לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-11-2004, 05:08
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
מידע סקירה: הטיל הרוסי Kh-61 Onyx / Yakhont

חשש: רוסיה תמכור לסוריה טיל ים-ים מתקדם
הפרסומים הזרים על עסקאות נשק שנרקמות בין סוריה לרוסיה מטרידות את מנוחתם של גורמי הביטחון בישראל. "ההיסטוריה מלמדת שכל מה שמגיע לדמשק, בסוף מגיע לחיזבאללה", ציינו

ראו ידיעה מלאה בתגובה להמשך האשכול
Kh-61 Onyx / Yakhont
* הערה: אני משחזר פה אשכול מהארכיון של הפורום הקודם, תורגם ע"י אורי (קוקוריקו) נערך ע"י זיו.

טיל ה-Yakhont מיועד לפגיעה במטרות ימיות בודדות ומקובצות בתנאי קרב, אש ושיבוש-והטעיה קשים.
עבודת הפיתוח על טיל כנגד מטרות ימיות מהדור הרביעי החלו בסוף שנות ה-70, תחילת ה-80, תחת ניהולו של ג.יפרימוב.
טיל זה שונה משאר הטילים נגד ספינות בעיקר בשל העובדה שהוא נועד לנשיאה ע"י מגוון רחב מאוד של פלטפורמות: על גבי צוללות, ספינות גדולות וקטנות, מטוסים ומתקנים יבשתיים (בעיקר נמלים).
רמת הפיתוח יועדה לעקוף את ה"שיאן" הבינלאומי, ה-Harpoon האמריקאי.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
^ הגרסא הימית - ראש הטיל פתוח, וחושף את כונס-האויר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
^ הגרסא האוירית - כונס האויר מכוסה בכיסוי אוירודינמי.

מה עוד מייחד את ה-Yakhont?

  • יכולת ירי על מטרות מעבר לאופק.
  • ירי בשיטת ה"שגר ושכח".
  • אפשרות למסלולי שיוט שונים.
  • מהירויות על-קוליות גבוהות בכל שלבי המעוף.
  • התאמה מלאה לכל סוגי הפלטפורמות השונות, מעל ומתחת לפני המים ועל היבשה.
  • יכולת התחמקות מרדאר.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הרכב הטיל:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה הטיל בנוי בסכמה אוירודינמית עם כנפונים טרפזיים, מבנה שמאפשר יכולות תמרון גבוהות (זוית תקיפה מקסימלית עד 150 מעלות) מול אמצעים נגד טילים של האויב, ולמרות המשקל הכבד.
המנוע הוא מנוע ריאקטיבי, על-קולי, הפועל בזרם חשמל ישיר וחומרי דלק מוצקים. המנוע מיועד להביא את הטיל למהירות של עד 3.5 מאך בגבהים עד 60,000 רגל! משקלו של הטיל 2500 ק"ג (גרסה אוירית) ו-3000 ק"ג (גרסה ימית).
כונס האויר נמצא בחזית הטיל, סימטרי סביב ציר הרקטה ובעל קונוס מרכזי (עכבר). המנוע וחומרי הדלק מהווים את עיקר מרכיבי הטיל, למעט החלק המרכזי בו נמצאים הרש"ק, מערכת השליטה והכיוון ואנטנת ניווט בעזרת גלי הרדיו.

לאחר יציאת הטיל מהמשגר, נכנס לפעולה מנוע תאוצה משני המותקן בתוך המנוע העיקרי. מספר שניות של פעולתו מביאות את הרקטה למהירות 2 מאך, ולאחר מכן הוא נכבה, נזרק מתוך ה-Yakhont על ידי זרם האויר והטיל ממשיך במהירות של עד 2.5 מאך. הניווט הוא בעזרת מערכת ניווט מובנית בתוכו.

תרשים שימוש קרבי ב-Yakhont תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
  1. זיהוי מטרות.
  2. שיגור.
  3. מרחב התאוצה.
  4. עיקר המעוף.
  5. שלב פעולת מערכת ביות הטיל.
  6. ירידת הטיל מתחת לאופק.
  7. תנועה בגובה 5-10 מ'.
  8. פעולת הביות הסופי.
מטרת הטיל מתקבלת ממקור עצמי - מערכת ניווט וביות של הרקטה יכולה לקלוט מטרת ספינה במרחק של כ-75 ק"מ. לאחר הקלט הראשוני המערכת נכבית והטיל יורדת לגבהים מינימליים של כ-5-10 מטרים. כתוצאה מכך אמצע המעוף מבוצע מתחת לאופק גלי הרדיו, לאחר מכן יש יציאה מעבר לקו האופק, מערכת הביות מופעלת שנית ומבצעת את הביות הסופי. בשלב אחרון זה המהירות העל קולית מקשה על אמצעי הנגד של האויב ליירט ולשבש את המעוף. זמן מעוף קצר והטווח הגבוה של פעולת ראש ביות מורידים את דרישות הדיוק להזנה ראשונית של המידע לגבי המטרה.
ראיית המטרות בגובה רב, מאפשרת זיהוי נכון של מטרות אמת ומטרות דמה וכן חלוקת מטרות לכל טיל. המערכת מובנית לשיטת פעולה של טיל בודד מול ספינה אחת וכן אפשרות של קבוצת טילים מול קבוצת ספינות. במטח הירי מתגלות כל המטרות והטילים מחלקים בעצמם את המטרות בינהם לפי סוג וחשיבות הכלי וכן את סוג ואופי התקיפה. מערכת השליטה כוללת גם תרגילי תמרון כנגד נסיונות יירוט. לאחר השמדת המטרה הראשית שאר הטילים מופנים להשמדת מטרות אחרות, תוך זיהוי ודאי ומניעת פגיעה כפולה. המעבד בראש הטיל כולל בתוכו תמונות אלקטרוניות של כל סוגי הספינות ויודע לזהות אותן ואת נקודת התורפה שלהן וכך להכווין את המעוף הסופי.
ירידת הטיל מתחת לקו האופק של גלי הרדיו מאפשר הסתתרות מפני גילוי אלקטרוני על ידי האויב - גם על ידי המכ"מים המתוחכמים ביותר. הטיל עצמו נמצא במארז אחסנה ושיגור אטום. המארז המכיל את הטיל הוא חלק בלתי נפרד ממנו - הוא נמצאת בו מהרגע שהיא יוצא מהמפעל ועד יציאתו לקראת המטרה, כל החיוויים לגבי מצבו הטכני הם דרך חלונות חיווי בגוף המארז. תחזוקת הטיל קלה מאוד, אין צורך למילוי נוזלים או גזים ואין דרישות אקלים נוספות לשימור.
הגרסה האווירית של Yakhont כוללת עוד מספר שיפורים לגרסה הימית והיבשתית המתוארת עד עכשיו, משקל מופחת ל-2550 ק"ג, כונסי האויר סגורים עד לשיגור בצורה אוירודינמית (מאפשר את הזיהוי בין הגרסה האוירית לימית/יבשתית) ומורידה את ההתנגדות האוירודינמית. כל הנ"ל מאפשר הרכבת הטילעל מגוון רחב של מטוסים, כולל הקלים שבינהם. בפרט, מיג-29 יכול לקחת 2 טילים, סוחוי-33 עד 3 , וטופולב TU-142 בעל הטווח טיסה המוגדל עד 8 טילים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
נתונים טכניים:
טווח ירי: 120-300 ק"מ.
גובה מעוף בחלק הגבוה: 14000-15000 מ'.
גובה מעוף בחלק הנמוך: 10-15 מ'.
גובה מעוף ליד המטרה: 5-15 מ'.
מהירות מעוף בגובה 15ק"מ: 2.6M.
מהירות מעוף בגובה הנמוך: 2M.
אורך גרסה ימית: 8 מטר.
אורך גרסה אוירית: 6.10 מטר.
אורך מארז שיגור (גרסה אוירית) : 8.90 מטר.
מוטת כנפיים: 170 ס"מ.
משקל התחלתי (גרסה אוירית) : 2500 ק"ג
משקל התחלתי (גרסה ימית) : 3000 ק"ג.
משקל בתוך מארז השיגור: 3900 ק"ג.
משקל הרש"ק: 200-250 ק"ג.
מרחק פעולת ראש ביות: עד 80 ק"מ.
זוית קליטת מטרה: +- 45 מעלות.
זמן הכנה לפעולה: 2 דקות.
זמן הכנה לפעולה ממצב קר של הנושא טילים: 4 דקות.
משקל ראש ביות: 89 ק"ג.

מקור (ברוסית)

hendrix33 מוסיף:
מה שהכי מעניין בטיל לדעתי זהו המסלול הייחודי שלו. אני לא מכיר עוד טיל שמבצע מסלול מהסוג הזה. הטיל בעצם מצליח 'לרקוד בשתי חתונות', ואפרט מדוע.

טילים לוחכי גלים (דיברנו בהרחבה) טסים בגובה נמוך מעל פני הים כדי להסתיר את עצמם ממכ"מי הגילוי, העקיבה וההנחייה של ספינות המטרה. כך הם יוצרים זמן תגובה קצר בהרבה של מערכות ההגנה מטילים, ומקשות מאוד על הרכישה העקיבה וההנחייה של אמצעי נגד אל-עבר הטיל.
מה שלא אמרנו עד כה זה שלשיטה הזו יש גם חיסרון. בגלל שהטיל טס נמוך מאוד - הוא סובל מאותה מגבלה מכ"מית, ויותר קשה לו לרכוש מטרה. פותרים את זה בד"כ ע"י ראש ביות מכ"מ אקטיבי (הארפון) - כלומר, נותנים לטיל מידה די גדולה של עצמאות: 'לך לאזור איפה שאני חושב שיש מטרה, תפתח מכ"מ ותמצא לבד את המטרה'. כמה שהרובוטיקה והבינה הזו מתוחכמים - הם גם ניתנים לשיבוש, וגרוע יותר, להטעייה. מספיק לדעת כמה פרטים על המכ"מ של הטיל כדי לדעת מה הוא מחפש ולתת לו פיתיונות כמו מוץ או אמצעים מתוחכמים יותר. בגלל שהטיל טס נמוך, יותר קשה לו למצוא את המטרות ולהבדיל בין מטרה אמיתית למטרה מזוייפת.

פה פתרו המתכננים את הבעיה בצורה מקורית (לדעתי, אולי יש עוד פיתוחים כאלה). הטיל מטפס בעצמו לגובה רב, ומחפש מטרות. מהגובה הרבה יותר קל למצוא מטרות על הרקע של הים כי החתימה המכ"מית שלהם בולטת מעל פני המים (בדיוק מאותה סיבה מטוסי AWACS למיניהם יעיל בהרבה ממכ"מים קרקעיים). כאשר הוא בגובה רב הטיל מוצא מטרה, ושם הוא גם יכול לשפוט בצורה יותר טובה בין מטרה אמיתית לבין פיתיון, ואז הוא יורד ומבצע מסלול לוחך גלים על מנת לנצל את היתרונות שלו שפירטתי למעלה. בקיצור, שילוב יפה של מסלול בעל שני שלבים עיקריים על מנת לשפר את היעילות של הטיל נגד אמצעי נגד.

לינק אל האשכול המקורי (במערכת הישנה בתיקווה שהיא פעילה), אפשר למצוא את האשכול גם דרך חיפוש בגוגל וכניסה ל'מטמון'
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il


נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 06-09-2007 בשעה 17:32.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 06-09-2007, 17:37
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
מידע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "סקירה: הטיל הרוסי Kh-61 Onyx / Yakhont"

חשש: רוסיה תמכור לסוריה טיל ים-ים מתקדם
הפרסומים הזרים על עסקאות נשק שנרקמות בין סוריה לרוסיה מטרידות את מנוחתם של גורמי הביטחון בישראל. "ההיסטוריה מלמדת שכל מה שמגיע לדמשק, בסוף מגיע לחיזבאללה", ציינו

אמיר בוחבוט
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://news.fresh.co.il/icons/maariv.gif]
6/9/2007 16:01
אחרי שנים בהם דשדש מצבו של חיל האוויר הסורי, נראה כי בשאר אסד יוצא ל"שופינג" מואץ של אמצעי לחימה ומערכות הגנה. במערכת הביטחון חוששים מהאפשרות שרוסיה תמכור לדמשק את אחד מטילי הים-ים המתקדמים בעולם מסוג "יחונט". מדובר בטיל על-קולי שמשוגר מאונייה, אך ניתן לשיגור גם ממטוס. גורמי ביטחון: "ההיסטוריה מלמדת שכל מה שהגיע לידי סוריה, בסוף הגיע גם לידי חיזבאללה".
על-פי מידע שנמצא בידיו של ראש פרויקט המאזן הצבאי במזרח התיכון, יפתח שפיר מהמכון למחקר ביטחון לאומי, עולה כי הרכישה האחרונה של חיל-האוויר הסורי היתה בתחילת שנות השמונים. בקנייה זו רכשו הסורים כ-20 מטוסי "מיג-29", שכיום לא ברורה רמת המבצעיות שלהם בשל מחסור חריף בחלקי חילוף.
בנוסף, בחיל האוויר הסורי ישנם מטוסי קרב מסוג "מיג-25" בכמויות קטנות, ולא בהכרח לפעילות מבצעית. תפקידו של מטוס זה אינו לקרב אוויר-אוויר, מאחר וחיל האוויר הרוסי ייעד אותו לתקיפת כורים גרעיניים אמריקנים. לכן, מטוס זה בעל כושר לנשיאת פצצות כבדות, בעל טיסה מהירה ובעל יכולת שיגור לטווח רחוק.
כל יתר סדר הכוחות של חיל האוויר הסורי מתבסס על מטוסים מסוג "מיג-21" ו"מיג-23" מדגמים BN ו-MF, שידועים כמיושנים מאוד ובעלי יכולת מוגבלת. מסוקי הקרב של חיל האוויר הסורי מסוג "מיג 24" וה"גזל" הצרפתי מיושנים גם כן, וה"חדשים" שבהם נרכשו בשנות השמונים ולא ברורה רמת שמישותם המבצעית.
"מטרותיו של חיל האוויר הסורי היו תמיד משימות יירוט וסיוע קרוב לכוחות היבשה", הסביר שפיר. "מאז 1982 הם הפסיקו להשקיע במערך המטוסים, והמשיכו להשקיע במערך ההגנה האווירית בו החלו עוד לפני 1973. המערך כולל טילי קרקע-אוויר וטילי נ"מ מתוצרת ברית המועצות, במטרה ליצור התרעה באמצעות טילים".


פרסומים זרים: עסקאות נשק בין סוריה לרוסיה

מאז התמוטטה ברית המועצות לפני 15 שנה, לא רכשו בסוריה מטוסים או טנקים, למעט טילי נ"ט שקנו בתחילת 2000. נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בניגוד למשטר הסובייטי, לא מחלק נשק בחינם ודורש כסף עבור מערכות הנשק המתקדמות. זאת בעוד ברקע טוען המשטר במוסקבה כי סוריה חייבת כ-11 מיליארד דולר בעבור מערכות נשק שרכש בעבר אסד האב.
בדצמבר ביקר בשאר אסד במוסקבה, והגיע להסכמה עקרונית עם המשטר ברוסיה לפיה רוב החוב יימחק. על-פי פרסומים זרים, בתמורה לכך התיר המשטר בדמשק לספינות חיל הים הרוסי לעגון במפרצים לאורך חופי סוריה.
עוד פורסם בכלי תקשורת זרים כי עקב ההסכם, התאפשרה העברה מסיבית של טילי נ"ט מהמתקדמים בעולם לצבא סוריה, בהם בין היתר טילי "קורנט" ו"מאטיס" בכמויות גדולות, שחלקם הועברו לידי חיזבאללה לפני מלחמת לבנון השנייה.
על-פי הפרסומים הזרים, בין הסורים לרוסים נרקמת עסקת נשק הכוללת טיל נ"ט רוסי מהמתקדמים בעולם. עד כה אין אישורים רשמיים שנשק מסוג זה הגיע לידי סוריה, אך במערכת הביטחון בישראל לא פוסלים אפשרות זו.
כמו כן קיימת השערה לפיה סוריה דורשת לעבות את מערך הנ"מ של חיל האוויר שלה במערכת מסוג "פנטסיר" הנחשבת למתקדמת, ובמקביל להשביח את מערכת הנ"מ הישנה מסוג SA-3 שנרכשה בשנות ה-60, בדומה לתהליך ההשבחה שנעשה בצבא מצרים. כנראה שזה היה הגורם לעבודה שלאחרונה הגיעו לידי חיל האוויר הסורי טילי נ"מ מסוג "סרלייט".


החשש העיקרי: "יחונט"

במערכת הביטחון מביעים דאגה מהמתרחש בצד הסורי, ומעריכים כי תקציב הביטחון של דמשק בשנתיים האחרונות עולה על כל התקציב בשמונה השנים שקדמו לכך. אחד החששות הוא מהאפשרות שרוסיה תסכים למכור לסוריה את אחד מטילי הים-ים המתקדמים בעולם מסוג "יחונט", טיל על-קולי שיכולותיו הרסניות, ולרוב משוגר מאונייה, אך מאפשר שיגור גם ממטוס. עד כה, לא ברור מה העלה המשא-ומתן בין הצדדים.
במקביל, פרסומים זרים עולה כי הרוסים השיבו בשלילה לבקשת הסורים לרכוש את מערכת ההגנה האווירית מסוג S300 PMU שנחשבת לטובה בסוגה. על פי המחקר המקיף בראשו עומד שפיר, מערך חיל האוויר הישראלי והסורי אינם בעלי השוואה. "שנים ארוכות לא היו להם חלקי חילוף", ציין. "יש להם מטוסים רבים שלא יכולים להמריא. לכן יש להם גם בהתאם רמת אימונים נמוכה".
גורמים בחיל האוויר טענו כי האמברגו האמריקני על סוריה והקשיים הכלכליים במדינה יצרו קושי לתרגל את המטוסים ולשמור אותם ברמת מבצעיות שתוכל לעמוד בפני עוצמתו של חיל האוויר הישראלי.
"הצבא הסורי יצר פערים שייקח לו להשלים שנים ארוכות, ולכן הוא בנה מערך טילי קרקע-קרקע ונ"מ רחב כדי לעמוד בפני חיל האוויר הישראלי", אמר לאחרונה קצין בכיר בצה"ל. מנגד, גורמי ביטחון טענו כי המשמעות של עיסקה זו היא רחבה יותר: "ההיסטוריה מלמדת שכל מה שהגיע לידי סוריה, בסוף עבר גם לחיזבאללה . לכן, לעסקאות הנשק הללו יש משמעות גדולה".
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 06-09-2007, 21:03
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "[b][font=Times New..."

אני מפחד לקרוא את העיתונים שלנו:

1.
ציטוט:
בחיל האוויר הסורי ישנם מטוסי קרב מסוג "מיג-25" בכמויות קטנות, ולא בהכרח לפעילות מבצעית. תפקידו של מטוס זה אינו לקרב אוויר-אוויר, מאחר וחיל האוויר הרוסי ייעד אותו לתקיפת כורים גרעיניים אמריקנים.

אפילו אם הכוונה הייתה ל- SU-24, עדיין אין הרבה משמעות למשפט הזה.

2.
ציטוט:
מסוקי הקרב של חיל האוויר הסורי מסוג "מיג 24"...

זה היה העורך, אני מקווה.

3.
ציטוט:
מאז התמוטטה ברית המועצות לפני 15 שנה, לא רכשו בסוריה מטוסים או טנקים, למעט טילי נ"ט שקנו בתחילת 2000.

לא הבנתי, האם טילי נ"ט נחשבים למטוסים או לטנקים?

4.
ציטוט:
כמו כן קיימת השערה לפיה סוריה דורשת לעבות את מערך הנ"מ של חיל האוויר שלה במערכת מסוג "פנטסיר"

למה זה השערה, אם ידוע (די מזמן, יש לציין) שסורים חתמו על הסכם רכישה של 36 יחידות?

ועוד, משתמע מהכתבה, שאם הסורים ירכשו הת ה-YAHONT, אז בסבירות גבוהה הוא יגיע לידי חיזבאללה, מה שכמובן לא כך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 06-09-2007, 22:27
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,291
Facebook profile
אם כבר Yakhont
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי spritz שמתחילה ב "[QUOTE] ועוד, משתמע מהכתבה,..."

הטיל הזה מוזכר לרוב יחד עם הבן דודה שלו ה Moskit שכבר נימצא בידי איראן.
באותה מידה מי מבטיח לנו שהטיל הזה לא התגלגל לסוריה ומשם לחיזבאללה? (אפשר להמשיך הלאה עם הספקולציות - דיון שניהלנו בעבר על הטילים המפלצתיים האלה כאן).
אני מקווה שהפגיעה באח"י חנית הפיגה את השאננות ואת תרבות הסמוך, לפתע כל תרחיש מטורף ככל שיהיה יכול להפוך למציאות.
דבר אחד בטוח, עם טילים כאלה בזירה כלי השיט שלנו צריכים את טילי הברק במצב מוכן תמידי ואותו דבר כלי השיט האמריקאים עם מערכות ה RAM /Aegis שלהם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 05-08-2013, 10:38
  משתמש זכר אל-בחאר אל-בחאר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.08
הודעות: 1,184
אם הנמל סגור האוניה לא נכנסת
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=xcalibur]שזה לא ילדאיג..."

טל, מה ש - xcalibur התכוון (אולי) זה שכדי למנוע תנועה ימית אל מדינת ישראל לא חייבים להטביע ספינות בלב ים. אפשר (ואולי קל יותר מבצעית) לירות תמ"ס על חיפה מלבנון/סוריה ועל אשדוד מרצועת עזה והופ - שני הנמלים של ישראל סגורים. במלחמת לבנון השניה נמל חיפה היה סגור בגלל ירי כזה ובתקופות אחרות נמל אשדוד היה תחת איום כזה מהרצועה. אם שני האיומים יתממשו בו זמנית נמלי הים התיכון של ישראל יהיו סגורים.
יש חשש שגם אם הנמלים לא יחשבו "סגורים" על ידי חה"י או משרד התחבורה, חברות ספנות לא ירצו להיכנס והמצור יהפוך למעשי.
אגב, דוח "הוועדה הציבורית לבחינת הארגון, התפעול והתפקוד של המערכות התחבורתיות- נמליות בישראל במצב חירום וברגיעה", ירושלים, אפריל 2007, (מצוטט בעבודה שכתב באוניברסיטת חיפה תא"ל אלי שרביט מחיל הים [היום מפקד ב"ח] בשם "נמלי-ים אזרחיים כמרכיב בביטחון הלאומי בראי מלחמת לבנון השנייה") קובע שבתקופת מלחמת לבנון השניה נקטו עובדי נמל אשדוד עיצומים ועבדו במשמרות מצומצמות, למרות העובדה שנמל חיפה היה סגור עקב הירי מלבנון. say no more
_____________________________________
כאן יִרְוֶה לוֹ מִשֶּׁפַע וָאֹשֶׁר בֶּן-עֲרָב, בֶּן-נַצֶּרֶת וּבְנִי (ז. ז'בוטינסקי, 1930)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 07-09-2007, 06:58
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי spritz שמתחילה ב "[QUOTE] ועוד, משתמע מהכתבה,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי spritz
אהה,אני לא הייתי פוסל את הדבר בצורה חד משמעית כל כך. גם הטיל שפגע ב"חנית " תאורתית לא היה אמור להיות שם. אולי הסבירות היא לא גבוהה,אך היא קיימת וממשית.

אין הרבה משותף ל-YAHON ו-C-802, חוץ מהשם שלהם "טיל נגד ספינות". לשיגור ה-YAHONT דרושה פלטפורמה כמו מטוס (לדוגמה: SU-30MK), ספינת טילים, צוללת או משגר קרקעי. מה מכל זה תיאורטית יכול להגיע לחיזבאללה? אולי רק משגר קרקעי, וגם זה ממש לא מציאותי מכמה סיבות:
א) סורים לא יוכלו להגיד "שכחנו את הטילים כשיצאנו מלבנון".
ב) קשה לפספס סוללת טילי YAHONT שנראת כך:


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img526.imageshack.us/img526/6238/p800st0.jpg]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 07-09-2007, 10:42
צלמית המשתמש של spritz
  spritz spritz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 998
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=spritz]אהה,אני לא..."

אפשר לפרק טיל אחד-שניים מהמשאית הייעודית+מענ"ש, לשים בתוך קונטיינר על סמיטריילר, או כל דבר אחר ולהשתמש במכ"מ אזרחי לצורך קבלת נתונים והזנה ידנית בתוך המענ"ש (שזה,כנראה, מה שעשו בלבנון),לא חייבים את כל הסוללה.
כל אופציות השיגור שציינת רלוונטיות גם לC802 ו עדיין הוא מצא את דרכו ללבנון.

אני לא בטוח,אבל אני מאמין שיש לטילים הללו יכולת שיגור BOL (ז"א,לפי כיוון משוער) , טכנית זה אומר שמספיק משקפת ומצפן כדי לשגר טיל למטרה בטווח הראייה.

הסורים לא חייבים להגיד שום דבר ולהסתפק בתגובה של "אנחנו לא יודעים במה מדובר",בדיוק כמו רוסיה עם הקורנטים שהיו\לא היו אצל החיזבאללה.

למען ההגינות אני אגיד שטווח מינימום של 50 קילומטר שמופיע ברוב האתרים המפרסמים נתונים על הטיל מהווה מגבלה די רצינית לירי לטווח ראייה.אבל,לא הייתי מסתמך על הנתון הזה בצורה עיוורת כי כולנו יודעים שנתונים מוצהרים ונתונים בפועל נבדלים אחד מהשני בצורה רצינית.
מה עוד שלא נראה לי הגיוני שספינה עם טילי Yahont לא יכולה להעסיק מטרות ימיות, עם נשק ייעודי, מתחת ל-27 מייל ימי.
_____________________________________
ש:למה במכונית צרפתית יש הילוך קדמי?
ת: למקרה שהאוייב מפתיע מאחור.


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 07-09-2007, 15:49
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי spritz שמתחילה ב "אפשר לפרק טיל אחד-שניים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי spritz
אפשר לפרק טיל אחד-שניים מהמשאית הייעודית+מענ"ש, לשים בתוך קונטיינר על סמיטריילר, או כל דבר אחר ולהשתמש במכ"מ אזרחי לצורך קבלת נתונים והזנה ידנית בתוך המענ"ש (שזה,כנראה, מה שעשו בלבנון),לא חייבים את כל הסוללה.
כל אופציות השיגור שציינת רלוונטיות גם לC802 ו עדיין הוא מצא את דרכו ללבנון.

אני ממש ספקן לגבי אפשרות להוריד טילים מהמשגר שלהם. טיל כזה דורש מין הסתם ציוד שיעבוד איתו, יבצע טסט של מערכות שונות שלו, יכין אותו לשיגור, יכניס בו פרמטרים של מטרה, יזין בו מפה של אזור שיגור ומה לא. לא הייתי משווא את ה-YAHON ל-C-802.

ציטוט:

אני לא בטוח,אבל אני מאמין שיש לטילים הללו יכולת שיגור BOL (ז"א,לפי כיוון משוער) , טכנית זה אומר שמספיק משקפת ומצפן כדי לשגר טיל למטרה בטווח הראייה.

מן הסתם ישנה אפשרות כזאת, אבל בטח שמצפן ומשקפת לא יספיקו.

ציטוט:

הסורים לא חייבים להגיד שום דבר ולהסתפק בתגובה של "אנחנו לא יודעים במה מדובר",בדיוק כמו רוסיה עם הקורנטים שהיו\לא היו אצל החיזבאללה.

רוסים קיבלו באופן רשמי את הטענה הסורית שהם פשוט שכחו את הטילים כשיצאו מלבנון. תאמין לי שרוסים לא אוהבים כשמישהו מפר את END USER LICENSE ללא הסכמתם. כמובן שאני לא מאמין בתיאוריית הקשר שלפיה רוסים ידעו מראש והסכימו שסורים יעבירו את הטילים לחיזבאללה. חוץ מזה, הבדל בין טיל YAHONT ל-KORNET הוא כמו בין שמיים וארץ - אם הטילים יגיעו לחיזבאללה, איראנים יקבלו טכנולוגיית טילים מתקדמת, ואין צורך לציין שהבדל בין טיל נגד ספינות כמו YAHONT לטיל שיוט הוא קטן מאוד, וזה כבר נופל תחת חוקים של אי-עברה של טכנולוגיות טילים (ובמיוחד לאיראן), לפי דעתי. הודים נאלצו לשלם הרבה כסף כדי לקבל תכנולוגיות של YAHONT.

ציטוט:

למען ההגינות אני אגיד שטווח מינימום של 50 קילומטר שמופיע ברוב האתרים המפרסמים נתונים על הטיל מהווה מגבלה די רצינית לירי לטווח ראייה.אבל,לא הייתי מסתמך על הנתון הזה בצורה עיוורת כי כולנו יודעים שנתונים מוצהרים ונתונים בפועל נבדלים אחד מהשני בצורה רצינית.

זה לא C-802, זה טיל שמבצע מעין מסלול בליסטי לפני שהוא מגיע למהירות וגובה רצוי, ורק אז הוא מתחיל לחפש את המטרה. לפי דעתי, הטיל חייב לעבור איזה 10-20 ק"מ לפני שהוא יגיע לשיא של הקשט הבליסטית. ואז הוא גם לא יוכל לראות מתחתיו, אלא רק מה שנמצא מקדימה.

ציטוט:

מה עוד שלא נראה לי הגיוני שספינה עם טילי Yahont לא יכולה להעסיק מטרות ימיות, עם נשק ייעודי, מתחת ל-27 מייל ימי.

למה לא? כל העניין פה הוא שהטילים ישוגרו לפני שהספינה תגיעה לטווח האש של האוייב, ואולי אפילו בלי להתגלות (כמו צוללת). בטח הנתונים זורמים מלווינים, מסוקי KA-31, מטוסי סיור וכד'.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 07-09-2007, 18:07
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.04.05
הודעות: 5,100
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=ISHPUZ]מאחר וכמעט כל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
מה נכנסת להיסטוריה עתיקה עכשיו פתאום? לא מזמן, כשסינים ניסו לעביר מנועים מפיתוח רוסי (שסינים מייצרים בעצמם, אאל"ט) לפקיסטאן (בתוך מטוסי CF-1), רוסים אסרו על זה מפני שזה מפר באופן מפורש את ה-EUL. בטח תוכל למצוא עוד הרבה דוגמאות כאלה אם תחפש.
היסטוריה עתיקה? אולי נוהל רוסי עתיק שעדיין ממשיך.
תערוך חיפוש על מכירות הנשק של הפדרציה הרוסית לסודאן (המעבירה אותו למיליציות הטובחות באזרחים) ומדינות טרור אחרות באפריקה, על המכירות לונצואלה שמעבירה את הנשק ישר ל FARC ולארגוני טרור נוספים בדרום אמריקה, את מכירות הנשק לאיראן שזורם חופשי לכל מזוקן במזה"ת שמוכן לבצע פעולות טרור ועוד ועוד. אני בטוח שתוכל למצוא עוד הרבה דוגמאות כאלו אם תחפש.
ולפני שאתה קופץ להגן על המנהיג הצ'קיסט שלך ולהאשים את האוליגרכים (אלו שטרם חוסלו), המכירות הללו מבוצעות ישירות על ידי Rosoboronexport.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 08-09-2007, 20:40
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.04.05
הודעות: 5,100
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "אמרת הרבה מילים אבל לא הבאת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
היסטוריה עתיקה? אולי נוהל רוסי עתיק שעדיין ממשיך.
תערוך חיפוש על מכירות הנשק של הפדרציה הרוסית לסודאן (המעבירה אותו למיליציות הטובחות באזרחים) ומדינות טרור אחרות באפריקה, על המכירות לונצואלה שמעבירה את הנשק ישר ל FARC ולארגוני טרור נוספים בדרום אמריקה, את מכירות הנשק לאיראן שזורם חופשי לכל מזוקן במזה"ת שמוכן לבצע פעולות טרור ועוד ועוד. אני בטוח שתוכל למצוא עוד הרבה דוגמאות כאלו אם תחפש.
ולפני שאתה קופץ להגן על המנהיג הצ'קיסט שלך ולהאשים את האוליגרכים (אלו שטרם חוסלו), המכירות הללו מבוצעות ישירות על ידי Rosoboronexport.

לא הייתי ברור מספיק?
אז אני אערוך את זה מחדש:
1. מכירות נשק לסודאן ומדינות טרור נוספות באפריקה (אנגולה, זימבאבואה) המפעילות מיליציות לחיסול אזרחיהן.
2. מכירות נשק ענקיות בהיקפן לונצואלה, המחמשת את ארגון FARC.
3. מכירות נשק לאיראן, מקור האמל"ח העיקרי של חיזבאללה וארגוני טרור נוספים.
כל זה נמצא בכתבות שהצירוף russian weapon terros בגוגל מוביל ישירות אליהן.
מה אתה רוצה? לראות עותקים חתומים של החוזים וצילומי וידאו של המשאיות שמובילות את הנשק? אם כך, עזוב. פוטין צדיק יסוד עולם ותעשיית הנשק הרוסית מייצרת את המוצרים הטובים בעולם אבל רק לתצוגות, כי הייצוא הרוסי הוא רק של משלוחי תבואה לרעבי אפריקה. האח הידד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 09-09-2007, 00:18
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.04.05
הודעות: 5,100
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "הדוגמאות שלך לא אומרות כלום...."

טוב, כבר הבנתי שיש רק דבר אחד שאתה מוכן להקשיב ולקבל, אז בבקשה. תהנה:

רוסיה - ארצינו הקדושה,
רוסיה - ארצינו האהובה.
רצון עז, תהילה גדולה
הם ירושתך לכל הזמנים!

התפארי, מולדתינו החופשיה!
איחוד נצחי של עמים אחים,
חוכמה עממית שניתנה על ידי אבותינו,
התפארי, ארצינו! אנו גאים בך!

מהימים הדרומיים לאזור הקוטב,
מתפרשים יערותינו ושדותינו.
יחידה את בעולם! רק אחת יש כמוך -
מולדתינו השמורה על ידי האל.

התפארי, מולדתינו החופשיה!
איחוד נצחי של עמים אחים,
חוכמה עממית שניתנה על ידי אבותינו,
התפארי, ארצינו! אנו גאים בך!

מרחב גדול לחלומות ומחייה,
פתוחים הם לנו בשנים הבאות,
אמונה בארצינו נותנת לנו עוצמה,
כך היה, כך עכשיו, וכך תמיד זה יהיה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 07-09-2007, 16:28
צלמית המשתמש של spritz
  spritz spritz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 998
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=spritz]אפשר לפרק טיל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
אני ממש ספקן לגבי אפשרות להוריד טילים מהמשגר שלהם. טיל כזה דורש מין הסתם ציוד שיעבוד איתו, יבצע טסט של מערכות שונות שלו, יכין אותו לשיגור, יכניס בו פרמטרים של מטרה, יזין בו מפה של אזור שיגור ומה לא. לא הייתי משווא את ה-YAHON ל-C-802.


כן,מענ"ש.אני רק לא מבין למה אתה חושב שYahont כל כך שונה מ.C-802 מבחינת ההפעלה.
ציטוט:
מן הסתם ישנה אפשרות כזאת, אבל בטח שמצפן ומשקפת לא יספיקו.

אם יש מענ"ש אין סיבה שמשקפת ומצפן לא יספיקו.אלא אם כן, אין יכולת הזנת נתונים ידנית
ואז כל קצר בתקשורת משבית את הסוללה.
ציטוט:
רוסים קיבלו באופן רשמי את הטענה הסורית שהם פשוט שכחו את הטילים כשיצאו מלבנון.

ברור,ברור.זה שלא שהם (ואני לא מאשים אותם,כן?) רוצים להודות בקול רם שהסורים מש***ים בקשת על הEUL שלהם. אני מקווה שתסלח לי שאני מפקפק בזה שהסורים "שכחו" מערכות קורנט בלבנון.


ציטוט:
למה לא? כל העניין פה הוא שהטילים ישוגרו לפני שהספינה תגיעה לטווח האש של האוייב, ואולי אפילו בלי להתגלות (כמו צוללת). בטח הנתונים זורמים מלווינים, מסוקי KA-31, מטוסי סיור וכד'.

מה עושה ספינה בודדת,הודית לצורך העניין ,שאין לה לווינים \מטוסי סיור\מסוקי התראה מוקדמת ושאר הירקות שהרוסים תיכננו כנגד קב' קרב של נומ"ט אמריקאית? לא נלחמת בטווחים של מתחת ל25 מייל? או הyahont לא עובד כstandalone,כהגדרה?
_____________________________________
ש:למה במכונית צרפתית יש הילוך קדמי?
ת: למקרה שהאוייב מפתיע מאחור.


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 08-09-2007, 12:09
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי spritz שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]אני ממש ספקן..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי spritz
כן,מענ"ש.אני רק לא מבין למה אתה חושב שYahont כל כך שונה מ.C-802 מבחינת ההפעלה.

אני לא יודע מה זה מענ"ש.

השוני בין YAHONT ל-C-802? הכל שונה. הרשון הוא טיל מתקדם, כבד, על קולי, לטווחים עד 300 ק"מ, מבצע קשט בליסטית ומגיע לגובה של כ-15 ק"מ, שנועד לתקוף מטרה קבוצתית חזקה. השני הוא טיל פשוט, קל יחסית, תת-קולי, לטווחים של עד 120 ק"מ, טס בגובה של 20-30 מ', ונועד כנראה לפגוה במטרות בודדות בעלות הגנה חלשה (כמו אח"י חנית עם מערכות כבויות).

ציטוט:

אם יש מענ"ש אין סיבה שמשקפת ומצפן לא יספיקו.אלא אם כן, אין יכולת הזנת נתונים ידנית
ואז כל קצר בתקשורת משבית את הסוללה.

הטיל הוא רק חלק אחד מתוך המעכת, ומה שאני מנסה להגיד, הוא שמין הסתם לא תוכל לנתק טיל אחד מהמערכת ולשגר אותו באופן עצמאי, דיוק כמו שלא תוכל לשגר טיל שיוט ללא המערכות העזר החיצוניות שלו.

ציטוט:

ברור,ברור.זה שלא שהם (ואני לא מאשים אותם,כן?) רוצים להודות בקול רם שהסורים מש***ים בקשת על הEUL שלהם. אני מקווה שתסלח לי שאני מפקפק בזה שהסורים "שכחו" מערכות קורנט בלבנון.

בוודאי שסורים לא שכחו בטעות טילים בלבנון, ובוודאי שרוסים מבינים את זה. אבל הם לא יכולים להוכיח אחרת, ולכן ההסבר הזה הוא סביר, למרות שאינו אמיתי, כנראה. אבל עם ה-YAHONT הסורים לא יוכלו להמציא שקר שמתקבל על הדעת, ולכן זה יהיה סטירת לחי לרוסים, וגם העברת טכנולוגיות בצורה לא חוקית ונוגדת את האינטרסים הרוסיים. ויהיה להם מזל גדול עם אחרי זה רוסים יסכימו למכור להם רובי קלשניקוב.

ציטוט:
מה עושה ספינה בודדת,הודית לצורך העניין ,שאין לה לווינים \מטוסי סיור\מסוקי התראה מוקדמת ושאר הירקות שהרוסים תיכננו כנגד קב' קרב של נומ"ט אמריקאית? לא נלחמת בטווחים של מתחת ל25 מייל? או הyahont לא עובד כstandalone,כהגדרה?

לחה"י הודי יש מסוקי התראה ומטוסי סיור, אולי גם לווינים. ולמי שאין לא את כל זה, אלא צריך מערכת STANDALONE, אין לו מה לעשות עם טיל כמו YAHONT, שיקנה KH-35 או "הרפון" או EXOCET או C-802 או משהו בסגנון הזה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 08-09-2007, 13:15
צלמית המשתמש של spritz
  spritz spritz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 998
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=spritz]כן,מענ"ש.אני רק..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
אני לא יודע מה זה מענ"ש.

השוני בין YAHONT ל-C-802? הכל שונה. הרשון הוא טיל מתקדם, כבד, על קולי, לטווחים עד 300 ק"מ, מבצע קשט בליסטית ומגיע לגובה של כ-15 ק"מ, שנועד לתקוף מטרה קבוצתית חזקה. השני הוא טיל פשוט, קל יחסית, תת-קולי, לטווחים של עד 120 ק"מ, טס בגובה של 20-30 מ', ונועד כנראה לפגוה במטרות בודדות בעלות הגנה חלשה (כמו אח"י חנית עם מערכות כבויות).


הטיל הוא רק חלק אחד מתוך המעכת, ומה שאני מנסה להגיד, הוא שמין הסתם לא תוכל לנתק טיל אחד מהמערכת ולשגר אותו באופן עצמאי, דיוק כמו שלא תוכל לשגר טיל שיוט ללא המערכות העזר החיצוניות שלו.


מענ"ש זה בדיוק המערכת החיצונית שנועדה להכין את הטיל לירי-הזנת נתונים וכו' .אף פעם לא טענתי שאפשר לקחת טיל בקונטיינר לכשעצמו ופשוט לשגר אותו.
לגבי ההבדל בין הטילים-לא התכוונתי להבדל הדורות ומסלול הטיסה ביניהם,כי זה לא רלוונטי לייתכנות של ירי טיל כזה ע"י החיזבאללה.כמו שאין הבדל בין ירי סאגר ע"י החיזבאללה וירי קורנט,למרות 2 הדורות המפרידים ביניהם.
התכוונתי לזה שבאופן עקרוני - 2 הטילים מופעלים בצורה דומה : אפיון מטרה->הזנת המטרה למערכת הטיל-> ירי,מה שמשאיר אפשרות טכנית שחיזבאללה ירו אותם(כמבון,בתנאי שיהיה להם את המענ"ש,כמו שטענתי כל הזמן)..
חוץ מזה, אם טיל נגד "מטרות חלשות" מסוכן לחיל הים, אני חושב שטיל נגד מטרות "חזקות" מסוכן פי כמה וכמה.
ציטוט:
לחה"י הודי יש מסוקי התראה ומטוסי סיור, אולי גם לווינים. ולמי שאין לא את כל זה, אלא צריך מערכת STANDALONE, אין לו מה לעשות עם טיל כמו YAHONT, שיקנה KH-35 או "הרפון" או EXOCET או C-802 או משהו בסגנון הזה.

אני מתנצל,אבל אתה לא מדייק לגבי פרופילי הטיסה של הטיל.בקישורים למטה(ועוד רבים נוספים באינטרנט) כתוב במפורש שיש לו גם פרופיל טיסה lo-lo(שזה המסלול טיסה רגיל ,לוחך ים),למטרות לטווח של עד 120 ק"מ ולא רק מסלול hi-lo (הקשת הבאליסטית שתיארת)+אפשרות העסקת מטרות בודדות ולא רק קבוצתיות.ז"א,כן יש אפשרות לפעולת standalone ,במיוחד שהרוסים הולכים לצייד את הסטי"ל החדש שלהם (פרוייקט 12300/123001) בטילים האלו.אני לא מאמין שאפילו הרוסים יפעילו את כל מערך הגילוי שלהם לטובת כל משימת סטי"ל בודד. כל זה עוד פעם מוביל לייתכנות של ירי טיל כזה מהחוף ע"י חיזבאללה.
http://testpilot.ru/russia/chelomei/p/800/yahont.htm
http://www.bharat-rakshak.com/NAVY/Yakhont.html
_____________________________________
ש:למה במכונית צרפתית יש הילוך קדמי?
ת: למקרה שהאוייב מפתיע מאחור.



נערך לאחרונה ע"י spritz בתאריך 08-09-2007 בשעה 13:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 08-09-2007, 16:13
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי spritz שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]אני לא יודע..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי spritz
מענ"ש זה בדיוק המערכת החיצונית שנועדה להכין את הטיל לירי-הזנת נתונים וכו' .אף פעם לא טענתי שאפשר לקחת טיל בקונטיינר לכשעצמו ופשוט לשגר אותו.
לגבי ההבדל בין הטילים-לא התכוונתי להבדל הדורות ומסלול הטיסה ביניהם,כי זה לא רלוונטי לייתכנות של ירי טיל כזה ע"י החיזבאללה.כמו שאין הבדל בין ירי סאגר ע"י החיזבאללה וירי קורנט,למרות 2 הדורות המפרידים ביניהם.
התכוונתי לזה שבאופן עקרוני - 2 הטילים מופעלים בצורה דומה : אפיון מטרה->הזנת המטרה למערכת הטיל-> ירי,מה שמשאיר אפשרות טכנית שחיזבאללה ירו אותם(כמבון,בתנאי שיהיה להם את המענ"ש,כמו שטענתי כל הזמן)..
חוץ מזה, אם טיל נגד "מטרות חלשות" מסוכן לחיל הים, אני חושב שטיל נגד מטרות "חזקות" מסוכן פי כמה וכמה.

לא נראה לך שקל יותר לקחת משגר מוכן עם המענ"ש (מה פירוש של ראשי תיבות, דה"ג?), מאשר לפרק את המערכת מהמשגר היעודי, להרכיב אותה על פלטפורמה אחרת, להרכיב בנוסף את הטיל ששוקל כ-4 טונות, ולחבר כל זה בחזרה כדי שזה יפעל כמו שצריך? אז אולי "טכנית" זה אפשרי, אבל מה הטעם לעשות את זה?

ציטוט:

אני מתנצל,אבל אתה לא מדייק לגבי פרופילי הטיסה של הטיל.בקישורים למטה(ועוד רבים נוספים באינטרנט) כתוב במפורש שיש לו גם פרופיל טיסה lo-lo(שזה המסלול טיסה רגיל ,לוחך ים),למטרות לטווח של עד 120 ק"מ ולא רק מסלול hi-lo (הקשת הבאליסטית שתיארת)+אפשרות העסקת מטרות בודדות ולא רק קבוצתיות.ז"א,כן יש אפשרות לפעולת standalone ,במיוחד שהרוסים הולכים לצייד את הסטי"ל החדש שלהם (פרוייקט 12300/123001) בטילים האלו.אני לא מאמין שאפילו הרוסים יפעילו את כל מערך הגילוי שלהם לטובת כל משימת סטי"ל בודד. כל זה עוד פעם מוביל לייתכנות של ירי טיל כזה מהחוף ע"י חיזבאללה.
http://testpilot.ru/russia/chelomei/p/800/yahont.htm
http://www.bharat-rakshak.com/NAVY/Yakhont.html

פרופיל טיסה נמוך הוא משני, וזה ברור. כל העוצמה של הטיל בטווח גדול. לגבי פרוייקט 12300:

http://www.vpk-news.ru/article.asp?...es.defe nce_02

Управление ракетной стрельбой осуществляется РЛС "Гарпун-Б" 3Ц-25Э. Активный канал этой станции использует сложный модулированный сигнал, который имеет способность, работая в приводном слое, огибать поверхность земли. Тем самым дальность обнаружения в зависимости от условий радионаблюдаемости составляет до 250 км, а в ходе испытаний в Индийском океане, как рассказал Юрий Арсеньев, была получена дальность 400 км. Таким образом, "Скорпион" имеет возможность загоризонтного целеуказания прямо на борту, без привлечения каких-то внешних систем.

כפישאתה רואה, המכ"ם של הספינה מאפשר גילוי מטרות ימיות בטווחים של עד 400 ק"מ. אבל שים לב גם למשפט האחרון, שמגדיש שאך ורק המצאותו של המכ"ם הזה מאפשר פעולה עצמאית.

במקרה הצורך, הרוסים כן יפעילו את כל מערך הגילוי שלהם גם לטובת הסטיל"ים, כלומר לטובת המטה הכללי של הצי שהוא כבר תעביר את המידע ואת הפקודות לאוניות הנמצאות בים, בין השאר גם לסטיל"ים בודדים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #33  
ישן 08-09-2007, 16:42
צלמית המשתמש של spritz
  spritz spritz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 998
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=spritz]מענ"ש זה בדיוק..."

מערכת נשק.
ברור שזה לא יהיה קל והאמת שזה גם די מטומטם, כי בטווח של 300 ק"מ אפשר לירות מסוריה על ספינות שנמצאות במפרץ חיפה.אבל- אם הסורים יקבלו את האפשרות להתקיל את צה"ל דרך הידיים של החיזבאללה( ז"א,הסורים יוכלו להכחיש כל קשר) לא הייתי מבטל את האוצפיה הזאת כלא ריאלית.

מסלול הטיסה הנמוך הוא משני בעיני המתכנן של המערכת ובתורת הלחימה הרוסית,מן הסתם.בפועל, ייתכן והמסלול המשני יהיה שימושי הרבה יותר מהראשי - במיוחד בציים שלא מתכננים להתקיף קבוצות קרב אמריקאיות מעבר לאופק

לגבי מערכת המכ"מ -אני מבין שהרוסים הלכו על גל עם צורת התפשטות רקיע?ז"א- מוחזר מהיונוספירה וע"י כך מתקדם מעבר לאופק? אני מאוד מקווה שהם עשו פריצת דרך משמעותית בנושא,כי ברדיו מקבלים איכות אות ממש זוועתית ככה,יחסית להתפשטות רגילה.חוץ מזה,(ויתקנו אותי המומחים) זה דורש תדרים ממש נמוכים והסתמכות על תנאי מזג האויר.תשים לב שהם גם מציינים את זה -עד 250 ק"מ ,כתלות בתנאי ראות רדיו (ז"א,מזג אויר תכלס).

מערך הגילוי- יכול להיות שכן,ויכול להיות שלא,ומה שבטוח שאני לא רוצה להיות בסביבה כשהרוסים יחפשו משחתת בריטית (דוגמה היפוטטית לחלוטין,כן?) שמסתתרת בין סוחרות איפשהו באזור הולנד ויירו עליה לטווח של 300 ק"מ ועוד ייתנו לטיל להחליט איזו מטרה לגיטימית ואיזו לא.
_____________________________________
ש:למה במכונית צרפתית יש הילוך קדמי?
ת: למקרה שהאוייב מפתיע מאחור.


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 08-09-2007, 18:06
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי spritz שמתחילה ב "[b]מע[/b]רכת [b]נש[/b]ק. ברור..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי spritz
מערכת נשק.
ברור שזה לא יהיה קל והאמת שזה גם די מטומטם, כי בטווח של 300 ק"מ אפשר לירות מסוריה על ספינות שנמצאות במפרץ חיפה.אבל- אם הסורים יקבלו את האפשרות להתקיל את צה"ל דרך הידיים של החיזבאללה( ז"א,הסורים יוכלו להכחיש כל קשר) לא הייתי מבטל את האוצפיה הזאת כלא ריאלית.

נו, אז זה כל העניין, ש-YAHONT יביא ישר לסורים, ואת הקשר הזה אי אפשר יהיה להכחיש או להסביר כטעות.

ציטוט:

מסלול הטיסה הנמוך הוא משני בעיני המתכנן של המערכת ובתורת הלחימה הרוסית,מן הסתם.בפועל, ייתכן והמסלול המשני יהיה שימושי הרבה יותר מהראשי - במיוחד בציים שלא מתכננים להתקיף קבוצות קרב אמריקאיות מעבר לאופק

אז כבר לא עדיף לקנות KH-35 זולה ומתאימה יותר לשימוש כזה?

ציטוט:
לגבי מערכת המכ"מ -אני מבין שהרוסים הלכו על גל עם צורת התפשטות רקיע?ז"א- מוחזר מהיונוספירה וע"י כך מתקדם מעבר לאופק? אני מאוד מקווה שהם עשו פריצת דרך משמעותית בנושא,כי ברדיו מקבלים איכות אות ממש זוועתית ככה,יחסית להתפשטות רגילה.חוץ מזה,(ויתקנו אותי המומחים) זה דורש תדרים ממש נמוכים והסתמכות על תנאי מזג האויר.תשים לב שהם גם מציינים את זה -עד 250 ק"מ ,כתלות בתנאי ראות רדיו (ז"א,מזג אויר תכלס).

אני לא יודע את הפרינציפ הטכנולוגי, אבל יש יתייחסות למים... לא יודע.

במקרה שלנו אין ממש הבדל בין 250 ל-400 ק"מ.

ציטוט:

מערך הגילוי- יכול להיות שכן,ויכול להיות שלא,ומה שבטוח שאני לא רוצה להיות בסביבה כשהרוסים יחפשו משחתת בריטית (דוגמה היפוטטית לחלוטין,כן?) שמסתתרת בין סוחרות איפשהו באזור הולנד ויירו עליה לטווח של 300 ק"מ ועוד ייתנו לטיל להחליט איזו מטרה לגיטימית ואיזו לא.

אין לסטיל"ים מה לחפש ליד חופי הולנד. הם יפעלו ליד החוף שלהם, והם יהיו מי שמסתתר, לא ספינות האוייב שיגיעו במסגרת של קבוצת נושאת המטוסים של הצי האמריקאי. אבל אני סבור שעיקר השימוש בטילים האלה יהיה ממטוסי קרב, צוללות קונבנציונליות ומערכות קרקעיות. לפי דעתי הטיל הזה יקר ומסורבל מדי בשביל סטיל"ים, ולספינות גדולות יותר יש את GRANIT.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 08-09-2007, 18:23
צלמית המשתמש של spritz
  spritz spritz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 998
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=spritz][b]מע[/b]רכת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
נו, אז זה כל העניין, ש-YAHONT יביא ישר לסורים, ואת הקשר הזה אי אפשר יהיה להכחיש או להסביר כטעות.
להכחיש תמיד אפשר,במיוחד אם תתבע ספינה ולא יידעו מה פגע בה והחיזבאללה יטענו שירו את הטיל הטוב בעולם "שקר-כאביר" .זה לא שמישהו יתן לישראלים לספור את המלאי של הטילים.

אז כבר לא עדיף לקנות KH-35 זולה ומתאימה יותר לשימוש כזה?
לא יודע. אז איך אתה מסביר את הרכש ההודי והסורי הפוטנציאלי? או שהם גם מתכננים נגד קבוצות קרב אמריקאיות?

אני לא יודע את הפרינציפ הטכנולוגי, אבל יש יתייחסות למים... לא יודע.
הכוונה לזה? приводной слой?לא מוצא תרגום של זה ,אבל עד כמה שאני רואה זה השכבה הצמודה למים של האטמוספרה.אז מה שכתבתי בפוסט הקודם לא רלוונטי.
במקרה שלנו אין ממש הבדל בין 250 ל-400 ק"מ.
צודק

אין לסטיל"ים מה לחפש ליד חופי הולנד. הם יפעלו ליד החוף שלהם, והם יהיו מי שמסתתר, לא ספינות האוייב שיגיעו במסגרת של קבוצת נושאת המטוסים של הצי האמריקאי. אבל אני סבור שעיקר השימוש בטילים האלה יהיה ממטוסי קרב, צוללות קונבנציונליות ומערכות קרקעיות. לפי דעתי הטיל הזה יקר ומסורבל מדי בשביל סטיל"ים, ולספינות גדולות יותר יש את
GRANIT.
זה נחמד שאתה מדבר בהחלטיות כזאת על זהותו של האויב שיבוא לתקוף וכאלה.אימפריאליסטים,בקיצור
_____________________________________
ש:למה במכונית צרפתית יש הילוך קדמי?
ת: למקרה שהאוייב מפתיע מאחור.


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 08-09-2007, 18:39
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי spritz שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]נו, אז זה כל..."

ציטוט:
להכחיש תמיד אפשר,במיוחד אם תתבע ספינה ולא יידעו מה פגע בה והחיזבאללה יטענו שירו את הטיל הטוב בעולם "שקר-כאביר" .זה לא שמישהו יתן לישראלים לספור את המלאי של הטילים.

הגורם המרתיע פה הוא רוסים ולא ישראל. ויש סיכוי טוב שרוסים ידעו האם חיזבאללה השתמשה ב"שקר-כאביר" או ב-YAHONT.

ציטוט:
לא יודע. אז איך אתה מסביר את הרכש ההודי והסורי הפוטנציאלי? או שהם גם מתכננים נגד קבוצות קרב אמריקאיות?

הודים שואפים להקים להקים צי חזק, עם נושאות מטוסים, צוללות גרעיניות וכו'. חוץ מזה הם גם רוצים למכור את ה-BRAMOS, שבכל זאת שונה במשהו מ-YAHONT. ה-BRAMOS גם חשוב להם כי ממנו הם מפתחים טיל שיוט. לגבי הסורים, המידע שראיתי הוא יותר בגדר ספקולציות.

ציטוט:
זה נחמד שאתה מדבר בהחלטיות כזאת על זהותו של האויב שיבוא לתקוף וכאלה.אימפריאליסטים,בקיצור

מי עוד ירשה לעצמו לתקוף את רוסיה, ומי האוייב הימי הפוטנציאלי החשוב ביותר שכנגדו נבנה הצי הרוסי? אני לא אומר מה יהיה, רק לתרחיש שאליו מתכוננים (או צריכים להיתכונן) רוסים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 08-09-2007, 21:19
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי spritz שמתחילה ב "אני אחזור על עצמי,אבל תרשה לי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי spritz
אני אחזור על עצמי,אבל תרשה לי לפקפק בכוחות המודיעין הרוסי "הכל יכול" ,לאור ה"קורנטים" בקיץ שעבר.
אלא אם הרוסים ידעו מה קורה ורצו לבחון את המערכות שלהם בתנאי שדה,על חשבון החבר'ה מחיל השריון ובגלל זה הגיבו תגובה אנמית כזאת.
ואם זה באמת ככה,מה ימנע מהם לרצות לבחון גם את ה "Yakhont " בתנאי שטח?

יש פה שתי שאלות:
1. למה רוסים לא ידוע על "קורנאטים", "מטיסים" ו"ואמפירים"?
2. האם רוסים באמת לא ידוע ולא הסכימו שחימוש זה יגיע לידי חיזבאללה?

1. שאלה נגדית - למה ישראל לא הצליחה להוכיח שחיזבאללה מחזיק בנשק הזה, הרי ברור שלנו זה קריטי הרבה יותר מאשר לרוסים? היו דיבורים, אבל לא היו הוכחות. כנראה גם המודיעין שלנו אינו "כל יכול".
2. אני ממש לא יודע איך לענות לך. אני אישית לא חושב שזה באינטרסים רוסיים, והסברתי גם למה. חוץ מזה רוסים לא מתכוונים להילחם בחה"י הישראלי, כך שלא ברור מה הטעם לבדוק את הטילים מולינו, הרי הל"א והברק הם מערכות שלנו שצי ארה"ב לא משתמש בהם. עדיף כבר לספק את הטילים ישר לאיראנים, ולחכות למלחמת ארה"ב-איראן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 08-09-2007, 21:39
צלמית המשתמש של spritz
  spritz spritz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 998
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=spritz]אני אחזור על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
1. שאלה נגדית - למה ישראל לא הצליחה להוכיח שחיזבאללה מחזיק בנשק הזה, הרי ברור שלנו זה קריטי הרבה יותר מאשר לרוסים? היו דיבורים, אבל לא היו הוכחות. כנראה גם המודיעין שלנו אינו "כל יכול".
אני לא יודע מה זה הוכחות בשבילך,אבל אני ראיתי תמונות בכל רחבי הרשת,ואם הזכרון לא מטעה אותי הן אפילו הגיעו מדובר צה"ל. גם אם לא, יש פתגם עתיק שאומר "אין עשן בלי אש".
אין ספק שמאוד נוח לרוסים להגיד "לא ידענו " ולסורים להגיד "שכחנו".ככה אף אחד לא אשם בכלום ולא מסכנים עסקאות עתידיות.
2. אני ממש לא יודע איך לענות לך. אני אישית לא חושב שזה באינטרסים רוסיים, והסברתי גם למה. חוץ מזה רוסים לא מתכוונים להילחם בחה"י הישראלי, כך שלא ברור מה הטעם לבדוק את הטילים מולינו, הרי הל"א והברק הם מערכות שלנו שצי ארה"ב לא משתמש בהם. עדיף כבר לספק את הטילים ישר לאיראנים, ולחכות למלחמת ארה"ב-איראן.
אני דווקא חושב הפוך ממך.לרוסים יש אינטרס ישיר ומאוד חריף לבדוק את המערכות שלהם מול מערכות מערביות מתקדמות .באופן כללי, אינטרס כזה משותף לכל מי שמפתח מערכות נשק,החל ממלחמת האזרחים בספרד בערך.זה נכון שאולי ספציפית לא מדובר באותו היצרן או אותה המערכת שהרוסים יפגשו(ובוא לא נשכח שסער 5 יוצרה בארה"ב,ויש בה מערכות אמריקאיות),אבל מדובר בבני דודים די קרובים בסופו של דבר,בלי להזכיר את השיתוף הפעולה הבטחוני הפורה של 2 המדינות.הרוסים גם לא תיכננו להילחם מול חיל הים בשנות ה70 ,אבל אני בטוח שהם עקבו בעניין רב אחרי ביצועי הטילים שלהם במלחמת יוה"כ.
_____________________________________
ש:למה במכונית צרפתית יש הילוך קדמי?
ת: למקרה שהאוייב מפתיע מאחור.


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #59  
ישן 07-09-2007, 15:56
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "הטיל הזה נראה כמו הכלאה של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Elad E
הטיל הזה נראה כמו הכלאה של הארפון עם מיג 21 :-)

לפי דעתי יותר כמו האח הקטן של GRANIT.

ציטוט:

האם לאחר שהטיל רכש את המטרה ועבר למסלול "לוכח גלים" לא חלות עליו כל המגבלות של טילים מסוג זה? ההגיון אומר שהיתרון היחיד הוא רכישת המטרה הראשונית אבל לאחר המעבר למסלול נמוך הנעילה יכולה להישבר בקלות רבה.

לפני שהוא יורד לגובה נמוך, הוא מקבל תמונה טובה של המצב הקיים, כך שהוא יודע כמה ספינות יש, מה הסוגים שלהם (או לפחות מה הגודל שלהם), מה המרחק ביניהן, וכו'.

ציטוט:

בנוסף, נכתב שגובה השיוט שלו בשלב האחרון של המעוף הוא 5-10 מטרים. איני יודע איזה טווח הוא אמור לעבור בשלב הזה אבל הגובה הזה עלול קצת להגביל אותו בתנאי ים קשים, לא?

תנאי ים קשים יכבידו יותר על הצד המתגונן, לפי דעתי. והגובה בד"כ הוא ביחס לקצה הגלים, אם אניזוכר נכון, ולא לגובה פני הים.

נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 07-09-2007 בשעה 16:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #63  
ישן 16-10-2009, 10:42
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.03.07
הודעות: 11,647
NRG: חשש בישראל: סוריה רוכשת טילים [נגד ספינות] מתקדמים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "סקירה: הטיל הרוסי Kh-61 Onyx / Yakhont"

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/...&loc=8&tmp=2293
מערכת הביטחון מביעים דאגה מהצטיידות של צבא סוריה בטיל ה"יוחנט" - טיל ים-ים שעובר את מהירות הקול ומהווה אתגר גם למערכות ההגנה המתקדמות. החשש הוא שהטיל שפותח על ידי רוסיה ומוגדר כ"אימת הציים המערביים" יימסר גם לחיזבאללה

אמיר בוחבוט | 16/10/2009

הצבא הסורי יצא בשנת 2007 למסע רכש של אמצעי לחימה ברוסיה כדי לשדרג את מערך הטילים ואת חיל האוויר. לאחרונה נודע כי הרוסים אישרו את מכירת טיל ה"יחונט" לצבא הסורי כחלק מהתהדקות הקשרים ובניית נמל חדש בחופי סוריה. החלטה זו מעוררת דאגה רבה במערכת הביטחון בשל יכולותיו של טיל.

טיל ה"יוחנט" שפותח על ידי הרוסים וההודים מוגדר כטיל ים-ים המשוגר מספינה אך ניתן גם לשיגור ממטוס. מדובר בטיל שעובר את מהירות הקול ועקב כך מהווה אתגר משמעותי גם עבור מערכות ההגנה המתקדמות.

הטיל יכול פוגע במטרות ברדיוס של 300 ק"מ ונושא ראש נפץ קרבי במשקל 200 ק"ג. הטיל, שמוגדר כ"אימת הציים המערביים", ידוע בקטלניותו.

גורמים במערכת הביטחון טוענים כי הטיל טרם נמסר לידי הסורים, אך החשש העיקרי הוא לא רק מיכולותיו אלא מהאפשרות שהוא יימסר גם לידי החיזבאללה.

-------------
לא ברור המבחבט מדבר על טיל P-800 Oniks, שמכונה גם יאכונט, מתוצרת רוסית טהורה, או על ה-PJ-10 BrahMos, מתוצרת הודית-רוסית.
http://en.wikipedia.org/wiki/P-800_Oniks
http://en.wikipedia.org/wiki/PJ-10_BrahMos

ומה שממש לא ברור זה מאיפה הוא הביא את הכינוי הבומבסטי על "הטיל שידוע בקטלניותו", בעיקר אם למיטב הבנתי הטילים לא הופעלו מבצעית...
_____________________________________
Nehemia Greshuni Photography NGPhoto.biz

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #66  
ישן 16-10-2009, 11:03
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "NRG: חשש בישראל: סוריה רוכשת טילים [נגד ספינות] מתקדמים"

תראה, ידוע שרוסיה לא ממש בוחלת בבחירה בציבור הלקוחות שלה ומוכרת כמעט הכל ולכל מי שרוצה, אבל אם הודו - בת ברית טובה שלנו - גם עזרה בפיתוח ה-BrahMos, היתכן מצב שהיא תסכים שטיל כזה יגיע לידי הסורים ביודעין? או שהרוסים לא ממש ישאלו אותה האם למכור אותו או לא ולמי?
בנוגע ל-Oniks, הטיל קיים בשירות מבצעי כבר מ-99' (אם כי אני לא יודע כמובן אם אי פעם השתמשו בו בלחימה, וגם בויקיפדיה לא צויין כזה דבר). במהלך 10 השנים שהטיל קיים אני דיי בטוח שהוא נכנס לשיקולי האיומים של ארה"ב (זה דיי בטוח) וגם שלנו בוודאי, ואני מקווה שהברק 8 מסוגל לטפל גם בו... 10 שנים כדי לטפל באיום זה הרבה זמן.

עריכה: עכשיו ראיתי את התגובה של FANG, נקרא את הסקירה (שנראית מאוד יפה) של יוסיפון.
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"



נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 16-10-2009 בשעה 11:07.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #67  
ישן 16-10-2009, 12:47
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "NRG: חשש בישראל: סוריה רוכשת טילים [נגד ספינות] מתקדמים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
לא ברור המבחבט מדבר על טיל P-800 Oniks, שמכונה גם יאכונט, מתוצרת רוסית טהורה, או על ה-PJ-10 BrahMos, מתוצרת הודית-רוסית.

Brahmos עדיין לא מוצא ללקוחות זרים. בדיוק אתמול או שלשום, במהלך הפגישה בין שרי הגנה של הודו ורוסיה, דובר על הצורך בהסדר שיאפשר ייצוא שלו למדינות זרות.

Yahont הוא גרסאת יצוא של Oniks, לכן הסורים יקבלו את Yahont.

ציטוט:
ומה שממש לא ברור זה מאיפה הוא הביא את הכינוי הבומבסטי על "הטיל שידוע בקטלניותו", בעיקר אם למיטב הבנתי הטילים לא הופעלו מבצעית...

זהו טיל מסוכן, בתנאי שמשתמשים בו נכון.

---

לדעתי מדובר במערכת "חוף-ים" Bastion:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תאורטית הטיל יכול לשמש לתקיפת מטרות קרקעיות (כמו שההודים עשו עם "ברהמוס"), וזה יהיה מאוד בעייתי מבחינתינו. אבל סורים בעצמם לא יצליחו לדעתי להכניס את השינוים הנדרשים.

טווח ירי מינימלי\מקסימלי של Yahont, בתנאי שהמערכת מוצבת בטרטוס:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #69  
ישן 16-10-2009, 13:13
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "אני קצת מסופק לגבי איום אמיתי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
אני קצת מסופק לגבי איום אמיתי על ספינות שלא נמצאות בקו "ברור" מול חופי סוריה. תקן אותי אם אני טועה, אבל לא קיים קו ראיה מסוריה אל חלק לא קטן מהמים הטריטוריאליים שלנו.

בשביל מה צריך קו ראיה לאורך כל המסלול?

ציטוט:
מה שבאמת מעניין זה צורת הרכישה של הטיל.

מכ"ם אקטיבי-פסיבי:


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.granit-electron.com/products/img/yahont_head2.jpg]


---

PS מה שכן, אם הטיל אף במסלול בליסטי ליד שטחה של ישראל, הוא יהיה חשוף למערכות נ"מ כמו "פטריוט".
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.


נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 16-10-2009 בשעה 13:21.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #76  
ישן 16-10-2009, 14:31
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "אחת הבעיות העיקריות בטיל היא הגדרת וסימון המטרה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי YHS
כאשר זה טק"ק, לרוב המטרה היא אתר קבוע שמידע המיקום לגביו נאסף באמצעים מודיעיניים.

לאתר מטרה ימית בטווח שמעל 200 ק"מ ואף פחות מכך דורש אמצעי אוירי או אם אין, אמצעי ימי שקרוב למטרה וגם אז הוא מאוים. גם להמשיך ולתת לטיל מידע על מיקום המטרה בזמן אמת (והרי המטרה נעה) זה לא פשוט כי אין קו ראיה בין נקודת השיגור לטיל ויש צורך באמצעי ממסר. כך שלדבר על 300 ק"מ זה קצת איום עקר.

עקב המהירות הגבוהה של הטיל (מאך 2-2.5) - המטרה לא תספיק לברוח רחוק. חישוב פשוט מראה ש-300 ק"מ הטיל העבור בסביבות 9 דקות. במהלך פרק הזמן הזה ספינה שמהירותה 30 קשר תעבור כ-8 ק"מ. אם זאת, טווח גילוי מטרה של טיל Yahont הוא לכל הפחות 50 ק"מ (לדברי המפתחים).

אין צורך באמצעי ממסר מפני שהטיל עולה לגובה על מנת לקבל עדכון על המצאות המטרה.

אבל אתה כמובן צודק בכל שהפעלה אפקטיבית של הטיל דורשת אמצעי גילוי מתאימים, ואני לא בטוח שיש אותם לסורים כרגע.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #81  
ישן 16-10-2009, 16:15
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
תגובה
בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "כן, אני יודע מה זה מסלול בליסטי"

"ואיך הטיל יודע לבודד את המטרה הנדרשת אם יש הרבה מטרות,"

לא בטוח שהטיל הבודד צריך לבודד. חה"י מן הסתם מפטרל במספרים ולא בבודדים. מטרה איכותית שכזאת של 3-4 סט"ילים אם בכלל תאותר תזכה מן הסתם למטח/נחיל של לפחות חצי-תריסר/תריסר טילים ולא טיל בודד, מה עוד שזה גם התו"ל הסובייטי בעניין, בין היתר כדי ליצור סטורציה במערכות הגנה. הרי מספיקה פגיעה אחת רצינית באחד הסטי"לים כדי ליצור מכה אדירה בנפש ובמורל של מדינת ישראל. כזכור אפילו החיזבאללה שיגר "מטח" של שני טילי C-802 (בעלי יכולת פחותה בהרבה מה P-800) על חנית שאם היו פוגעים חס וחלילה שניהם, הייתה רשימת חללינו במלחמה עוברת את סף ה 200.
יתרה על כן, הטיל שהחמיץ את חנית הטביע בסופו של דבר ספינה מטען קמבודית שהפליגה במרחק 60 ק"מ מהחוף כך שנראה שלפחות לחיזבאללה לא ממש אכפת מפגיעה אפשרית בכלי שיט בלתי מעורבים. באופן דומה, אפשר להניח שגם לסורים לא יהיו עכבות כלשהן בשיגור טילים כלפי ספינות חיל הים בגלל חשש לפגיעה במטרות אזרחיות, מה עוד שאם היה מדובר במלחמה לכל עניין ודבר בין סוריה לישראל סביר שכלי שיט אזרחיים היו תופסים מרחק בטחון גדול עוד יותר מאזור המלחמה.

