דריכות בישראל: סיני עומדת להפוך לשדה קרב
הקרבות בין הצבא המצרי לחמושים בסיני כבר הפכו ליומיומיים וכוחות הביטחון נערכים למבצע רחב היקף לבלימת הטרור בחצי האי. בישראל חוששים שהאש תזלוג גם מזרחה, לנגב או לערבה
אמנם הנגב לא קטן, אבל אין סכנה מבחינת המרחק והריכוז, כאשר עיקר מערכי חיה"א וצה"ל עברו או עוברים לנגב?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "לאור המצב בסיני, אין סכנה בכך שכל ה"ביצים" בסל אחד (בסיסי צה"ל וחיה"א בנגב)?"
צחוק צחוק- פעם הייתי בסיור במוזיאון חה"א, והסבירו לי שבשנות ה-60' צמרת צה"ל היתה מודאגת מהקמת בסיס חצרים- הוא תפס שטח שהיה אמור לשמש לבלימה במיקרה של התקפה מצרית.
כמה זה נכון- איני יודע.
לגבי ימינו-
* מלחמה כוללת: אני מניח שההשפעה זניחה, וחיובית בסה"כ; סיני מפורז, כלים שיגיעו ממערב לתעלה לנגד יגיעו גם למרכז הארץ.
* טרור: גם כאן, השפעה זניחה וחיובית. אני מבין מהתקשורת כי מהלך הירידה דרומה מלווה בתקציב גדול, ומניח שהבסיסים החדשים יהיו מוגנים טוב יותר מקודמיהם במרכז הארץ- ובוודאי טוב יותר מהישובים שסביבם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "לאור המצב בסיני, אין סכנה בכך שכל ה"ביצים" בסל אחד (בסיסי צה"ל וחיה"א בנגב)?"
פלישה והשתלטות קרקעית על הנגב ע"י בדואים מסיני?או פגיעה מדוייקת בכל בסיסי חה"א במקביל בצורה שלא תאפשר המראה או נחיתה מאף אחד מהמסלולים תוך כדי השמדת מערך המסוקים?גם אז זה קורה(לא שיש גורם בסיני בעל יכולות שקרובות לכך בכלל)במדינה קטנה כמו ישראל ההבדל(מבחינת זמני הגעה ליעד)בין מטוס שממריא מרמת דוד לאחד שממריא מבסיס בנגב הוא פחות מ5 דקות.
סיני אכן הופך שוב לזירת לחימה רק שאנחנו לא מעורבים בה בצורה ישירה,אנחנו נספוג לכל היותר רק"ק פה רק"ק שם ואולי כמה פיגועי ירי,ממש לא מתקפה כוללת לאורך הגבול שתכלול גם שיתוק חה"א.