19-10-2012, 21:48
|
|
|
חבר מתאריך: 05.10.12
|
|
התגובה שכתבתי בדיון הזה מאוד רלוונטית לשאלות ששאלת. כדאי שתקרא אותה.
חוץ מזה, אוסיף התייחסות אישית אלייך. מה זה ציון סביר בפסיכומטרי? עזוב, זה לא רלוונטי...
קודם כל תעשה פסיכומטרי. אחריו תהיה יותר חכם. בהתאם לציון שתקבל תדע במה יותר משתלם לך להשקיע, מכינה אקדמית או שיפור בגרויות. זה הרבה יותר פשוט להחליט אחרי זה. חוץ מזה, כדי להירשם למכינה אקדמית אתה בלאו הכי צריך להיבחן בפסיכומטרי לפני כן (זה תנאי להרשמה למכינה, לפחות באחת שבדקתי).
ציטוט:
האם כדי לי בכלל אפילו לשאול ל5 יחידות מתמטיקה?( התחלתי ב5 ומתוך עצלנות הגעתי ל3).
|
תשאל חופשי
אם אתה מתכוון להיות עצלן גם הפעם, אז אל תחשוב על זה. עם זאת, עצלנות זו לא תכונה טובה באופן כללי ללימודים אקדמאים, אז אני מניח שאתה רוצה ומנסה להתגבר עליה אם אתה רוצה ללמוד באוניברסיטה.
אין סיבה לחשוש ממתמטיקה 5 בבגרות. תתעלם מהשטויות שמספרים על הבגרות הזאת. לא נדרש "ראש ימני" ושום חשיבה מתמטית בשביל לקבל ציון גבוה ב5 יחידות. מה שנדרש ממך זה הרצון והיכולת לתרגל המון ולעבוד על מיומנויות למידה ועבודה. עם הוראה איכותית ותרגול נכון אין סיבה שלא תצליח. עם כל הכבוד, הבחינות של 5 יחידות מתמטיקה תוכננו עבור חבורה של ילדים זבי חוטם ולא לבוגרי תואר ראשון במתמטיקה. לא נדרשות פה יכולות של יחידי סגולה בלבד.
בכל זאת תשאל את עצמך אם אתה באמת צריך מתמטיקה 5. אם זה לא הכרחי בשבילך, אולי כדאי לך לעשות 4 יחידות, ואז לפחות יהיו לך גם קצת חיים במהלך הקורס.
ציטוט:
מתי ההזדמנות האחרונה שלי לעשות את כל אלה אם אני מעוניין להירשם לשנת הלימודים הבאה?
|
אם אני לא טועה, מכינות אקדמיות מתחילות בפתיחת שנת לימודים אקדמית, אז חוששני שאתה כבר לא יכול להירשם למכינה בשנה"ל הזאת בשביל להתחיל את התואר כבר בשנה הבאה, אבל מן הסתם אתה יכול להתחיל את המכינה גם בשנה"ל הבאה.
אני חוזר שכדאי לך להתחיל מפסיכומטרי. זאת נקודת הפתיחה הכי לגיטימית מכיוון שפסיכומטרי אתה נדרש לעשות בכל מצב, אלא אם כן אתה מעדיף ללמוד במכללה פרטית וזה כבר סיפור אחר. בזמן שתלמד לפסיכומטרי יהיה לך זמן לחשוב מה אתה רוצה לעשות הלאה.
בהצלחה.
נערך לאחרונה ע"י Vladin בתאריך 19-10-2012 בשעה 21:54.
|