02-12-2012, 09:13
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
אתה הרי יודע שאני, ובעלי הפורום, אוהבים הכללות
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "'טוטליות משימתית' זו לדעתך תכונה אמריקאית שנוגעת רק למלחמות או גם לכלכלה?"
(אני אוהב כי אני חושב שהן הרע במיעוטו לעומת סתם לפזר מיליםן, בעלי הפורום אוהבים כי הכללות מעוררות ויכוחים ערים ואז יש יותר תעבורה) - אז בוא נכליל ונגיד שהם אומה "מרובעת" שמבוססת על ההנחה כי מה שיקרה מחר זה מה שקרה אתמול, שלכל דבר יש פתרון בצורת "תו מחיר" ודי זהו... (*). המשמעות העיקרית היא שבפועל זו אומה של "ברגים קטנים" שמרכיבים מכונה די משומנת, או אפילו לפעמים מאוד משומנת ומשוכללת. לדוגמא: אם תשלח לקולגה אמריקאי (שעובד בסניף של חברה ישראלית!) אי מייל סטנדרטי ובו בקשה לבצע פעולה X+Y ב "עוד חודש בדיוק, ה 2 לינואר 2012" (כאשר התאריך ללא ספק מוקלד ולא בא ממערכת אוטומאטית) הוא לא יבצע אלא יחזור אליך עם השאלה "האם אתה מתכוון ל 2013? אנא השם ASAP כדי שאשלים את הפעולה". הראש הישראלי (וגם המערב אירופי) יתנער מצד לצד מאחר וברור כשמש שמדובר ב"טייפו" (שגיאת הקלדה) מאוד צפוי מאחר וסביב זמן החלפת השנה הקלנדרית אלו טעויות שתמיד קורות. האמריקאי מתורגל הרבה יותר להיות "בורג" שלא זז ימינה, או שמאלה ומאמין שהצלחת המכונה שהוא בורג שלה, בין השאר, תלויה בקבעון כזה (מאחר והוא עובד מול חו"ל ויודע שישנן מדינות אחרות שבהן העצירה שהוא ביצע תחשב ל"ראש קטן"). באותה המידה קורים דברים דומים כאשר אתה שולך איזה מסמך לקולגה ההוא, כדי שיעביר ללקוחות קצה בארה"ב. יצא ואתה טעית בפרט כלשהו, קטן, במסמך - הוא לא יתקן ויעביר הלאה, אלא ישלח לך את המייל חזרה+ציון הטעות ויבקש שאתה תתקן ותשלח שוב.
כמובן שבדרך הולך לאיבוד לפעמים יום עסקים, ולפעמים סופ"ש ארוך במיוחד... אבל אלה האמריקאים: אומה שמורכבת מברגים קטנים שמאוד מתמחים בנישה הקטנה שלהם. דבקים מאוד במסורות קטנות ומין "סדר חילוני" קפדני (דוגמא אחרת: אותו אמריקאי שמצפה ששותפיו יהיו זמינים לתשובות בכל שעה, שבת או חג - בעצמו יהיה, כמו 99 אחוז מהאמריקאים, בלתי זמין לחלוטין במהלכם של 5-7 ימים (לא חגים דתיים) בשנה שבהם כאילו רשום על איזה לוח ,כל האמריקאים מתנתקים מהעבודה והולכים למשפחה/שופינג/טיול"). זה גם מוביל אותנו למין תובנה שבשורה התחתונה אומרת שלא משנה כמה אמריקאי יהיה מודע למנהגים של בני לאומים/עמים אחרים, הוא בסופו של דבר חושב "אמריקאית" ובקלות יגלוש למקום של לשפוט אחרים לפי סטנדרט אמריקאי (ואני מדבר פה על אנשים שיש להם במצתבר מאות רבות של ימי עבודה בחו"ל, לא כולל קנדה או מכסיקו).
ואיך זה מתקשר לנושא פה? מאחר וארה"ב היא "אומה של ברגים" - היא אומה שקל לגייס את בניה להיות ברגים גם במכונה שבאופן כללי מבצעת מעשים שנוגדים את "הרוח האמריקאית". קשה לשנות את הכוון אליו שטה הספינה הענקית הזאת, ארה"ב, אבל אם אתה מצליח אז מובטח לך שגוש הפלדה הזה ירמוס חצי עולם בטרם יעצור. אני לא יודע אם, ומתי הם יבצעו שינוי מדיניות, אני כן יודע שכשזו תתבצע המהלך יהיה כולל ודורסני. הסיבה לכך היא, כאמור, שזו בירוקרטיה של אנשים קטנים ולכן "סיבוב כוון התקדמותה על ציר" זו פעולה שאפשרית רק אם מכיילים חלקים גדולים מהמכוטנה מחדש. במצב כזה קשה, ולא זול או פשוט, לשנות חזרה את כוון ההתקדמות. ביום שבו "המכונה" הפוליטית האמריקאית , מסיבה זו או אחרת, תפנה עורף לישראל המהלך יהיה דורסני ביותר.