לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-11-2012, 23:45
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.08
שאלה מהם הסיכויים לפתיחת חזית לחימה נגד המצרים בדרום?

לדעתי ראוי שיפתח אשכול נפרד:

ע"פ איך שנראה המצב בשטח, גוברים הסיכויים לכניסה קרקעית בקנה מידה נרחב לרצועה, כנראה שאנחנו בדרך לכיבוש מלא או חלקי של הרצועה.

אחרי הכל - אם תתקים הפסקת אש במצב הנוכחי, אז הרי שלא עשינו כלום, תשתיות ומאגרי רקטות - ניתן לשקם בזמן מהר (במיוחד אם אתה נהנה מתמיכה פיננסית כמעט בלתי מוגבלת).

נשיא מצרים - מוחמד מורסי, הצהיר לאחרונה, שאם ישראל תבצע מהלך קרקעי נרחב, היא "תעורר את זעמה של מצרים", עכשיו, מה ניתן להבין מן המשפט הנ"ל?

אם המצב בגבול יתחמם עד לכדי תקריות בין הצבאות, האם כל הגבול עלול להתמוטט, ולהוביל למלחמה האזורית הקשה ביותר שצה"ל השתתף בה מאז 82?

*על אף שמצרים היא כביכול מדינה פרו מערבית, צריך לקחת בחשבון כי העומדים בראשה היום, הם האחים המוסלמים.

כמו כן צריך לקחת בחשבון, כי לחימה נגד מצרים תהיה קשה, וארוכה.

הצבא המצרי (במרביתו) נחשב למודרני, גדול, וחזק מאוד ביחס אזורי.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-11-2012, 23:55
צלמית המשתמש של שמולביץ אשר
  משתמש זכר שמולביץ אשר שמולביץ אשר אינו מחובר  
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש

חבר מתאריך: 01.02.09
Facebook profile
הי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "מהם הסיכויים לפתיחת חזית לחימה נגד המצרים בדרום?"

לדעתי הצנועה עימות מלא (ואני מדגיש-עימות מלא) לא יהיה.
במידה ותהיה כניסה קרקעית יתכן (ממש לא בטוח) שמצרים תעשה איזה צעד הפגנתי כמו ריכוז כוחות בצד המערבי של התעלה - לחצות את התעלה הם לא יעשו כי זאת תהיה הפרה בוטה של הסכמי השלום,
והסיבה לכך היא כלכלית נטו.
הם צריכים את הכסף של ארה"ב ואירופה אחרת הכלכלה המצרית תקרוס והממשל הקיים יעמוד בסכנה.

ואני שואב את דעתי דווקא מהידידנו בצפון מר נסראללה שהכריז עשרות פעמים שאם עזה תופגז הוא יפגיז את ת"א, עובדה-הוא לא מוציא את אפו המכוער מחור העכבר שבו הוא מתחבא.

ישן 17-11-2012, 00:16
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.08
תגובה לשניכם:
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "מורסי נובח אבל אשר אמר וצדק -..."

אני מסכים איתכם שהוא יחשוב פעמיים לפני שהוא יצא להרפתקאה נגד ישראל (במיוחד כשהוא יודע שמדובר ביריב לא פשוט בכלל, בעל צבא הרבה יותר מתקדם וקטלני).

גם מסיבה פיננסית, וגם מסיבה ביטחונית.

אך עם זאת:

אם הוא לא יעשה דבר, המעמד שלו יירד, ויכול להיות שיהיה שינוי שלטוני במצרים.

הבחירות שלהם הוכיחו שיש הרבה יותר מצרים קיצונים, שבעד מלחמה עם ישראל, מאשר חילונים פרו מערבים, שבעד שלום.

כאשר מובארק עמד בראשות מצרים, גם כשישראל הייתה עמוק בעזה במהלך עופרת יצוקה, עם מאות הרוגים פלסטינאים, הוא לא נתן הצהרות ברמה של מורסי.

אז לדעתי זה מעיד על הכל.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 17-11-2012, 06:16
  שטורס שטורס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.01.07
מכובדי: נפלת בקונספציה. זה בדיוק מה שקרה לנו ב-1973 ולפני כן
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "מורסי נובח אבל אשר אמר וצדק -..."

אתה בעצם החלטת בשביל מצרים מה האינטרסים שלה עצמה.

גם ב1973 מצבה הכלכלי היה עגום.
זה הפריע לה לנהל מלחמת התשה, ולתקוף?

הסכמי שלום? נו, אז מה?
ממתי זה הפריע לדיקטטורים לתקוף? בעיני המצרים הסכם שלום הוא פלטפורמה לעבור תקופת זמן בלי הטרדות מצד האויב.

אותנו כישראלים צריך לעניין דבר אחד:
אם המצרים מכינים כוחות, מרכזים, מתאמנים במגמת פריצה - הם צריכים לחטוף קודם.
היוזמה צריכה להיות שלנו. בזמן ובמקום.

ריכוז כוחות - שלא לדבר על הכנסתם לסיני - הוא עילה ברורה למלחמה.
וישראל צריכה להבהיר לערבים להסכם השלום - ארה"ב בעיקר- שבמצב זה היא לא תחכה לקבל את המכה.

למרות שמבחינה צבאית טהורה...זה רעיןו מענין לתת למצרים להיכנס עם ארמיות משוריינות לסיני- ליצור את הפרובוקציה - ואז לנתב אותם לשטחי השמדה.
אבל שלא נתבלבל: לא המצב הכלכלי קובע את הנכונות שלהם ליציאה למלחמה.
זה אף פעם לא היה נכון.
ישן 17-11-2012, 13:47
  שטורס שטורס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.01.07
אני לא שוכח. ועדיין היו שם מהומות הלחם אם אתה זוכר.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "אתה שוכח (או לצורך הטיעון קל..."

אבל צריך להיזהר מאד בבואנו לקבוע מה טוב למצרים ומה לא.

מאד יכול להיות שמורסי צריך איזו מלחמה עם ישראל או מתיחות צבאית בשביל לנתב את זעם ההמונים שם ואכזבתם מהמהפיכה לכיוון ישראל. זה תמיד עבד למובארק וסאדאת, או לאסד.

לחלופין, מאד ייתכן שמורסי מנסה לתמרן את הצבא המצרי דווקא על ידי השמעת הצהרות תוקפניות ואיומים נגד ישראל כמו שהשמיע אמש. ("לא תוכלו לעמוד בזעמה של מצרים!" צרח עם אצבעות מאיימות). תמרון הצבא המצרי לעמדה מתגוננת או לעמדה של התקרפנות ועמידת דום לתרועות המלחמה של מורסי הוא אינטרס שלו: ככה הוא יכול להציג את הצבא כפחדן ומוג לב, מתוך מטרה לגרום לו נזק תדמיתי בתוך מצרים, ולגרום לו ליישר עימו קו.
אם מורסי מאיים על ישראל והצבא המצרי לא בעסק - מורסי יוצא חלש.
אבל לתמרן מותר לו לנסות.
ישן 17-11-2012, 08:11
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
מורסי יעשה את הדבר שיעניק לו יותר סכוי לשרוד.

בבסיס צריך לזכור כי מדובר במוסלמי אדוק אשר סביר כי לאמונתו חייו מהווים שליחות דתית ולאומית ששאיפתית לפחות אמורה להוביל אותו לראות בנו אויב ולתקוף אותנו. מאחר וחוץ מהחלק הדתי יש במורסי חלק פרגמטי [פוליטיקאי או לא?] והוא יודע לנתח מאזנים צבאיים ומדיניים ויודע שיש סכוי לא מבוטל שלא ינצח בעימות כוחני - הוא לא עושה זאת. בינתיים.

לעניות דעתי כל זמן שלא יועמד ע"י ההמון עם הגב אל הקיר וימשיך לספק לעם פיתות - הוא ימשיך ויחפש פילנטרופים שיתנו לו קמח במתנה וכל זמן שהפילנטרופים הללו יהיו קשורים למערב הוא לא יתקוף ויסתפק ברטוריקה מתלהמת.

דא עקא שבמזה"ת לפעמים הרטוריקה יוצאת משליטת המתלהמים עד שהם עצמם בטוחים שמחלקים אבטיחים במרכז הכפר.

ברגע שיבחין מורסי כי ההמון רעב יותר לדם ישראלי תאורטי מאשר ללחם - יעבור לפסים מעשיים

מובן שאסור לנו ליפול שוב ב'קונספציה' ולנתח את כל מעשי המצרים לפי יכולות, רכוזי כוחות ותנועות בשטח ולא לפי 'כוונות' הנגזרות מתפיסות העולם שלנו.

ישן 17-11-2012, 00:21
צלמית המשתמש של סמוראי
  סמוראי סמוראי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "מהם הסיכויים לפתיחת חזית לחימה נגד המצרים בדרום?"

יש תמימות דעים שהמהפכה במצרים השאירה מדינה עם כלכלה מרוסקת שתלויה בחסדי העולם המערבי וארה"ב בפרט. פתיחה במלחמה נגד ישראל תיהיה התאבדות כלכלית.

וזה מבלי להזכיר את זה שספק אם למורסי בכלל יש היכולת להניע את הצבא המצרי למלחמה עם ישראל, אני זוכר שנכתב שהוא ערך שינויים בקצונה הבכירה אבל קשה לי להאמין שהוא הצליח להפוך את כל הצבא המצרי לאחים המוסלמים בזמן כל כך קצר. הדמוקרטיה במצרים לא מאוד מבוססת ואני מנחש שהחלטה שכזאת פשוט מזמינה הפיכה צבאית.

גם מהלך יותר מתקבל על הדעת כמו התרת הרסן מארגוני טרור בסיני מאחורי הקלעים, יכול להפוך לחרב פיפיות שיפגע במשטר המצרי.

ישן 17-11-2012, 01:44
  D-9R D-9R אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.10
אז ככה.

לפי דעתי (הצנועה) הסיכוי הוא כימת אפסי שמצרים תגיב באיזהו דרך..
גם עם נכבוש את כל הרצועה חוץ מלהפחיד אותנו בכלי התקשורת הוא לא יעשה שום דבר

האם המצרי לא כל כך מסמפט את אחיהם העזתיים אני לא מדבר על האחים המוסלימים

כי הם מבינים שהעזתים הם עצם בגרון לא כל כך קטן... נטל נקרא לזה

ומורסי מבין את זה טוב מאוד ואני בטוח שאחרי הפיגוע שבו נהרגו 16 שוטרים מצריים היה למורסי איזשהו שינוי פאזה כלפי העזתיים

אז כמו שאני אומר חוץ מלנבוח מורסי לא יעשה שום דבר הוא יצתרך לשבת בחיבוק ידיים ולצפות מהצד,
אז כמו שאמרתי הסיכוי שלו להפר את ההסכם השלום נמוך כד כדי אפסי שלא נדבר על זה שהכללה שלהם תלוי בהרבה בהסכם הזה.

כל ההצהרות האלה זה כדי להצתייר טוב בעיני הערבים בעולם.
והוא יודע שהצבא שעומד מולו זה לא כמה תאי טרור של בדואים כמו שיש לו בסיני

אז כל מה שכתבתי זאת דעתי כמו שהזכרתי לכם בהתחלה אתם יכולים להסכים איתי או לא להסכים זאת זכותכם!
אז לסיום בהצלחה לכל חיילי צה''ל ששומרים עלינו שם בדרום, שהשם ישמור אותכם ושתחזרו הביתה בשלום, אמן!
ישן 17-11-2012, 02:28
צלמית המשתמש של Lion_of_Zion
  Lion_of_Zion Lion_of_Zion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.04.11
מורסי מדבר באגרסיביות רבה בגלל שזה כל מה שהוא הולך לעשות

הוא לא רוצה להראות כאילו הוא לא עושה כלום אבל הוא גם לא ממש יכול לעשות שום דבר,הכלכלה במצרים לא קורסת היא כבר קרסה,מיליוני אנשים לא בסכנה של איבוד בתיהם אלה מוות מרעב ומצב הצבא הסדיר הוא קאוס טוטאלי גיוס המילואים המסיבי שמצרים תזדקק לו הוא פשוט בילתי אפשרי במצב הנוכחי,מורסי יודע את כל זאת הוא גם יודע שהסיכוי היחידי למנוע ממצרים להפוך למדינה אפריקאית נכשלת מין המניין הוא מרווח הנשימה שיקבל ע"י הזרמת מיליארדי הדולרים מקרן המטבע העולמית,אירופה וארה"ב מרווח הנשימה שהוא יאבד ברגע שהוא יפתח במלחמה חסרת פשר או הצדקה(בעייני המערב)נגד ישראל וכשתלך הכלכלה תלך גם מצרים אחריה,אני פשוט לא רואה את מורסי פותח במלחמה שלא תועיל לו בשום דבר גם בתרחיש האופטימי ביותר ובתרחיש ריאלסטי תמוטט את השלטון במצרים,תשמיד את הצבא המיצרי,את הכלכלה המצרית ואת מצרים כמדינה.

