08-02-2005, 12:01
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
אני מתפלא שלא מצאת בחיפוש בפורום הישן
תראה איזה אוצרות:
בית הקברות לתמסחים בקציעות - פורסם ע"י סירפד
כפי שפורסם הערב בחדשות ערוץ 2, מאוחסנים התמסחים - הרפסודות האמפיביות ששימשו את כוחות צה"ל לצליחת תעלת סואץ במלחמת יוה"כ - בשטח פתוח ללא כל השגחה, באיזור קציעות שליד גבול מצרים.
הכלים חונים - למעשה זרוקים - בשתי שורות, כאשר צידו של השטח הפונה אל הכביש "סגור" ע"י גדר תיל תלתלית למטרת כסת"ח בלבד. ניתן להגיע ללא קושי אל הכלים, כפי שנראה בתמונות. הכלים נמצאים במצב "שחוט", ומסביבם זרוקה אשפה ושברים. לא רחוק משם זרוקות העגלות ששימשו לנשיאת הכלים אל שטחי ההיערכות (עגלות אלה אינן מופיעות בתמונות).
וכפי שנשאל בערוץ 2, גם אנו שואלים: האם זו באמת הדרך להתייחס לכלים - ולמורשת הקרב - של צה"ל?
תגובה של gm4450 באותו אשכול: שני תמסחים נמצאים באוסף שבלטרון (אחד זכר והשני נקבה - שני דגמים המתחברים יחדיו), וככל הזכור לי ישננו/נם גם בבתי האוסף ביפו. כך ששימור לצורך תצוגה במוזיאון , נעשה כבר. אין אפשרות לשמר את כווווול התמסחים.
אין זה מצדיק כלל את ההפקרה וההזנחה.
קצת מידע - תגובתו של boris2k4
אמצעי שלישי היה ה"תמסחים", כלי רכב מיוחדים עם משטח הטענה
ומצופים מתנפחים בצידיהם שהקנו להם יכולת ציפה ויכלו לנוע בכוחות עצמם ביבשה ובמים. מאלה לא
היתה בידי צה"ל כמות מספקת כדי לבנות גשר, ותוכנן לחבר כמה "תמסחים" לדוברה שתוכל להשיט טנקים
אל הגדה השנייה.
ב- 15 באוקטובר עם ערב החלה מערכת הצליחה. חטיבת השריון המובילה את האוגדה הגיעה לציר
"לכסיקון", חלק ממנה עבר צפונה לצומת טרטור", ואז התעורר המתחם המצרי במקום והתפתח קרב עז.
מאמצים" חוזרים ונשנים להסתער על הצומת ולטהר את ציר "טרטור" נכשלו. בעוד השריונאים לוחמים
בצפון אזור הצליחה - נעו הצנחנים אל התעלה, השיקו את סירות הגומי למים וחצו את התעלה. עד
לבוקר המחרת הצליחו הצנחנים לייצב ראש גשר בגדה המערבית והמתינו לחציית הטנקים וכוחות נוספים.
אלא שמעבר הכוחות התעכב. בגשר הגלילים אירעה תקלה ונדרש זמן לתקנו. הדוברות לא יכלו לעבור
בצירים הפקוקים בכלי רכב, סטו לשוליים ושקעו בחול. רק ה"תמסחים" הצליחו להגיע אל התעלה, גלשו
למים עם שחר והעבירו לגדה השנייה 17 טנקים ומספר נגמ"שים.
מפורטל של אכ"א של צה"ל מתוך קטע על מלחמת יום הכיפורים.
http://www.aka.idf.il/iturim/asp/wars.asp?cat_ID=25673&pageNum=5
תגובה שלי: לא כל כלי הצליחה של צה"ל הושלכו
לא כל כלי הצליחה של צה"ל זרוקים בשטח. חלק מוצגים במוזיאונים, חלקם נמכרו הלאה וחלקם עדיין נמצא בשרות.
הנה כמה תמונות:
1. תמסחים, דוברות, גשרים וחלקים מגשר הגלילים, מעטרים את רחבת המסדרים בבט"ר זיקים:
2.גשרי גלילים בגבולות ישראל (לא נדון במוכנות שלהם, מיקומם או בכמויות, אני יכול להעיד שהגשר שאני צילמתי היה מתוחזק היטב) אחד מהם צילום שלי את השני אני לא בטוח מהיכן הגיע אלי הצילום, נדמה לי שהצלם כותב פה בפורום הוא מוזמן לקחת קרדיט :
3. אמצעי צליחה בימים טובים יותר, באימונים בזיקים, כינרת וניצנים ובמלחמת יו"כ על התעלה:
יש אצלי עוד כמה תמונות, אתם מוזמנים לזהות את הכלים
boris2k4 הביא עוד גשר: בעצם עוד 2, אם תסתכלו טוב מאחורי הגשר המופיע יש עוד אחד.
וסירפד הוסיף: כלים רוסיים בשימוש צה"ל
הגשר שבתמונה וגם זה שמאחוריו מוצגים במוזיאון השריון בלטרון - שניהם כלים רוסיים, וניתן לזהות בכלי הקרוב שהוא על-בסיס תובת טנק T-55. אלו כלים שנלקחו שלל במלחמות 67 ו-73, והושמשו לשימוש צה"ל.
pazzeev תיקן טעות: לסירפד ידידי, הכלי הראשון אכן כלי רוסי רואים ע"פ המזכו"מ כריסטי. השני אחרין סנטוריון ( שוט קל ) רואים זאת ע"פ המזכו"ם -ויקרס . הגשר נראה לי שנלקח ( "קיבלו רעיון" )מפטון גישור.
פז
תמסח באימון צליחה
גשר גלילים באימון צליחה
תגובה של loo_kk מתוך אשכול אחר:
התמסח הישראלי הוא רכב אמפיבי המשמש כדוברה מסוג "ג'ילואה"
בשנות ה 60-70 רכש צה"ל גרוטאות של רכב זה ושיפץ בעלות גבוהה 18 כלים.
מדובר ברכב אמפיבי גלגלי המצוייד במצופים משני צידיו. (המצופים במקור מנופחים באויר לפני הכניסה למים, בצה"ל מילאו בקצף כדי למנוע טביעה בעת פגיעת רסיסים).
ניתן לחבר מס' כלים כדי ליצור דוברה.
חיבור של 3 כלים מאפשר נשיאת טנק (שוט/מג"ח באותם הימים).
שימש את צה"ל לצליחת התעלה (יחד עם גשר הגלילים ודוברות היוניפלוט
ותמונות מאשכולות שונים (פשוט חיפשתי את המילה גשר(
רב חילי שנערך בסיום קורס קק"צ בסיסי .הרב"ח נערך בשטח אש של שיזפון .
אחי השתתף בתרגיל וצילם, תמונות יפות בהחלט!
תהנו:
יש עוד רק תחפש