תודה לסירפד וביטיס על התגובות ותרשו לי להסביר.
חברת BAE עסוקה כרגע בשיפוץ נגמשי הברדלי שחוזרים מעירק ואפגאניסטן, אבל אלו יותר עבודות של החזרה לכשירות מאשר שידרוג רציני. בנוסף ישנו סיכוי סביר שהמחליף של הזלדה בחטיבות השריון יהיה הברדלי בלי צריח, שההזמנות ממנו יגיעו לכ-3,000 רכבים.
בנוסף, מיכוון שפרוייקט ה-GCV בוטל, הצבא יצטרך להכנס לשידרוג רציני למערך הברדלי, ואולי כעת עם כל העבודה הרבה שמשקיעים וישקיעו בברדלי, זה הזמן לשנות כיוון, ולחשוב איך משדרגים את הברדלי.
לדעתי אחד השידרוגים שצריך לבצע יהיה החלפת תותח ה-25 מ"מ, בתותח אחר בקליבר של 30-40 מ"מ, ואולי גם את הוצאתם של טילי הנ"ט מהנגמ"ש.
לשינוי כזה יש מספר סיבות:
1. בכל גדוד שריון אמריקאי ישנם כ-30 טנקים וכ-30 נגמשי ברדלי, ואני לא רואה סיבה לחמש את הנגמ"ש בטילי נ"ט כאשר מסביב יש כל כך הרבה עוצמת אש נגד טנקים. לענ"ד צריך להוציא את טילי הנ"ט מהברדלי ולהוסיף עוד 2 חיילים פורקים לרכב, כך שנקבל כיתת חי"ר מלאה.את מערך הנ"ט, אם יהיה צורך בו, נתקין על רכבי נ"ט יעודיים עם משגר כפי שנראה בתמונות.
2. אני נחרד מהמחשבה שנגמ"ש שנושא טילי נ"ט ו-10 לוחמים יפגע ע"י טיל נ"ט של האוייב, פיצוץ הרש"קים של הטילים ברכב שנפגע בתוספת לשאר התחמושת הנפיצה שברכב, יביאו לתוצאות לא נעימות. לכן אני מעדיף 2 סוגי רכבים אחד לחי"ר, והשני לרכב נ"ט שנושא 3-4 אנשי צוות בלבד.