23-12-2012, 17:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.05.09
|
|
יומן בניה עפרוני של בי"ס לטיסה
הי.
אמנם אני לא הראשון אבל נראה לי שאני הראשון שפותח יומן בניה על הדגם המדובר.
מדובר בדגם של חברת IBEX הישראלית (חברה בת של רענן וייס) , מדובר בדגם הראשון שהחברה הוציאה אי פעם , הדגם כאמור הינו מטוס T-6A TEXAN II , כאשר בכינוי העברי שלו - עפרוני.
בגדול למי ששכח , מטוס העפרוני בחיל האוויר החליף את מטוסי הפוגה הישנים בבית ספר לטיסה ונכון להיום הינו המטוס אימונים הרשמי (ה - ל') של החיל.
על הדגם :
הדגם עצמו סה"כ נראה די פשוט ובלי יותר מדי תוספות ופירוטים , למרות זאת עדיין רענן לא היה יכול לוותר על מס' חלקי רזין בדגם , השינוי הוא שהדגם ללא חלקי PE.
הקופסא עצמה מכילה (תמונות בהמשך) 2 עצי חלקים לא גדולים , שקית עם חלקי רזין כגון הספינר , מושבי מפלט , גלגלים ראשיים וכו... , 2 חופות שהוכנו בוואקום פורם (ותודה גדולה לעדי חזק שאתמול סיכן את חייו ואצבעותיו ע"מ ללמד אותי איך עובדים עם החופות בצורה הנ"ל) ודף מדבקות אשר מתאים לבניית מטוס אמריקאי וכמובן לבניית הישראלי.
דף הוראות צבעוני כמובן מצ"ב לדגם , ההוראות עצמם באנגלית ויש לקרוא את ההוראות היטב מס' פעמים לפני תחילת העבודה ע"מ להבין מה רוצה המשורר מבחינת צביעה וכדומה.
למעונינים , קיימת כתבה מקיפה ויפה של יואב אפרתי בקנ"מ מס' 56 אשר היה כח החלוץ אשר בנה את הדגם הראשון של העפרוני הנ"ל.
ברשותכם נעבור לקצת תמונות:
הוראות הדגם :
חלקי הרזין :
עצי החלקים :
דף המדבקות (בתמונה השניה , נסיון להתמקד במדבקות ללוח השעונים בקוקפיט):
מבחינה כללית , נראה דגם יחסית פשוט אם כי לא פשוט לבניה למי שלא מיומן בעבודה עם רזין ודקלים קטנטנים , אחד החסרונות מבחינתי לפחות שגילתי עד עכשיו הוא סימון החלקים מבחינת המספרים על העצים , העצי חלקים עצמם לא נושאים מספרים כלל , מספרי החלקים מופיעים אך ורק על גבי ההוראות. ע"מ לאתר חלק מסוים יש להסתכל בהוראות גם על מס' החלק , גם באיור של עצי החלקים איפה החלק נמצא ואז לאתר.
בנוסף הוראות הצביעה די לא ברורים מבחינתי , הצבעים הינם ללא מספרי FS ומופיעים בצורה כללית כגון אפור בהיר לקוקפיט וכו...
עם העבודה , נעדכן.
עד כאן לרגע זה , אני לא מאמין שאני יתחיל לעבוד עד המפגש אז מן הסתם אין לי מושג עם העפרוני יגיע למפגש או לא ...
לעת עתה ערב טוב לכולם..
הערות , הארות וסתם ירקות יתקבלו בברכה.
ערב טוב.
נערך לאחרונה ע"י zamir-bo בתאריך 23-12-2012 בשעה 18:05.
|