04-10-2012, 14:14
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי benny.zhit
לא הבנתי, אתה טוען שזה לא נכון, או שרובאי 03 זה לא מספק כדי לבצע הגנ"ש?
|
אה, זה בפירוש לא נכון.
בקשר לאיזה רובאי נדרש בשביל הגנ"ש- זה תלוי איפה ומה. יש הגנ"שים בראשל"צ ויש הגנ"שים באזח"ע.
ציטוט:
אה, אל תבין אותי לא נכון. אין ספק שברובם המוחלט של המקרים כיתת הכוננות של הישוב היא כוח הרבה יותר אפקטיבי מכוח ההגנ"ש, גם בגלל הסיבות שציינת, וגם בגלל שהם בדרך כלל יוצאי יחידות מובחרות, ומחזיקים בבית נשקיה שלא תבייש גדוד. לרגע לא טענתי אחרת.
|
החצי הראשון של המשפט שלך נכון, החצי השני לא. ביישובים מסויימים עם אוריינטציה מסויימת יש הרבה יוצאי יחידות אבל מרבית היישובים לא כך. אנשי הכיתת כוננות מחזיקים בבית ציוד כוננות ולא נשקיה. מקסימום את הנשק הארוך שלהם ואקדח אישי, זה הכל.
זה לא המקום לדון בכך, אבל לכח אבט"ש אין שום יכולת להוות מענה במצב אמת, פרט ל"לא להסתובב בין הרגליים". אפשר להיעזר בו ככוח נוסף אבל בפירוש לא ככוח עצמאי (אלא אם מדובר בכוח אורגני ואיכותי של לוחמים, מצב נדיר).
ציטוט:
בערך באותה מידה כמו להגיד שיש הוראה כזו בישובים מסויימים, גם בלי לציין אילו ישובים אלו.
|
להגיד שיש בסיסים בצה"ל שיש להם יותר חורים מגדר זה לא עבירת ב"מ. להגיד על אילו בסיסים מדובר ואיפה החורים נמצאים זה כבר כן.
ציטוט:
אני לא צריך לעשות מחקר בנושא, אני מכיר אותו לא רע בכלל. אני גם הייתי בעצמי בהגנ"שים, וגם פיקדתי על חיילים בהגנ"שים, ומעולם לא קיבלתי או נתתי פקודה כזו.
|
1) עם כל הכבוד, לא רק ש"עשיתי ופיקדתי על הגנ"שים", מרבית הידע שלי לא נשאב משם.
2) חמוד שחשבת שאתה נותן את הפקודות בהגנ"ש, בפועל זה הרבש"ץ שנותן את הפקודות.
ציטוט:
כלומר אתה טוען שברגע שיש ואקום, כל אחד יכול להגן על עצמו איך שהוא חושב לנכון?
|
אני טוען שאין דבר כזה ואקום. ברגע שאחד מתחיל להיווצר הוא אוטומטית מתמלא ע"י כוח אחר.
אם המשטרה לא ממלאת את תפקידה זה רק חלק מחוקי הטבע שאזרחים יתחילו לקחת את החוק לידיים, או שכנופיות של פושעים ישתלטו על איזורים ויספקו להם "בטחון" תמורת "מס". רואים את זה יופי יופי בכל מדינה כושלת.
|