11-05-2011, 19:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.05.09
|
|
יומן בניה מטוס לנקסטר
היי.
אז בזמן שהספיט מתייבש לחלוטין עם המדבקות...
בזמן שהטנק טייגר עדיין ממתין לזחלים שלו...
אז... נפתח יומן בניה חדש.
הפעם מדובר במטוס (אווירון) לנקסטר בריטי , הדגם הינו של טמייה כך שמחכה לי עבודה מהנה עם דגם טוב ואיכותי , קנ"מ כרגיל אצלי הוא 1/48.
כאשר הקנ"מ הנ"ל במקרה הנ"ל הינו בעייתי מאד בגלל הגודל של הדגם. מדובר באורך של 43 , 44 ס"מ לערך ומוטת כנפיים בערך 60 ס"מ.
במקור הדגם הנ"ל הגיע עם 4 מנועים חשמלים לצורך הפעלת המנועים.
בבדיקה שערכתי אצל המומחה לאלקטרוניקה הידוע בכינוי יורה. הוברר כי 3 מנועים מתוך ה - 4 פשוט מושבתים ולא עובדים.
קיבלתי ביחד עם יורה החלטה לוותר על המנועים אשר למעשה מדובר בסתם קיצ' ולא מעבר לכך ולהרים מערכת תאורה לאווירון הנ"ל שתורכב ע"י יורה כמובן (אני לא מבין כלום בהרכבת לדים וחשמל כזה) ותתפרס בתוך הגוף עצמו ותתן תאורה מתוך החלונות וכמובן התכנון גם לזרוק אור לקוקפיט , בנוסף יימשכו 2 סיבים אופטיים לכל כנף ע"מ להאיר את התאורה בקצות הכנפיים.
בגדול האווירון יעמוד על משטח כמיני דיורמה ולכל העייסק הנ"ל אני מוסיף קיט נחמד אשר מצאתי אצל א. שמואלביץ בביתו ונרכש תמורת אי אלו שקלקלים (במיטב כספי) , מדובר בסט אביזרי קרקע המכיל קומפרסור , גנרטור שואר מיני ירקות.
בגדול הייתי זקוק לסט הנ"ל ע"מ למשוך חוטי חשמל תוך כדי שאני מסווה אותם בתוך המיכשור קרקע ומתחבר לאווירון בצורה של תדלוק או טעינה ובפועל יספק לי חשמל לדגם.
ולתמונות :
ראשית מבט כללי על הדגם וחלקיו:
סט דמויות (נהג , אלחוטן , עמדת מקלע אחורי , מטילן ומשגר מהקרקע):
ונעבור לשדרוגים:
ראשית סט קני מקלעים של חברת קוויקבוסט :
סט הקרקע :
מדובר על סט קרקע תוצרת "וורלינדן" קנ"מ כמובן 1/48.
הסט עשוי רזין כלומר הרבה עבודת הכנה לפני שאפשר להשתמש בחלקים.
בנוסף מילה לא טובה: עם חשבתי שההוראות של חלקי הרזין של איירס הינם גרועות לא ידעתי מה מחכה לי עם וורלינדן. סה"כ מדובר באמת בסט איכותי ביותר עם פרטים קטנים ומדוייקים אך ההוראות לגבי הסט עצמו פשוט על גבול האין הוראות. את רוב העבודה אני יאלץ לעשות רק מלהסכל בתמונות של הסט:
עד כאן להיום.
המלצות , הערות והארות יתקבלו בברכה.
|