במקור נכתב על ידי Tom.Cruise
לא...
אני בחיים לא כתבתי לך דבר כזה, ואם כתבתי אז כתבתי שטויות. הדעות שלך הן אנטי דמוקרטיות, ופאשיסטיות (ברצינות, לא בתור עלבון), אבל הן לגיטימיות גם אם אני לא מסכים איתן.
זה הקטע בדמוקרטיה שאתה מפספס, שלכולם מותר לחשוב ולהגיד מה שהם חושבים, בניגוד ללעשות.
יש כאלה שלא רק חושבים אלא עוברים לפסים מעשיים. יש כאלה שלוחצים עלינו ללכת לתהליך שלום שכבר ניסינו כמה פעמים בעבר ולא עבד. יש שמכניסים שב"חים לשטחינו בניגוד לחוק, מפגינים עבור האויב , מרגלים עבור האויב, כותבים בעיתונות הזרה כמה שאנחנו גרועים ומשטר אפרטהייד יש פה ועושים לנו דה לגיטמציה. כל אלו הן זכויות ממומשות בדמוקרטיה. אבל זה גורם נזק. כל מה שמניתי פה. נזק לי, נזק לך. נזק למולדת. אתה מוכן להנזק בכל צורה אפשרית ובלבד שתישא את נס הדמוקרטיה? אני לא!!
אני לא מבין למה אתה חושב שהדעות שלך יותר לגיטימיות או יותר נכונות מדעות של אחרים, ואיך אתה לא מבין שאם אתה לא נותן לגיטימיות לדעות של אנשים אחרים, אין שום סיבה שהם יתנו לגיטימיות לדעות שלך. אם אנחנו לא יוצאים ממקום שבו כל (או לפחות רוב מוחלט) של הדעות הן לגיטימיות, אז למה שלא יכלאו אותך על דעותיך?
ההודעות שלי לא גורמות לנזק למי שלא חושב כמוני. ואם כן, שנינו שותפים באותה מידה. כי בבוא היום, האויב לא יבחין בינינו!!
ברור לך שהיו מקומות בהיסטוריה האנושית, שאנשים עם דעות כמו שלך, הדתיות, הלאומיות, נרדפו ונכלאו?
ויש הבדל בין להחזיק בדעה שזה בסדר לנסוע באור אדום, לדבר בזכותה, לשכנע אנשים, להפגין, או מה שזה לא יהיה, לבין לנסוע באור אדום. ולא אין לי שום כווה להוריד אותך מהכביש, בשביל זה יש משטרה שפועלת מתוקף חוק שהתקבל בצורה דמוקרטית.
נכון, אבל המשטרה לא יכולה לעצור את המזיקים שציינתי לעיל...והם ממשיכים להזיק ולהזיק - מלחמת אחים כן תעצור!
אני חושב שאתה חולה נפש בגלל הקיצוניות של הדעות שלך, אשליות הרדיפה וזה שאתה שש אלי מלחמת אחים, לדעתי זה קצת הזוי...
מאה אחוז, יבוא יום ואולי אהיה מאושפז במחלקה הסגורה. אבל יותר סביר שאתה תהיה קבור בעקבות הנזק שהאחים שלך עושים לך. מה עדיף?
ועדיין כל זה לא ממש קשור לדיון... הדיון הוא על תרבות דיון, ורמת דיון, ולא על תוכן...
|