19-04-2013, 17:00
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
למה דו-קרב נעלם מהאופנה? והאם עוד פרקטיקות בטחוניות יכולות להיעלם?
(הערה: אני זוכר שקראתי פעם מאמר על הנושא, אבל לא מצליח להיזכר בפרטים מזהים על החיבור. מישהו יכול לעזור בזיהוי המאמר/ספר בהם נדון הנושא?)
במשך אלפי שנים, דו קרב היה דרך לגיטימית של אנשים, בדרך כלל גברים מהמעמד הבינוני-גבוה, ליישב סכסוכים אישיים או עיסקיים. סלבריטאים רבים השתתפו בדו-קרב, ביניהם למשל אוטו פון-ביסמרק (תמהני אם הוא הוזמן לדו קרב כי מישהו אמר "אני לא מוכן לקבל עלבונות מאיש משופם עם סמארק בשם המשפחה"). אנשים ידועים רבים אף הצליחו לההרג ע"י יריביהם, למשל המתמטיקאי אבריסט גלואה (שדורות של סטודנטים למתמטיקה בירכו את האיש שחיסל אותו בגיל צעיר ומנע ממנו להמציא עוד חומר למבחן), המשורר הרוסי פושקין, הענק הפלישתי האהוב גלית, והפרשה המשונה ביותר - זו שבה שר האוצר האמריקאי לשעבר המילטון נורה למוות ע"י לא אחר מאשר סגן הנשיא!
והנה פתאום דו קרב הוא משהו לא לגיטימי לגמרי ואפילו פלילי. מקסימום דקירות של ערסים זה את זה בכניסה למועדונים ופאבים.
איך זה קרה? למה משהו כל כך ברור וממוסד כמו "אתה הסתכלת על אשתי, אני לשתול אותך באדמה" הפך לסתם עבריינות מאשר לחלק לגיטימי ונורמטיבי מהיחסים הביטחוניים-חברתיים?
הצעות? רעיונות?
ואם הדו קרב נעלם איזה עוד דברים יכולים להיעלם?