04-09-2013, 10:59
|
|
|
חבר מתאריך: 07.05.06
|
|
כן, הגיוני ומובן למי שצריך לתת הנחייה כללית:
אלא שבעוד שכניסה לחדר פנימי שהחלטת שהוא יהיה הממ"ד (ולא ניכנס לכמה ממדי"ם תקניים יש בארץ) או ירידה לחדר המדרגות, למי שגר בקומה עליונה, שמתאימה במקרה של ראש קרבי ששוקל 15 קילו, אינה מותאמת לראש קרבי ששוקל 500 קילו.
איני יודע על איזה סוג של איום רקטי או טילי-בליסטי מבוססות ההערכות של פקע"ר, אבל אם במקרה הן מתבססות על תרחישים של רקטות חיזבאללה או חמאס מדרום, ואינן נוגעות לאיום שהוא בסדרי גודל אחרים לגמרי - מבחינת כוח ההרס שלו, ובתרחיש שבו רק סוריה יורה, וברשותה ארסנל רב וגדול של סקאדים , ולא העשרות הבודדות שהיו לסאדאם חוסיין אז, אני שואל באופן ["אקדמי" /סקרני בלבד בשלב זה, ולא מנקודת המבט של קובעי המדיניות המחמירה והאחידה - שאותה היטבת לתאר ואני מבין אותה - האם יש למישהוא יידע או הערכת זמן על מה שנראה, בסבירות נמוכה אמנם, כך שומעים השכם והערב, כאיום המרכזי בעת הזאת. אני לא חושב שמידע זה יועבר למישהוא ע"י מוקד המידע של פקה"ער. לא מטמי בטחון שדה אלא כדי שלא כל אחד יחליט לעצמו... מה שבכוונתי בהחלט לעשות. לשקול ולהחליט. בעצמי.
כדי להסביר יותר מדוע אני "חופר" כאן - אגיד להגנתי כי טעם לא טוב נשאר לרבים מהאזרחים דאז - של לשבת עטופים בבתיהם בניילונים וממוגנים כנגד חל"כ, כאשר 37 טילי סקאד קונבנציונאליים נוחתים והורסים בתים ושכונות (ברמת גן לפחות, אבל לא רק). וההנחיות נשארות אותו דבר. ניילונים, ערכות, ותשתו מיים.
לא חושב שנכון לסמוך - לא על ניסים, לא על מערכות יירוט שטרם עברו את טבילת האש הראשונה שלהן ומן הסתם תזדקקנה לזמן להשתפר. גם לא נכון לסמוך על מה שהיה אז - שרוב השכונות בת"א למשל, בשעות הירי היו ממילא ברובן נטושות כי אנשים התפנו לאיזורים אחרים בערב, ולכן לא היו אבדות כמעט.
נערך לאחרונה ע"י טירון בתאריך 04-09-2013 בשעה 11:04.
|