11-03-2006, 22:03
|
|
|
חבר מתאריך: 10.03.06
|
|
רק כדי להבהיר: חשבתי שאתה מדבר על מישהו הרלוונטי לחטיבה היום, כמו קצינת החינוך שהזכרת, ולא ביאנוש בן גל, מפקד החטיבה דאז (אגב, אני בהחלט מכיר כעת יותר מסתם קווים כלליים בדמותו של האיש - כולל הרקע בצה"ל במסגרת תכנון מבצע אנטבה, אלוף פיקוד צפון, פרישתו לעולם העסקים, ואז לתפקידים יותר ציבוריים ובראשם יו"ר מועצת המנהלים של תע"א עד לפני כמה שנים). בנוסף, רק התחלתי ללמוד את הנושא: שלשום הייתי באזור עמק הבכא ובקיבוץ אל רום ושמעתי את סיפורו של גדוד 77. כשחזרתי, ידידה קרובה שהתלוותה אליי לשם סיפרה לי שאביה לקח חלק בלחימה שם, בתחילה במסגרת גדוד 75 ואז הועבר לגדוד 82. היא פנתה אליו, אך כל מה שהוא הסכים לספר לה זה שהיה לוחם בנגמ"ש ולאחר מכן הוביל נגמ"ש חילוץ עם רופא. הוא לא מוכן לספר עוד פרטים ומבקש שלא יגרמו לו להעלות את זכרונות העבר. לכן התחלתי בגישושים האלה, כי חשוב לנו לדעת מה עבר עליו וחשוב לנו אף יותר לעשות זאת מבלי לערב אותו ישירות, לפחות בינתיים, כל עוד איננו מוכן לזה. מיותר לציין, שאני לא מתכוון לגשת ולראיין אנשים שנכחו שם בזמנו מבלי שאהיה מוכן לחלוטין מבחינת הרקע. אני זקוק פשוט להכוונה באשר לאופן שבו כדאי לי לגשת לנושא, ולאחר שאמצה את מירב האפשרויות אגש לנושאים היותר רגישים, כמו שיחות עם אנשים שהיו קשורים ישירות ללחימה במקום.
|