לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 11-05-2005, 11:36
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
מה אתם יודעים על הבשר שלכם?

בדיקה במספר איטליזים העלתה שרוב הקצבים לא בקיאים בסוגי הבשר וחלקם מציגים בשר קפוא שהופשר כבשר טרי


יום העצמאות הפך מזמן לחג הבשר. כל מנגליסט שמכבד את עצמו מצטייד בתקופה זו בשקי גחלים, קרטוני נפנוף וערמות של בשר מכל הסוגים. רגע לפני ההתנפלות על האיטליזים בדקנו עם המכון למחקרים צרכניים, בהנהלת דוד עידן וחני מונין, את רמת טריות הבשר בשווקים ובעיקר את רמת מהימנותם של המוכרים. למי שאוהב לנפנף כדאי שיידע: לא תמיד אנחנו מקבלים מהקצב את נתח הבשר שביקשנו. בחלק מהמקרים הבשר לא טרי, למרות שהוא מוצג ככזה ויש גם מקרים שבהם הבשר אינו ראוי למאכל אדם.

מהבדיקה עולה תמונת מצב בעייתית לגבי הבקיאות של הקצבים בבשר אותו הם מוכרים ויותר מכך - חוסר בקיאות שמוביל להטעיית הצרכנים. נראה כי הקצבים נוטים לעשות סלט במונחים כמו בשר טרי, בשר קפוא ובשר מיושן. כך למשל קצב שנמצא אצלו בשר קפוא שלגביו נטען כי הוא טרי, אמר בתגובה כי "הבשר הוא קפוא שעבר יישון ונהיה טרי".

בדקנו איטליזים שונים ברחבי גוש דן: ברשתות מזון גדולות - מחסני להב וחצי קופה של קו אופ צפון - איטליזים משוק התקווה, איטליזים משוק הכרמל ואיטליזים פרטיים מרמת גן, בני ברק, חולון בת ים ויפו. בסך הכל קנינו 14 נתחי בשר, אותם העברנו לבדיקה של שלושה קצבים ווטרינר.

הממצאים

החדשות הטובות הן שבחלק מכריע מהמקרים, הסוקרים קיבלו את נתחי הבשר שביקשו. החדשות הפחות טובות הן ששמונה נתחים שהמוכרים הצהירו לגביהם שמעולם לא היו קפואים, נחשדו בביטחון של יותר מ-90% שאינם טריים, אלא מבשר קפוא שהופשר.

לגבי שני נתחים אחרים היו חילוקי דיעות בין הקצבים הבודקים לבין הוטרינר לגבי מידת טריותם.

לגבי שלושה נתחי בשר ציינו הקצבים כי איכותם ירודה מאוד עד כדי כך שעדיף לא למוכרם. יצויין כי היתה הלימה בין איכות הנתחים למחירם.

בשני מקומות שנבדקו התגלו חילוקי דעות בין הקצב הבודק לוטרינר. באיטליז חינאווי קבע הקצב כי האנטריקוט קפוא ועבר עיבודים ותוספות לריכוך. הוטרינר קבע כי האנטריקוט טרי מיושן.

באיטליז שמעון הקצב הבודק קבע כי השייטל הוא בכלל צ'ך, חלק אחר אבל טרי. הוטרינר הסתייג: ייתכן שהיה קפוא.

ברשתות המזון התעקשו המוכרים שהמוצר טרי ואינו קפוא למרות שגם עין בלתי מזוינת יכלה להבחין בקלות במדבקה על הבשר. בחצי קופה למשל נראתה מדבקה עליה היה כתוב כי הבשר מיושן מבשר קפוא.

רמי גינת, הבעלים של איטליז לימוזין ברמת ישי, שמגדלים את הבקר בעצמם, אומר כי ישנם הרבה קצבים שקונים בשר קפוא, מפשירים אותו ומוכרים אותו כבשר טרי. לאחר שמפשירים את הבשר מעבירים אותו תהליך יישון כדי לרכך אותו ולשוות לו נימוחות של בשר טרי. בשר טרי הוא בשר עגלים שלא הוקפא מעולם. הוא נשמר בקירור והישון נעשה בין 0 ל-2 מעלות. בשר קפוא בדרך כלל מגיע מחו"ל. ברוב המקרים הקצביות בישראל מפשירות אותו ואז מיישנות אותו. בשר מיושן הוא בשר קפוא מופשר מיושן או טרי מיושן".

למרבה הצער, אומר גינת, אין דרך ודאית לזהות בשר טרי ומאוד קל להטעות, אבל הנה כמה כללים בסיסיים שיעזרו בקניית הבשר: השומן על בשר טרי הוא לבן. לעומתו הגוון של השומן על בשר מופשר הוא עכור ואפרפר יותר. כדאי תמיד לקנות בשר מקצב שמכירים ורואים שהוא מפרק את הבשר מחלקי בקר טרי. לראות שאין לקצב רק נתחים מסודרים, ובאיטליז אפשר לראות רבעים של פרות ועגלים מהם הקצב מפרק את האנטריקוט והצלעות.

מחירים מומלצים

הקצבים מסרו את המחירים הריאלים לנתחי הבשר השונים לפי רמות הטריות השונות (המחירים הנקובים בכתבה הם לפי קילוגרם). אם אתם קונים נתחים טריים במחירים זולים יותר, כדאי להתחיל לחשוד באיכותם וטריותם.

אנטריקוט טרי: 55-45 שקל.

אנטריקוט טרי מיושן: 130-90 שקל.

אנטריקוט קפוא: 45-30 שקל.

פילה טרי: 155-145 שקל.

פילה טרי מיושן: 180-150 שקל.

פילה קפוא: 100 שקל.

"קשה לחתוך נתח טרי"

כשפנינו לאחר הבדיקה לאיטליזים לקבלת תגובה היו מי שקיבלו את הדברים והבטיחו לעשות בדק בית, היו מי שסירבו להגיב והיו גם בעלי איטליז שהתכחשו לתוצאות הבדיקה והודיעו נחרצות: אצלנו הכל בסדר.

איטליז דניאל כהן: "אין תגובה".

איטליז שרון: "אין תגובה".

איטליז שושנה: "יכול להיות שנפלה טעות".

רשת חצי קופה: "רשת קלאב מרקט יוצרת הפרדה ברורה בין בשר טרי ובשר קפוא ומיידעת את קהל לקוחותיה באמצעות שילוט ברור בעניין. אנו נבדוק את הנושא בחצי קופה ונחזק את הנהלים בסניף".



איטליז בוריס שמאונוב: "קשה לחתוך נתח טרי, המכונה ישנה ואי אפשר לחתוך את הנתח יפה וטוב".

רשת מחסני מזון "להב": "סטייק אנטריקוט הוא מיושן ולא טרי".

איטליז עוף טוב: "אמרו לקונה שהבשר מצונן, כלומר היה קפוא ועבר הפשרה. לא ייתכן שנאמר לקונה כי הבשר טרי".

איטליז אלרם משה: "הבשר היה קפוא במפעל, אולם כאן הוא הופשר ויושן ולכן אנחנו קוראים לו בשר טרי".

איטליז שמעון: "הבשר טרי אולם הוא מחזיק אותו במקרר עם טמפרטורות נמוכות, דבר שהיה עשוי ליצור את הרושם שהבשר היה קפוא".

איטליז בואנו: "אין תגובה".

איטליז חינאווי: "אנחנו מוכרים רק בשר טרי"

http://food.walla.co.il/?w=/905/713871

נערך לאחרונה ע"י stoned בתאריך 11-05-2005 בשעה 11:38.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:37

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר