לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 02-11-2010, 07:42
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
נכון וקצת יותר פרטים
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "[b][size=3]M982..."

M982 EXCALIBUR
פגז חכם 155 מ"מ

ה"אקסליבר" הוא פגז ארטילרי מתקן כיוון בקוטר 155מ"מ עם מספר תכונות שמבדילים אותו מפגזים אחרים.
1. הפגז מונחה ע"י גי.פי.אס והוא מגיע לדיוק של מטרים ספורים מהמטרה. הביות אל המטרה נעשה ע"י 4 סנפירי קאנארד בחרטום הפגז.
2. לפגז טווח גדול ביותר ובתותחים עם קנה 155/52 הוא מגיע 50-60 ק"מ. הפגז נורה בזוית גבוהה ולאחר שעבר את שיא הגובה הוא ממשיך לדאות בדרכו למטרה ועי"כ מאריך את הטווח. יכולת הדאיה מושגת ע"י טבעת כנפוני סיחרור שמותקנת בחלקו האחורי של הפגז ומאפשרת לפגז לשמור על יציבותו באויר ומאפשרת עי"כ את דאייתו למטרה.
3. הפגז אינו נופל בנפילה חופשית כפגז רגיל אלא יורד על המטרה בזוית של כמעט 90 מעלות כפי שניתן לראות בתמונה למטה, ועי"כ פוגע רק במטרה ומקטין את הנזק הסביבתי.

קישור לפגז מהפורום: (מעניין מאד)
קישורים נוספים:
קישורים לווידיאו


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 06-11-2010, 22:19
  avifresh avifresh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.04.04
הודעות: 2,535
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "[QUOTE]האם ההבדל בין שני..."

תוספת לפיתוח של התעש:
תביעה שהוגשה ע"י התעש

התעשיה הצבאית (להלן: "תע"ש" או "המשיבה") הינה חברה ממשלית, העוסקת, בין השאר, בפיתוח של פצצת מרגמה ייחודית (פצמ"ר) מונחית על ידי רשת לווינית (GPS). לדבריה, מדובר באמצעי לחימה חדיש וייחודי, אשר לא היה מוכר בשוק קודם לכן. לצורך קידום הפרויקט, התקשרה המשיבה עם מערכות בע"מ ומנהלה (להלן: "המבקשים"), בהסכם למתן שירותי ייעוץ ותכנון של מערכת בקרה, הנחייה וסימולציה למחשב המצוי בתוך הפצמ"ר. בכתב התביעה נטען, כי במהלך עבודתם נחשפו המבקשים לסודותיה העסקיים והמסחריים והתחייבו כי כל קניין רוחני שייווצר בגין עבודתם יהיה שייך בלעדית לתע"ש. אולם, המבקשים הפרו את התחייבותם והתקשרו בשלב מסוים עם חברה זרה, לשם פיתוחה של פצצת מרגמה, שתתחרה בפצצה המיוצרת על ידה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #65  
ישן 16-11-2010, 16:55
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
צר לי שגזלתי שינה מעיניך!
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי ה"שמל" שמתחילה ב "זה כבר יושב שבוע, ונעלם כבר..."

אם אנחנו כבר מדברים שוב על קליברים - אזי יכולת גם להזכיר את ה- 83.4 מ"מ שהיה תקני בדור הראשון של הצנטוריונים.
היות ואתה לא היית המטרה הראשונית לחידה הזו (זה היה מיודענו AJ-47, שלאחרונה הפגיז אותנו בשלל חידונים מתגלגלים, ואני - כשיורים עלי מטחים - מחזיר אש נ"ס. ידידנו למד, אני מקווה, שהרבה יותר קל לשאול שאלות מאשר להשיב עליהן...) חבל לי על "עינויי הדין" שלך. בכל אופן, אתן כאן רמז אחרון, ואם לא יהיה פותר בפרק זמן סביר - אענה (אני חוזר ומזכיר כי החידה נפתרה כבר, קבלתי על כך הודעה בפרטי, וזכותו של הפותר נשמרת לו).
  • הנשק הוא מערבי.
  • הקליבר - גדול.
  • התחרה עם חימוש המופיע באשכול הזה, ונכשל, למרות עליונותו עליו!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #71  
ישן 17-11-2010, 13:11
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
OK - להלן הפתרון
בתגובה להודעה מספר 70 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "לא"

