2 מלחים של הצי האמריקני שפעלו סמוך לחופי סומליה הוכרזו כנעדרים
שני מלחים של הצי האמריקני שביצעו פעולות צבאיות סמוך לחופי סומליה הוכרזו כנעדרים. כך הודיע פיקוד מרכז של צבא ארצות הברית, שציין כי מושקעים מאמצים רבים באיתורם. (רויטרס)
ההודעה על שני המלחים שהוכרזו נעדרים לא קשורה לטיבוע ספינה אמריקאית - מדובר בשני לוחמי קומנדו ימי (Navy SEAL) שנעדרו במהלך השתלטות על ספינה או סירה שיועדה לספק/להבריח נשק מאיראן לתימן.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "ההודעה על שני המלחים שהוכרזו..."
על פי הדיווח, אחד נפל למים הסוערים והשני קפץ כדי לסייע לו ושניהם לא התגלו מאז. סביר להניח שזה לא תיאור מדוייק של ההתרחשות. קשה להאמין שלוחמי ים מיומנים כמו ה-SEALS יטבעו (אני יוצא מהנחה שהציוד שלהם כלל אמצעי ציפה מתנפחים). גם לא כלולים פרטים על מה שהתגלה, או לא, בסירה ומה עלה בגורלה. בהעדר פרסומים על סירות וספינות אחרות שנעצרו ע"י כוחות אמריקאיים, סביר להניח שגם הפעולה הזו היתה מיועדת להשאר חשאית - ומכאן שהאמינות של כל דיווח על מה שהתרחש במהלכה היא מוגבלת.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי assafx שמתחילה ב "לפי מעריב הם נפלו בתפיסת ספינת נשק אירנית"
אכן. לפי הודעת פיקוד המרכז האמריקאי שפורסמה אתמול הסירה שנלכדה הכילה טילים בליסטיים ורכיבים לטילי שיוט כגון מערכות הנעה, הנחיה ורש"קים לטילי שיוט לטווח בינוני וטילים נגד ספינות. אני מוכרח לציין שהתמונות של מה שהם תפסו נראות הרבה פחות מרשימות מאשר מה שנראה כלול ברשימה הזו. מצד שני, נאמר שם שהסירה היתה לא בטוחה לשייט ולכן הם הטביעו אותה, כך שיכול להיות שהם הצליחו להעברים לספינה שלהם רק חלק קטן מהמטען. אני תוהה אם הסירה הזו לא הפכה ללא בטוחה בעקבות התהליך של ההשתלטות, ואם התחולל שם איזשהו קרב שהביא גם להיעלמות הלוחמים.
לגבי התפיסה הלא מרשימה - לא ברור מה הגודל אבל ספינת הברחת נשק זה לא רק משהו גדול בסגנון קארין A שיכול להכיל אלפי טילים - הם יכולם להשתמש גם במגוון של סירות יחסית קטנות בכמות גדולה, יאכטות אזרחיות וכו' להביא אמל"ח בטפטופים או בכוונה להביא רק קצת כדי שיהיה קל יותר להסתיר את האמל"ח בין שאר הקארגו
כן, אבל הם כותבים שהיו על הסירה טילים בליסטיים (שגם הקטנים ביניהם הם אובייקטים של כמה מטרים טובים) ובתמונות אתה רואה רק חלקים ורכיבים די קטנים - יש כאן משהו שמעורר פליאה. גם די קשה לי להאמין שהאיראנים יפעילו צי שלם של סירות כדי להעביר דברים לתימן. מנמל כמו בנדר עבאס לחודיידה זה משהו כמו 2000 ק"מ של שייט, לא דבר טריביאלי בכלל עבור כלי קטן - ויותר קשה להסתיר מספר גדול של סירות מאשר ספינה אחת, אפילו אם היא יותר גדולה.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "כן, אבל הם כותבים שהיו על..."
איפה הכי פשוט להסתיר עלה? על העץ.
אם יש לך מספר גדול של סירות קטנות שכל הזמן מסתובבות באזור, נראה לי דווקא יותר קל להשתמש בכאלה סירות בדיוק להעברות של מטענים אסורים. ספינה גדולה ובולטת יותר קל לזהות ולעקוב.
זה מכרה זהב למחקר מודיעין טכנולוגי כדי להכיר יותר טוב את המערכות האיראניות והתעשייה הצבאית באיראן