24-07-2013, 17:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
אני לא יכול לעזור לך עם האפשרות של מנהל עסקים, כי גם אני לא ממש מכיר את התחום. אני לא בטוח האם תואר כזה עושה משהו חוץ מלדחות את ההתלבטות שלך בעוד שנתיים, אז תעמוד בדיוק באותה דילמה, רק שתהיה בשנתיים זקן יותר, ועם שורה נוספת שאתה יכול לכתוב בקו"ח, שאולי תעבה אותם, אך לא ממש תקנה לך מקצוע.
לגבי האופציה של היי-טק - חוסר החיבור שלך לתחום הריאלי מהווה בעייני בעיה משמעותית בכל הנוגע ללימודים אקדמיים בתחומי מדעי המחשב / הנדסת מחשבים / הנדסת חשמל. אני לא הולך ליפות את זה בשבילך - התארים האלה מאוד עמוסים במתמטיקה ברמה גבוהה. אם אתה לא חושב שתוכל להסתדר עם זה, פשוט אל תיכנס לשם. מה שכן, יש אפשרות אחרת, שאולי לא שקלת - אתה יכול לקחת קורסים מקצועיים בתכנות, שיקנו לך מקצוע של מתכנת בלי לדרוש ממך לעבור קורסים כמו חדו"א ת' ואלגברה לינארית. יתרון נוסף של לימודים כאלה הוא שמשכו של קורס מקצועי ממוצע הוא כשנה, וכך הסיכון שאתה לוקח בכניסה למסלול כזה הוא נמוך יותר (אם לא התחברת, מקסימום בזבזת שנה ולא שלוש-ארבע שנים). ממה ששמעתי מחברים, יש מוסדות שמעבירים קורסים כאלה ברמה לא רעה, הדוגמה ששמעתי הכי הרבה היא ג'ון ברייס.
קח בחשבון שכמו כל דבר בחיים, למסלול כזה יש גם חסרונות -
- מלמדים אותך מקצוע צר למדי שבו תוכל לעסוק (למשל פיתוח אפליקציות בסביבת אנדרואיד). לא תהיה לך הגמישות שיש למישהו שסיים תואר אקדמי מלא.
- משרות רבות בהיי-טק דורשות תואר אקדמי בתחום בתואר דרישת סף. האפשרויות שלך יצטמצמו לאלה שלא.
- השכר, לפחות ההתחלתי, יהיה פחות גבוה מאשר זה של מהנדסים. עם זאת אני מכיר אנשים שעשו את המסלול הזה ואחרי כמה שנים בהן צברו ניסיון והוכיחו את מקצועיותם הגיעו למשכורות של 20K+ בחודש.
- התקדמות במעלה הדרגות בעולם ההיי-טק תהיה יותר קשה לאלו שאינם בוגרי תואר בתחום. למרות זאת, גם כאן אני מכיר לפחות אדם אחד שעובד היום כראש צוות, ומתחתיו מספר מהנדסי מחשבים, בעוד הוא חסר תואר אקדמי.
חפרתי.
בהצלחה.
נערך לאחרונה ע"י benny.zhit בתאריך 24-07-2013 בשעה 17:08.
|