15-08-2012, 10:58
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
שוב: אתה משליך מהמיקרוקוסמוס האישי שלך
על הכלל - וזו פעולה שלא עובדת.
כשאני הייתי עושה ,פר"ח" כסטודנט אני זוכר שבמשך תקופה ממש הדהמתי את עצמי מכמה שינוי יכולתי לעשות בבני אדם ש"בסך הכל" באו מרקע קשה זה או אחר. לזמן מה הייתי סופר אופטימי: הייתי בטוח שלו רק תהיה מערכת שלמה, גם אם מציאותית בהיקפה, שתטפל בילדים כאלה המצב בכללותו ישתפר פלאים. מעט מאוחר יותר, לאור עוד נסיונות עם ילדים, הורים, מערכות והחברה בכללותה, למדתי שאותן תאוריות מדהימות ו"גאוניות" שאתה מפתח על סמך הנסיון האישי שלך במערכת קטנה, סגורה וכאשר אתה צעיר וחזק - התאוריות האלה לא רק שלא עובדות בחוץ, אלא שהן יקחו אותך להתנפצות מאוד כואבת על שובר הגלים של המציאות.
יותר בפשטות: זה שאתה נתקל המון בריות עלובות שמקננות בהם שלל מחלות נגיפיות כתוצאה משימוש במזרקים משומשים - זה לא אומר שאותו פתרון קסם שאולי תוכל ליישם על אחד, או שניים, מהם אכן יעבור במערכת גדולה אפילו אם יתנו לך להיות הדיקטטור שלה. ליחיד נחוש בדעתו יש המון כוח את מול מקרים פרטניים, אבל דווקא המערכת כולה נמצאת ב"איזון" רק כאשר היא הולכת לפי הקו של הבינוניים והעצלנים. ה"איזון" של המערכת לטיפול בסמים זו אכיפה בצורה שקיימת עכשיו. האם זה פתרון אידאלי? ממש לא. אבל אנחנו לא חיים בעולם אידאלי. אנו חיים בעולם שבו המידע הוא זול, זמין וידידותי. רופאים, חוקרים, מורים ויועצים הם ברובם אנשים נחמדים. מזמן לא מרביצים לך בתור תלמיד, ולמען האמת ברוב המקרים הצעירים הם שמרביצים למבוגרים... יש לך את כל היכולת לדעת מה סמים, זנות וכו' יעשו לך נפשית - מה יעשו לשיניים שלך או למראה. יש לך את כל הכלים לדעת... ובכ"ז... כמות הצעירים מ"רקע טוב" שנופלים לחרא הזה - חרא שהיה ידוע כחרא עוד כשאני הייתי תיכוניסט - הכמות היא מחרידה.
במציאות של היום עבור "בן/בת טובים" סמים מכל הסוגים זמינים כמעט ללא סיכון. למען האמת התירוצים שאני שומע מאנשים לגבי המנעות מסמים קשורים לרוב בסיכונים הבריאותיים, או חשש מ"מה יגידו", ולא מהמשטרה... נתקלתי ביותר אנשים שאמרו שלא עושים סמים משום שפיסית זה עושה להם רע, מאשר אלה שאמרו שלא עושים כי זה לא חוקי. במציאות הזו מזרקים משומשים, מעצרים או מחירים הם לא ממש פקטור... למעשה זו מציאות שדי דומה לזו שאתה רוצה ליצור. ובמציאות הזו המערכת כמו שלך פשוט לא עובדת טוב יותר.
|