|
22-04-2010, 18:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,304
|
|
מסעדת "תיתורה" במודיעין
מסעדת "תיתורה" במודיעין
ביום שישי האחרון יצאתי עם ביתי לסיבוב קניות וסידורים. בערך באמצע הסיבוב, בסביבות השעה 10, החליטה הגברת שהיא רעבה. אין בעיה, אמרתי, נעצור באיזה בית קפה. לא, היא שמעה על מסעדת "תיתורה" שהעתיקה את מקום משכנה מאזור התעשייה של שילת, אל אחד מאזורי התעשייה של העיר מודיעין. היות ועבדכם הנאמן נוהג לאכול ארוחת בוקר בחמש, הרי שבעשר לא היה צורך בשכנוע מיוחד. נסענו לאזור התעשייה "ליגד" שמחוץ לעיר, ושם חיפשנו את המסעדה. היא אמנם נחבאת אל הכלים, אך מסתבר שקהל הלקוחות הנאמן שלה יודע גם יודע היכן למצוא אותה.
מכיוון שהינו די רעבים, נזכרנו רק באמצע ששכחנו לצלם לכם את המנות, ואיתכם הסליחה!
בתי הזמינה כמנה ראשונה כדורי גבינת עיזים. אלה היו עטופים כל אחת במעטפת בטעם ותיבול שונה. מאד מעניין. כמנה עיקרית היא הזמינה שקשוקה. זו הגיעה בכלי ברזל יצוק לוהט על גבי מגש עץ מתאים, עם לחם אפוי טרי ספוג שמן זית ורוזמרין, ולידו ריבת אגסים שזכתה לשבחים. במשך זמן ניכר – אי אפשר היה לנהל איתה שיחה כלשהי, והיא, בתור חובבת שקשוקות עם ניסיון רב, זקוקה לשקשוקה יוצאת מן הכלל, כדי שתשתוק למשך יותר מעשר שניות ברציפות.....
אני קבלתי עלי גפן על מצע עלי עולש וארוגולה עם רטוב פסטו. מילה אחת: מצוין!
כמנה עיקרית הזמנתי בייקון עם ביצים. קבלתי ארבעה נתחי בייקון פריכים וריחניים על גבי שתי ביצי עיין בטיגון מדויק, על גביי טוסטים של פרוסות בגט, וסלט רענן ומתובל כמו שצריך. לחם הבית הנ"ל, וכוס מיץ אשכוליות אדומות השלים את התענוג. בסוף – כוס קפה טוב, ואפשר לחזור לסידורים.
ייצאנו עם הרגשה כל כך טובה, שבו במקום הזמנו מקומות לצהרי שבת.
בצהרי שבת הגענו בהרכב מלא – ז"א שגם בני הצטרף.
אני התחלתי בריזוטו פטריות כמנה ראשונה.
המנה נדיבה, עשויה מארבעה סוגי פטריות (שמפיניון, פורטובלו, שייטאקה ופורצ'יני מיובשות), אורז ארבוריו וציר עוף עם יין לבן. היה נהדר: לא נוזלי מדי, לא דביק מדי, ארומה וטעם עזים של פטריות. עשוי בדיוק! נעלם מהר מאד.
הבת הזמינה אותו הדבר אך כמנה עיקרית, וכל ההבדל היה בגודל המנה. גם היא התמוגגה.
בינתיים הגיעה המנה העיקרית שלי – כבדי עוף ברוטב יין אדום מצומצם, בלוית פירה תפוחי אדמה.
הכבדים ניצלו עד וורדרדות ולא יותר, הרוטב היה מעולה והפירה – הזכיר לי את הוראותיו השנויות במחלוקת של ג'ואל רובושון, הדוגל בהעברת הפירה דרך מסננת דקה, עם הרבה מאד חמאה. אצלי הוא לא שנוי בכלל במחלוקת...
הבן הזמין צלעות "בייבי" וקבל רצועת צלעות של חזירון צעיר. הזיגוג והצלייה היו כאלה שפרט למצמוצי שפתיים אי אפשר היה לשמוע כלום. ליד זה הוא קבל פלחי בטטה צלויים ופריכים, שמתיקותם התאימה מאד לטעם הצלעות.
קינחנו בקרם ברולה טוב, ומשום מה קבלנו גם עוגה חמה וגלידה על חשבון הבית (הייתכן ששמו לב למצלמה?...)
המקום קטן למדי, נעים, השרות אדיב וטוב והמחירים שפויים בהחלט. ישנה סכנה מוחשית שנבדוק עוד פריטים בתפריט, המציע גם מגוון של מאכלי ים, ומאכלים איטלקיים.
....ובכל זאת – יש לי שתי הערות:
האחת לבעלי המסעדה: האתר של המסעדה באינטרנט זקוק בדחיפות לעדכון, היות והוא עדיין מצביע על הכתובת והטלפונים הישנים, והתפריט המופיע שם שונה לחלוטין מזה המופיע במסעדה עצמה.
ההערה השנייה לא שייכת למסעדה בכלל, אלא לעמך ישראל. כשנכנסנו – היה לנו קצת קשה להתיישב. לא מפני שהמושבים לא נוחים – נהפוך הוא, אלא מפני שהשטח היה זרוע בתינוקות זוחלים, פעוטות מתרוצצים, ילדים משתוללים, עגלות ואביזרים שונים, כאשר משפחה מורחבת יושבת לה סביב מספר שולחנות מחוברים, וחוגגים משהו. אולי תגידו שאני קטנוני, אבל לי זה מפריע. הקולניות הגסה, הן של המבוגרים והן של הטף, ההתרוצצות התזזיתית של הילדים, הצווחות של פעוטות שדורשים תשומת לב, והתעלמותם המופגנת של הוריהם מהתנהגותם – פגמה בהנאתנו. ניכר היה בהם, שלדעתם על צוות המלצרים לדאוג לילדים בעוד הם אוכלים ומבלים. המלצרים ניסו בגבורה לעמוד בפרץ, אך לכל דבר יש גבול. גם בשולחנות אחרים נשמעו הערות על החינוך של הילדים ושל כל החבורה הזו בכלל
הצעתי למלצרית שלנו (שגם היא לא רוותה רוב נחת מן הבלגן) שלהבא – ישימו בחוץ איזה שלט אזהרה בנוסח "פיגוע המוני בשידור חי", ואדע להסתובב ולחפש פינה שקטה יותר.
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 22-04-2010 בשעה 18:16.
|
|