"ואיך הוא יודע להתמודד עם חסימות והטעיות (במידה והביות הוא מכ"מי) וכן הלאה."

אכן כמו במרבית הציים המערביים בעולם גם לספינות חה"י מספר שכבות הגנה (ברק, פלנקס, ל"א, הטעיה, תמרון וכו) שמפחיתות משמעותית את הסיכוי לפגיעת טילים אולם אינן מבטלות אותה לגמרי, בעיקר כאשר מדובר במטח של תריסר טילים שיכול ליצור סטורציה (אולי בשילוב הפתעה/לילה?). על פי הספרים לפחות, טילי ה C-802 ששיגר החיזבאללה זוהו על ידי ספינות חיל הים רק 10 שניות טרם הפגיעה וכמעט ולא היה ניתן לעשות מולם דבר בשלב מאוחר זה, אפילו פעלו מערכות ההגנה במלואן (בדומה דרך אגב לפגיעת האקסוסט בספינת הוד מלכותה גלמורגן בזמנו). בשאיפה רצף האירועים החלמאי והרשלני שהוביל לפגיעה בחנית לא יחזור על עצמו במלחמה מלאה אבל לך תדע.

"מה שרציתי לומר, בגדול, שטילים ימיים לטווח ארוך צריכים "תמיכה" נוספת, שלפחות לי לא ברור בנקודת זמן זו שיש אותה לסורים"

אני מסכים שבמקרה הסורי אכן פחות הגיוני שהרכשת המטרות כמו גם ההנחייה יגיעו מכלי טיס כלשהו. עדיין רכישת המטרות כמו גם תיקונים לאורך המסלול ואפילו הנחיה סופית (פחות רלוונטי במקרה זה) יכולים להגיע למשל ממכ"ם חוף ידידותי חיזבאלוני בצור ו/או בצידון ואפילו מזוג צוללות האמור-1650 שהסורים מבקשים לקנות מהרוסים, כך על פי דיווחים זרים שהתפרסמו בשנה שעברה.
בכל מקרה, כל אמל"ח מתקדם כזה שמגיע לידי אויבינו (ולמצרים יש טילים מערבים מתקדמים לא פחות) מצר מן הסתם את צעדנו במידה מסויימת ויצריך התייחסות ומענה על ידי הגורמים המתאימים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #85  
ישן 16-10-2009, 17:43
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "תגובה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong1
"ואיך הטיל יודע לבודד את המטרה הנדרשת אם יש הרבה מטרות,"

לא בטוח שהטיל הבודד צריך לבודד. חה"י מן הסתם מפטרל במספרים ולא בבודדים. מטרה איכותית שכזאת של 3-4 סט"ילים אם בכלל תאותר תזכה מן הסתם למטח/נחיל של לפחות חצי-תריסר/תריסר טילים ולא טיל בודד, מה עוד שזה גם התו"ל הסובייטי בעניין, בין היתר כדי ליצור סטורציה במערכות הגנה. הרי מספיקה פגיעה אחת רצינית באחד הסטי"לים כדי ליצור מכה אדירה בנפש ובמורל של מדינת ישראל. כזכור אפילו החיזבאללה שיגר "מטח" של שני טילי C-802 (בעלי יכולת פחותה בהרבה מה P-800) על חנית שאם היו פוגעים חס וחלילה שניהם, הייתה רשימת חללינו במלחמה עוברת את סף ה 200.

אלא שברה"מ ואחר כך רוסיה לא פיתחו את הטיל בכוונה להוריד מוראל. הטיל יודע לדרג מטרות לפי חשיבותם הטקטית ולתקוף את החשובות ביותר. לצורך העניין, אם מדובר בקבוצת קרב של נומ"ט, הטיל אמור לדעת לבחור את הנומ"ט מבין שאר הספינות בקבוצה ולפגועה בו. כי פגיעה בנומ"ט קריטית הרבה יותר מפגיעה במשחתת או פריגטה (בדקתי במילון - רשום "פריגטה" ולא "פריגט") ששומרים על הנומ"ט.

וזה שהטילים ישוגרו במטח לא משנה כלום, פרט לסדר הפגיעה בספינות של הקבוצה. לצורך העניין נגיד (ואני לא יודע איך בדיוק זה הולך), שקודם הטילים ינסו לפגוע בנומ"ט, אחרי זה בסיירות, אחר כך במשחתות, אחר כך בפריגטות ואחר כך בספינות עזר. כך, לפחות, על פי הפירסומים שראיתי.

ציטוט:
"ואיך הוא יודע להתמודד עם חסימות והטעיות (במידה והביות הוא מכ"מי) וכן הלאה."

אכן כמו במרבית הציים המערביים בעולם גם לספינות חה"י מספר שכבות הגנה (ברק, פלנקס, ל"א, הטעיה, תמרון וכו) שמפחיתות משמעותית את הסיכוי לפגיעת טילים אולם אינן מבטלות אותה לגמרי, בעיקר כאשר מדובר במטח של תריסר טילים שיכול ליצור סטורציה (אולי בשילוב הפתעה/לילה?). על פי הספרים לפחות, טילי ה C-802 ששיגר החיזבאללה זוהו על ידי ספינות חיל הים רק 10 שניות טרם הפגיעה וכמעט ולא היה ניתן לעשות מולם דבר בשלב מאוחר זה, אפילו פעלו מערכות ההגנה במלואן (בדומה דרך אגב לפגיעת האקסוסט בספינת הוד מלכותה גלמורגן בזמנו). בשאיפה רצף האירועים החלמאי והרשלני שהוביל לפגיעה בחנית לא יחזור על עצמו במלחמה מלאה אבל לך תדע.

טיסה בגובה נמוך היא רק אמצעי אחד להתמודד מול מכרעות הגנה קשות ורכות של ספינות.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #86  
ישן 16-10-2009, 18:31
  tshklar tshklar אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.10.07
הודעות: 10
בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=strong1]"ואיך הטיל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
אלא שברה"מ ואחר כך רוסיה לא פיתחו את הטיל בכוונה להוריד מוראל. הטיל יודע לדרג מטרות לפי חשיבותם הטקטית ולתקוף את החשובות ביותר. לצורך העניין, אם מדובר בקבוצת קרב של נומ"ט, הטיל אמור לדעת לבחור את הנומ"ט מבין שאר הספינות בקבוצה ולפגועה בו. כי פגיעה בנומ"ט קריטית הרבה יותר מפגיעה במשחתת או פריגטה (בדקתי במילון - רשום "פריגטה" ולא "פריגט") ששומרים על הנומ"ט.


זאת בהחלט המטרה שלשמה משגרים את הטיל אך הביצוע הרבה יותר מסובך. לטיל שיטת ביות מכ"כמית ועל כן הוא יתביית על המטרה שהשח"ם (שטח חיתוך מכ"ם) שלה הוא הגדול ביותר.
נניח ומדובר בספינת קרב מודרנית, יתכן וצלעותיה בנויות בזווית מסויימת או מחומר אנטי רפלקטיבי מסויים שבולע חלק מהקרינה,
ולכן בפועל יתכן והשח"ם של המטרה הגדולה והחשובה ביותר בכוח יהיה במקרה הטוב זהה או אף פחות מספינות אחרות פחות "איכותיות".

מנגנון בחירת המטרה של הטיל מבוסס על מפת מטרות שנשלחת לו עם שיגורו וככל הנראה ע"פ הפרסומים גם באמצעות מערכת תקשורת שמעדכנת את אותו תוך כדי המעוף.
הבעיה היא שבפועל כשהטיל פותח את המכ"ם בשלבי הטיסה הסופיים התמונה עלולה להיראות שונה לחלוטין מאשר לפני מספר דקות (הכוונה לשינוי במיקום היחסי בין המטרות, וישנה חשיבות פחותה למרחק).
ראש הביות צריך לדעת לבצע התאמה מלאה בין התמונה כפי שהמכ"ם שלו רואה לבין התמונה כפי שנשלחה לו בעת שיגורו, בין אם באופן אוטומטי או על ידי התערבות ידנית של מפעיל באמצעות מערכת התקשורת.
לבסוף, לשמור על תקשורת תקינה ורציפה בטווח של 300 ק"מ זה משהו שללא גורם מממסר אי אפשר לעשות, אלא אם הטיל משייט בגובה של כמה עשרות מטרים, מה שלא מאפשר לחיכת ים...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #87  
ישן 16-10-2009, 18:57
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי tshklar שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]אלא שברה"מ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי tshklar
זאת בהחלט המטרה שלשמה משגרים את הטיל אך הביצוע הרבה יותר מסובך. לטיל שיטת ביות מכ"כמית ועל כן הוא יתביית על המטרה שהשח"ם (שטח חיתוך מכ"ם) שלה הוא הגדול ביותר.

לא, זה יותר מורכב מסתם השוואת גודל השחמ"ים של מטרות, לפי הבנתי.

ציטוט:
נניח ומדובר בספינת קרב מודרנית, יתכן וצלעותיה בנויות בזווית מסויימת או מחומר אנטי רפלקטיבי מסויים שבולע חלק מהקרינה,
ולכן בפועל יתכן והשח"ם של המטרה הגדולה והחשובה ביותר בכוח יהיה במקרה הטוב זהה או אף פחות מספינות אחרות פחות "איכותיות".

נכון. לכן זיהוי מטרות לא מוגבל אך ורק לגודל השח"מ.

ציטוט:
מנגנון בחירת המטרה של הטיל מבוסס על מפת מטרות שנשלחת לו עם שיגורו וככל הנראה ע"פ הפרסומים גם באמצעות מערכת תקשורת שמעדכנת את אותו תוך כדי המעוף.

דירוג מטרות הוא תפקידו של הטיל - לא של מערכות גילוי חיצוניות. אף פעם גם לא ראיתי מידע שאומר שטיל מקבל מפה של מטרות. להבנתי הוא מקבל רק נקודות ציון של מטרה או קבוצת מטרות.

ציטוט:
ראש הביות צריך לדעת לבצע התאמה מלאה בין התמונה כפי שהמכ"ם שלו רואה לבין התמונה כפי שנשלחה לו בעת שיגורו, בין אם באופן אוטומטי או על ידי התערבות ידנית של מפעיל באמצעות מערכת התקשורת.

אין שום התערבות ידנית בפעולת הטיל לאחר ששוגר. הוא גם לא שומר על הקשר בשלב הסופי אם אף אחד חוץ מהטילים האחרים שנורו יחד איתו במטח לעבר אותה מטרה.

ציטוט:
לבסוף, לשמור על תקשורת תקינה ורציפה בטווח של 300 ק"מ זה משהו שללא גורם מממסר אי אפשר לעשות, אלא אם הטיל משייט בגובה של כמה עשרות מטרים, מה שלא מאפשר לחיכת ים...

לפי הפירסומים הטיל יכול לקבל עדכון רק פעם אחד בשלב הביניים של טיסתו.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #88  
ישן 16-10-2009, 19:32
  tshklar tshklar אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.10.07
הודעות: 10
בתגובה להודעה מספר 87 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=tshklar]זאת בהחלט..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
לא, זה יותר מורכב מסתם השוואת גודל השחמ"ים של מטרות, לפי הבנתי.

נכון. הכוונה היא שמדובר בשילוב בין שח"ם לבין מיקום המטרה במרחב יחסית למטרות אחרות.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
נכון. לכן זיהוי מטרות לא מוגבל אך ורק לגודל השח"מ.

אלגוריתמים לזיהוי מטרות המבוססים על שיטות הדמיית SAR קיימים בכלי טיס ומסייעים בזיהוי של מטרות
על פי החזר אופייני, אך ככל הידוע לי יכולת כזאת לא קיימת ע"ג מכמ"ים של טילים, לפחות לא באופן מבצעי... למיטב ידיעתי ראש הביות לא מסוגל לקבוע כי על פי החזר מסויים מטרה היא מסוג X או Y, אלא פשוט
לקבוע בעזרת השח"ם באיזה מטרה "שווה" יותר לפגוע (ההנחה הבסיסית היא ששח"ם = גודל פיסי).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
דירוג מטרות הוא תפקידו של הטיל - לא של מערכות גילוי חיצוניות. אף פעם גם לא ראיתי מידע שאומר שטיל מקבל מפה של מטרות. להבנתי הוא מקבל רק נקודות ציון של מטרה או קבוצת מטרות.

אין ספק שהתהליך מתבצע באופן אוטונומי לחלוטין ע"י ראש הביות, לשם כך הוא קיים... אבל כל הפואנטה של תקשורת במהלך המעוף היא יכולת
התערבות של המפעיל בהחלטות ראש הביות.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
אין שום התערבות ידנית בפעולת הטיל לאחר ששוגר. הוא גם לא שומר על הקשר בשלב הסופי אם אף אחד חוץ מהטילים האחרים שנורו יחד איתו במטח לעבר אותה מטרה.
לפי הפירסומים הטיל יכול לקבל עדכון רק פעם אחד בשלב הביניים של טיסתו.

בוא נקווה שזה אכן ככה, כי זה מוריד את היתרון היחסי שלו מול מערכות טילים אחרות בעולם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #89  
ישן 16-10-2009, 21:28
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי tshklar שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]לא, זה יותר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי tshklar
אלגוריתמים לזיהוי מטרות המבוססים על שיטות הדמיית SAR קיימים בכלי טיס ומסייעים בזיהוי של מטרות על פי החזר אופייני, אך ככל הידוע לי יכולת כזאת לא קיימת ע"ג מכמ"ים של טילים, לפחות לא באופן מבצעי... למיטב ידיעתי ראש הביות לא מסוגל לקבוע כי על פי החזר מסויים מטרה היא מסוג X או Y, אלא פשוט לקבוע בעזרת השח"ם באיזה מטרה "שווה" יותר לפגוע (ההנחה הבסיסית היא ששח"ם = גודל פיסי).

אני לא יודע לאומר האם רב"ת של Yahont משתמש במכ"ם מפתח סינטטי או לא. אבל אודות היכולת שלו לזהות ולבחור מטרות אפשר אולי ללמוד מה"ברהמוס" ההודי:

Supersonic BrahMos Successfully Tested in Pokhran

New Delhi


For the second time in a month, the Block II version of the supersonic BrahMos cruise missile with a striking range of 290 km, successfully hit its target during a test at the Pokhran firing range today, DRDO officials said.

