14-01-2013, 13:45
|
|
|
חבר מתאריך: 07.07.06
|
|
אני בהחלט בעד הגברת משמעת בבתי ספר ופליטת תלמידים אלימים למוסדות נפרדים.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי מיכאל חי שמתחילה ב "אני חושב שהנתונים שרן ארז הביא מבוססים על הסקר הזה"
ובכל זאת מפקפק בסקרים שכאלה. ראשית, יש כאן רק צד אחד בסקר הזה ולהגדרות הניתנות בו יש קשת רחבה.
אם תשאל ישראלים האם הם מרוצים מחלוקת גלידה באר שבע חינם אין כסף בככר המדינה בשעות הבוקר תוכל לקבל קשת של תשובות שליליות. חלק יכעסו בגלל שקשה להגיע לשם, חלק יכעסו בגלל שזה קרוב לעשירים, חלק יחשבו שחלוקת גלידה בשעות הבוקר מפלה תלמידים ואנשים עובדים, חלק יהיו מוטרדים מסכנת ההשמנה ובסה"כ תוכל להגיע בסקר ל95% מהישראלים שלא יהיו מרוצים מחלוקת גלידה חינם.
מה זה 'נחשפו' לאלימות פיזית? אם הורה של תלמיד אחד צמצם מרחק והדף שולחן תוך פגישה בלב חדר המורים הרי לנו כבר 100 מורים ש'נחשפו' לאלימות למרות שמעורבים בה רק אחד מתוכם ושההורה האלים מייצג אולי אחד מאלף הורים. בהנחה שבארצנו 200000 מורים - האם הוגשו למשטרה 8000 תלונות בגין תקיפת עובד ציבור? יש לי רקורד של תלמיד והורה המגיע ל24 שנים ואני לא מכיר אף מקרה מסביבתי בשנים הללו שהיה יכול להחשב כתקיפה בעיני המשטרה בכל השנים הללו. שמעתי ללא עדות ממקור ראשון על מעט מאוד מקרים של פגיעה ברכוש. מה זה פגיעה ברכוש? האם זה כולל את כוס הקפה שטפטף על היומן ויוחס לתלמיד אקראי שהיה בכתה או שזה כולל רק פינצ'ור גלגלי רכב ודברים מסדר גודל זה?
האם לא ניתן לבצע שאלון הפוך שיחשוף הרבה יותר כוחנות ואלימות מילולית או פגיעה ברכוש מצד מורים כלפי תלמידים? האם לא ניתן על סמך 'אוביקטיביות' התלמידים הזהה ל'אוביקטיביות' המורים לכלול אלימות פיזית גלויה ע"י ילדים בחצר בית הספר שהמורים התורנים מתעלמים ממנו כסוג של הכלת אלימות הנובעת מתוך רשלנות המורים?
יש תלמידים שלא ראויים לשבת על כסא בבי"ס רגיל ויש מורים שאילו היו מצויים במקצוע אחר היו חשופים לעונשי מאסר על פגיעה בחסרי ישע. מאפינים של מכות ישירות או פגיעה ממשית ברכוש הם דווקא לא סמני הזהוי של כל הללו.
במקום כל סקרי ההתבכינות הללו רצוי שמשרד החינוך יקבל וובוס מול יועצי המשפט והתדמית שלו ושינתנו למורים כלי ענישה סבירים יותר כגון הוצאה מהכתה, השעיה, עונשי העתקה סיזיפיים ופגיעה בציון וכן הלאה. שתלמידים בעיתים על גבול העברינות ילכו לבתי ספר בהם יפריעו אחד לשני ולא לכלל החברה ומנגד שמשרד החינוך יתחיל להתיחס לשפע חוזרי המנכ"ל הבלתי נראים שלו ויעניש מורים ומנהלים המצפצפים על חובותיהם כבעלי אחריות לקטינים. ואם אפשר אז שמנהלים יתמנו מקרב מורים טובים וותיקים מאוד שמאחריהם שנות חינוך וסגנות ונסיון וקידום צעד אחר צעד ולא מקרב זבי חוטם להטוטני לשון ואומני פוליטיקה בלתי כשירים ללימוד עם תואר לטבי במנהל וקצה לשון במשרדי המפקחת או לשכת ראש המועצה. שליועצת יהיה מעמד של יועצת ולא פוזיציה של שק החבטות של המנהל ושבמקום פרסים לבית הספר ינתנו משכורות טובות יותר מורים טובים יותר.
נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 14-01-2013 בשעה 14:01.
|