ישן 17-11-2012, 12:58
  spoty1 spoty1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.02.05
מלחמה בין ישראל למצרים עד סוף העשור היא בלתי נמנעת כרגע

לפי דעתי היעד של מצרים במלחמה מול ישראל יכול ליהיות להחזיר לה את מעמדה בעולם הערבי, לא סתם מורסי שלח את ראש הממשלה שלו לעזה בעיצומה של מלחמה ולא סתם מצריים לא עושה שום דבר גלוי כדי להראות שהיא מנסה לכפות הפסקת אש על החמאס, אם בעידן מובראק מצריים ניסתה להצטייר בעולם הערבי כמתווכת שיש לה קשרים ב2 הצדדים הרי שמהלכיו האחרונים של מורסי מראים שינוי בולט: לא עוד מתווכת- אלא תמיכה גלויה בצדקת החמאס בהתקפותיו נגד ישראל, לפי דעתי בלי קשר לסיבוב הנוכחי בין ישראל לחמאס יש לצפות שככל שתהליכי האיסלמיזציה במצרים יתקדמו- כך היא תשאף לברית דווקא עם איראן- אשר תתנגש בסופו של דבר בשלום עם ישראל, לפי דעתי מלחמה בין ישראל ומצריים תפרוץ עד סוף העשור הנוכחי לכל המאוחר, כבר כיום מבוצעות מסיני פעולות טרור נגד ישראל, כבר שנים שסיני היא מקור להברחות נשק לחמאס- שכעת היא גם מתבצעת בהסכמה מלאה של השלטונות, אבל בשביל להלחם בישראל המצרים צריכים סיבה ואמצעים, סיבה כבר יש להם- אמצעים לא כ"כ, העברת חי"ר ושיריון בכמות גדולה לתוך סיני תצדיק מהלומת מנע ישראלית, על אחת כמה וכמה ניסיון להציב בסיני טייסות קרב או טילי נ"מ אשר יכולת הפעולה שלהם מעל סיני מוגבלת, לכן ניתן להניח שמלחמה כזו תישא אופי של העברת אספקה (נשק, תחמושת, טילי נ"ט, חומרי נפץ ואמצעי לחימה נוספים) לחמאס ולארגונים בסיני הישר ממחסני הצבא המצרי לצד ניסיון למשל, למנוע מחיל הים הישראלי לפעול מול רצועת עזה- אפילו במחיר של מספר קרבות עם ישראל.
ישן 17-11-2012, 14:00
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.08
אלמנט מי הנילוס

מצרים נהנית בלעדית ממים שיורדים על הרי אפריקה הגשומה. מדינות גדולות ומאוד מאוכלסות כמו קניה ואתיופיה הן מקורות הנילוס. לשתיים הללו עשרות מיליוני אזרחים וצבאות חזקים.

האם משהו שואל את עצמו מה יקרה אם דרום סודן,קניה ואתיופה ואולי אוגנדה בעקבות מלחמה עקובה מדם בין חיל האוויר הישראלי והמצרי, לוחמת שיריון בשיריון, מדינות מזרח אפריקה תחלטנה שהן לא מוכנות לחלוקת המים הלא שיוויונית בין מצרים-סודן לבינן?

הנילוס מניב ~ 80-90G קוב מים בשנה כשסודן ומצרים מקבלות למעלה מ- 80% מהמיים.

הסדר החלוקה של המים הוא הסטורי ונעוץ בתקופה של הבריטים במזרח אפריקה.

האם לא בלתי אפשרי שבעקבות החלשת מצריים במלחמה בת שבועיים - שלושה בישראל - מצב שידלל מאוד את חיל האוויר והשיריון המצרי + מצב כלכלי קשה של שיקום נזקי המלחמה - יגרור את מדינות מזרח אפריקה החזקות כמו אתיופיה, קניה יחד עם החלשות יותר כמו דרום סודן ואוגנדה לנסות לנכס לעצמן 50G קוב מים ומשאירים למצרים רק 30-40G קוב?