"The missile was successfully launched at 1115 hours in the morning and in the next two-and-a-half minutes, it hit the bull's eye in the Pokhran firing range in Rajasthan," an official told PTI.

This was the third test-firing of the latest Block II version of the missile.

During the test, Army's Director General of Military Operations Lieutenant General A S Sekhon, Artillery School Commandant Lt Gen Rao and Additional Director General (Artillery) Major General V K Tiwari were present.

The launch of the latest land attack version of the missile being developed for the Army was also witnessed by DRDO's Chief Controller and BrahMos Aerospace Chairman A Sivathanu Pillai and DRDL Director P Venugopalan.

After today's test, officials said the development phase of the Block II version of the missile was over and it was ready for induction in the Army. They said the mission objectives of the test were completely fulfilled.

The third trial of the missile has come at a time when the Army has not yet come out with its findings about the analysis of the flight and the mission of the March 4 test, when the missile hit its target from a distance of around 90 kms at the Pokharan test-firing range.

In the first test on January 20, the missile failed to hit its target due to glitches in the homing device of the missile. The missile had taken off successfully but deviated from its path in mid-course and landed far away from its target. Sources said the defects were rectified at the time of the last test when it went on to hit the target.

They said that the "unique" technology in the Block II missiles made them "unparallelled" and would help the armed forces hit even "insignificant targets" hidden in cluster of buildings.

"The new seeker is unique and would help us to hit our targets, which are insignificant in terms of size, in a cluster of large buildings. India is now the only nation in the world with this advanced technology," an official claimed.

DRDO officials claimed that BrahMos would be able to start deliveries of the 240 missiles ordered by the Army in two years from now as per the original schedule. The Army has already inducted one regiment of the Block I version of the missile. BrahMos is an Indo-Russian joint venture company with its headquarters in Delhi.

http://news.outlookindia.com/item.aspx?656957

:וכשהם מדברים על "חיישן חדש", הם לא מתכוונים לשינוים בחומרה אלא בתוכנה של הטיל

With this launch, the requirement of Army for the land attack version with block-II advanced seeker software with target discriminating capabilities has been fully met and this version is ready for induction.

http://knol.google.com/k/vijainder-...o54fmdhy2mq/19#


ציטוט:
אין ספק שהתהליך מתבצע באופן אוטונומי לחלוטין ע"י ראש הביות, לשם כך הוא קיים... אבל כל הפואנטה של תקשורת במהלך המעוף היא יכולת התערבות של המפעיל בהחלטות ראש הביות.

כדי לעדכן את נ"צ של המטרה - לא כדי לעזור לו לזהות את המטרות.

ציטוט:
בוא נקווה שזה אכן ככה, כי זה מוריד את היתרון היחסי שלו מול מערכות טילים אחרות בעולם.

במה בדיוק? מה יכול לקרות בכמה דקות בין שיגור הטיל לפגיעה שלו במטרה?
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #91  
ישן 16-10-2009, 17:29
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "כן, אני יודע מה זה מסלול בליסטי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי YHS
אבל דיברנו גם על טיל לוחך ים.

חשבתי, שדיברנו על Yahont. אני לפחות דיברתי רק עליו.

ציטוט:
ובגובה נמוך אין תקשורת.

לכן הטיל עולה לגובה ומקבל עדכון.

ציטוט:
וגם תבדוק עבור טיל בליסטי, עבור טווח של 300 ק"מ מהו גובה האופק ואח"כ כדאי לבדוק אם ראש הביות יודע לגלות את המטרה מגובה זה לבד,

לא מדובר בטיל בליסטי לטווח של 300 ק"מ. כשאמרתי "מסלול בליסטי" התכוונתי למסלול שכולל טיסה בגובה רב (ואני מצטער, אם לא הטעתי מישהו). זהו טיל שיוט. אז הבה לא נבלבל את עצמינו יותר ממה שכבר עשינו.

ציטוט:
ואיך הטיל יודע לבודד את המטרה הנדרשת אם יש הרבה מטרות,

טילים נגד ספינות רוסיים יודעים לעשות זאת כבר הרבה זמן. איך בדיוק הם עושים זאת - אינני יודע, מצטער.

ציטוט:
ואיך הוא יודע להתמודד עם חסימות והטעיות (במידה והביות הוא מכ"מי) וכן הלאה.

הסבר כללי מצאוי בשפות רוסית ואנגלית ברשת. למשל, לקוראי האנגלית:

http://www.ausairpower.net/APA-Rus-...#mozTocId241813

The OKB-52 3K-55/3M-55 Yakhont (SS-N-26) is like the Moskit a complete family of supersonic rocket-ramjet missiles. Ship, submarine, air and ground launched variants exist. The missile weighs 3 tonnes at launch, and uses a liquid propellant for the ramjet which propels it at speeds between Mach 2.0 and 2.5. The Yakhont typically cruises to the target area at high altitude, and then descends for a sea skimming attack from under the horizon. The distance at which it begins its descent can be programmed before launch, this determining the achievable range which is between 65 and 160 nautical miles, all variants use the KTRV-Detal K313 radar altimeter, which operates at altitudes between 1 metre and 5,000 metres. (Also refer Tsarev V., Melnikov V., 'Yakhont - New Generation Antiship Missile', Military Parade, Exclusives, 2000.).

The Granit-Elektron seeker for the Yakhont family of missiles is one of the most sophisticated Russian digital designs seen to date. The manufacturer describes the monopulse seeker as providing a dual mode active and passive anti-radiation homing capability. In active mode the seeker provides a wideband frequency agile waveform with a pseudorandomly varied spread spectrum modulation. The design is claimed to be resistant to chaff and a number of angle/range deception jamming techniques. The seeker can acquire and track targets in sea states up to 7.

ציטוט:
מה שרציתי לומר, בגדול, שטילים ימיים לטווח ארוך צריכים "תמיכה" נוספת, שלפחות לי לא ברור בנקודת זמן זו שיש אותה לסורים.

ואני כבר לגמרי הסכמתי איתך בנקודה זאת.

אני אנסה לעלות סרטון פרסום שמדגים בצורה ויזואלית נחמדה את אופן פעולתם של טילים ימיים רוסיים מודרניים לרבות גם "ברהמוס" שקרוב בביצועיו ל-Yahont.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #95  
ישן 16-10-2009, 15:38
  משתמש זכר אל-בחאר אל-בחאר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.08
הודעות: 1,184
לסורים כבר מזמן היתה יכולת ארוכת טווח מהחוף
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "NRG: חשש בישראל: סוריה רוכשת טילים [נגד ספינות] מתקדמים"

כבר מזמן שיש לסוריה (על פי פרסומים זרים) טיל בשם SS-C-1B Sepal שיש לו טווח, על פי הפרסומים, של למעלה מ- 200 מייל. יכולת תיאורטית לטווח את מפרץ חיפה או את המים הריבוניים של ישראל תמיד היתה להם והיחונט הזה, אם אכן נמכר להם, מוסיף בעיקר מהירות (=קושי באיתור וביירוט) וחמקנות (=פרופיל הטיסה). עדיין נשארת הבעיה של איתור המטרה עליה רוצים לירות, סיווג שלה (אויב [ישראלי], ידיד [רוסי/סורי] או תמים [ספינת מלחמה של איטליה, למשל]) וקבלת ההחלטה לבצע ירי. בים שהוא איזור מלחמה, להבדיל מאזורים יבשתיים של מלחמה, יש תנועה רבה של כלים שלא קשורים, או שאתה לא רוצה לפגוע בהם (כאמור - ידיד או תמים). ראה מקרה הספינה התאילנדית שחטפה טיל ביחד עם החנית במלחמת לבנון השניה.
יכולת שיגור מעבר לאופק מחייבת פלטפורמה איסופית כלשהי - כלי שיט שטח, צוללת, מטוס או לווין - או איתור סיגינטי. זה יכול להיות גם אמצעי של מעצמה ידידותית שמוסר את המידע ותמיד היו דיבורים על כך שהרוסים מעבירים מידע מודיעיני בזמן אמת לסורים. לסורים עצמם אין, למיטב ידיעתי לווינים או צוללות שיכולים לדווח מעבר לאופק החוף והספינות שלהם קטנות, יחסית, ולא מתרחקות מהחוף. לכן נשאר איתור סיגינטי או עזרה מחברים. בכל מקרה לחיזבאללה יש עוד פחות יכולות בתחום הזה מהסורים.
מכאן, שאם יהיה לסורים את הטיל הם יוכלו לירות אותו, לטווחים ארוכים מאד, אבל הם יצטרכו לקבל מידע איכותי מאד של איתור כלי השיט וזיהוי שלו כישראלי ואיכותי (בטח שלא ירצו לירות טיל על דבורת בט"ש מול ראש הנקרה, לא?).
בקיצור - הרבה תנאים צריכים להתמלא. נכון שהיחונט, להבנתי נועד במקור לפגוע בים הפתוח, בכוח משימה של נאט"ו מעבר לטווח המטוסים של אותו כוח, אבל ניתן להשתמש בו גם בזירה הצפופה שלנו.
ניתן אבל קשה, במיוחד לסורים שהיכולות הימיות ההתקפיות שלהם אף פעם לא היו בראש סדר העדיפויות של הגנרלים בדמשק.
מצד שלישי, החיזבאללה הצליח להפתיע ב- 2006 עם ה- C-802.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #98  
ישן 16-10-2009, 17:53
  משתמש זכר אל-בחאר אל-בחאר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.08
הודעות: 1,184
אין תקדים הליברטי
בתגובה להודעה מספר 97 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "אכן קמבודית (יותר נכון מצרית נושאת דגל קמבודיה)"

הליברטי היתה בטווח של 20 מייל מהחוף ומאזור הקרבות בסיני, כיום אף ספינה זרה לא מגיעה לטווחים האלה מהחוף בלי להודיע על קיומה ובטח שלא בזמן מלחמה.
במקרה של היחונט אנחנו מדברים על טווחים הרבה יותר גדולים. בשביל 20 מייל יש סטיקסים.
במילא הסוחרות שלא מפליגות לנמלים בסוריה/לבנון/ישראל מפליגות בטווח 40 מייל מהחוף על הציר אירופה/תורכיה/הלבנט - תעלת סואץ ולכן אינן בהגדרה באזור העימות. דווקא המקרה של אח"י חנית מדגים שכך אכן קורה - הספינה המצרית/קמבודית היתה שם, למרות הלחימה בדרום לבנון.
נגיד שפורצת מלחמה באגן המזרחי של הים התיכון. אז אתה חושב שכל הספינות יתסובבו ויחזרו הביתה?
העלות של הפסקת ההפלגות על הנתיב בין תורכיה לתעלת סואץ גבוה מדי ותמיד יהיו ספינות שיצטרכו לעבור באיזור - הים לא מתרוקן מסוחרות.
גם אם נגיד כולם יתחילו לפחד פתאום, עדיין לוקח לסוחרות כאלה ימים עד שהן יוצאות מהאזור ולכן תמשיך להיות תנועה אזרחית בים עוד כמה ימים.
בנוסף, עם פרוץ פעולות איבה באזור מתחילות לזרום לאיזור ספינות מלחמה של ציים שיש להם עניין באזור ובמיוחד רוסיה, ארה"ב וצרפת (בגלל האינטרסים ההיסטוריים שלה בלבנט) אבל גם של שאר מדינות נאט"ו.
בכל מקרה הים לא מתרוקן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #99  
ישן 17-10-2009, 23:50
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
תגובה
בתגובה להודעה מספר 98 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "אין תקדים הליברטי"

כמה הערות

"הליברטי היתה בטווח של 20 מייל מהחוף ומאזור הקרבות בסיני, כיום אף ספינה זרה לא מגיעה לטווחים האלה מהחוף בלי להודיע על קיומה ובטח שלא בזמן מלחמה. במקרה של היחונט אנחנו מדברים על טווחים הרבה יותר גדולים. בשביל 20 מייל יש סטיקסים. "

הליברטי לא שטה במרחק של 20 מילים מהחוף אלא במרחק של 13-14 מילים (ימים), שהם 20 ק"מ ואולי לכך התכוונת.

"נגיד שפורצת מלחמה באגן המזרחי של הים התיכון. אז אתה חושב שכל הספינות יתסובבו ויחזרו הביתה? העלות של הפסקת ההפלגות על הנתיב בין תורכיה לתעלת סואץ גבוה מדי ותמיד יהיו ספינות שיצטרכו לעבור באיזור - הים לא מתרוקן מסוחרות. גם אם נגיד כולם יתחילו לפחד פתאום, עדיין לוקח לסוחרות כאלה ימים עד שהן יוצאות מהאזור ולכן תמשיך להיות תנועה אזרחית בים עוד כמה ימים."

אף אחד לא אמר שכל הספינות צריכות להעלם מהאזור או "לחזור הביתה" במטה קסמים אלא פשוט להתרחק ממנו. למשל לאניית סוחר המפליגה ב 15 קשר בדרכה מהתעלה לטורקיה לא לוקח "כמה ימים" להרחיק מנתיב של 30-40 מיילים מהחוף הלבנוני/סורי לנתיב מערבי יותר של 60-80 מיילים אלא בדיוק שעתיים (מרגע שקבלה התראה/אזהרה על פרוץ מעשי איבה באזורה). יש לזכור גם את עניין הביטוח - ספינה הנכנסת ביודעין לאזור שהוכרז כאזור עימות / מלחמה / סגר ימי מסתכנת באובדן חלקי או מלא של כיסוי הביטוח שלה למטען, לספינה עצמה ולצוות. כנ"ל גם ספינה הנמצאת באזור שכזה שצוותה לא עשה את מירב המאמצים לעזבו בהקדם האפשרי (תחת הסייגים הרגילים).

