15-08-2014, 08:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
מעגל האיום:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
אני חושב ששכחת אפשרות חמישית - כל התשובות נכונות.
אני כותב את זה בחצי קריצה אבל אני מניח שיש בכך גרעין של אמת.
בגדול אבל צריך לחזור לשאלת האיום - אתה רוכש אמצעים אל מול איום נתון - מה לדעת השואל - איום הייחוס שבגינו יש צורך בנ"מ טקטי שנע עם הכוחות? המסוקים הסוריים המעטים שנותרו? ח"א של צבא לבנון המורכב מכמה מסוקים בודדים עם יכולות אויר קרקע שמסתכמות במאג במקרה הטוב? ח"א המצרי/הירדני איתם יש לנו שלום וגם אם זה יקרוס סביר שלא נמצא את עצמנו מחר במלחמה ישירה מולם וכנראה גם לא בטווח הבינוני בגלל שהם נסמכים באופן כמעט מוחלט על נשק אמריקני? על איזה איום אנחנו מדברים פה בעצם - למה יש צורך להשקיע במערך כזה?
|
חבל שאתה יוצא מנקודת הנחה, שהאיום העתידי על צה"ל זה רק חמאס \ חיזבאללה \ מה שנשאר מסוריה.
זה פשוט לא נכון, צה"ל מטפח את חיה"א שלו, ומשקיע בחי"ר ובשריון מכיוון שיודע שקיימת סבירות גבוהה למלחמה מודרנית בעשורים הקרובים.
ISIS במסע כיבוש ארצות, מה יקרה אם נניח כל ירדן תכבש, או ערב הסעודית, או שתתחיל הפיכה במצרים בשילוב של האחים המוסלמים וISIS?
אם צה"ל היה בונה את כוחותיו לפי איום הטרור, במלחמה הרצינית הראשונה שלנו היינו נמחקים.
בנוגע לשאלת פותח האשכול:
אין לי מושג למה צה"ל החליט לוותר על מערך הנ"מ הטקטי, אני מניח שזה עקב שיקולי עלות תועלת, ועבור המגמה של להקים מליון סוללות כיפת ברזל.
הוולקן בזמנו (לא "מחבט"!), היה מוצלח מאוד, ומפקדי גזרות בצה"ל התחננו לרמטכ"ל שיהיו להם כמה שיותר כלים כאלה בשטח, מהסיבה הפשוטה - היה לו כוח אש גבוה מאוד, והוא היה מדויק.
הצ'פארל הלך לעולמו כי הוא היה מיושן מדיי, ולדעתי הפטריוט גם בדרך אחוצה, הסיבה היחידה שהוא עדיין בחיים זה בגלל הPACK החדש שאנחנו מקבלים מארה"ב בחינם.
המחבט יצא מהסיבות שלו (לא אפרט אותן בפורום).
ובעניין הסטינגר:
לדעתי מדובר בטעות גדולה של הצבא, יתרה מכך אני לא חושב שסטינגר היה צריך להישאר במסגרת נ"מ, אלה להסתפח לחטיבות החי"ר, בדיוק כמו שיש היום פלנ"ט, היו צריכים להקים פלנ"מ.
במלחמה נגד צבא מודרני, כל סוללות הכיפת ברזל שלנו יכולות לצאת משימוש כבר אחרי 24 שעות, חיפוי אווירי זה לא משהו שהוא תמיד זמין, ומרכבות שמיירטות מסוקים זה משהו על גבול המד"ב.
אז מה יעשו לוחמי החי"ר כשמסוקי אויב יעברו להם מעל הראש?
*כמו כן לסטינגר יש יכולת יירוט מזלטי"ם \ מלטי"ם.
הBlock החדש מאוד מאוד מדויק.
נ.ב
בעבר היו דיבורים על שילוב "ספיידר" במערך (הסבה לטיל פיתון 5 לפלטפורמה קרקעית), אין לי שמץ של מושג איפה זה עומד היום, אבל זה ללא כל צל של ספק היה יכול לספק הגנת נ"מ איכותית מאוד לכוחות שפועלים בשטח.
נערך לאחרונה ע"י Narion בתאריך 15-08-2014 בשעה 09:00.
|