11-05-2005, 13:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
|
|
נשים רואות קדימה והן יכולות להוביל מהלכים מהר יותר
מצהירה אשת העסקים ופעילת הציבור חני בן-יהודה שסיימה לאחרונה את הקורס למנהיגות נשית. אט אט מצטרפות יותר נשים במטה יהודה לפעילות ציבורית. אחרי המהפך שעשתה ענת ארגוב בנס הרים (כאשר הפכה לנציגה הראשונה במליאה של הישוב השמרני), רוצה גם חני בן-יהודה מצור הדסה לתרום את תרומתה לנושא. "אנחנו נהדרות במטבח אבל יכולות להרבה יותר, אסור לנו להיעצר בדברים הקטנים, יש לנו מה להגיד גם בדברים הכלכליים וגם ברמה המדינית".
בן-יהודה (41), אינה פנים חדשות במטה יהודה. כל מי שעוסק בתחום התיירות הכפרית מכיר אותה כמי שאחראית על פרוייקט המוסיקה "צלילי קסם" בבית ג`מאל ועל ייזום והפקת אירועים הקשורים לדרך היין. בין השאר עסקה בהפקת פסטיבל היין בעין חמד. לפני כשלוש שנים יזמה את פרוייקט "מועדון שוקו", פרוייקט חברתי במסגרת שכונת הר כתרון בצור הדסה, שבמסגרתו מופעל מועדון לתושבי השכונה שבו מתקיימת פעילות לכל המשפחה, המועדון ממומן במלואו ע"י קבלן השכונה, חברת מ. אביב.
בן-יהודה גם אינה חדשה בנושא הפעילות הציבורית. מזה שנים רבות היא פעילה במסגרת ועדת החינוך של צור הדסה ובין השאר היתה שותפה ליוזמה להקמת בית ספר צומח בישוב, יוזמה שהפכה לפני כמה שנים לבית ספר יסודי חדש.
לפני מספר חודשים סיימה בן-יהודה את הקורס להעצמה נשית שיזם בית הספר למנהיגות נשים של ארגון ויצו. למרות שקשה לתאר אותה כאשה הנחבאת במטבח, היא לא חוסכת דברי שבח על המהפך האישי שעברה במהלך הקורס.
"הקורס הזה פתח לי את העיניים ואמר לי שאפשר. הוא פותח צוהרים שאנו לא מודעות אליהם, נותן לנו להזדקף ולהגיד שגם אנחנו יכולות".
השראה מסוימת ליכולת של הנשים לפעול יחד ולהשפיע לוקחת בן-יהודה מהישוב הר אדר. "בבחירות האחרונות שהתקיימו שם בנובמבר האחרון, קמה קבוצת נשים, הניפה את דגל החינוך והתרבות והצליחה להכניס יותר נשים למליאת המועצה. אני חושבת שנשים צריכות לעסוק בתחומים נוספים, לא רק המסורתיים כדוגמת החינוך".
לשאלה "למה נשים צריכות קורס מיוחד כדי למצוא בעצמן את הכח להתמודד על תפקידים ציבוריים " ? – השיבה בן-יהודה "יש משהו שמרתיע נשים להעיז ולומר שהן לא רוצות להישאר במטבח. אנחנו לא קיימות כמעט בעמדות מפתח, בדירקטוריונים, בועדת חוץ ובטחון בכנסת. תסתכל על צור הדסה, אין אף חברת ועד".
אבל את עצמך חברת ועדת חינוך...., "נשים פעילות בתחום התרבות. הפינה הזו מוכרת לנו אבל אנחנו צריכות להיות גם בפינות אחרות. מדוע שלא תהיה אשה חברה בועדה החקלאית במועצה ? אני מכירה מספר נשים בעג`ור שמבינות בחקלאות לא פחות ואולי יותר מהרבה גברים".
הנה את דוגמא למי שלא זקוקה לקורסים כדי להתפתח באופן אישי. – "אני מאד מרוצה מהמקום אליו הגעתי כאשה, כאמא לשלושה, יש לי תמיכה גדולה מאד מהבית. אני לא מאלה שבשמונה בערב חייבות להגיע הביתה. אבל הייתי שמחה לראות נשים נוספות במקום שבו אני נמצאת. יש בקבוצה של נשים המון כח חיובי, לא מדובר על שנאת גברים או שריפת חזיות, אלא לפרוץ סכרים נוספים עבור נשים רבות שחושבות שהן לא יכולות".
יש לך כבר כיווני עשיה בנושא זה ? – " יש לי מספר הצעות מכמה ארגונים ואני שוקלת אותן. מעבר לזה אני פתוחה לשמוע. כל מי שמתחבר לרעיון של קידום נשים במגזר הציבורי מעורר בי ענין".
(מתוך מקומון – בית-שמש)