24-01-2007, 20:48
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
בסך הכל
בקשר לתרגולת בזוקה , זוהי כן תרגולת נכונה , אך תרגולת יותר נכונה במטווה התרגיל תהיה דווקא טילים טילים ביציאה משד"מ או כל מעבר הכרחי . במציאות של היום טילים ארוכי טווח ביציאה מן השדם היא הרבה יותר הגיונית מאשר חי"ר שחמוש ב"בזוקה" לטווח קצר . הה , הייתי רוצה לראות איך מחלקת טנקים תגיב לטילים טילים כאשר תחשף מהשד"ם .
בקשר לירי מקלעים , זאת עדיין הדרך הכי טובה להוריד ראשים , כמובן אפילו כשבמלחמה לא יהיה מצב אבסורטי שמתרגלים באימונים , כאשר חי"ר אויב יושב על סוללות שד"מ בדרך אל היעד בטווחי ה400 או משהו כזה . כמו שהציאו קודמי , מקלעים יותר גדולים יהיה פתרון לא רע בכלל , אבל הכל כסף . ובקשר לתנועה במדפים סגורים , אני מאוד מקווה שבמלחמה אף אחד לא יסגור מדפים חוץ ממצב של לחימת אב"כ - ורק בגלל העובדה שנזק של טיל \ פגז לטנק במדפים סגורים הרבה יותר קטלני (בגלל שינוי לחץ אוויר ודקומפרסיה) . כנ"ל לעלות על מטען (אפשר גם לעוף דרך הפתח ולהניצל , מול אופציה של לדפוק את הראש במדף סגור ולהתפחלץ) .
40 שניות בעמדה זה אבסורד .20 שניות זה יותר מדי , ולדעתי מספיק גם 15 שניות בעמדת אש . במרכבות של היום קיימות כל האופציות לפגוע סדרה גם כאשר משנים מיקום (אלא עם כן התותחן פוזל) , וכמובן לא נרחיב . וזה כמובן אם לא נספור את העובדה , שאויבינו , בניגוד למטרות משום מה לא יחכו בסבלנות חשופים ומחכים שרק נפגע בהם , אלא יקשו עלינו ככל היותר - וזה כמובן מעמיד את כל הנושא של כל מיני סדרות שונות ומשונות באור אבסורדי (הייתי רוצה לדעת איך שריונרים ביום כיפור ירו ואם זה היה בכל מיני סדרות שונות ומשונות) .
וכמובן , הנושא הכי חשוב - גם את התרגולות העילגות שקיימות היום , בין אם זה בטנקאיות ובין אם זה תנ"מ - לא לומדים עד הסוף בגלל הבטיחות המטומטת שקיימת בצה"ל . מעלינו (או אולי עכשיו מתחתינו) יש את האשכול של "אשמים במותם" , ורציתי להגיב גם שם באשכול ההוא , אבל אין זמן . בכל מקרה , הבטיחות הצה"לית הורסת את המטווים של התרגילים - בין אם זה למשל שימוש במקלעים עליונים בזמן תרגילים מעבר לתרגילי צוות (ומה , שהטען ילמד איך לא להרוג את המט"ק של הטנק השכן במלחמה . למה הוא צריך לתרגל את זה . במלחמה מותר הכל , גם מה שלא תירגלנו . למה לא ) , ירי לאחור שזה נושא הכי חשוב שצריך לתרגל אותו לדעתי , אך כמובן הג"ג בא לעזרה . כמובן , במלחמה נצליח לירות לאחור כאשר לא תירגלנו . אולי רק יהיה איזה מקרה דו"צ קטן , אך העיקר הבטיחות .
וכו וכו וכו .
|