07-09-2013, 09:50
|
|
|
חבר מתאריך: 03.12.04
הודעות: 6
|
|
כמה עולה לייצר את ה-MOTO X של מוטורולה בארה"ב?
בדיקת IHS מגלה שמחיר החומרים (BOM) של המכשיר מסתכם ב-214 דולר ועלות הייצור של כל מכשיר היא 12 דולר בלבד. כלומר, עלות הייצור הכוללת לכל מכשיר בארה"ב שווה ל-226 דולרים.
ההנחה המקובלת בתעשייה היא שהייצור האלקטרוני בסין ובמדינות אחרות באסיה הוא זול יותר מאשר בארצות הברית, ולכן יצרנים רבים מעבירים את הייצור אל מחוץ לארצות הברית. אלא שהסמארטפון החדש של חברת מוטורולה, מדגם Moto X, מגלה שלא תמיד זהו המצב – אפילו בשוק ההיפר תחרותי של מכשירי טלפון סלולריים.
חברת המחקר IHS isuppli בדקה את עלויות הייצור של המכשיר החדש, והגיעה למסקנה שמוטורולה הצליחה להפוך את המגמה: עלויות הייצור של המכשיר בארה"ב, כולל רכש החומרים והרכיבים, וכל עלויות הייצור וההרכבה, מתחרים במחיר שהחברה יכולה היתה לקבל אם היתה מייצרת אותו באסיה. וזאת, עבור מכשיר מתקדם המתחרה במחיר בסמארטפונים השולטים היום בשוק העולמי.
בדיקת IHS מגלה שמחיר החומרים (BOM) של המכשיר מסתכם ב-214 דולר. עלות הייצור של כל מכשיר היא 12 דולר בלבד, המעניק למכשיר עלויות ייצור כוללת של 226 דולר. מדובר ברמת מחיר ממוצעת של הדגמים המובילים בשוק. כך למשל, עלות הייצור והחומרים של iPhone5 עם זיכרון 16Gbyte של אפל היא 207 דולר, ועלות הייצור והחומרים של מכשיר Galaxy S4 של סמסונג עם זיכרון 16Gbyte היא 237 דולר.
חברת המחקר מדווחת שלמרות שעלות הייצור האלקטרוני של מוטורולה גבוהה בכ-3.5-4 דולר למכשיר בהשוואה לעלויות של אפל וסמסונג, העולת הסופית גבוהה רק ב-9% מזו של אפל ונמוכה בכ-5% מזו של סמסונג. כיצד מוטורולה הצליחה לעמוד במשימה? בעיקר באמצעות גיבוש אסטרטגיית תכנון חסכונית ביותר.
חברת IHS פירקה את הטלפון ובדקה את מרכיביו הפנימיים (Teardown Analysis). מהניתוח עולה שמוטורולה השתמשה כמעט אך ורק ברכיבים שכבר שולבו בטלפונים קיימים ונמצאים היום בייצור המוני – ולכן מחירם נמוך. למעשה, היא אימצה אסטרטגיה של חברות כמו סמסונג ו-HTC, כאשר השתמשה בתכנון ייחוס מלא של חברת קואלקום.
במכשיר Moto X היא משתמשת בכל הרכיבים של קואלקום המופיעים בתכנון הייחוס, בהם: מעבד היישומים MSM8960 ממשפחת Snapdragon, המקמ"ש האלחוטי WTR1605L, מעבד האודיו WCD9310, רכיב ניהול ההספק PM8921 ורכיב התקשורת האלחוטית המקומית (Bluetooth ו-Wi-Fi) מסוג WCN3680.
הרכיב האחרון הוא חידוש החומרה היחיד במכשיר. הוא תומך בתקן התקשורת האלחוטית המקומית החדש 802.11ac WLAN הנמצא כעת בשלבי כניסה לשוק הסמארטפונים, אולם צפוי להיות בשימוש נרחב ברוב הדגמים העתידיים.
מעניין לציין שמוטורולה הצליחה לשלב כמה שיפורים משמעותיים בתחום צריכת ההספק הכוללת. במקום להשתמש במעבד היישומים למטלות פשוטות כמו הצגת הודעות טקסט, המכשיר משתמש בליבת מעבד-עזר דל-הספק לנהל את התצוגה כאשר המכשיר כבוי.
במקביל, מוטורולה משתמשת בצג AMOLED, (active-matrix organic light-emitting diode), במקום בצג LCD סטנדרטי. צגי AMOLED מנהלים כל פיקסל בנפרד. פירוש הדבר שאין צורך להאיר את כל הצג לצורך מסירת הודעות פשוטות כמו אימייל, טקסט או הודעה על חיוג שגוי – המכשיר "מאיר" רק חלק קטן מהצג כדי להציג הודעות כאלה, והתוצאה היא הגדלת אורך החיים של המכשיר ל-24 שעות בין טעינה לטעינה.
החברה מסכמת שבנוסף ליחסי הציבור האדירים שמוטורולה זכתה בהם כאשר הודיעה על העברת הייצור לטקסס, היא גם נהנית מיתרונות מסחריים. "הייצור המקומי מאפשר למוטורולה לייצר במהירות דגמים תפורים לפי מידה עבור לקוחות שונים בארצות הברית. כך למשל, היא יכולה לספק את הדגם הייעודי ללקוחות AT&T בתוך ארבעה ימים בלבד".
הכתבה פורסמה באתר טכונלוגיה ישראל טק
|