לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-10-2012, 20:40
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
שימו לב שהמחבלים מתארים את רגעי תקיפת הטנק והחטיפה ומגלים פרטים חדשים וחמורים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SOF שמתחילה ב "פורסם הסרט התעמולתי של החמאס."

כמובן, לא צריך לקבל את התיאור שלהם כאמין לגמרי, אבל גם אין להם סיבה מיוחדת לשקר בתיאור.
ובכן, לפי המחבלים, הם הגיעו לטנק, הניחו עליו מטען חבלה, ובמקביל לפיצוצו ירו על הטנק רקטה מטווח קצר (לטענתם, גירסרת אר פי ג'י מייצור עזתי מקומי). לפי תיאורם, לא נראה אף חייל ישראלי על גבי הטנק עד רגע הפיצוץ. לאחר הפיצוצים, חייל אחד ניסה לצאת מצריח הטנק ונורה על ידם מייד. חייל נוסף ניסה לצאת אחריו וסיים באותה צורה. ההרוגים היו, כזכור מפקד הטנק (קצין) והטען. המחבלים התקרבו לטנק שבתוכו נימצא גלעד שליט. היות והמחבלים לבשו מדי צה"ל, הוא סבר שהם מכוחותינו וצעק להם שהוא ישראלי ושלא יירו בו. מנקודה זו ברור שהמשך המחטיפה היה פשוט ביותר מבחינת המחבלים.
ומה אנחנו למדים מכך?
-שהמחבלים עשו שימוש מוצלח בהונאה וחיילי צה"ל לא היו ערוכים לכך שהם עשויים ללבוש מדים.
חמור בהרבה מכך, צוות הטנק (והאחראי הראשי הוא המפקד) התרשל קשות שכן תיאור המחבלים סותר לחלוטין את האפשרות שהיה לוחם ער בצריח. קשה להאמין שאילו הצוות היה מתפקד לפי הפקודות, עם לפחות חייל ער אחד בצריח שצופה החוצה, המחבלים היו מצליחים להגיע עד למגע עם הטנק, וייתכן מאוד שגם היו מזוהים לפני או במהלך ירי הרקטה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-10-2012, 21:09
צלמית המשתמש של a_tell
  משתמש זכר a_tell a_tell אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SOF שמתחילה ב "פורסם הסרט התעמולתי של החמאס."

ציטוט:
החוליה השנייה ניהלה אש מול המגדל. לאחר שנהרגו כמה מהחיילים, נפגע אחד הלוחמים, וחאמד רנטיסי (שמו של איש חמאס שני שנהרג בעת החטיפה), קיבל הוראה להמשיך להסתער על המגדל ולחפות על שאר הלוחמים. דלת המגדל פוצצה. רנטיסי הצליח לעלות למגדל והוא נהרג שם".

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1845805

אם ההרוג היחידי של החוטפים היה זה שניסה לעלות לפילבוקס, ולא ברור לי אם הוא באמת נהרג כשהגיע לתצפית או כבר כשהתחיל לטפס במדרגות, אני מקווה שהופקו הלקחים לגבי כל חייל שנמצא בפילבוקס היכן שהוא. אני למשל, התנסיתי לראשונה בפילבוקס רק במילואים האחרונים שלי ולא שמעתי עד היום שום מור"ק או תחקיר על התקרית הזאת.

ובכל זאת עדיין נשפך כאן דם"

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 21-10-2012, 16:27
  משתמש זכר מרקויס מרקויס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.08
כמה דברים שנדמה לי שלא רוצים לדבר עליהם...

1. הסרט של חמאס לא כ''כ מעניין אבל ללא קשר לסרט האם הצוות חרפ או לא חרפ?? אם חרפו אז החמאסניקים יכלו להניח להם גם קרנף על הטנק..
2. למה קוראים לזה חטיפה? היה פה קרב, המחבלים הצליחו להערים עלינו עם המנהרה שלהם, הם הגיחו מאחורי הכוח (שכנראה ישן שנת ישרים) נלחמו נגד חיילים והצליחו לקחת שבוי.. למה חטיפה? המילה חטיפה מציגה את חיילי צה''ל באותו יום כשיות תמימות שהיה להם ביד בובות במקום נשק ואז באו המחבלים הרעים וחטפו אותם..
יש פה מלחמה, ב90% מההתקלויות אנחנו תוקעים אותם אבל לפעמים יש כשלונות, החיילים באותו יום ארור נהרגו ולא נרצחו, וגלעד שליט נפל בשבי ולא נחטף..

ישן 21-10-2012, 18:57
  דן 137 דן 137 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.04
מבחינת חמאס-סרט נכון וטוב.

לא זוכר של מי המשפט: "את ההיסטוריה כותבים המנצחים" אבל הוא צדק.
האירוע הוא הצלחה גדולה מאד מבחינתם,ותקלה מבחינתינו. (הייתי כותב "מחדל", אבל לאחרונה הביטוי נשחק למוות..)
כסרטון תעמולה פנימי (וגם כעקיצה ארסית לישראל) הפונה למגוייס הפוטנציאלי בחמאס-ערכו רב (אם כי נראה לי שאין להם בעיה בגיוס..)
אני מניח שהסרטון+- קצת דמיון מזרחי מפותח מתאר במדוייק את קצב ההתרחשות לפני ואחרי האירוע,
אני גם משער שכל מי שניקר,נרדם בשמירה,שבר שמירה,התעפץ במארב (כן כן..כולנו) יכול רק להגיד "מזל שלא קרה כלום"
האוייב לא מפגר,ואנחנו לעיתים נוטים לזלזל בו,(היה עוד איזה משפט ששמעתי מתישהו " מי שיוזם לעולם לא יהיה מופתע"..)

אני בטוח שיהיו עוד חטיפות, ומקווה שחוליית החטיפה הבאה רק לא תשים את הטנק ב "DRIVE" ותיסע איתו לעבר השקיעה..

והיה עוד משפט...שבסופו ריתקו אותי חזק על שבירת שמירה..
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:22

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר