07-02-2013, 18:39
|
|
|
חבר מתאריך: 05.10.12
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Harmonic Oscillator
צעד בכיוון הנכון? כן. רלוונטי לדיון? לא.
אנו מדברים על המטרה אליה יש לשאוף, ואתה מסכים שלא הגענו אליה. כמו כן לדעתי שכר מינימום בלבד אינו תגמול ראוי, כמו כן הבדלי שכר בין קרביים ועורפיים נדרש גם כן.
|
למה לא רלוונטי לדיון? אנחנו מדברים בין היתר על תגמול לאנשים שמשרתים בצבא (להבדיל מה-50% האחרים שפטורים מסיבות כאלה ואחרות). ואני אומר לך שהתגמול עולה, ודרך אגב זה לא רק המענק והפיקדון. עברה הצעה גם להעלות את השכר של החיילים (שחכתי מזה כשכתבתי על הכפלת הפיקדון והמענק), וזה מקרב אותנו בצעדי ענק ליעד. רפורמות לא עושים ביומיים. לוקח זמן.
הבדלי שכר (בשכר חודשי, מענק ופיקדון) בין קרביים לעורפיים יש כיום, והסטטוס קוו הזה ישמר גם כאשר תהיה עליה, אז אני לא מבין מה הבעיה.
מתישהו הם יעברו גם את שכר המינימום. אנחנו עדיין נמצאים במודל של צבא העם, וכבר עכשיו רואים באופק תגמול טוב. כאשר יחליטו על רפורמות של מעבר לצבא מקצועי, יורידו שומן מאיזורים חסרי פרופורציות, ויעבירו אותו לחיילים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Harmonic Oscillator
הבחירה האישית שלך לא רלוונטית לדיון כלל, אלא אם כן אתה טוען שכל מי שמגויס כרגע היה עושה זאת אם הייתה בידיו הבחירה?
אין לי בעיה עקרונית עם צבא מקצועי שכל מי שמגויס אליו עושה זאת מבחירה, אבל המצב אינו כזה. כרגע יש אפליה בחובות המוטלות על קבוצות שונות באוכלוסיה, אפליה שאין סיבה שתתקיים. כולם צריכים להיות כעלי אותם חובות כדי לקבל אותם זכויות. אז נדרשת פעולה שתשווה את החובות, או שתפלה בזכויות.
|
אני מסכים איתך. כאשר מדובר בחובות כלפי המדינה או זכויות שמקבלים מימנה, אסור שתהיה אפליה בשום אופן. ואם יש אפליה, אז ראוי שייצרו איזון במקומות אחרים.
וכן, הבחירה האישית שלי לא רלוונטית. אני ציינתי אותה כדי להראות שיש גם אנשים כמוני שרואים יתרונות בצבא. במדינה מיליטנטית כמו שלנו רוב האנשים כמוני, ורוב האנשים שהתגייסו לצבא וסיימו אותו רואים בצבא כמשהו חיובי, וכך הם מחנכים את הילדים שלהם.
|