19-06-2013, 20:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
הייתי מציע לך להפוך כמה שיותר מהשיקולים לסכומים כספיים, ולנסות להשוות אחרי זה. אתן לך דוגמה למה אני מתכוון:- ענייני שפה - לא מתומחר
- שנתיים נוספות באיטליה לעומת ישראל - בהנחה שהכוונה שלך בסוף הלימודים לחזור לארץ ממילא, אתה מאבד שנתיים של עבודה בארץ. נניח גם שאתה מצליח למצוא עבודה בארץ תוך מיד בסוף הלימודים. המשכורת החודשית שלך תהיה X (אני מניח שאתה יודע מה זה). תוציא את הנטו מזה ותכפיל ב-24 (או מספר שונה, אם מקובל שבתקופה הזאת של שנתיים השכר עולה).
- ניסיון פרקטי - לא מתומחר בינתיים
- שכר לימוד - באיטליה 800 יורו, שזה בערך 4000 שקל ובישראל 15,000 שקל, לכן העלות של הלימודים בארץ היא 11,000 שקל.
- שכר דירה - מזה שלא ציינת את הנושא לגבי איטליה אני מניח שהמלגה שלך כוללת מגורים. בדוק מה מחירי הדירות המקובלים ברחובות, לדירות שמתאימות לך, ושים כאן איזה ממוצע של 10 דירות שאתה רואה ב-Yad2/winwin/homeless שנראות מתאימות לך.
- סיכוי לנשור מהלימודים - לא מתומחר
- מחיה - לא ציינת, אבל אני מניח שהמחירי בארץ ובאיטליה שונים. אם המחירים באיטליה זולים או יקרים משמעותית, שווה לכלול גם את זה. זה יכול להיות הפרש של כמה מאות שקלים (אולי אפילו אלף?) בחודש, ולפרק זמן של שנתיים זה יוצא משמעותי.
עכשיו נכין טבלה של העלויות: )
[TEX]
\begin{array}{ c | c | c | }
~ & Italy & Israel \\
\hline
2 \space years & 24x & ~ \\
\hline
tuition & ~ & 3 \cdot 11000NIS \\
\hline
rent & ~ & 36r \\
\hline
living \space expenses& l_1 & l_2 \\
\hline
\end{array}
[/TEX]
את השיקול של הניסיון הפרקטי נסה גם לתמחר בצורה כספית אם אתה יכול - אולי זה משפיע על המשכורת ההתחלתית, או אולי בגלל שזה עמוס ונדחס לחצי שנה, תצטרך לקחת כמה חודשי מנוחה אחרי סוף הלימודים ולא תוכל להתחיל לעבוד ישר, וכד'.
השלם את הסכומים שאתה אמור לדעת יותר טוב ממני, ונסה לתרגם כל שיקול שסביר להפוך אותו לסכום כסף לשורה בטבלה הזאת. בסוף תקבל תוצאה בסגנון "בסכך הכל, הלימודים בישראל עולים לי כך וכך שקלים יותר מבאיטליה", ואז תוכל לשאול את עצמם "האם השיקולים א, ב, ג (שלא הפכתי לסכום כסף בטבלה) שווים לי כך וכך שקלים?"
לדוגמה, נגיד שהוצאות המחיה זהות, שהדירה ברחובות תעלה לך 5000 שקל בחודש (כולל חשבונות), ושכל חודש בעבודה יכלת להרוויח בישראל 8500 שקל נטו.
העלות שלאיטליה היא [TEX]24 \cdot 8500 = 204000[/TEX] ואילו העלות של ישראל היא [TEX]36\cdot 5000 + 33000 = 180000 + 33000 = 213000[/TEX].
אז על לחזור לישראל במקום להישאר באיטליה אתה משלם 9000 שקל.
עכשיו אתה יכול לשאול את עצמך "האם שווה לי לשלם 9000 שקל על זה שאין לי את בעיות האיטלקית?"
בכ"א, הכוונה היא שתהפוך את כל מה שאפשר לכסף, ואז יהיה לך יותר קל לענות על השאלה "האם השיקולים האלה והאלה שלא הצלחתי להפוך לסכום מסוים שווים לי יותר או פחות מהמספר שחישבתי בטבלה"?
|