27-08-2012, 23:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.07.05
|
|
את צריכה להפסיק לצאת מנקודת הנחה שהדבר היחיד שתצטרכי בקריירה בעיצוב\ אמנות זה כשרון וידע עיצובי\ אמנותי. שלא לדבר על כך שהקריירה שלך, זה לא הדבר היחיד שיגדיר אותך.
אופי מפותח, בגרות, והלקחי חיים שאת מדברת עליהם הם קריטיים כי הם בונים אדם עם אופי חזק, עם יכולות התנהלות כחלק מגוף שלם, עם הבנת מערכת (שהיא לאו דווקא צבאית), משמעת עצמית ועוד אלף ואחת תכונות חשובות.
זה משהו שיתן לך יתרון בכל תחום שתבחרי ללכת בו, בין השאר גם בעיצוב ואמנות. (ואני אומרת יתרון כי חלק מאוד מאוד גדול מהאנשים שמתעסקים במקצועות הללו בישראל, לא עשה צבא, ומהר מאוד קולטים שלאותם אנשים לוקח להם הרבה יותר זמן להתבגר).
קחי שני מעצבים מוכשרים באותה רמה, אבל אחד מהם הוא פרילנסר\ עובד בית דפוס שבקושי מסיים את החודש עם 5K ברוטו כי הוא עצלן\ אין לו דחף להצליח\ הוא לא מצליח לעבור שום ראיון עבודה\ הוא לא מצליח להסתדר עם אנשים שהוא עובד איתם.
והשני מנהל משרד עיצוב\ פרסום\ שיווק מצליח עם עשרות עובדים ועשרות קמפיינים כי לא רק שהוא מעצב טוב, הוא ניחן בתכונות מקצועיות חשובות נוספות.
אני למשל, בכל התפקידים השונים ששירתתי בהם בצבא, לא עשיתי משהו אמנותי, אבל צברתי ניסיון לוגיסטי, פיקודי והדרכתי שאפשר לתרגם ישירות לקריירה בעיצוב. למשל:
לוגיסטיקה =אירגון הפקות, פיקוד = ניהול כוח אדם ויחסי מרות (שאולי לא תצטרכי בתור ביצועיסטית, אבל אם יהיה לך משרד עיצוב משלך, או אפילו אם רק יהיה לך אסיסטנט, יעזור לך מאוד), הדרכה = כסף מהצד בהדרכה במכינות, מתן שיעורים פרטיים וכו'.
וכאמור, זה דברים שחשובים לחיים באופן כללי גם אחרי שעות העבודה, כמו למשל להטיל משמעת חיובית בקרב ילדים, לדעת להלחם על הזכויות שלך (ובצבא את הולכת ללמוד את זה בודאות) להצליח להיות סופר- אמא עם המון מטלות על הראש וכיוצא בזה.
ואו שתצליחי או שלא תצליחי לחסוך בצבא, גם אם כן זה לא יהיה הרבה, אבל אני בטוחה שאני לא צריכה להסביר לך שזה לא העיקר.
בכל אופן אל תחפשי דברים שאת הולכת להפסיד בזמן השירות שלך, זה מראש שם אותך במקום שלילי, תחפשי מה את יכולה להרוויח מכל חוויה שלא תבוא, גם אם אלוהים ישמור, זה לא יעזור לך באופן ישיר כמעצבת. [=