24-09-2012, 09:14
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Seo
אתה יכול שלא להאמין לסקרים, סה"כ זאת זכותך המלאה. אבל אני חושבת שאם אתה מנהל דיון עם אנשים ורוצה שיקחו את הטיעונים שלך ברצינות, זה לא מספיק לשלול טיעונים של אנשים אחרים בלי לספק קונטרה יציבה. סקרים הם אולי לא הדבר האמין ביותר, אבל זה בטוח הרבה יותר אמין ממשחקי ניחושים וזריקת טענות לא מגובות כמו מה שהיה קורה אם לא הייתי מצטטת מהסקר.
|
אם רמת ההתדיינות שלי לא יאה לך, את מוזמנת לא לנהל אתי דיון.
האבחנות שלי נובעות מהיותי אזרח במדינת ישראל שחי בתוך עמו, בדיוק מהסיבה הזאת אני לא יכול לספק נתונים סטטיסטיים.
ציטוט:
לא מכירה עולים מדרום אמריקה כמעט בכלל, אבל אני לא מבינה מה הטעם בהשוואה, לא מבחינת ממדי עליה, ולא מבחינת אופיו של המקום ממנו הגיעה העליה. עד כמה שידוע לי, רק בבריה"מ ההתבוללות גדלה לממדים כאלה.
|
אני לא בטוח וזה גם תלוי איך את מגדירה התבוללות. בחרתי בדרום אמריקה בגלל שפרט לברה"מ לשעבר, מעטות המדינות בעולם שבהן יש אוכלוסיה נחשלת (וגם אוכלוסיה יהודית משמעותית) שמחפשת חיים טובים יותר.
אפשר להשתמש בדרא"פ אבל זה לא באמת ריאליסטי, באסיה כמעט ואין קהילות יהודיות ובאתיופיה יש את הפלאשמורה שאני פשוט לא יודע עליהם מספיק כדי להעיד האם הם באמת יהודים שנעשה להם עוול היסטורי או שהם סתם אופורטוניסטים ממולחים.
ציטוט:
קנדה עדין רלונטית אגב. אני לא יודעת מה השינוי שנעשה אם נעשה במדיניות ההגירה שלהם, אבל גם היום היא מקבלת ממה שידוע לי הרבה יהודים בברכה, והרבה ישראלים מהגרים אליה.
|
כחלק ממנגנון סינון האזרחות שלהם, זה לא שיש להם העדפה לרוסים, יהודים או ישראלים. בקנדה (כמו בהרבה מאוד מדינות אחרות בעולם) אם אתה עומד ברף הנדרש- אתה תהיה אזרח. ההבדל הוא שבישראל יש לך "כרטיס חופשי" אם אתה שמינית יהודי. זה הבדל מהותי מאוד שלא מאפשר לברור את המוץ מהתבן.
ציטוט:
מעולם לא טענתי שאין מהגרים כאלה, אבל "לא מעט" זה יחסי, וחוץ מזה כמו שאמרתי לך כבר בעבר, וכמו שנאמר לך באשכול הזה, יש הרבה אנשים שגם מהגרים מפה הלאה אח"כ אם אין שום דבר שמחזיק אותם כאן ברגע שסל הקליטה נגמר.
|
כלכלית נכון, אבל זה לא פשוט לדלג בין מדינות כל החיים שלך. אנשים באים לפה ומשתקעים. זה בנוסף לעובדה שמרביתם לא יצליחו לקבל אזרחות לכל מדינה אחרת בעולם.
זאת גם אחת הסיבות שבגינן התופעה יחסית חדשה, בעבר ישראל הייתה מדינה נחשלת ולא היה טעם לבוא אליה גם בשביל הסל קליטה כי בסוף אתה נשאר בחום של המדבר. היום לא רק שאתה מהגר למדינה מערבית מתקדמת ומשגשגת (יחסית) אתה גם מקבל נחיתה רכה. הסל קליטה הרבה פעמים הוא מה שממתיק את הגלולה, לא הפרס עצמו.
ציטוט:
מה שאני מנסה להגיד לך, זה שלמרות שישנם אנשים כאלה ללא ספק, זה לא נכון לצאת מנקודת הנחה שחלק משמעותי או ניכר מעולי בריה"מ בארץ לא מרגישים קשר כזה או אחר ללאום יהודי כמו מה שאתה כתבת לשרוקי ועוד בבטחון מלא ובלי הוכחות וחבל שאתה משמיץ עדה שלמה סתם. יש גם הרבה סתומים בעדות אחרות, זה לא אומר שצריך לצאת באמירות כאלה, אפילו אם נמנעים מהכללה. לי זה צרם.
|
מעולם לא אמרתי או רמזתי זאת. אם הבנת כך- ההבנה שלך לוקה.
במרבית ההודעות שלי (גם באשכול הזה וגם באשכולות אחרים) אני מהלל ומשבח את העליות הרוסיות בפנים שלהן שראויות לשבחים. בגלל זה אני חש שאין לי שום צורך לסייג את עצמי כשאני גם מבקר אותן.
ציטוט:
ואגב, משהו שאני רוצה להוסיף. אמרת לפני הרבה הודעות שהרבה לא יהודים, ואלה שכן, לא מזדהים עם הדת או עם הלאום. לא להיות בן הלאום או בן הדת כמו שאנחנו מגדירים את זה (בן לאם יהודיה), לא אומר שאותו בנאדם לא ירגיש קשר ללאום. אפשר לא להיוולד יהודי ובכל זאת להרגיש קשר גדול ללאום היהודי, מהסיבה הפשוטה שבארצות אחרות סיכוי די טוב שכן התייחסו אליהם כיהודים.
|
ייתכן, אבל מה לעשות, כמו בהרבה מקרים- אנשים נופלים בין הכיסאות. גם "יהודים למען ישו", "יהודים משיחיים" וכל מיני כתות הזויות של שחורים בארה"ב חשות חלק מהעם היהודי (וגם השומרונים סוגשל, איכשהו) זה לא אומר שהם אכן חלק מהעם היהודי.
|