19-08-2012, 23:25
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
עקוב אחרי האשכול ותראה שהוא כן ניסה, ביום הנכסה (קרי, ביוני 2011- די סמוך לאירוע הנכבה שהיה במאי) וזה לא עבד כ"כ טוב; כניראה שזה הוריד את החשק לעוד.
לעיניין הכתבה- הכתב לא מקשה במיוחד על המרואיין שלו. נאמר שצה"ל נערך להפגנת ענק במקום אחר (קונייטרה) והופתע מקיומה דוקא במג'דל שמס. מעניין אם זו היתה
הטעיה מכוונת של סוריה,
שינוי מיקרי של הרגע האחרון
או הערכה שגויה של צה"ל.
ציטוט:
"לא. אירוע הנכבה הפתיע אותנו. בעוצמה שלו, בתעוזה, בפרובוקציה הכל כך מתוקשרת שאסד ניסה להוביל מולנו. זה אירוע שבו ניסו לטמון לנו מלכודת אבל לא נפלנו אליה. להביא עשרת אלפים אנשים, רובם פליטים פלסטינים, להוביל אותם לגבעת הצעקות, לרקום מזימה שבה בשנייה כל ההמון מסתער לכיוון הגדר - זה היה הדבר המפתיע. התכוננו לתרחישים דומים במקומות אחרים, בקונטרה, אבל זה תפס אותנו כשיש בנקודה מ"פ ועשרה חיילים. זה לא מספיק כדי לעצור דבר כזה". הייתי כל הבוקר בתחושה שמשהו יכול לקרות באזור מג'דל כשמול זה יש לי מידע מאוד ברור בנוגע למקום אחר. הייתי שם בבוקר ואמרתי למ"פ: 'המידע לא פה, אבל תהיה כאן ואל תזוז'. הייתי באזור כשזה החל, הגעתי יחסית מהר, שתי דקות אחרי הראשונים שפרצו את הגדר. העוצמה הפתיעה. כמות האנשים, האומץ שלהם, הריצה דרך שדות מוקשים עם אבנים, סלעים, ברזלים, האלימות יוצאת הדופן שהייתה שם.
|
(הדגשות שלי)
בחוכמה שבדיעבד אפשר לשאול- כמה קשה למערך האיסוף הגדול של צה"ל בגבול סוריה לאתר שיירה של עשרות אוטובוסים הנעה מאזור דמשק, ולדווח האם היא נעה לקונייטרה או לכיוון מג'דל שמס?
|