15-09-2011, 10:32
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
|
|
ניצני התייעלות ראשונים בחימוש דרום לאור יישום דוח מקינזי - כתבה מבמחנה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי 2liviu שמתחילה ב "חברת הייעוץ מקינזי: "מערך התחזוקה בצה"ל היעיל בעולם""
http://www.idf.il/1133-12398-he/Dover.aspx
ביחידת החימוש המרחבית של פיקוד הדרום רשמו הצלחה ביישום הדוח לחיסכון בתחומים רבים כמו בכשירות כלים ומימוש מיטבי של כוח אדם. "רשמנו שיפור משמעותי בזירוז הטיפול בכלי רק"ם", מספר מפקד היחידה. הצלחה ראשונית נרשמה לתוכנית ההתייעלות הרב שנתית של צה”ל ומשרד הביטחון ביחידת החימוש המרחבית של פיקוד הדרום. התוכנית, שחוברה על סמך דוח מקינזי, עוסקת ברכש, בינוי ואחזקה באוויר וביבשה. הראשון לאמצה היה יחש"ם דרום, פחות משנה לאחר פרסום הדוח, בנובמבר 2009. מאז תחילת השינויים בשלהי 2010, נרשמו תוצאות חיוביות בתחומים רבים כמו כשירות כלים ומימוש מיטבי של כוח-אדם. כל התמורות נטמעו במחלקה העיקרית ביחש"ם, במחלקת הרק"ם (רכב קרבי משוריין). בתקופה הקרובה, לאור ההצלחה שנרשמה בדרום, גם יחש"ם של פיקוד הצפון יאמץ את התוכנית.
"רשמנו שיפור משמעותי של כ-30% בזירוז הטיפול בכלי רק"ם", הסביר בגאווה לאתר צה"ל מפקד יחש"ם דרום, אל"ם חיים אזולאי. לדבריו, במקום השקעה של 40 יום בממוצע לטיפול בכלי רק"ם כמו טנק או נגמ"ש, כיום בממוצע מושקעים בין 24 ל-26 ימים. "העלנו את האיכות ואת הזמינות", קובע אל"מ אזולאי, שציין כי כשמדובר בזמינות, הכוונה היא לזמינות של כלי הרק"ם לפלוגות הבט"ש בגזרה הדרומית ולבסיסי האימונים הרבים, שמקבלים את הכלים תוך זמן קצר יותר, וגם אחרי טיפול דקדקני יותר.
הסטטיסטיקה הנאה התאפשרה אודות לשינוי מבני במחלקה. במקום עבודה ברמה מחלקתית, הוחלט על עבודה ברמה הצוותית, כשבראש כל צוות עומד נגד זוטר, המפקד עליו. הנהלים וההנחיות חודדו, ולדברי מפקד היחש"ם, רמת הפיקוד עלתה. “אחד מתוצרי הלוואי של השינוי מתבטא בכך שכמות החיילים הנפקדים ירדה לאפס", אמר אל"מ אזולאי, “הרבה פעמים החיילים שמשרתים אצלנו מגיעים מרקע סוציו-אקונומי נמוך, ומספר הנפקדים במחלקה עמד על כעשרה חיילים בממוצע בכל עת. הירידה לרמה הצוותית אפשרה את השינוי".
מלבד השינוי המבני, ביחש"ם דרום הושקעו כספים רבים בכדי לענות על הצורך בתשתיות מתקדמות יותר. בשבועות הקרובים צפויים להיקלט ביחש"ם מערכת שמנים מתקדמת, מערכת שאיבה לתדלוק, כלי עבודה חדישים ועוד. לדברי אל"מ אזולאי, ההשקעה הגדולה תחזיר את עצמה תוך תקופה ראלית. “זאת השקעה חד פעמית שתמנף את היחידה", הוא מבהיר, “התשתיות בדרום מאוד מיושנות ביחס לשאר היחש"מים, וזו השקעה מתבקשת".
השיפור בתשתיות נותן פן חיובי נוסף וחשוב של שמירה על איכות הסביבה. תעלת ניקוז שמנים שתשוקם בקרוב צפויה לחסוך פגיעה בסביבה. מחזור הדלק, עם שינוי התשתיות, עתיד לעלות. מלבד כך, החיילים עובדים תחת נהלי עבודה "ירוקים" ומחמירים
|