דרך אגב, בשל"ג רוב האוניות המסחריות מהרו להסתלק מהאזור כבר בימים הראשונים למבצע (וזאת מבלי שכלל הוכרזה מלחמה בצורה רשמית על ידי מי מהצדדים), בעוד אלו שנותרו באזור הסתגרו בנמלי ג'וניה וטריפולי ולא יצאו אל הים אלא מקץ מספר שבועות (אחרי הכרזת הפסקת האש הסופית). הספינות היחידות שהגיעו אל חופי לבנון בתקופה זו היו אלו שפינו את כוחות אש"פ מביירות וכן ספינות בודדות שהפליגו בחסות האו"ם לג'וניה לטובת הובלה אספקה לארגוני UNRWA והצלב האדום. אכן היו באזור מספר אוניות מלחמה זרות (של ארה"ב וברה"מ ז"ל) אולם הן הפליגו הרחק מעבר למים הטריטוריאלים של לבנון וכאשר החלה הלחימה בין ישראל וסוריה התרחקו אף יותר, זאת על בסיס תקדים ליברטי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #103  
ישן 17-09-2010, 11:39
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,055
רוסיה: ניתן לדמשק טילי יחונט מסוג P-800, לא שותפים לחשש שיגיעו לחיזבאללה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "סקירה: הטיל הרוסי Kh-61 Onyx / Yakhont"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3955599,00.html
רוסיה: ניתן לדמשק טילי שיוט, לא שותפים לחשש


שר ההגנה סרדיוקוב אישר במהלך ביקור בפנטגון כי סוריה תקבל מהרוסים טילי יחונט מסוג P-800. "ארה"ב וישראל ביקשו מאיתנו לא להעביר את הטילים, אבל אנחנו לא שותפים לחשש שהביעו כי הם יגיעו לידי טרוריסטים", אמר בוושינגטון
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #111  
ישן 17-09-2010, 14:32
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 104 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "מבלי להכנס למה שקיים או לא..."

כשהחדשות שורשרו לאשכול הזה שמחתי: מי שיקרא את החדשות ויתעוררו אצלו שאלות יקרא גם את הסירה שבראש האשכול (ואת התגובות בהמשך), יצפה בתמונות וכמעט כל השאלות שלו יקבלו מענה.
יכול להיות שלא עשית את זה?
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #128  
ישן 27-02-2011, 00:27
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 121 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "כבר העברת את הטילים האלה לידי החיזבאללה?..."

לבני, למה את חושב על העברת נשק כמו על "העברת חתימות" בין שתי ישויות נפרדות, כאשר בפועל הן אינן כאלה.
האם קצינים איראנים לא יוכלים להפעיל את הטילים תחת חסות, מדים, פיקוד חיזבאללוני לכאורה?
האם קצינים סורים לא יכולים להפעיל את המערכת, כשהם עם סמלים, מדים, פיקוד חיזבאללוני לכאורה?

העברת מערכת נשק כזו, יכולה להתבצע בקלות יחד עם האנשים שמפעילים אותה. חיזבאללה היא רק הכיסוי.

עוד משהו, כאשר לטילי שיוט יש טווח כזה גדול, האם זה ממש משנה מאיזו נקודה הם משוגרים? לכן, זה משנה מי שיגר אותם?

אני מקווה מאוד, שהטילים האלה יפסיקו לעבוד מהר מאוד או שמישהו יפוצץ אותם במחסן שלהם. (או שאחת הסירות עם הטילים והצוות יערקו לישראל... ).
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #139  
ישן 05-11-2012, 05:40
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
טיל השיוט העל קולי Brahmos
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "סקירה: הטיל הרוסי Kh-61 Onyx / Yakhont"

ה-Brahmos הינו טיל שיוט חמקני, על קולי, שניתן לשגרו מהקרקע, ממטוסים, מספינות, ומצוללות. הטיל פותח ע"י 2 חברות מהודו ומרוסיה, שחברו יחד והקימו חברה משותפת שנקראת BrahMos Aerospace.
השם Brahmos הוא שילוב של שני שמות נהרות
Brahmaputra of India and the Moskva of Russia זהו טיל השיוט המהיר ביותר בעולם ומהירותו מגיעה לכ-3.0 מאך.
דגם נוסף מהיר יותר 7 מאך, נמצא בתכנון וינוסה ב-2017.
אם כי הודו רצתה טיל לטווח ארוך יותר כדוגמת ה-P-700, היא נאלצה להסתפק בדגם של הטיל Yakhont, וזאת בגלל המגבלות של רוסיה על העברת טכנולוגיות לייצור טילים לטווח של מעל 300 ק"מ.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אם כי לטילי שיוט אחרים כגון הטומאוק, יש טווח גדול פי כמה וגם רש"ק כבד יותר, הרי יכולת החמקנות, משקלו הרב יחסית לטילי שיוט אחרים, ומהירותו הרבה, שמגינה עליו מפני טק"א מסוגים שונים, מאפשרת לו לחדור לשטחי אוייב ולהשמיד מטרות שאולי טילי שיוט אחרים ללא היתרונות של טיל זה, לא היו יכולים לבצע.

אם כי ה-Brahmos נועד במקורו לירי כנגד ספינות, אבל Block-3 של הטיל מסוגל לפגוע גם במטרות יבשתיות. את הטיל ניתן לשגר ממשגרים אנכיים כאשר הטיל מכסה 360 מעלות. יכולת שינוי הכיוון בטיל גדול וכבד זה היא מדהימה ואולי כדאי שמתכנני הטילים/המשגרים של "כיפת ברזל" יראו את הקישור המצורף.


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

קישור למאמר כולו בוויקי:
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #146  
ישן 06-11-2012, 06:59
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
תשובות
בתגובה להודעה מספר 140 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "ומה בדיוק ראינו פה שלא ראינו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_last_Apachi
1. ומה בדיוק ראינו פה שלא ראינו בשיגורים אנכיים של טילים אחרים?

לא כתבתי שיש בשיגורים אלו משהו יוצא דופן. לראות טיל גדול כ-9 מטר אורכו ששוקל כ-2.5 טון מתמרן בצורה כזו, זה לדעתי מעניין לראות. גם ל-TOR רוסי יש יכולות כאלו, וגם לטילים אמריקאיים יש יכולות כאלו. אין ביכולות שיגור אנכיות שום דבר חדש.

ציטוט:
2. יותר מזה, מה הקשר לכיפת ברזל?

זו כבר שאלה אחרת, המחשבה שלי אומרת ואני מבין קטן בנושא זה, ששיגור אנכי יאפשר כיסוי של 360 מעלות מבלי להזיז את המשגר וזה בהחלט רצוי. אם יהיה צורך ניתן יהיה להשקיע את המשגר בתוך האדמה/בטון על מנת לספק לו הגנה טובה יותר. אני מקווה שהדגמים המשופרים יכללו אפשרות זו.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #147  
ישן 06-11-2012, 12:37
  The_last_Apachi The_last_Apachi אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.08
הודעות: 3,097
בתגובה להודעה מספר 146 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "תשובות"

א. יש לי הרגשה ששיחקת זמן רב מדי ב C&C.
ב. אני לא מכיר את המערכת (כיפת ברזל) מקרוב, אבל,
ב.1. למה אתה חושב שהיא צריכה כיסוי של 360 מעלות? יש מתחם שיגור די מוגדר (עזה, לצורך העניין) ואין טעם ללכת רחוק יותר.
ב.2. אתה רוצה ליירט את הרקטה בזמן הקצר ביותר, אז בוא נחשוב בהגיון מי יגיע ראשון - מי שישוגר במסלול הקרוב ביותר לישר כלפי איזור היירוט או מי שישוגר אנכית, מהירותו תתאפס, יסתובב לכיוון מטרה, כשמהירותו במרחב עדיין קרובה לאפס ורק אז שוב יתחיל להאיץ?
ב.3. בוא נקבור את כולנו בבטון, ככה כולנו נהיה סופר מוגנים או שאתה ממשיך לשחק במשחק צבא הדמיוני שלך שבו יש לך 120 מערכות שאתה יכול לקבור בעמדה קבוע והן לא תצטרכנה לנוע שוב לעולם?
_____________________________________
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Morty


נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 06-11-2012 בשעה 12:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #155  
ישן 06-11-2012, 07:10
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
תשובות
בתגובה להודעה מספר 153 שנכתבה על ידי יוג'ין סטונר שמתחילה ב "מהסתכלות בתצורה המאוד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוג'ין סטונר
מהסתכלות בתצורה המאוד קונבנציונאלית של הטיל - קשה להאמין שמדובר בטיל חמקן...
יכולת התמרון ביציאה מהזוויל (במהירות נמוכה מאוד) אינה מפתיעה גם כן - סיבוב הגוף ע"י סילונים קטנים הנו פטנט רוסי ידוע עוד מ-S300.
בהגעה למהירות מאך 3, ייתכן שהוא יכול לפתח תמרון בספרת עומס (G) גבוה, אך בצרוף עם המהירות הגבוהה של הטיל רדיוס הפניה שלו יהיה גדול מאוד...

היום כידוע לך כל מטוס, טיל, ואפילו ספינה, מתהדרים במונח "חמקן". אין מערכת נשק שנעלמת אלא מערכות נשק עם חתימת מכ"מ נמוכה ויתכן שזו הכוונה.
אני לא מכיר את מערכת ההנעה והתמרון של טילים ולכן היה מעניין לראות את התמרון המהיר של טיל זה, שהעלה לי את המחשבה, למה לא בכיפת ברזל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #160  
ישן 07-11-2012, 00:04
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
הבהרה
בתגובה להודעה מספר 159 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=AJ-47]מכיוון שלברהמוס..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי טל ענבר
יש כדאיות בשני מישורים עיקריים:

1. לימוד התכונות של הטיל ומערכותיו הנלוות
2. שימוש כמטרת אימונים לטילים שונים מתוצרת ישראל.

ובאמת, האם לא רווינו כבר באשכולות ותגובות על רכישה ישראלית של המטוס/רובה/טיל נ"מ/מסוק וכיו"ב המעולים והמדהימים מתוצרת רוסיה?

אני בהחלט בעד גיוון מקורות הנשק שלנו גם מארה"ב, גם מרוסיה וגם מהודו. מה שאני כיוונתי בהערה שלי מתיחס לטיל האויר/קרקע Brahmos שמיוצר ע"י הודו ולא ל-Yakhont הרוסי, וצר לי אם לא הובנתי.
אני חושב שטיל אויר/קרקע, עם מהירות של 3-4 מאך בשיגור אווירי, טווח של כ-400 ק"מ, משקל של 2,200 ק"ג, רש"ק של 200 ק"ג, שניתן יהיה לשאת מתחת לגחון של F-15E, יהיה מכפיל כח רציני ליכולת האווירית שלנו ובעיקר להשמדת מטרות איכות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #163  
ישן 07-11-2012, 04:03
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
תוספות
בתגובה להודעה מספר 139 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "טיל השיוט העל קולי Brahmos"

India modifies Brahmos missile with new navigation system
Published: Tuesday, Oct 9, 2012
,
הודו משדרגת את טילי ה-Brahmos שברשותה ע"י התקנת מערכות ניווט לווינית מאותו סוג שמותקנות בטילים הרוסיים, Kh-555 and Kh-101 strategic long-range cruise missiles.
על כך מסר העיתון הרוסי איזבסטייה.
השידרוג יהפוך את טיל ה-Brahmos מטיל שיוט על קולי ל-Super Tocket עם יכולת לפגוע במטרות בטווחים של 300-500 ק"מ כאשר הם משוגרים מהקרקע, מהים, מתחת לפני הים ומהאויר. מערכות הניווט הותאמו לטיל ה-Brahmos שמשוגר מהאויר ע"י מטוסי ה- SU-30MKI
השילוב של מטוסי ה-SU-30MKI וטילי ה-Brahmos מקנים לחיל האויר ההודי רמה דומה לזו המסופקת ע"י מפציצי הTU-95 וה-TU-160, כך אמר אחד האנליסטים לתעופה ברוסיה.

קישור:
http://www.dnaindia.com/india/repor...-system_1750672
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #164  
ישן 07-11-2012, 14:35
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 139 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "טיל השיוט העל קולי Brahmos"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AJ-47
ה-Brahmos הינו טיל שיוט חמקני, על קולי, שניתן לשגרו מהקרקע, ממטוסים, מספינות, ומצוללות. הטיל פותח ע"י 2 חברות מהודו ומרוסיה, שחברו יחד והקימו חברה משותפת שנקראת BrahMos Aerospace.
השם Brahmos הוא שילוב של שני שמות נהרות
Brahmaputra of India and the Moskva of Russia זהו טיל השיוט המהיר ביותר בעולם ומהירותו מגיעה לכ-3.0 מאך.
דגם נוסף מהיר יותר 7 מאך, נמצא בתכנון וינוסה ב-2017.
אם כי הודו רצתה טיל לטווח ארוך יותר כדוגמת ה-P-700, היא נאלצה להסתפק בדגם של הטיל Yakhont, וזאת בגלל המגבלות של רוסיה על העברת טכנולוגיות לייצור טילים לטווח של מעל 300 ק"מ.

אם כי לטילי שיוט אחרים כגון הטומאוק, יש טווח גדול פי כמה וגם רש"ק כבד יותר, הרי יכולת החמקנות, משקלו הרב יחסית לטילי שיוט אחרים, ומהירותו הרבה, שמגינה עליו מפני טק"א מסוגים שונים, מאפשרת לו לחדור לשטחי אוייב ולהשמיד מטרות שאולי טילי שיוט אחרים ללא היתרונות של טיל זה, לא היו יכולים לבצע.

אם כי ה-Brahmos נועד במקורו לירי כנגד ספינות, אבל Block-3 של הטיל מסוגל לפגוע גם במטרות יבשתיות. את הטיל ניתן לשגר ממשגרים אנכיים כאשר הטיל מכסה 360 מעלות. יכולת שינוי הכיוון בטיל גדול וכבד זה היא מדהימה ואולי כדאי שמתכנני הטילים/המשגרים של "כיפת ברזל" יראו את הקישור המצורף.


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

קישור למאמר כולו בוויקי:

כמה הערות:
- "ברהמוס" הוא למעשה טיל "יאחונט" שנועד להרכבה וייצור חלקי בהודו עם קלט מהמפתחים ההודיים.
- למיטב ידיעתי, הטיל אינו מוגדר כ"חמקן". עם זאת, אפשר להניח שהייתה דרישה להקטין את חותמת המכמ"ית של הטיל על מנת להקשות על גילויו ויירוטו. אולם עיקר התרומה ביכולת חדירת הגנ"א באה מפרופיל הטיסה והמהירות שלו.
- הרוסים לא רוכשית את ה"ברהמוס". אין להם סיבה לרכוש גרסאת יצוא בעלת מרכיבים הודיים. (למרות שלפי ההודים לכאורה הייתה בעבר התחייבות רוסית לרכישה של הטילים.)
- המקביל הרוסי של "טומהוק" הוא טיל 3M-14 ממשפחת Kalibr-NK, בעל טווח משוער של 2.5 אלף ק"מ:

_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:29

הדף נוצר ב 0.28 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר