10-05-2005, 15:16
|
|
|
חבר מתאריך: 10.05.05
|
|
חיל הים- חיל מיותר
הקדמה
אבקש את סליחתכם על הכותרת התוקפנית. דעו לכם שגם אני מתפלא על חוצפתי הרבה- כחבר חדש בפורום הייתי צריך להביע את דעתי בדחילו ורחימו מול הידענים המופלגים של הפורום, אלו המכירים כל זיז ובורג בטנקים, מטוסים, סטילים, תותחים וכו'- אפילו כל מה שקשור בתגי יחידה ...
בכל זאת, אנסה לנמק את דברי, ואנא, הוכיחו לי שאני טועה.
1. ישראל, שלא כמו שבדיה ודנמרק, "נתברכה" בהרבה מלחמות. במלחמות אלו ירו התותחנים מאות אלפי פגזים, גם הטנקים ירו אלפים רבים של פגזים, וחיל האויר המטיר טונות של פצצות.
כמה טורפדו ירו צוללות חיל הים ? אפס, נאדה, זירו. כמה ספינות אויב הוטבעו ע"י הצוללות? כנ"ל. וצוללת היא כלי הנשק היקר ביותר בארסנל של צה"ל!
2. גם הרעיון החדש של הצבת טילים בליסטים על צוללות הוא רעיון משונה, שבא לאויר העולם בגלל החשש לכאורה לפגיעותם של בסיסי חיל האויר- כאילו כל חיל האויר יושמד בהתקפת טילים, אבל נמל חיפה בטוח מתקיפה כזאת. ולכן יהיה על הצוללות לשהות בים באופן קבוע. לרוע המזל צוללות חיל הים אינן צוללות גרעיניות (חכו, גם דרישה כזאת תבוא ממפקדי החיל..) המסוגלות לשהות חודשים מתחת למים, והן יזדקקו לספינת-אם מלווה שתהיה קלה לגילוי ותקיפה. מה עוד שבבוא יום פקודה יצאו הצוללות למפרץ הפרסי. מעבר בתעלת סואץ אינו בא בחשבון מסיבות מודיעיניות, והפלגה סביב אפריקה תארך שבועות רבים, ועד אז המצב ישתנה עוד מאה פעמים.
עדיף להציב את הטילים על משאיות, נניח מאה טילים על מאה משאיות, והם יפוזרו בכל הארץ. הסיכוי שכולם יפגעו בעת התקפה קטן מהסכוי שהצוללות תיפגענה.
3. חיל הים מגן על נתיבי השיט לישראל. "נתיבי השיט" הם למעשה נתיב אחד: מהנקודה הדרום-מזרחית של כרתים ועד חיפה. ספינות אויב המאיימות על נתיב זה יתגלו ע"י מטוסי השחף של חיל האויר, והוא יזעיק סטי"ל של חיל הים. ואולי כדאי יותר להזעיק מטוס f-16 של חיל האויר? הפעלת מטוסים נגד כלי שיט היא מהירה יותר, זולה יותר ויעילה יותר (טיס או שנים מול 30 אנשי צוות הסט"יל)4.הצי של ארה"ב הוא חיל הים שהיינו רוצים להידמות לו. כוחו העיקרי נשען על נושאות מטוסים. ארה"ב זקוקה לנושאות מטוסים כיוון שזירת הפעולה שלה היא בעולם כולו. הזירה הימית שלנו היא באגן המזרחי של הים התיכון, ושם נמצאת "נושאת המטוסים" שלנו- המדינה ובסיסי חיל האויר שלה.
5. האסונות הגדולים ביותר של צה"ל קרו בחיל הים, ובכל אגפיו: בספינות שטח- המשחתת "אילת", בצוללות- הצוללת "דקר", ובקומנדו הימי- המארב באנצאר- ועוד לא היזכרנו את הפשלות של השייטת במלחמת ששת הימים ואחריה. אפילו עתה, בקרבות האנתיפדה, היו לשייטת נפגעים יותר מכל יחידה מיוחדת אחרת.
לא שכחתי את אסון המסוקים. אבל האסון הנורא הזה מוגדר כתאונה - לא פאשלה מבצעית.
6. עוד שתי יחידות יש בחיל הים: הנחתות וספינות הסיור הקלות (הדבורים).
דיוידינדים רבים יכולנו להרויח אם היה לנו צי נחתות משמעותי- תארו לכם איגוף ימי של חטיבת טנקים! אלא שנחתות אינן "סקסיות" דיין, והאדמירלים שלנו העדיפו סטילי"ם וצוללות על כלי שייט נחוצים יותר.
הדבורים עושים עבודה חשובה ביותר במלחמה נגד הטרור, והם צריכים להיות הבסיס בהפיכת חיל הים ליחידת "משמר החופים"- יחידה שהיא חלק מ"משמר הגבול".
עד כאן בינתיים.
|