האם משהו עשה איזה שהוא תחשיב מה המשמעות של קצוץ במחצית של מי הנילוס לכלכלת מצרים? האם מצרים לא מודעת לרצונות של מדינות נכשלות בעבר לשמוש הוגן יותר במי הנילוס?

אני מעריך שאת התחשיב הזה ידע לעשות מוברק - להערכתי האיש הבין שמלחמה ראש בראש מול ישראל רעה למצרים - היא תפגע בהזרמת הכסף האמריקאי כי מלחמה בישראל משמעותה להשתין על ידי האמריקאים באופן ישיר - הם צד משמעותי להסכמי קמפ דויד. אני חושב שהאיש היה מודע היטב לרצונותיהן של המזרח אפריקאיות - לחוזקן הכלכלי והצבאי ואף הדמוגרפי - היותן מדינות נוצריות בעיקרן - להערכתי האיש ראה בנילוס את אחד האינטרסים הראשיים של מצרים - להערכתי הוא הבין ששום מלחמה בישראל שיכולה לגרום לאובדן של עשרות מיליארדי קוב של מים לא שווה את זה.

לגבי מורסי איש האחים המוסלמים - אני לא יודע עליו כרגע מספיק - ועל האנשים שסובבים אותו - עד כמה הפאן ערביות והשאיפה לחליפות איסלמית חשובים לו במחיר של אובדן כסף אמריקאי ואפשרות למלחמת מים במעלה הזרם.

לא הייתי פוסל את האפשרות שאיש ינסה לצאת בעתיד למלחמה מולנו - אני מקווה שמי שצריך בישראל נערך לאפשרות הזאת.
ישן 17-11-2012, 22:13
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "אלמנט מי הנילוס"

ציטוט:
האם לא בלתי אפשרי שבעקבות החלשת מצריים במלחמה בת שבועיים - שלושה בישראל - מצב שידלל מאוד את חיל האוויר והשיריון המצרי + מצב כלכלי קשה של שיקום נזקי המלחמה - יגרור את מדינות מזרח אפריקה החזקות כמו אתיופיה, קניה יחד עם החלשות יותר כמו דרום סודן ואוגנדה לנסות לנכס לעצמן 50G קוב מים ומשאירים למצרים רק 30-40G קוב?

איני מבין בגיאוגרפיה כלכלית כדי לומר מה תהיה תרומת מי הנילוס הנוספים לכלכלת אתיופיה וקניה, אך אני יודע לחפש בויקיפדיה.
זכור שלמצריים יש מעל 250 מטוסי קרב מתקדמים, כאשר לקניה "החזקה" יש 22 מטוסי F5 ושום מערכת טק"א בעלת טווח בינוני ומעלה.
לאתיופיה יש כ-20 Su-27 וסוללות Sa-9 ו- sa-6.
בקיצור, גם אם ישראל תמחק 70% מהסד"כ המצרי- השאריות תוכלנה להפציץ את מפעלי הבניה האתיופים בקלות.

בכל מיקרה, יש להזכיר שהרבה לפני שמצריים תתחיל במלחמה ישירה עם ישראל- היא יכולה להעלים עין באופן ממוסד מהעברות אמל"ח מאיראן לרצועה, כך שיהיו ברצועה אלפי טילי נ"ט מתקדמים, אלפי רקטות פאג'ר, מטענים ומערכות מודיעין ותקשורת בסטנדרט "חיזבאללוני" וכו'. ברור שכבר שנים מצרים לא עושה כמיטב יכולתה לשמור על הגבול עם הרצועה, אך להבנתי יש עוד הרבה לאן להתדרדר.
בהמשך היא יכולה להעביר לחמאס מודיעין, לאמן לוחמים וחיילים, לסייע לוגיסטית וכו'.

בקיצור, גם אם מלחמה עם מצריים לא תיקרה בקרוב- חשוב מאוד לא לשרוף את הגשרים איתם.

נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 17-11-2012 בשעה 22:27.
ישן 17-11-2012, 23:38
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.08
לא הכל זה כח אווירי
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[QUOTE]האם לא בלתי אפשרי..."