קצת רקע



אמצע שנות השישים:



בריטניה הגדולה עסוקה בפיתוח מתקדם של הצ'יפטיין, האמור להחליף את הצנטוריון. הם מפתחים תותח 120מ"מ מחורק, ומאמינים שזה התחליף הנאות לתותח ה- 105 מ"מ המאד מוצלח שלהם.

גרמניה חושבת על מחליף ללאופרד 1, ומתלבטת בענייני תקציב, טכנולוגיה וסטנדרטיזציה של נאט"ו.

ארה"ב – מחליטה לקפוץ קפיצת מדרגה בכל תחום אפשרי, ומשכנעת את גרמניה שלא לפתח לבד את הלאופרד 2 (פרוייקט מאד מוצלח שאליו גרמניה עתידה לחזור תוך כמה שנים), ולהשתתף בפיתוח משותף של טנק המערכה העתידי הלא הוא ה- MBT-70. כל דבר בטנק הזה היה חידוש: מזקו"מ הידראולי שאפשר קריסה, הרמה והורדה של האף והירכתיים וכן הרמת צד אחד לעומת השני, או שילוב שלהם, בנוסף לבלימת זעזועים אקטיבית. צוות שכולו בצריח, עם עמדת נהג המסובבת תמיד קדימה, או אחורה לצורך רוורס, ועמדת מפקד המסתובבת עצמאית מיתר הצריח. החידוש העיקרי היה התותח. נבחר תותח בקוטר 152 מ"מ, היורה הן תחמושת ח"ש מנעל, הן תחמושת נפיץ והן טילים. התותח תוכנן בשלוש גרסאות, כאשר הארוכה (והחזקה ביותר) נועדה ל- MBT-70, שהיה בעל מסה מספקת לספוג את הרתע העצום שלו. גרסה בינונית הורכבה עם ה- M-60A2, ואילו הגרסה הקצרה בעלת מהירות הלוע הקטנה ביותר נועדה לשרידן. למרות הסירוס בביצועי התותח הזה, הוא היה חזק מדי, והיו מקרים בהם שרידן התהפך בעת ירי בצידוד שמעל ל- 30 מעלות.

בבריה"מ, שתמיד דגלה בפיתוח אבולוציוני והדרגתי, עסקו בשדרוג מערך ה- T-54/55, ובמקביל החלו להכניס לשימוש טנק חדיש, T-64, עם תותח חדיש בן 115 מ"מ חלק קדח. הטנק היה כל כך מוצלח שהוא מעולם לא יוצא אפילו למדינות ברית וורשה. מה שיוצא היה דגם מפושט תחת השם T-62.





וממש באותו הזמן:



