04-09-2007, 23:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
לשירות החשאי האמריקאי(ׁSECRET SERVICE) מערכת של מגבלות עקב מיקומו במעמד שמתחת לאחראים על ה"פרוטוקול".
מעבר לכך יש להם אמצעים וכוח אדם ברמות שהשירות (השב"כ) נראה לידם מגוחך.
דע לך שהאזור שסביב לנשיא רווי בכח אדם שלהם מצוותי אבטחת הנשיא, ושהכיסוי שלהם מגיע לטווחים של עבודת צלפים.
הם משתדלים ולרוב מצליחים שהנשיא והמצטלמים איתו יהיו בתוך מעין "בועה" (תחום מסונן) הנשלט במלואו בידיהם.
למעשה יש שני הבדלים מהותיים בינינו לבינם, הראשון- הם יכולים ומחזיקים תחום מסונן גדול הרבה יותר משלנו.
השני- למרות שהם היו רוצים ללכת בצמוד כמונו אך מוגבלים עקב נחיתותם בסולם הסמכויות לעומת גורמי הטקס (פרוטוקול) של סגל הנשיא.
למרות אלה, לרוב בעבודה קרובה איתם מתגלה שהמאבטח הבודד אצלם עצמאי בחשיבה ומגדיל ראש בגזרתו פחות מהמאבטח הישראלי של היחידה לאבטחת אישים שלנו.
מאחר שיצא לי להתחכך מעט בעניינים האלה, אני מרשה לעצמי לומר שככלל, בחורינו אכן מצוינים. בכל מערך האבטחה הממלכתי, לא רק באבטחת אישים.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|