18-12-2012, 22:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אני כמובן מדבר על המדינה התיאורטית בה לא רק המס צודק אלא גם ההתנהלות שלה, כלומר שהחינוך פרטי.. אם אני מרוויח פי 2 ממך לדוגמא, זה לא אומר שאני נוסע פי 2 ממך (וגם אם כן, אני משלם את זה בדלק), צורך פי 2 בריאות, חינוך, רווחה או כיו"ב.
|
ברור שזה לא יחס של 1:1, אבל אם אתה מרוויח יותר ממני, סביר להניח שאתה כן נוסע יותר ממני (ולו רק משום שאתה יכול להרשות לעצמך להוציא יותר על דלק). איך שאני רואה את זה, כשאתה קונה דלק, אתה משלם על הדלק, אבל לא על השימוש שלך בכביש שנסלל מכספי מיסים (זה בהנחה שאין מס על דקל).
לגבי חינוך (כמו גם בריאות ודברים נוספים), כמובן שיהיה יותר טוב אם הוא יופרט לחלוטין, וכל אחד יחליט כמה כסף הוא רוצה להוציא על חינוך ילדיו, ובהתאם לזה, כנראה, תהיה רמת החינוך שהם יקבלו.
לגבי רווחה - זה מושג שלא יכול להתקיים כלל במדינה כזו, שכן רווחה זה לפי הגדרה לקחת מעשירים רק בגלל שהם עשירים, ולתת לעניים רק בגלל שהם עניים.
בשורה התחתונה אני חושב שבמצב אידאלי המדינה מספקת רק שירותים כאלו שבשום פנים ואופן לא יכולים להיות מסופקים בהתאם לדרישה על ידי גופים פרטיים (כמו בטחון חוץ, בטחון פנים, מערכת משפט, כבישים וכו'), וגובה מיסים רק עבור הדברים האלה.