אתה מציג זאת כאלו הפתרון היחיד הוא רק אווירי - להפציץ איזה סכר ונגמרה הבעיה.

אני מדבר על פתרון של בניית מאות ואלפי פתרונות מקומיים שינצלו את מי הנילוס ובעיקר יובליו - גריעת מים בצורה של 50M פה, 100M שם בהרבה מיזמים יפחיתו את זמינות המים במורד הזרם.

הממשל המרכזי באתיופיה, אוגנדה, קניה יכול להסביר זאת למצרים כצורך מקומי ונחוץ למים.

אז תשלח צי של מטוסים לתקוף מאות אתרים מקומיים שניתן לשקם במאמץ מקומי - יופי, עשית זאת פעם - האם תעשה זאת כל חודש?

תבין, אתיופיה מדינה מאוד מאוכלסת וזקוקה למים להזנת אוכלוסיתה שלה, קניה יותר מפותחת ממנה עם גישה וקשרים במערב - לפתוח במלחמה מול 2 אלו זה לא מהלך שלא פיקניק.

לקניה ולאתיופיה יש הסטוריה ארוכה של מלחמות ואתוס של גבורה, המערב ברח מסומליה - יש עדויות שקניה ואתיופיה הצליחו להשליט שם פחות או יותר סדר במחיר של נפגעים - אתה חושב שהללו אינן מסוגלות לספוג אבדות כבדים בשביל נכס ששווה חקלאות להזנת עשרות מיליונים?.

מה שזה בעצם מצריך הוא אפשרות לירידת צבא מצרים לאכוף את זכויות המים ואת זה צריך לעשות מהקרקע במרחק של ימים רבים בדרך היבשה מהבית.

אז כן, יש יתרון באוויר, אבל זה לא תקיפה של עזה במרחק של כמה דקות טיסה.

לו אני הייתי מצרי, לא הייתי נכנס למלחמה בישראל כשבמעלה הזרם יש מי שזקוק למים שאני מקבל בשל הסכמים שראשיתם ב- 1929 וכרגע אני הנהנה העקרי מהם.

אל תשכח שנשיא ארה"ב מקורותיו בקניה, אחיו עדין גר שם וכך גם סבתו, אתה חושב שאם מצרים תשלח את צבאותיה להתעמת עם הקנייתים על 50M קוב ליד הכפר הזה ו- 100M קוב שם נשיא ארה"ב לא יוכל לפעול על מנת לרסן את הפעולה או למנוע אותה?
ישן 18-11-2012, 07:21
  עמי61 עמי61 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.02.11
מתוך ויקיפדיה
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "שטויות."

הבטים אסטרטגיים של הסכר
לבניית סכר אסואן הייתה השפעה פוליטית חשובה. אגם נאצר ענק וכמעט כל אוכלוסיית מצרים חיה בעמק הנילוס. משמעות הדבר, שאם הסכר יושמד - למשל על ידי התקפה גרעינית - תוצאת ההצפה תשמיד את מצרים לחלוטין.
בראיון שלא נועד לפרסום שנתן יגאל אלון ערב מותו ב-1980 הוא הצביע על הרתעה באיום בהפצצת סכר אסואן כתחליף אפשרי להרתעה על ידי איום גרעיני: "לאיים בטילים ארוכי טווח על מערכות סכרים ותעלות מים במצרים, בעיראק או בסוריה. זה עשוי להרתיע אותם יותר מאשר פצצה גרעינית. אוי ואבוי אם היינו צריכים לעשות זאת, אבל תאורטית, אם אתה יכול להרוס את סכר אסואן, אתה יכול להמיט אסון על מצרים[5] נשמעו דיבורים בישראל על האפשרות להפציץ במקרה של מלחמה את הסכר ולהטביע במימי אגם נאצר את האזור הסמוך לו. המקור הבכיר ביותר שהזכיר אפשרות זו היה אביגדור ליברמן בפגישה עם שגרירים מחבר המדינות במהלך בחירות 2001. דבריו של ליברמן עוררו זעם ובהלה במצרים ונעשה בהם שימוש בידי אהוד ברק שכינה את הממשלה שהזהיר מהקמתה על ידי יריבו, אריק שרון, עם ליברמן - ממשלת "טהרן אסואן" (ליברמן איים גם להפציץ את טהרן).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:19

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר