15-01-2013, 23:45
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
קואליציה חלומית
הליכוד
ש"ס
יש לפיד
התנועה-קדימה
עקרונות וקווי יסוד - הממשלה היא בדמותי ובדמות מה שאני מאמין בו ולכן אין לה למעשה קווי יסוד במתכונת המוכרת. כמובן שינוסחו כאלה (כי חייבים) אבל המוטו של הממשלה בראשותי יהיה שישראל צריכה את המשך הייציבות הקואליציונית, "דריכה במקום" זהירה מבחינה מדינית וזמן איכות של טיפול בכמה בעיות פנים שדורשות טיפול. אני בונה על ממשלה שתחזיק 2-3 שנים, ואז הליכה לבחירות.
"עבודה בעיניים" על העולם ועל אי אילו ערבים שיש להם זמן להתעניין במה שקורה פה בענייני ה"תהליך המדיני": פוליטיקה עותמאנית של מקל וגזר, הפרד ומשול וחתירה לפלגנות ברחוב הפוליטי הערבי. "קנטוניזציה" מאוד זהירה. שימוש מזערי בכוח, אורך נשימה ודגש על הרחבה זוחלת של ההתיישבות ביו"ש בצורה שקטה ככל האפשר, "תחמנית" אם להגיד. שימוש מושכל באירועים והזעזועים הרבים באזורינו בכדי לבצע מהלכי מחטף שיוכנו מראש. נשיא מצריים נרצח? אישור עוד שכונה. 300 ילדים נטבחו בסוריה? הרחבת עוד יישוב. המטרה היא להרוויח עוד זמן, מינימום הבערה של השטח ובעקרון לעשות "דה אוסלואיזציה": מהלכי היפוך לאלה של 1993-6.
את לפיד/לבני/ומופז אני כולל לבטח בקואליציה מסיבה מאוד פשוטה: הם מפלגות מצברוח, אבל חסרות לחלוטין סיכוי להפוך למפלגות גדולות באמת. זה אומר ששבוע אחרי הבחירות הן כבר איבדו כמחצית מהבוחרים שלהן, במקרה הטוב. הם ישבו בקואליציה על תיקים מכובדים, אולי אפילו יעבדו בשביל מדינת ישראל בצורה משביעת רצון, אבל הם שבויים שלי מאחר והם יודעים שאם יש "בחירות מחר" אז הם הולכים לחפש עבודה. וכל "מחר" שיהיה- הוא למעשה סופם. בבחירות הבאות מפלגות המצברוח יתגמדו ויעלמו - הישג חשוב למדינת ישראל שהחלשות שתי המפלגות הגדולות המסורתיות בה בעשור האחרון גרם נזקים של ממש.
את העבודה משאירים באופוזיציה מפני שזו אינה יכולה לשבת בממשלה בשום אופן, לא תוכל בכל מקרה להיות גורם ייציב בממשלה וגם כי עדיפה אופוזיציה אידאולוגית לוחמת על פני איזו ציפי צווחנית שמתנהגת כמו אצנית שלא מוכנה להתפשר על מדליית כסף.
את הבית היהודי משאירים באופוזיציה מאחר ומראש באנו לסוג של ממשלת מעבר מורחבת - באנו לא רק לשלוט אלא גם לבצע סדר פוליטי חדש. לבית היהודי, במידה ויצליח לקיים את עצמו ככוח פוליטי יציב, ולא בעצם עוד מפלגת מצברוח, יהיה תפקיד של להיות אופוזיציה מימין, ואולי אף להבנות ולהתחזק. מאחר ולטעמי השמאל הישראלי הפך לגורם הרסני למדינת ישראל, יש עניין בחיזוק הצד הזה של המפה הפוליטית, מיתוג הליכוד כמפלגת מרכז (ללא שינויי מדיניות של ממש) והפיכת הבית היהודי למעשה לאופוזיציה העיקרית. מחיקת מפלגות המצברוח, גימוד של השמאל למימדיו האלקטוראליים האמיתיים, וייצוב המערכת הפוליטית על גוש ימין לא חרדי ענק שבשמאלו אלו שהצביעו ללבני הפעם, ובימינו מצביעי בנט. הקונספט של ממשלה העוסקת בקידוד מחדש של מערכת פוליטית נשמע אולי הזוי בישראל, אבל אני רציני בעניין זה.
מבחינה כלכלית המשך פחות או יותר של המדיניות הנוכחית + שינויים מסויימים בנושאי "מעמד הביניים" בכדי לתקן עיוותים לא מעטים, וכמובן לרצות מעמד שהוא בסיס אלקטוראלי חשוב.
דגש רציני על סילוק מן הארץ של הפולשים האפריקאים. כולם עד האחרונים שבהם. בכל דרך ולכל מקום. במידה ויסתבר כי פעם אחר פעם גופים כגון בג"צ מטרפדים צעדים כאלה תוך הסתמכות על חתימת ישראל על אמנות שונות - יש למשוך את חתימת ישראל מאמנות אלו. פשוט ולעניין. הפולשים האפריקאים מהווים איום רציני על המרקם החברתי בעתיד (גם כאזרחים רגילים וישרים). אנחנו נשנא אותם, הם ישנאו אותנו ויש לנו כבר מספיק שנאות.
על הבחירות הבאות נכריז במפתיע בעיתוי שיאפשר לליכוד ולימין בכלל למקסם את כוחו האלקטוראלי. עוד לא החלטתי את ציבני תקבל שריון מקום שישי ברשימת הליכוד לבחירות 2016.