אחרי הרבה זמן של בניה פה ובניה שם וסתם עצלנות ואין כח לצלם ולהעלות ולפרסם אז נפתח יומן חדש חדיש ומחודש..
הפעם דגם של V22 של הסגאווה בקנ"מ 1/72 (לא מצאתי בקנ"מ 1/48 הרגיל) שנרכש לאחרונה אצל ענבר דוד , הדגם ייבנה OOB וכמובן בוורסיה האמריקאית שלו כאשר אני מאמין שעוד שנתיים שלוש כבר יהיו וורסיות ישראליות וכמובן קיטי פירוט כאלה ואחרים .
אחלה פרוייקט.
לא הבנתי את הפתיח : "לא מצאת קנ"מ 1/48 הרגיל "...- למה לא שאלת ??
יש את הדגמים של איטלרי ,ולמיטב זכרוני יש לי אחד כזה במחסן - רק כמו שראית ,צריך להוציא לא מעט דגמים כדי להגיע שם למשהו....
חיימון , לא יודע לגבי המעניין , סה"כ אני לא הולך להשקיע יתר על המידה גם אין יותר מדי מה להשקיע.
וגם לא מדובר ביותר מדי עבודה או צביעה.. הדגם הבא ככל הנראה יהיה או הסופה ב 1/32 או העטלף עם ההסבה של רענן וזה הולך להיות מענין...
אשריקו אכן כן , קיבלתי סטנד שקוף , עדיין לא החלטתי אם להשתמש בו.
עדי היקר , ראשית לא תיארתי לעצמי שיש עוד קנ"מ לדגם. בנוסף אחרי שהתחלתי להרכיב אז ההתאמת חלקים פה בדגם הזה של הסגאווה פשוט יותר טובה מהרגיל... פשוט מושלם בינתיים.
אז כפי שרשמתי , לשמחתי הילדה הסכימה לאפשר לי לצלם קצת אז בבקשה :
כפי שציינתי , הדגם נכון לרגע זה (עד שהמטוס יהיה בחיל האוויר ואז יהיה טיפה יותר עבודה) נבנה OOB ולכן אני גם עובד לפי הספר :
ראשית , הרכבתי את כל חלקי הפנים בגוף המטוס כאשר החלקים מודבקים לחצי ימין בתוך הגוף :
כשיהיה זמן (ההדבקות כבר יבשות לחלוטין) כל האינסייד ייצבע באפור כהה - 36231 , הפנלים של הקוקפיט אשר אותם עדיין ניתן יהיה לראות איכשהו בשחור מט + דקלים.
לאחר הצביעה והייבוש יודבקו 2 חצאי הגוף יחדיו ולא ייפרדו יותר לעולם...
בזמן ייבוש דבק המשכתי לעבוד על חלקים נוספים כגון : הגה הכיוון הכפול , כנף המטוס.
הגה הכיוון:
2 הגאים מימין ומשמאל והגה גובה באמצע :
כנף המטוס : כוללת את מנגנון קיפול המנועים בזמן המראה / נחיתה / טיסה אופקית רגילה...
ראשית תודה.
עדי לגבי משקולת , אז ראשית לצערי פשוט לא היה מקום ובד"כ אני לא מפספס את הקטע הזה עם המשקולות. מה שכן נכון לרגע זה האווירון 2 חצאי הגוף מודבקים , הכנף כנ"ל וגם הגה הגובה כבר מודבק למקומו (אני ישתדל לצלם מחר ולהעלות) ובינתיים לא נראה שהמטוס מנסה ליפול אחורה. בכל מקרה אני שומר לעצמי את הזכות (מחוסר ברירה ככל הנראה) להעמיד את המטוס על הסטנד השקוף שלו.
זה מה שטוב בשוטר -הוא תמיד חושב קדימה (אם הוא מצליח לחשוב...חחחחחחחחח) -הכל באהבה חברי היקר.
ובכל מקרה -סופסוף מצאתי 2 דקות לחיפוש לאלו שמעוניינים בקנה מידה יותר גדול :
אשריקו אתה כנראה מתחיל לסבול מבעיה ידועה בגילאים שלנו... זיכרון.
להזכירך בתקופת היותך חנווני בחנות דגמים האוספרי איך אומרים על הצעירים ?? אפילו לא היית בתכנון של ביצית...
בכל מקרה עדי היקר אני כרגע יסתפק כרגע בקנ"מ 1/72 אבל בלי חומר מילוי , בעוד שנה , שנתיים אני מאמין שבגרמניה יוציאו דגם משופר ויותר גדול ואז נבנה עוד אחד.
בועזינו.
זה שאני סנילי, זאת עובדה מוכחת.
אבל למזלי הרב אני עדין שומר את קבצי המחשב של הניהול מלאי של החנות.
ויש לי אפילו את מס' הקבלה שקיבלתי את הדגם מחברת "שחק-נא".
כולל המחיר המקורי.
אגב. התאריך האחרון שהדגם הגיע לחנות שלי היה 15/01/96
אז..............
הדגם המקורי היה מס' 825.
אחריו יצא הדגם בקופה מחודשת ודקאלים שונים תחת המספר 2622.
נערך לאחרונה ע"י שמולביץ אשר בתאריך 29-04-2014 בשעה 01:47.
הי.
מצ"ב תמונה נחמדה של אוספרי שנבנה בסכמה דמיונית (או שאולי מישהו יודע יותר ממה שאנחנו יודעים ???)
בכל מקרה , בהצתה מאוחרת כרגיל רק עכשיו נכנסתי לגוגל לחפש רפרנסים ו... נחכה שייצא דגם עדכני.
נראה לפי התמונות של הדבר האמיתי שטס נכון להיום התצורה החיצונית איך נגיד את זה ?. קצת שונה...
אז כפי שכתבתי , הגוף , הכנפיים והגאי הגובה / כיוון נמצאים במקומם , לפני מס' דקות התחלת עבודות צביעה , קוקפיט , אפור כהה , בנוסף אני ינסה לעשות קצת שיידינג באזור ההגאים (לפעמים אני מנסה אבל לא כלכך מצליח...)
נתחיל עם .... אשר היה קצת מבואס שלא הגעת .... לא היה לו אם מי לצאת להפסקת
נסיים עם .... מקווה שלא התחלת לצבוע עדיין למה לפי התמונות אתה צריך קצת שיופיישן לפני ואחרי החופה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי jadadaia
שלום
נתחיל עם .... אשר היה קצת מבואס שלא הגעת .... לא היה לו אם מי לצאת להפסקת
נסיים עם .... מקווה שלא התחלת לצבוע עדיין למה לפי התמונות אתה צריך קצת שיופיישן לפני ואחרי החופה
אז נתחיל עם... אשר היה מבואס אבל הוא דיבר איתי והרגעתי אותו עישנו בהפסקות בשלט רחוק טלפוני..
ונמשיך עם.. אז ראשית כן התחלתי בצביעה , האפור היותר בהיר כבר מכסה האווירון , לגבי השיופים אז אם לומר את האמת די התייאשתי עקב הגודל והחשש להרוס דברים אחרים אז וויתרתי ויהיה מה שיהיה.
אז המטוס אחרי צביעה , דקלים ולכה מט..
נשארו עוד כמה פינישים קטנים של אורות ניווט / מבנה אבל לא יותר מדי :
התחלתי לעבוד על הפרופלורים.
ראשית הוספתי את הפס כסף (בצבע כסף...) על שפות ההתקפה של הלהבים.
השלב הבא אחרי ייבוש טוב של הצבע יהיה דקלים ולבסוף לכה חצי מבריקה לנעילה סופית.
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי בנצי.ב שמתחילה ב "הי בועז,
איזה יופי של דגם -..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנצי.ב
הי בועז,
איזה יופי של דגם - יצא מעולה
עבודה יפה של הוואש - עם מה את משתמש ? תוצרת עצמית או קנוי ?
הולך להגיע לנו לארץ המטוס הזה - אולי אבנה אותו בעתיד עם סכימה
סופ"ש נעים
הי בנצי.
תודה רבה , אני מחר ימצא כמה דקות לצלם תמונות סופיות ולהעלות.
לגבי הווש אני משתמש בווש של "פרו מודולר"
לגבי מה שיגיע ומה תהיה הסכימה הישראלית נחכה ונראה , סביר שרענן גם ידאג לנו לאיזה קיט הסבה / שדרוג כולל דקלים מתאימים..
יש לי בעיה אחת בקטע הזה...
יש גלגלים לדבר הזה..
גלגלים בדרך כלל נועדו לנסוע על הכביש או במקרה שלנו מסלול.
איך יסע עם הרוטור פונה כלפי מעלה בלבד ? לא יהיה לו דחף קדימה..