צרפת, שהיא כן/לא/אולי חברה בברית נאט"ו, חושבת גם היא על הדור הבא של הטנקים. כדרכה בקודש – היא הולכת לבד. לא מעניין אותה סטנדרטים בינלאומיים, לא מעניין אותה שיתוף פעולה עם מדינות אחרות. צרפת תראה לכולם איך עושים את זה. הטנק החדש שלהם AMX-30, אמנם חמוש בתותח 105 מ"מ, אך לא חלילה בתותח הבריטי שהפך לסטנדרטי אפילו בטנקים האמריקאיים, אלא בתותח צרפתי עם תחמושת משלו. הטנק קל בהרבה מהמקובל, כי הצרפתים חושבים שכושר תמרון עדיף על מיגון. יחד עם זאת גם הם חושבים שקליבר יותר גדול מתבקש לנוכח החשש ש- 105 מ"מ איבד את עליונותו על פני היריבים העומדים נגדו. הם, כמו האמריקאים, בחרו בקליבר גדול הן מן הצורך לירות תחמושת חלולה חזקה יותר (וזאת לזכור – כושר החדירה של מטען חלול עומד ביחס ישיר לקוטרו), וגם מן הרצון לשגר ממנו טילים, בעידן בו המזעור לא אפשר מה שמתאפשר כיום (למשל – טיל להט בקליבר 105 מ"מ, שניתן להתאימו לירי מתותח 120 מ"מ ע"י שימוש במנעל מתאים.). בעוד הגרמנים בוחרים בתותח חלק קדח ובעל מהירות לוע גבוהה בן 120 מ"מ (הפיתוח של ריינמטאל שהפך לסטנדרטי), בוחרים האמריקאים בתותח בן 152 מ"מ, והצרפתים – ב- 142 מ"מ. (במאמר מוסגר – כמה מילים על קליברים: 152 מ"מ היה מקובל זמן רב בעולם, וזהו למעשה ה- 6 אינץ'. בעוד שהוא נשאר קליבר תקני בבריה"מ המחויבת למידות מטריות, הרי שבמערב עברו למקבילה מטרית של 155 מ"מ, אפילו בארה"ב בבריטניה שלפני המעבר לשיטה המטרית! 142 מ"מ הוא קליבר נדיר (5.6 אינץ') שהיה מקובל רק בתותחים שנועדו לירי לטווח קצר מאד של מטעני חבלה הנדסיים (DEMOLITION GUNS).



התכנית הצרפתית הייתה להעמיד חלופה טובה יותר למערכת החימוש של ה- MBT 70. הם פיתחו פגז קונבנציונאלי נפיץ לתותח ה- 142 מ"מ שלהם, כן טיל בשם ACRA. היות ולא ניתן היה להתקין את התותח כפי שהוא על טנק ה- AMX-30, פותח עבורו צריח מיוחד T-142, שנמצא כבד ובעייתי ביחס לטובה הקלה של הטנק. התותח היה בעל לחץ נמוך, דבר שהגביל את טווח ודיוק התותח כתותח, והוא נועד רק למטרות קרובות. הטיל , היה כל מה שהמקביל האמריקאי (השיללה) לא היה.



חסרונות השיללה:
  • מימדים חיצוניים ומשקל רב, שהכבידו על הטען. עקב הגודל – בטן התחמושת הייתה קטנה, ובתנאי אמת – עם גמר הטילים היה הטנק נותר עם תותח קצר טווח בלבד.
  • הנחייה באמצעות חוטי טייל, והיות והוא שוגר מתותח, נדרשה לתותח מערכת אטימה מיוחדת. הסדן נבנה עם סגירה סיבובית מסורבלת מן הסוג המקובל בתותחים ארטילריים. בנוסף לכך, היה צורך בחיבור החוטים למחברים בתוך התותח, היה צורך בחוט העמיד לתנאים בתוך קנה התותח, והיה צורך בסילוקם מהקנה לאחר השלמת הירי.
  • הטיל היה איטי במעופו, עקב מגבלת החוטים, ועקב שיטת ההנחיה (CLOS) שהייתה תלויה במיומנותו של התותחן ובמהירות התגובה שלו. רק בדור הבא (TOW) עברו האמריקאים לשיטת SACLOS. איטיות הטיל הביאה לקצב ירי איטי מאד ולא יעיל במיוחד. הוא נזנח די מהר, פרויקט ה- MBT-70 שקע, פתרון הביניים בדמות ה- M-60A2 נזנח תוך זמן קצר והצריחים הוחלפו ל- M-60A3 עם תותחי 105 מ"מ, ורק השרידן המסכן המשיך לסחוב את הגיבנת.
לעמת זאת – ה- ACRA:
  • מימדים חיצוניים קומפקטיים יותר.
  • הנחייה בשיטת רוכב קרן לייזר. שיטה זו חסינה לשיבוש חיצוני, אך פגיעה עקב הצורך לשמור את הטיל והקרן קרובים מאד, כך שלמרות היות הכוונת מיוצבת, כל קפיצה של הטנק איימה באבדן הנעילה על הטיל. זה הוריד משמעותית את כושר הירי בתנועה. המערכת גם סבלה ממגבלות בתנאי ראות קשים (אובך, עשן, ערפל, גשם).
  • היותו של הטיל ללא חוטי הנחייה, והיותו נתון בתרמיל תקני, אפשרו את טעינתו בתותח כמו כל תחמושת רגילה. התרמיל היווה אטם שאפשר שימוש בסדן אנכי מהיר ואמין.
  • הטיל נע במהירות על קולית, והגיע אל מטרתו במהירות גדולה פי 3 מטיל SS-11. הדבר אפשר קצב אש מהיר.
אז – אם כל כך טוב – היכן ומדוע נעלם?

