10-09-2012, 13:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
אין לי חבית בבית, אבל אני כן יודע מספר דברים בתחום.
נתחיל עם היכן החבית ממוקמת.
בירה ניתן לקרר בשתי דרכים עיקריות:
1) קירור החבית עצמה.
2) קירור דרך מתקן המזיגה.
היתרון בקירור דרך מתקן המזיגה הוא שהקירור נעשה במקום, כלומר, גם אם תחבר חבית חדשה שלא שהתה בקירור, הבירה שתצא מהברז תהיה קרה.
היתרון בקירור החבית עצמה הוא שמירה על טריות הבירה לאורך זמן ארוך יותר מרגע הפתיחה.
בבית עסק בו תחלופת החביות מהירה (ובמיוחד בבתי עסק עם מגוון קטן של בירות, לא יותר משני סוגי בירה מהחבית) היתרון הוא בקירור בזמן מזיגה (כך את החביות שעוד לא נפתחו ניתן לאחסן במחסן לא מקורר), בבתי עסק המציעים כמות גדולה של בירות (לדוגמא, פורטר אנד סאנס, בת"א, שמציעים 50 סוגי בירה מחבית) החביות מאוחסנות בקירור על מנת להאריך את פרק הזמן בו הבירה עדיין טובה, ולכן אני מציע לך לשקול זאת גם בבית.
אתה צריך מתקן מזיגה (ברז), חבית בירה ובלון גז. בלון הגז תפקידו לדחוף את הבירה מהחבית, ולהכנס לחבית במקומה, וזאת על מנת למנוע מחמצן להכנס לחבית (מה שמזרז את קילקולה).
שאלה נוספת שצריך לשאול היא עד כמה הדבר צריך להיות נייד (אם בכלל) כאשר חושבים על התשתית. האם הבירה והברז ממוקמות באותו אזור וכו'.
פתרון חביב שנתקלתי בו הוא מקרר אליו מכניסים את חבית הבירה עם ברז בחלק העליון:
http://www.amazon.com/exec/obidos/A...osim/uncrate-20
|