12-05-2014, 19:11
|
|
|
חבר מתאריך: 09.06.13
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי דן7
נפלא לראות את הפורום מתעורר, בכול מקרה, כמו שציינתי הדגם של הכפיר המקורי היה מצ'וקמק. עד כאן עובדות רק שבשנות השבעים זה מה היה מתסכל או לא, דגמים מגרמניה או פולין היו בגדר שמועה (טוב מי נסע לחו"ל). דגמים באינטרנט? (מה זה אינטרנט, רגע מה זה בכלל מחשב?) אבל דגם של כפיר? מה זה חשוב הצבע - העיקר כפיר שדומה לכפיר לפחות באופן כללי, אגב גם דגמי פלסטיק היו פעם עם קווי מתאר בולטים משום מה. פעם גם הטלויזיה היתה ש\ל ובראשית הצבע עם אנטי מחיקון - זמנים השתנו וישתנו.
לגבי הכפיר - כאשר 50 אוירוני מיראז' 5 נסעו להם ללוב במקום לישראל היה צורך בממלא מקום שהאמריקאים לא ששו לספק ואז נוצר הנשר, אולי קצת צדק בעקבות ההשפעה הישראלים בתכנון ה5. הכפיר היה סיפור שונה - לכאורה סיפור פשוט ניקח אוירון צרפתי יפה ונפלא מבחינה אוירודינמית נשתיל לו מנוע אמריקני חזק (עיין ערך סער מסמב"ד) והכול טוב, במציאות זה היה סיפור קצת שונה שדרש תכנון מחדש של כל האוירון לדעתי (ואשר תקן אותי אם אני טועה). רק החימום מהמנוע דרש הוספת שמיכות בידוד על המנוע וכונס על הגב. איך שלא נסובב את זה - תכניות מצרפת או לא אין זה דבר של מה בכך לבנות אוירון מרמת הבורג. אגב אני מקווה שיבוא יום ויהיה גם מי שיתכנן נשר ואני ממש לא מהמתכננים. והכי חשוב - בריטניה, אברהם תנסה לפנות למשה, הקבצים של הבריטניה ענקיים והוא יודע איך להעלות אותם לאתר לצורך הורדה, מה גם שהוא המשפץ. אגב הדגם הוא בגודל A3 ועדיף להדפיס בבית דפוס.
|
אכן כן, תמיד נפלא לראות פורום שמתעורר לחיים.
אנסה לתמצת את דבריי כדי שאובן יותר טוב.....
1. כיום עם המחשב ותוכנות העיצוב והעריכה והמדפסות הביתיות והאישיות ניתן להגיע לרמה גבוהה הרבה יותר מדגמי הבטאון וזה לגיטימי ומעולה, כי זה משפר כל הזמן את איכות הדגמים ואת רמת הבנייה בהתאם, ואני חושב שזה מה שרוב בוני הדגמים בארץ ובעולם שואפים...שיפור מתמיד.
2. אני לא מצפה מדגמי הבטאון של אז להגיע לרמת הדגמים של היום, זאת ממש לא כוונת המשורר, ראה הסיבה בסעיף 1.
3. אבל מצד שני, אני מצפה, או יותר נכון ציפיתי בילדותי לרמה מסויימת וממוצעת של דגמים שייראו נורמלי, ראה דוגמאות של דגמי וילהלם שבהנר בשנות השישים והשבעים שחלק מדגמי הבטאון מבוססים עליהם או ממש היו דגמי וילהלם עם שינוי סמל חיל האויר....וזאת רמה באמת מספקת כדי לקבל מוצר מדוייק, יפה ונעים לבנייה ולצפייה.
אי לכך, ובהתאם לסעיפים שלעיל, הרבה פעמים הייתי מאוכזב מהדגמים של הבטאון ולכן התסכול שלי אז בילדותי, בייחוד לאור העובדה, שכשהבטאון רצה, אז כן פרסם דגמים ראויים לבנייה.
מקווה שאני מובן יותר עכשיו.
ערב טוב חברים יקרים.
|