התירוץ הרשמי הוא תקציבי. מעבר לכך – יש גם סיבות של טכנולוגיה לא מספיק בשלה, פוליטיקה (הרבה פוליטיקה), אי שימוש של הצרפתים במידות ובמערכות סטנדרטיות, ובעיקר ה- 105 שהוכיח ביצועים טובים הרבה אחרי מה שנצפה ממנו, בעיקר עם פיתוח תחמושות APDS-FS. סיבה נוספת הייתה הדרישה של צבא גרמניה מריינמטאל, שתותח ה- 120 מ"מ יוכל להחליף את ה- 105 ללא שינויים מבניים בטנקים הקיימים, דבר שלא רק שהביא לשוק תותח מעולה, אלא גם הקל מאד את המעבר לקליבר הגדול הן מבחינה טכנית והן מבחינה כספית.

נושא הטילים משוגרי הקנה לא ירד מן הפרק, והוא מעשי גם כיום, אם כי דווקא הרוסים פיתחו יותר מערכות כאלה מאשר המערב.




תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


כך נראה האבטיפוס של ה- AMX-30 עם צריח T142

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עוד קצת מידע על הטיל


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


מקור העמוד הנ"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 17-11-2010 בשעה 13:22.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #75  
ישן 17-11-2010, 14:00
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 71 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "OK - להלן הפתרון"

איך לא נכנסתי לאשכול הזה עד עכשיו?
הייתי יכול לחסוך הרבה שעות שינה של "השמל"
איפשהו יש לי פרסום קצר בעברית על הACRA ובדיוק אתמול נגעתי בAMX30
אנסה יותר מאוחר להגיע לקצת פרטים בנושא.
(תודה למי שהודיע את מה שהיה צריך כדי שאכנס לכאן!)

ולגבי "מה שהיה צריך", AJ-47, עם כל הצער, הגיע הזמן שתתחיל להקשיב לבכירים וידענים ממך.
מוטב ללמוד מאנשי מקצוע ולא ממידע פרסומי (מידע פרסומי = כל מה שנכתב על ידי מי שאינו משתמש מקצוען וותיק במערכת או יצרן מתחרה).
אם לא תדע לכבד יותר, להקשיב יותר ולהתנצח פחות אנחנו נאלץ לחסום אותך מכתיבה כאן.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #77  
ישן 17-11-2010, 14:55
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,353
בתגובה להודעה מספר 71 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "OK - להלן הפתרון"

תודה על החידה!

