אין לראות בפוסט הכתוב לעיל בקשה, המלצה, השראה או עידוד לפרסום מידע האסור בפרסום ו/או לביצוע עבירה על חוקי המדינה, על הנחיות רשות שלטונית או רשות ממונה, על הנחיות גוף ציבורי או פרטי, על הנחיות המייצגים גופים אלה כאמור או על הוראת כל דין.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #111  
ישן 10-09-2014, 23:27
  שלומי_ל שלומי_ל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.06.06
הודעות: 275
יש כאן אלפי מילים על אמל"ח וטקטיקות, ואף מילה על לוחמה פסיכולוגית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

תחום בו ישראל משקיעה 0 בריבוע. ז"א בפעולה פסיכולוגית כנגד האויב, בלירות לעצמנו ברגליים אנחנו דווקא משקיעים הרבה (להלן)
אולי הגיע הזמן ללמוד קצת מחמאס?
אה כן, פיזרו כרוז עם רשימת שמות של מחבלים הרוגים. ובלבנון 2 גרפיקאית ציירה את נסראללה בדמות נחש. מאוד אפקטיבי.

"החמאס מונע ממניעים דתיים עמוקים, לוחמה פסיכולוגית לא מזיזה לו".
א- זה לא פוטר מלעשות מה שאפשר
ב- ההשפעה מחלחלת ופועלת בטווח הארוך
ג- גם הם בני אדם


אחרי לבנון 2 קוה שפרן הציג למנכ"לי חברות החדשות דו"ח עם לקחים ומסקנות.
אני זוכר שהיתה אז החלטה לא לשדר נאומים של נסראללה. עצבן אותם האיש שמתעדכן באופן שוטף בהלכי הרוח בתקשורת הישראלית (כך פורסם בעבר). נדמה לי שמאז זה עבר להם.

"החמאס מצליח להשתמש בכם כדי לזרוע פחד ומעביר את השידור החי שלכם לתושבי עזה כהוכחה לניצחונו."

קראו מה כותב שפרן:

http://kaveshafran.co.il/%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%94-%D7%9E%D7%9B%D7%AA%D7%91-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%9B%D7%9C%D7%99-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA/

קול קורא במדבר. כאילו נגזרה עלינו גזירת גורל.

רוח גבית לטרור נתנו לא מעט, מה עם קצת רוח נגדית?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #112  
ישן 04-10-2014, 03:37
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,323
לקחי הארטילריה ב"צוק איתן" ניתוח מיוחד של אל"מ מיל' דורון שלו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "לקחים ממבצע "צוק איתן" - דיון פתוח"

"מצב כפי שתיאר אחד ממפקדי החטיבות, אשר בו על מנת להוריד בית הועברה המטרה לחיל האוויר והוא התרחק עם כוחותיו ותוך דקות הושמד הבית, מעלה את הצורך ביכולות זו כאחת מיכולות היסוד של האש היבשתית. התלות המוחלטת של היבשה ביכולות המדויקות של חיל האוויר, ללא יכולת אש מדויקת יבשתית עצמאית משמעותית, הינה אחד הנושאים העיקריים אשר אותם יש לקחת כלקח מן המבצע הזה. היעדר יכולת תקיפה מדויקת מעלה את השאלה האם הארטילריה מהווה שחקן מרכזי או כפי שאנו בחיל נוהגים לומר האם הארטילריה היא מלכת הקרב? התשובה כיום היא לא וכי הרלוונטיות שלה אינה משמעותית ועלינו לפעול על מנת לשנות זאת."

הלקח נכון.

המסקנה שגויה:

כיום אין עוררין כי יש צורך בתותח חדש כאשר הדרישות העיקריות הנן יכולת ירי לטווחים ארוכים, דהיינו קנה 52 קליבר, אשר תאפשר הן כיסוי שטח רחב יותר באש וכן תצמצם את הצורך בדילוגים. בהקשר זה חשוב לציין כי כדי לממש יכולת זו יש להצטייד בפגזים ארוכי טווח לטווחים של 40 עד 60 ק”מ, יכולת טעינה אוטומטית או חצי אוטומטית אשר תאפשר הקטנת צוות התותח משבעה לוחמים כיום לארבעה ואולי אף פחות.

לאור לקחי המבצע הנוכחי, יש לתת דגש ליכולת השרידות של הקנים בשדה הקרב [הערה שלי:WTF?! איך זה לקח מהמבצע הזה?] לצורך קידום יחידות האש לתוך מרחב הלחימה ולאפשר מיגון הולם. קיימת כמובן ההתלבטות האם נכון כי זה יהיה תותח זחלי או גלגלי כאשר ברור כי יש שיקולים שונים ולכל פתרון היתרונות והחסרונות שלו אולם הדיון בהם ובחינת החלופות השונות בעיקר לאור המצוקה התקציבית מתחייבים


הלקח היה - חוסר משמעותי בארטילריה מדוייקת בכלל וכבדה ("להפיל בית") בפרט - כיצד המסקנה לרכוש תותח חדש שיתן מענה לארטילריה ארוכת טווח (עד 80 ק"מ!) מחוברת ללקח - לאלוהי התותחנים פתרונים.

מי שדוחף להשקעה בברזלים חדשים של 155 מ"מ - שוגה בגדול

ברזלים חדשים צרכים להיות עם קוטר גדול ככל האפשר (או רקטות כבדות - מה שיותר כלכלי במחזור החיים) וטווח טקטי - במטרה ש"להפיל בית" כסיוע לחי"ר תהיה משימה לתותחנים ולא לחיל האויר
הצמדת F16 לחטיבה לוחמת זו דרך סופר יקרה לסיוע צמוד לכוחות הקרקע - אבל זה כנראה היום הפתרון היחידי שיש לצה"ל - ולזה חייבים למצוא חלופה יותר זולה מהר ככל האפשר במסגרת זרוע היבשה

לפיכך,

מי שדוחף לחימוש יקר ל 80 ק"מ שוגה בגדול - אלו הטווחים של חיל האוויר - חיל התותחנים לא צריך להתעסק עם זה אלה רק אחרי שנתן מענה מלא לטווחים הטקטיים - והוא כרגע שם מחוץ למשחק

חימוש חדש צריך להיות חמ"מ ל 155 מ"מ הקיימים ולתותחים גדולי הקוטר - לצורך סיוע קרוב
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:29

הדף נוצר ב 0.20 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר