26-11-2010, 00:27
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.09
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "הפגזת האי הדרום קוריאני Yeonpyeong ע"י צפון קוריאה, והחשש להתדרדרות"
חברים, אני מציע לשתות כוס מים (וודאי כבר שתיתם לא מעט מאז שהידיעות פורסמו, אבל לא היה לי זמן לייעץ עד כה - מוטב מאוחר) ולהרגע. אמנם נביא אני לא, ומובן מאליו שתמיד יש אופציה של הדרדרות למלחמה, אבל המצב כרגע אינו שונה מהותית ממצבים דומים רבים בעבר. הזהרו מפרשנים שלא מכירים את האזור וזורקים הערכות לאוויר על בסיס הכרת גבול הלבנון. למעשה, אם בוחנים את הדברים לפי מספר ההרוגים הרי שמדובר בתקרית זניחה. יותר מזה, ולכל המתרעמים על כך שדר' קוריאה לא פותחת במלחמה ומיד (או לפחות מגיבה בהפצצה מסיבית של פיונגיאנג...) - הדרום הגיב, וכדאי לזכור שפשוט איננו יודעים את מספר ההרוגים בצפון. לעומת זאת, כמעט בכל התקריות הקודמות (והיו עשרות שכאלה, לפחות) מי שאיבד יותר חיי אדם (וכלים צבאיים) - הרבה יותר - היה הצפון. רוצה לומר - הדרום הגיב ומגיב.
גם התפטרותו של שר ההגנה הדרום קוריאני רחוקה מלהיות אינדיקציה למשהו - שם מתפטרים על ימין ועל שמאל. יותר מזה - דווקא הוא נחשב בעבר בקוריאה ל"נץ", ואף ספג ביקורת מהנשיא. מאידך, זו לא פעם ראשונה שיום לאחר התבטאות שלו (במקרה הזה בעניין הצבת נשק גרעיני אמריקאי שוב על אדמת קוריאה ממש קודם לתקיפה; במקרה אחר הכרזה שהדרום מוכן להתקפת מנע על מתקני הגרעין הצפ"קים) צפ"ק מגיבה באופן צבאי כלשהו. לא אתפלא כלל אם (קבלת) ההתפטרות שלו קשורה דווקא בניסיון להרגיע ולא לחמם. ועוד מאידך אחד - כבר לפני כמה חודשים הוא דיבר על הקצנת התגובה של הדרום, כבר אז הייתה ביקורת על תגובה מתונה מדי, והדיבורים של לפני כמה חודשים זהים למדי לאלה של היום. אז הוא הציע את התפטרותו, הפעם קיבלו אותה.
סירפד כתב בצדק על אינטרסים פנים-צפ"קים, וכדאי להוסיף לזה (ועל רקע ההתלהמות נגד אובמה ה"רכרוכי", לאו דווקא כאן, אבל וודאי יצא לכם לקרוא) מספר אלמנטים:
1. צפ"ק כל פעם שרצתה תשומת לב מהמערב (בעיקר, לא רק) בכדי לייצר דיאלוג (כן, זה נשמע פרדוקס, אבל עבד לא רע אצל בוש למשל וגם קלינטון, שפעלו מאוד דומה), ולנסות להשיג סיוע (בתנאיה) יצרה משבר צבאי כזה או אחר. מצבה גרוע ומחמיר, היא יודעת זאת (כלומר ההנהגה שלה), ומנסה להגיע לפתרונות.
2. חשיפת מתקן הגרעין (שיש חילוקי דעות על חשיבותו) ביוזמתה באה בדיוק בתזמון שכזה.
3. אובמה נקט במדיניות פחות פשרנית מבוש במובן שלא ניסה במיוחד להגיע לחידוש השיחות, והעדיף לחכות בסבלנות (אולי שהפריץ ימות...). צפ"ק מאוד לא אהבה את הגישה הזו.
נעצור לבינתיים, לילה טוב.
2.
|