נצל"ש, רשמת:
ציטוט:
חסרונות השיללה: [..] הנחייה באמצעות חוטי טייל, והיות והוא שוגר מתותח, נדרשה לתותח מערכת אטימה מיוחדת. הסדן נבנה עם סגירה סיבובית מסורבלת מן הסוג המקובל בתותחים ארטילריים. בנוסף לכך, היה צורך בחיבור החוטים למחברים בתוך התותח, היה צורך בחוט העמיד לתנאים בתוך קנה התותח, והיה צורך בסילוקם מהקנה לאחר השלמת הירי.
  • הטיל היה איטי במעופו, עקב מגבלת החוטים, ועקב שיטת ההנחיה (CLOS) שהייתה תלויה במיומנותו של התותחן ובמהירות התגובה שלו. רק בדור הבא (TOW) עברו האמריקאים לשיטת SACLOS. ..
לפי אתר Designation-systems השיללה היה SACLOS, עם תקשורת IR.

ציטוט:
For the time of flight of the round, the gunner had to keep the cross-hairs pointed at the target. A missile tracker in the gunner's sight detected any deviation of the flight path from the line-of-sight to the target, and transmitted corrective commands to the missile via an infrared command link
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #93  
ישן 18-12-2012, 21:24
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
XM1156 ערכת הנחייה מתקדמת מבוססת GPS לפגזי 155 מ"מ מתקרבת למבצוע בצבא ארה"ב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "חמ"מ ארטילרי-חידות זיהוי"

Fort Bliss Soldiers first to fire Army's new near-precision artillery rounds

http://www.army.mil/article/92810/F...tillery_rounds/

PICATINNY ARSENAL, N.J. (Dec. 11, 2012) -- Soldiers from the 4th Battalion, 27th Field Artillery Regiment, from Fort Bliss, Texas, became the first troops to fire the Army's upcoming near-precision projectile, the XM1156 Precision Guidance Kit, during tests in October, at Yuma Proving Grounds, Ariz.

The Precision Guidance Kit, or PGK, is a global positioning system guidance kit with fuzing functions that turns the U.S. Army's conventional stockpile of 155-mm high explosive M549A1 and M795 cannon artillery projectiles into near precision munitions, said Joseph Galyean, Test & Evaluation Integrated Product Team Leader.

The Program Executive Office for Ammunition at Picatinny Arsenal, N.J., is scheduled to begin fielding the Precision Guidance Kit to troops in spring 2013, via an Urgent Material Release, or UMR, Galyean said. Materiel releases signify that new and upgraded Army systems are fit for Soldiers to use.

The PGK corrects the ballistic trajectory of the conventional projectile to improve the round's accuracy to less than 50 meters Circular Error Probable, known as CEP. Fifty meters CEP means that if you drew a circle around a target at 50 meters radius, the rounds have to fall inside the circle 50 percent of the time.

Its near-precision accuracy will reduce the number of projectiles required to hit targets, which in turn reduces collateral damage.

The Fort Bliss Soldiers helped Picatinny representatives successfully complete an Early User Assessment, or EUA, and Sequential Environmental Test for Performance, or SET-P, of the kit.

The SET-P component of the test demonstrated the reliability of the PGK after being subjected to tactical adverse environmental conditions, said Galyean. The EUA evaluated potential operational effectiveness and suitability of the system.

In total, the Fort Bliss unit fired 24 PGK-equipped projectiles, as part of digital fire missions from the forward observer, through the fire direction center, to the weapon system. Twenty of these rounds were in support of the EUA and SET-P.

In addition to the EUA/SET-P firings, an additional four PGK-equipped projectiles were fired by the Soldiers to support a Program of Instruction Excursion. This demonstrated a completely digital sensor to shooter call for fire, and resulted in 4 for 4 successful guidance and effects. It demonstrated that the PGK can be used by a downrange observer using a Lightweight Laser Designator/Rangefinder, sending target locations to the gun via Advanced Field Artillery Tactical Data System.

PGK is compatible with existing high-explosive, 155-mm M795 and M549A1 High Explosive projectiles fired from the 155mm M109A6 Paladin self-propelled howitzer and the 155-mm M777A2 towed howitzer.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:24

הדף נוצר ב 0.15 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר